Τι ενισχυτής χρειάζεται ........

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Έβαλα μια αγγελία (ζήτηση) για ενισχυτή ADCOM GFA-5802 (Σχέδιο Nelson Pass ) .
Και πήρα τις εξής απαντήσεις....

Πάντως εγώ προσωπικά το ξανασκέφτηκα για τον συγκεκριμένο ενισχυτή και κατέληξα ότι αν είχα ηχεία που τον χρειάζονταν, θα έπαιρνα class D
Δηλαδή ποιά ηχεία τον χρειάζονται ?

Geomiat που σου χρειάζεται...
Πάγωσε το αίμα στις φλέβες μου....δεν είχα φανταστεί οτι αυτός θα μπορούσε να είναι μόνιμα μέσα στο σαλόνι μου

Γιατι απο τελικους εχω Adcom 7500, marantz, Rotel rb-993 κ.α και απο class D τους Rotel rb-1091 monoblock οι οποιοι παιζουν παρα πολυ καλα καλυτερα απο τους παραπανω(δικη μου αποψη τουλαχιστον) και εχουν και τα watt τους!
Δηλαδή Ice καταχείμωνα...έπεσε η θερμοκρασία κατά 6° αμέσως

Λίγη Ιστορία...
Πριν 2 χρόνια έφτιαξα class D.Στην αρχή 1 μοντούλα ,έπειτα 2 και έπειτα και σταθεροποιημένο διακοπτικό τροφοδοτικό για αυτές .Ναι μεν ....αλλά κάτι
έλλειπε .Έπειτα μετρήθηκαν κιόλας και το έλλειμα φάνηκε και στις μετρήσεις .Τότε είχα κωλώσει να φτιάξω HYPEX .
Αγοράστηκε ο SPL και τα πάντα ήρθαν σε μιά πολύ καλύτερη ισορροπία .:431:
Ο καιρός περνάει,έρχεται για δοκιμή ένας Wyred4sound 1000άρης.....δεν πάλι .
Σε κουβέντες που γίνονται στο Βόλο φέτος μαθαίνω από "γνώστη και υπερασπιστή" της νέας τεχνολογίας οτι υπάρχουν μυστικά για να παίξουν αυτά τα διαόλια σωστά και μουσικά.Μόνο ο Lipinski και ο Jeff Rowland τα μαγειρεύουν σωστά μου λέει και εξηγεί κάποια ακαταλαβίστικα σε μένα(από καθαρά τεχνικής μεριάς).
Χμμ......να το δούμε λοιπόν.
Ακούω τον Λιπίνσκι τον στερεο με τα ηχεία του σε σπίτι.Respect .Καθαρά και ξάστερα .Το σετ παίζ μουσική .Αλλά κοστίζει κιόλας παραπάνω απ'ότι αντέχω να "επενδύσω":120:
Παίρνει ο Βλάσης τον McCormack DNA 1 deluxe.Τον φέρνει σπίτι και ρίχνει κάτι "ψιλές" στον δικό μου .Ένθα ψιλές , καλύτερο και πιό γρήγορο χαμηλό με έλεγχο και καλύτερη εστίαση στις μεσαίες και τα ψηλά με καθαρότητα.
Μικρολεπτομέρειες μεν,ικανές να σε βάλλουν στο τριπάκι δε .
Νά'σου κι ένας Jeff στο σπίτι (προ-τελικός ICE). Γάργαρο νερό ,περιγραφή,εστίαση,"άδειος "χαμηλά."Άδειο είναι το μυαλό σου"θα μου πουν κάποιοι.'Ισως αλλά έχω κατασταλάξει οτι θέλω να ακούω μουσική (τρομάρα μου) my way.
Καλά ρε κοπρίτη εσύ δεν μίλαγες για ενεργά ? το αμείλικτο ερώτημα.....
Όταν φτιάξω την υπόγα και εφ'όσον ακούω ακόμα (φύσει και θέσει) θα το δω εκ του μηδενός .
Προς το παρόν καθήμενος επί του καναπέως στο living room ατενίζοντας τα ηχεία μου σκέφτομαι οτι ίσως κάποιος 5802 ικανοποιήσει τα θέλω μου .
Η κάποιος Parasound HCA 3500 η ο McCormack του Βλάση
Η κάτι καλόπαιδα αν αξιωθούν και τελειώσουν τα Ncore (ακούς ενισχυτής σε χαρτόκουτο η πλεξιγκλας)και πάμε για άλλες πολιτείες .Ακούς Ζαπ η να στο στείλω με mail?
Πάντως γουρούνι στο σακί .......δεν.Να τα μολογήσει πρώτα και πάμε ταμείο αμέσως .

Λοιπόν........ τι μέλλει γενέσθαι ?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.434
Απάντηση: Τι ενισχυτής χρειάζεται ........

Aυτός ο παλιο-οδο-doctor κάπου είχε έναν parasound 1000,ελαφρώς πειραγμένο απ ότι ξέρω.Για ρώτα τον και κάνε ένα try.Μπορεί να σε εκπλήξει ευχάριστα.

Επίσης,πόσα θες να δώσεις;

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Δεύτερος και καταϊδρωμένος Γιώργη μου

Επίσης,πόσα θες να δώσεις;
Τώρα που πρασίνισα ήλπιζα σε δωρεά :408::405::405::405:

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Re: Απάντηση: Τι ενισχυτής χρειάζεται ........

Δεύτερος και καταϊδρωμένος Γιώργη μου

Τώρα που πρασίνισα ήλπιζα σε δωρεά :408::405::405::405:
Αν παρεις το πρωταθλημα φετος, θα σου τον κανω δωρο εγω .....

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.948
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι ενισχυτής χρειάζεται ........

Λες μάνα μου, ο ένας γάργαρο νερό, ο άλλος καθαρά και ξάστερα, ο τρίτος κάτι έλλειπε.
Αυτά που λες αγάπη μου καλή, δε τα πιστεύω.
Όπως δε πίστευε ένας τύπος τη γυναίκα του.
Αλλά δε θέλω να γίνω "κακός" σήμερα, είμαι στις καλές μου.
Όπως κακός έγινε στο τέλος ο τύπος που σου λέω.
Να σου πω για να καταλάβεις:
Ο τύπος της ιστορίας μας παντρεύεται μια εκτυφλωτική νυμφομανή ξανθιά. Την πρώτη νύχτα του γάμου η σύζυγος βγάζει το σουτιέν της και του λέει με νάζι:
- Αυτά δεν τα έχει αγγίξει ακόμα κανείς.
Ο σύζυγος δε μιλάει, αλλά δεν το πιστεύει κιόλας.
Σιγά σιγά η ξανθιά κατεβάζει το στρινγκ της με αέρα στριπτιζέζ και του δείχνει τον υπέροχο κώλο της λέγοντάς του και πάλι με νάζι:
- Τον βλέπεις? Δεν τον έχει ακουμπήσει ακόμα αντρικό χέρι.
Ο τύπος δεν απαντά. Αμίλητος σηκώνεται να πάει στην τουαλέτα. Γδύνεται και φοράει ένα προφυλακτικό. Βγαίνει και της το δείχνει με νόημα:
- Το βλέπεις αυτό? Κι αυτό ακόμα στο νάιλον είναι....

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

:437::422::430:
Για πες κι άλλα

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Αν παρεις το πρωταθλημα φετος, θα σου τον κανω δωρο εγω .....
Σαν Βαζελοπάνθηρας θα συγκεντρώσω συνολικά περισσότερους βαθμούς.......κερδίζω κάτι ?
Κανά καλώδιο ρεύματος έστω :114::114:

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494

Ο τύπος της ιστορίας μας παντρεύεται μια εκτυφλωτική νυμφομανή ξανθιά. Την πρώτη νύχτα του γάμου η σύζυγος βγάζει το σουτιέν της και του λέει με νάζι:
- Αυτά δεν τα έχει αγγίξει ακόμα κανείς.
Ο σύζυγος δε μιλάει, αλλά δεν το πιστεύει κιόλας.
Σιγά σιγά η ξανθιά κατεβάζει το στρινγκ της με αέρα στριπτιζέζ και του δείχνει τον υπέροχο κώλο της λέγοντάς του και πάλι με νάζι:
- Τον βλέπεις? Δεν τον έχει ακουμπήσει ακόμα αντρικό χέρι.
Ο τύπος δεν απαντά. Αμίλητος σηκώνεται να πάει στην τουαλέτα. Γδύνεται και φοράει ένα προφυλακτικό. Βγαίνει και της το δείχνει με νόημα:
- Το βλέπεις αυτό? Κι αυτό ακόμα στο νάιλον είναι....
:143::142::142:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Απάντηση: Re: Τι ενισχυτής χρειάζεται ........

Πώς ξέρουμε ότι είναι νυμφομανής Κωστάκη?
Τώρα αυτό έχει σχέση με το θέμα μας ?:204::204::204:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.824
Φυσικά.

Αν ξεκινάμε με υποθέσεις, το αποτέλεσμα είναι χάιλυ ανλάικλυ να είναι σωστό. Μόνο τυχαία.

.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Φυσικά.

Αν ξεκινάμε με υποθέσεις, το αποτέλεσμα είναι χάιλυ ανλάικλυ να είναι σωστό. Μόνο τυχαία.

.
εκτος αν νυμφομανης ισον οντιοφιλομανης .......

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι ενισχυτής χρειάζεται ........

Σαν Βαζελοπάνθηρας θα συγκεντρώσω συνολικά περισσότερους βαθμούς.......κερδίζω κάτι ?
Κανά καλώδιο ρεύματος έστω :114::114:
θα σου φταξω ενα κιμπερ πρασινο να φχαριστηθεις ....

Reaction score
3.592

Είναι κρίμα να χαλάνε τα καλύτερα θρενδς μονίμως οι αντιμνημονιακοί

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.948

Εν συντομία:

Η προσωπική μου εκτίμηση, βασισμένη ΟΧΙ σε ακροάσεις αλλά σε αντικειμενικά δεδομένα, είναι η εξής:

Τα 99 στα 100 διακοπτικά ενισχυτικά παίζουν το ίδγιο. (Το 1 στα 100 είναι λάθος.)

Δηλαδή, είτε Wyred4sound, είτε Jeff Rowland, είτε Lipinski, είτε φτηνό ice 3ης γενιάς, είτε boyoho, είτε το τελευταίο n-core, όλα μα όλα παίζουν το ίδγιο.

Παίζουν ΤΡΑΓΙΚΑ ΚΑΛΑ, παίζουν ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΩΣΤΑ, και μάλιστα τόσο καλά και τόσο σωστά, ώστε ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΙΣ δε θα ΜΠΟΡΕΣΕΙ να τα ακούσει ΠΩΣ ΠΑΙΖΟΥΝ.

Οι όποιες "διαφορές" που θα ακούσει και το κάθε παρδαλό κατσίκι όταν θα βάλει 2 διαφορετικές τέτοιες υλοποιήσεις στο στέρεό του, εξαρτώνται από πολλούς διαφορετικούς και εξωγενείς παράγοντες και όχι από τις δυνατότητες των ενισχυτικών αυτών βαθμίδων.

Φυσικά, με την αναζήτηση τεχνικών στοιχείων με τη μέθοδο του μικροσκοπίου, μπορούμε να αναδείξουμε τον καλύτερο ανάμεσά σε οποιαδήποτε 2 ενισχυτικά, αλλά στην ουσία οι διαφορές αυτές είναι μη ακροάσιμες, είναι αχρείαστες, είναι ...θεωρητικές.

Σα τη χρήση op-amps με δυνατότητες άχρηστες στο audio φάσμα.

Τώρα για τα "γούστα" και τα λοιπά, μη με βάζετε να συζητώ...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.948
Απάντηση: Re: Τι ενισχυτής χρειάζεται ........

Πώς ξέρουμε ότι είναι νυμφομανής Κωστάκη?
όταν έχει "δοκιμάσει" πολλούς... (πχ ενισχυτές)

Reaction score
1.832

Εν συντομία:

Η προσωπική μου εκτίμηση, βασισμένη ΟΧΙ σε ακροάσεις αλλά σε αντικειμενικά δεδομένα, είναι η εξής:

Τα 99 στα 100 διακοπτικά ενισχυτικά παίζουν το ίδγιο. (Το 1 στα 100 είναι λάθος.)

Δηλαδή, είτε Wyred4sound, είτε Jeff Rowland, είτε Lipinski, είτε φτηνό ice 3ης γενιάς, είτε boyoho, είτε το τελευταίο n-core, όλα μα όλα παίζουν το ίδγιο.

Παίζουν ΤΡΑΓΙΚΑ ΚΑΛΑ, παίζουν ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΩΣΤΑ, και μάλιστα τόσο καλά και τόσο σωστά, ώστε ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΙΣ δε θα ΜΠΟΡΕΣΕΙ να τα ακούσει ΠΩΣ ΠΑΙΖΟΥΝ.

Οι όποιες "διαφορές" που θα ακούσει και το κάθε παρδαλό κατσίκι όταν θα βάλει 2 διαφορετικές τέτοιες υλοποιήσεις στο στέρεό του, εξαρτώνται από πολλούς διαφορετικούς και εξωγενείς παράγοντες και όχι από τις δυνατότητες των ενισχυτικών αυτών βαθμίδων.

Φυσικά, με την αναζήτηση τεχνικών στοιχείων με τη μέθοδο του μικροσκοπίου, μπορούμε να αναδείξουμε τον καλύτερο ανάμεσά σε οποιαδήποτε 2 ενισχυτικά, αλλά στην ουσία οι διαφορές αυτές είναι μη ακροάσιμες, είναι αχρείαστες, είναι ...θεωρητικές.

Σα τη χρήση op-amps με δυνατότητες άχρηστες στο audio φάσμα.

Τώρα για τα "γούστα" και τα λοιπά, μη με βάζετε να συζητώ...
όχι ρε αγορίνα!

Είχα βασίσει τις ελπίδες μου στα ncore....

κλαψ....κλαψ.... :126:

πάω να πάρω λαμπάτο!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.948

Αυτό που προτείνω είναι να χρησιμοποιείται ένα ενισχυτικό στο χαμηλότερο δυνατό κόστος, που όμως να είναι ικανό να οδηγήσει τα εν λόγω φορτία (ηχεία). Και με τα ρέστα, πακοτίνια.

Τώρα, αν με ένα τέτοιο ενισχυτικό συμπεραίνεις από τις ακροάσεις σου πως κάτι σου "λείπει", εγώ δε θα πω "είναι άδειο το μυαλό σου", ίσα ίσα. Θα πω πως χρησιμοποιείς άριστο μηχάνημα, ε, κάνε μια ισοστάθμιση να "έρθει" στα γούστα σου, αφού αυτό επιθυμείς τελικά, την ικανοποίηση των δικών σου γούστων. Είναι παράλογο να ψάχνεις μηχανήματα και να πετάς λεφτά μέχρι κάποιο κάποτε να "κάτσει" στα γούστα σου, ιδίως αν έχεις συνειδητοποιήσει πως τα γούστα σου με τον καιρό δικαιούνται να αλλάζουν...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.948

όχι ρε αγορίνα!

Είχα βασίσει τις ελπίδες μου στα ncore....

κλαψ....κλαψ.... :126:

πάω να πάρω λαμπάτο!
και δε παίρνεις! σιγά τώρα....

Πάντως, για να καταφέρεις να "πλησιάσεις" στο να πεις πως θα "ακούσεις" τα n-core, χρειάζονται πολλές "θυσίες" φιλαράκι. Πολύς πόνος. Πολύς κόπος. Πολλές μετρήσεις. Πολλά λεφτά. Πιο πολλά....

Έτσι "χαλαρά", με ένα απλό "συνδέω στο στέρεό μου το n-core", ΔΕΝ ακούς το ....n-core (και το κάθε άλλο μηχανάκι). Ακούς πως βγαίνει σε κάποιες ηχογραφήσεις και σε κάποιο χώρο και με κάποια διάθεση κάποιος τυχαίος συνδυασμός άπειρων παραμέτρων. Το μόνο που ΔΕΝ ακούς, είναι το ...μηχανάκι (εκτός κι αν βάλεις το αυτί σου κολλητά πάνω στο καπάκι του, τότε αλλάζει το θέμα, όντως "ακούς" το μηχανάκι!)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead