Τι ενισχυτής χρειάζεται ........

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.146
Απάντηση: Τι ενισχυτής χρειάζεται ........

Έβαλα μια αγγελία (ζήτηση) για ενισχυτή ADCOM GFA-5802 (Σχέδιο Nelson Pass ) .
Και πήρα τις εξής απαντήσεις....

Δηλαδή ποιά ηχεία τον χρειάζονται ?

...
Κανένα.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Δηλαδή, είτε Wyred4sound, είτε Jeff Rowland, είτε Lipinski, είτε φτηνό ice 3ης γενιάς, είτε boyoho, είτε το τελευταίο n-core, όλα μα όλα παίζουν το ίδγιο.

Νομίζω οτι με τέτοιες "αφαιρετικές -αφοριστικές τοποθετήσεις "χάνεις το δίκιο σου .
Όλα τα class D δεν παίζουν το ίδιο
Διαφορετικές σχεδιάσεις πάνω στην ίδια βασική λογική δεν δίνουν υποχρεωτικά ίδια αποτελέσματα.
Ολοι οι ΑΒ ίδιοι,όλοι οι σετ ίδιοι,όλοι οι τάξη Α ίδιοι ?
Συμφωνώ οτι ακούμε τον χώρο μας,συμφωνώ οτι δεν πρέπει να κάνουμε ισοστάθμιση με καλώδια,συμφωνώ οτι δεν πρέπει να δώσουμε χρήματα 3αριου για ενισχυτή.
Αλλά να συμφωνήσεις και εσύ οτι δεν γίνεται όλοι να διαβάσουν και να κατανοήσουν έννοιες πχ διακρότημα,αντήχηση,RT-60 .
Χρήσιμα μεν και αναγκαία για το κυνήγι της τελειότητας αλλά δεν μπορούν όλοι.Και δεν θέλουν επίσης.
Μην ισοπεδώνεις λοιπόν για να ενισχύσεις τα ήδη ισχυρότατα επιχειρήματά σου.

ΥΓ.Η κεφαλή που πήρες είναι λίγια για αυτό που θες να κάνεις,να μεταγράψεις τα βινύλια σου σε ψηφιακά αρχεία.
Η μετρικ μπορεί να διορθώσει και να ραφινάρει πολλά πράγματα αλλά δεν βγάζει λαγούς από το καπέλλο.Η κεφαλη του πικάπ το κάνει αυτό.

Reaction score
8.905

...Η κεφαλή που πήρες είναι λίγια για αυτό που θες να κάνεις,να μεταγράψεις τα βινύλια σου σε ψηφιακά αρχεία.
Η μετρικ μπορεί να διορθώσει και να ραφινάρει πολλά πράγματα αλλά δεν βγάζει λαγούς από το καπέλλο.Η κεφαλη του πικάπ το κάνει αυτό.
Είσαι ωραίος...:615:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.948

Νομίζω οτι με τέτοιες "αφαιρετικές -αφοριστικές τοποθετήσεις "χάνεις το δίκιο σου.
Το να "χάσω το δίκιο μου" όμως, ποσώς με ενδιαφέρει.

Αντιθέτως, αυτό που θα ενδιέφερε εσάς που διαβάζετε όσα γράφω, είναι το "γιατί γράφω αυτά που γράφω"...

Πάντως η πρόθεσή μου, σίγουρα δεν είναι να "ισοπεδώσω" ή να "ενισχύσω" την όποια μου επιχειρηματολογία. Η πρόθεσή μου είναι να σας κάνω να δείτε μερικά πράγματα από μια άλλη σκοπιά (ώστε τελικώς να ψάξετε αλλού για να ευχαριστηθείτε στο χώρο σας, κι όχι στις συνεχείς άσκοπες αλλαγές ικανότατων μηχανημάτων).

ΥΓ.Η κεφαλή που πήρες είναι λίγια για αυτό που θες να κάνεις,να μεταγράψεις τα βινύλια σου σε ψηφιακά αρχεία.
Θα δείξει. Ακόμα δε μου ήρθαν οι δίσκοι που παρήγγειλα (test records).
Όταν δω, θα σου πω αν είναι λίγη. (όχι όταν ακούσω πάντως)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Αντιθέτως, αυτό που θα ενδιέφερε εσάς που διαβάζετε όσα γράφω, είναι το "γιατί γράφω αυτά που γράφω"...
Ενδιαφέρει επίσης το Πως
Το επαναλαμβάνω δημοσίως : Ευχαριστώ πολύ που μου άλλαξες τον τρόπο σκέψης και θεώρησης .
Αλλά αυτό το γ@μημένο το διακρότημα μου έχει κάτσει στον λαιμό σαν κουκούτσι:114:

Reaction score
1.772

και δε παίρνεις! σιγά τώρα....

Πάντως, για να καταφέρεις να "πλησιάσεις" στο να πεις πως θα "ακούσεις" τα n-core, χρειάζονται πολλές "θυσίες" φιλαράκι. Πολύς πόνος. Πολύς κόπος. Πολλές μετρήσεις. Πολλά λεφτά. Πιο πολλά....

Έτσι "χαλαρά", με ένα απλό "συνδέω στο στέρεό μου το n-core", ΔΕΝ ακούς το ....n-core (και το κάθε άλλο μηχανάκι). Ακούς πως βγαίνει σε κάποιες ηχογραφήσεις και σε κάποιο χώρο και με κάποια διάθεση κάποιος τυχαίος συνδυασμός άπειρων παραμέτρων. Το μόνο που ΔΕΝ ακούς, είναι το ...μηχανάκι (εκτός κι αν βάλεις το αυτί σου κολλητά πάνω στο καπάκι του, τότε αλλάζει το θέμα, όντως "ακούς" το μηχανάκι!)
καλα καλα τα λες αυτα γιατι δεν θες να δεχτης οτι πρεπη να αλλαξεις τα τριπαθια.:135::142:

Reaction score
372

Νομίζω οτι με τέτοιες "αφαιρετικές -αφοριστικές τοποθετήσεις "χάνεις το δίκιο σου .
Όλα τα class D δεν παίζουν το ίδιο
Διαφορετικές σχεδιάσεις πάνω στην ίδια βασική λογική δεν δίνουν υποχρεωτικά ίδια αποτελέσματα.
Ολοι οι ΑΒ ίδιοι,όλοι οι σετ ίδιοι,όλοι οι τάξη Α ίδιοι ?
Συμφωνώ οτι ακούμε τον χώρο μας,συμφωνώ οτι δεν πρέπει να κάνουμε ισοστάθμιση με καλώδια,συμφωνώ οτι δεν πρέπει να δώσουμε χρήματα 3αριου για ενισχυτή.
Αλλά να συμφωνήσεις και εσύ οτι δεν γίνεται όλοι να διαβάσουν και να κατανοήσουν έννοιες πχ διακρότημα,αντήχηση,RT-60 .
Χρήσιμα μεν και αναγκαία για το κυνήγι της τελειότητας αλλά δεν μπορούν όλοι.Και δεν θέλουν επίσης.
Μην ισοπεδώνεις λοιπόν για να ενισχύσεις τα ήδη ισχυρότατα επιχειρήματά σου.
Μάνο συμφωνώ απόλυτα. Όλα τα class D δεν παίζουν το ίδιο.
Επί πλέον όσα class D μηχανάκια άκουσα (δεν ισχυρίζομαι ότι τα έχω ακούσει όλα), κανένα δε με έπεισε. Θα τα χαρακτήριζα "αξιοπρεπή" αλλά ηχητικά αδιάφορα.
Ποτέ δεν ευχαριστήθηκα μουσική απ' αυτά.

Το ποιό τρανταχτό παράδειγμα τα Rowland. Όσο η εταιρία αυτή έβγαζε "κλασικά" μηχανάκια, έκανε όνομα και πολλοί ήταν ερωτευμένοι με τον ήχο της.
Από τη στιγμή που έβγαλε τα class D, κάτι από τη μαγεία του ήχου της χάθηκε (και ας έχουν καλύτερες προδιαγραφές και ας μετράνε καλύτερα).
Αν έχεις τη δυνατότητα να συγκρίνεις (όπως το έκανα εγώ) κάποιο από τα παλιά της μηχανάκια με ένα από τα class D της θα καταλάβεις τι εννοώ.
Γι' αυτό και η εταιρία ξαναγύρισε πάλι στις κλασικές σχεδιάσεις.

Reaction score
1.685

Μανο θα σου πω απο κοντα.
Ευχομαι να ακουσεις την αποψη μου.

Παντως 5802, ΟΧΙ.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.927

Νομίζω ότι το ίδιο το ερώτημα, ο ίδιος ο τίτλος του νήματος έχει τεθεί σε λάθος βάση.
Από τα όσα διάβασα, το ερώτημα δεν αφορά στις δυνατότητες οδήγησης των ηχείων από τον αναζητούμενο ενισχυτή :) "χρειάζεται") αλλά στην αποδοχή από τον -δεδομένο- ακροατή του τελικού αποτελέσματος.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Ενδιαφέρει επίσης το Πως
Το επαναλαμβάνω δημοσίως : Ευχαριστώ πολύ που μου άλλαξες τον τρόπο σκέψης και θεώρησης .
Αλλά αυτό το γ@μημένο το διακρότημα μου έχει κάτσει στον λαιμό σαν κουκούτσι:114:
Ομορφαντρα μου, ωραιο το νημα και συμφωνω μαζι σου για τα class d, αλλα αυτο σου το παραπονο για το διακροτημα με αγγιξε βαθεια μεσα μου ως Φυσικο. :119: Ακουσε το λοιπον το ρημαδι για να το καταλαβεις:

Last edited by a moderator:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.146

Ωραίος! Μήπως μπορείς να βρεις και κάποιο δείγμα με μεγαλύτερη συχνοτική διαφορά; Σε τόσο κοντινές συχνότητες, ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται το διακρότημα ως "αργό" τρέμολο, με αρκετά μεγάλη χρονική σταθερά. Αν η συχνοτική απόσταση γίνει μεγαλύτερη, η χρονική σταθερά θα ελαττωθεί, δίνοντας αντιληπτικό αποτέλεσμα "βραχνάδας", δηλαδή κόκκου. Σωστά;

Reaction score
677

Ομορφαντρα μου, ωραιο το νημα και συμφωνω μαζι σου για τα class d, αλλα αυτο σου το παραπονο για το διακροτημα με αγγιξε βαθεια μεσα μου ως Φυσικο. :119: Ακουσε το λοιπον το ρημαδι για να το καταλαβεις:

Άσχετο νομίζω αλλά σαν να άκουγα κούρδισμα κιθάρας.
(Κάπως έτσι κουρδίζουμε αλλά μάλλον ακούμε κάτι άλλο.)

Last edited by a moderator:

Reaction score
8.905

Επειδή με τα μηχανήματα μας (και με την μουσική μας εννοείται) ζούμε ΕΜΕΙΣ μαζί τους... και οχι για το τι πουν οι ΑΛΛΟΙ... πάντα επιλέγουμε ένα ενισχυτή (κ.λ.π) σύμφωνα με τις οικονομικές μας (ορια) απαιτήσεις και τις προσωπικές χροιές που γουστάρουμε-κάθονται στα αυτιά μας, και σε συνέργεια με το υπόλοιπο σύστημα μας. Επιπλέον όλες οι δοκιμές επιβάλλονται να γίνονται στον χώρο μας! Τώρα εάν είναι A B D αυτό είναι το λιγότερο που πρέπει να μας προβληματίζει.

Reaction score
29.751

Αξιος Βασιλάκη ΜΟΥ, κατά το Αντωνάκη ΜΟΥ.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.146

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου...

Reaction score
29.751

Τι θες ρε γεροντοκόρε? εεχμ λάθος γεροντοπαλήκαρο? τζόβενο , τι γουστάρεις τελος πάντων?:116:

Reaction score
8.905

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου...
Κώστα, εάν απευθύνεσαι σε μένα... θα ήθελα να γίνεις λίγο ποιο συγκεκριμένος που βρίσκεις το παράλογο... εκτός εάν κυριολεκτείς και εννοείς τον Παντελή...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead