Τι ηχεία να διαλέξω;

Reaction score
2.288
Κατατοπιστικοτατος. Ευχαριστούμε

300€ Ο άνθρωπος που μας το πούλησε μας είπε πως δεν τον δούλεψε αρκετά κι ότι είναι σαν καινούργιος. Μας είπε επίσης πως κάνει για τη δουλειά που τον θέλουμε. Εμείς είχαμε δει κάποιον άλλο στο ίντερνετ. Έχω κάνει σχετική ανάρτηση ρωτώντας για το αν είναι καλός.

Σε τι τιμή και τι θα πάρουμε; Ειλικρινά τώρα. Είναι τόσο χάλια;
αν δεν ειχατε παρει τον ενισχυτη (με 300 ευρω παιρνεις μεταχειρισμενο Crown) 300 ο ενισχυτης και 600 που θελετε να δωσετε για τα ηχεια, θα παιρνατε ενεργα με τα ιδια λεφτα δυο κλασεις ανωτερα απο αυτα που μπορειτε να αγορασετε τωρα.

Δεν ειναι χαλια ο ενισχυτης, ηταν ομως λαθος αγορα.

Reaction score
5.614
Τα πάρτι στην πλατεία σίγουρα θα είναι πολλά; Είναι εγγυημένη η επιτυχία τους;

Η δική μου σκέψη είναι να το κάνετε μια φορά με νοικιασμένα ηχεία και θα δείτε πώς πάει. Θα είναι και μια εμπειρία για να ξέρετε μετά τι να διαλέξετε για αγορά.

Reaction score
2.288
Έχουμε περιορισμένο ποσό. Αν αρχίζουμε να το σπαταλάμε στις ενοικιάσεις τι θα μείνει; Το θέμα είναι τώρα που είμαστε "ζεστοί" να κάνουμε μια "σωστή" αγορά. Έτσι σκεφτόμαστε. Είμαστε λάθος;
Eγω συμφωνω στο οτι δεν εχει νοημα να ενοικασετε ηχεια. Και να ενοικιασετε τι θα καταλαβετε?
Παρτε τα ηχεια και τα παρτυ θα ακολουθησουν. Κι αν δεν κανετε παρτυ θα εχετε ενα ζευγαρι ηχεια για πολλα γκαζια για παρτη σας. Τα Electrovoice ειναι safe επιλογη και σε περιπτωση που θελησετε να τα πουλησετε για τον οποιοδηποτε λογο, θα εχουν καλυτερη τιμη μεταπωλησης απο τα αλλα. Τα 15" JBL ειναι αρκετα εκτος μπατζετ αλλα αν μπορειτε να διαθεσετε τα 150 παραπανω ευρω, θα παρετε για ανταλλαγμα επαρκες μπασο που θα κανει την αναγκη για subwoofer λιγοτερο επιτακτικη.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.341
Χαχα. Παιδιά λάθος. Το 2020 ήθελα να πω.

Τον ενισχυτή τον πήραμε από 2ο χέρι. Είχαμε ενθουσιαστεί αλλά μετά από όσα ακούστηκαν εδώ όσα ακούστηκαν εδώ έχουμε απόθαρυνθεί.

Ποιες είναι οι άλλες προτάσεις για ενισχυτή;
Δηλαδή... Είναι τόσο χάλια αυτός που έχουμε;
Σε αγορά ηχείων μεταχειρισμένων αναφέρθηκα. Υπάρχουν πολλά σε καλές τιμές.
Το θέμα είναι πόσο ταλαιπωρημένα είναι και αν έχουν καεί και επισκευαστεί.
Πράγμα που δεν γίνεται εύκολα αντιληπτό.

Reaction score
5.614
Αν τελικά δεν προχωρήσει η υπόθεση με τα υπαίθρια πάρτι, και είναι να σας μείνουν τα ηχεία, καλύτερα να σας μείνουν τα Vega παρά τα όποια επαγγελματικά.

Ένας από σας θα τα χαρεί στο σπίτι του, ή και όλοι μαζί όταν μαζεύεστε στον κλειστό χώρο που θα τα έχετε.

Reaction score
2.288
Αν τελικά δεν προχωρήσει η υπόθεση με τα υπαίθρια πάρτι, και είναι να σας μείνουν τα ηχεία, καλύτερα να σας μείνουν τα Vega παρά τα όποια επαγγελματικά.

Ένας από σας θα τα χαρεί στο σπίτι του, ή και όλοι μαζί όταν μαζεύεστε στον κλειστό χώρο που θα τα έχετε.
Ηχεια 20ετιας ειναι, φτηνιαρικα, που θα θελουν σιγουρα αντικατασταση πυκνωτων μετα πο τοσα χρονια, τα μεγαφωνα εχουν foam αναρτησεις που αν δεν εχουν χαλασει ηδη θα χαλασουν πολυ συντομα, και τα τουιτερ εχουν ferofluid που αμφιβαλω αν θα υπαρχει πια.
Και δεν μενουν Αθηνα για να τα πανε καπου για αξιοπιστο σερβις και ειναι αμφιβολο αν θα υπαρχουν ανταλλακτικα αν χρειαστουν πχ καμια καψα τουιτερ.
Απο εμενα οχι.

Reaction score
5.614
Αν όχι τα συγκεκριμένα, κάποια αντίστοιχα Vega.

Δεν με έπεισε η ιδέα του υπαίθριου μέταλ πάρτι, ότι θα τραβήξει η ιδέα. Μακάρι να κάνω λάθος βέβαια.

Πόσα άτομα είναι τα σίγουρα που θα παρευρίσκονται στο πάρτι;

Reaction score
9.057
Είμαι τραγουδιστής σε Heavy Metal και Hard Rock σχήματα.
(Δείγμα της φωνής μου μπορείτε να ακούσετε εδώ: )
Πολλά μπράβο για το συγκρότημα για τη ωραία φωνή, και για αυτό που θέλετε να υλοποιήσετε.
Να σας μάθουν όσοι ακούν... METAL

1707428196520.png

1707428296571.png

1707428487088.png

Reaction score
72
Πολλά μπράβο για το συγκρότημα για τη ωραία φωνή, και για αυτό που θέλετε να υλοποιήσετε.

View attachment 321570
View attachment 321571
View attachment 321572
Προς θεού. Όταν μίλησα για αυτό δεν το έκανα για να με μάθουν, αλλά για να
κατανοήσετε καλύτερα τι θέλουμε να κάνουμε, συγκεκριμένα για το μίκτη.
Αν όχι τα συγκεκριμένα, κάποια αντίστοιχα Vega.

Δεν με έπεισε η ιδέα του υπαίθριου μέταλ πάρτι, ότι θα τραβήξει η ιδέα. Μακάρι να κάνω λάθος βέβαια.

Πόσα άτομα είναι τα σίγουρα που θα παρευρίσκονται στο πάρτι;
Φίλε μου, το είπα και πιο πάνω και θα το πω ξανά. Από Μάιο ειδικά κι έπειτα μαζευόμαστε φίλοι με τις οικογένειες μας. Πχ στα γενέθλια του γιου μου ήρθαν πέντε μέλη από τα δύο γκρουπ που παίζω με τις οικογένειες τους, συν εμείς οι τρεις με τις οικογένειες μας, συν δύο παιδικοί φίλοι από Νέα Ιωνία... Το είπα και πριν, δεν χωράνε στο σπίτι και βγαίνουμε στη μικρή πλατεία. Δεν βάζουμε μόνο μέταλ και χαρντ, αλλά και ποπ 90-80. Τι άλλο να πω; Πως αλλιώς να το πω αν όχι πάρτι;

Last edited:

Reaction score
72

View attachment 321570
View attachment 321571
View attachment 321572
Νιώθω άσχημα τώρα. Ειλικρινά δεν μίλησα για το γκρουπ για να το διαφημίσω ή οτιδήποτε άλλο παρόμοιο. Δεν ήταν αυτή η πρόθεση μου.

Reaction score
5.614
Α, ok, τώρα κατάλαβα. Οπότε μιλάμε για οικογενειακή-φιλική συγκέντρωση σε κλειστό κύκλο, στην οποία θα παρευρίσκονται και παιδιά.

Άρα δεν ψάχνετε κάτι εκκωφαντικό, δεν μιλάμε για μίνι συναυλία. Δεν θα παίξετε εσείς. Απλά ψάχνετε ηχεία λίγο πιο δυνατά από τα τυπικά φορητά ηχειάκια ώστε να κάνει το κέφι της η παρέα.

Reaction score
2.288
Νιώθω άσχημα τώρα. Ειλικρινά δεν μίλησα για το γκρουπ για να το διαφημίσω ή οτιδήποτε άλλο παρόμοιο. Δεν ήταν αυτή η πρόθεση μου.
Δεν καταλαβαινω γιατι αισθανεσαι ασχημα. Δεν υπαρχει κανενας λογος. Κανεις δεν ειπε οτι το εκανες για να διαφημησεις το γκρουπ. Και να το ειχες κανει καλα θα ειχες κανει μια που οντως και η φωνη ειναι πολυ καλη και το τραγουδι πολυ καλο και μπραβο.
Τελος παντων, πισω στο θεμα μας.
Επειδη απο οτι βλεπω δεν προκειται για τιποτα παρτυ πολλων ατομων, δεν χρειαζεται να κανετε καμια υπερβολη.
Το ιδανικο θα ηταν να βρισκατε τιποτε μεταχειρισμενα (να ειναι καλα ομως) και να κανατε τη δουλεια σας οικονομικα.
(Ακομα δεν μπορω να χωνεψω την λαθος αγορα του ενισχυτη αλλα αφου εγινε ας παει στα κομματια)
Απο τα ηχεια που σας εχουν προταθει μεχρι τωρα θα ελεγα να μην πατε σε κατι πιο ακριβο απο τα Electrovoice EV ZLX 12. Ακομα και αυτα ισως να ειναι υπερβολη για απλα οικιακα παρτυ 20-25 ατομων.
Εγω αρχικα ειχα υποθεσει οτι θα προκειται για παρτυ 40-50 ατομων και πιθανοτατα και χρηση Live με την μπαντα. Αν δεν θα εχουν τετοια χρηση ακομα και αυτα που προτειναμε ειναι ισως υπερβολη.
Το μονο κακο ειναι οτι ακομα και για τα λιγα ατομα που θα εισαστε, δεν θα μπορειτε να κανετε δουλεια με οικιακα HiFi ηχεια που ομολογουμενως θα ηταν πολυ πιο ταιριαστα στο σαλονι απο οτι τα επαγγελματικα γιατι αν ξεφυγει λιγο η ενταση θα τα κλαψετε.
Επειδη ομως οπως ειπα και νωριτερα ολα αυτα τα ηχεια δεν εχουν βαθυ μπασο, μια αλλη εναλλακτικη λυση για να μην ξεπερασετε το μπατζετ και ταυτοχρονα να εχετε και μπασο, ειναι να παρετε ενα οικονομικο Subwoofer και να το συνοδευσετε με μικρους δορυφορους με 8" (εδω και σε Β' Stock) η το πολυ, 10" γουφερ.
Το σετ με τους μικρους δορυφορους βγαινει στα 600ευρω μαζι με το Sub. Για τις ομιλιες των συνταξιουχων δεν θα ειναι απαραιτητο να κουβαλατε και το sub. Μονα τους θα ειναι μια χαρα για ομιλια.
Ο ενισχυτης που εχετε θα ειναι υπερβολη για αυτα αλλα οπως ειπαμε και προηγουμενως, η παραπανω ισχυς δε μας πειραζει. Χρησιμοποιουμε μονο οση χρειαζομαστε και ειναι καλυτερα για ολους. Και για τα ηχεια και για τον ενισχυτη.

Reaction score
72
Δεν καταλαβαινω γιατι αισθανεσαι ασχημα. Δεν υπαρχει κανενας λογος. Κανεις δεν ειπε οτι το εκανες για να διαφημησεις το γκρουπ. Και να το ειχες κανει καλα θα ειχες κανει μια που οντως και η φωνη ειναι πολυ καλη και το τραγουδι πολυ καλο και μπραβο.
Τελος παντων, πισω στο θεμα μας.
Επειδη απο οτι βλεπω δεν προκειται για τιποτα παρτυ πολλων ατομων, δεν χρειαζεται να κανετε καμια υπερβολη.
Το ιδανικο θα ηταν να βρισκατε τιποτε μεταχειρισμενα (να ειναι καλα ομως) και να κανατε τη δουλεια σας οικονομικα.
(Ακομα δεν μπορω να χωνεψω την λαθος αγορα του ενισχυτη αλλα αφου εγινε ας παει στα κομματια)
Απο τα ηχεια που σας εχουν προταθει μεχρι τωρα θα ελεγα να μην πατε σε κατι πιο ακριβο απο τα Electrovoice EV ZLX 12. Ακομα και αυτα ισως να ειναι υπερβολη για απλα οικιακα παρτυ 20-25 ατομων.
Εγω αρχικα ειχα υποθεσει οτι θα προκειται για παρτυ 40-50 ατομων και πιθανοτατα και χρηση Live με την μπαντα. Αν δεν θα εχουν τετοια χρηση ακομα και αυτα που προτειναμε ειναι ισως υπερβολη.
Το μονο κακο ειναι οτι ακομα και για τα λιγα ατομα που θα εισαστε, δεν θα μπορειτε να κανετε δουλεια με οικιακα HiFi ηχεια που ομολογουμενως θα ηταν πολυ πιο ταιριαστα στο σαλονι απο οτι τα επαγγελματικα γιατι αν ξεφυγει λιγο η ενταση θα τα κλαψετε.
Επειδη ομως οπως ειπα και νωριτερα ολα αυτα τα ηχεια δεν εχουν βαθυ μπασο, μια αλλη εναλλακτικη λυση για να μην ξεπερασετε το μπατζετ και ταυτοχρονα να εχετε και μπασο, ειναι να παρετε ενα οικονομικο Subwoofer και να το συνοδευσετε με μικρους δορυφορους με 8" (εδω και σε Β' Stock) η το πολυ, 10" γουφερ.
Το σετ με τους μικρους δορυφορους βγαινει στα 600ευρω μαζι με το Sub. Για τις ομιλιες των συνταξιουχων δεν θα ειναι απαραιτητο να κουβαλατε και το sub. Μονα τους θα ειναι μια χαρα για ομιλια.
Ο ενισχυτης που εχετε θα ειναι υπερβολη για αυτα αλλα οπως ειπαμε και προηγουμενως, η παραπανω ισχυς δε μας πειραζει. Χρησιμοποιουμε μονο οση χρειαζομαστε και ειναι καλυτερα για ολους. Και για τα ηχεια και για τον ενισχυτη.
Καλημέρα. Επικοινώνησα πριν λίγο με τα παιδιά και τους είπα την πρότασή σου φίλε μου. Εκείνοι έχουν κολλήσει στην επιλογή που είχαμε κάνει την τελευταία φορά. Δηλαδή σε έναν από τους παρακάτω… EV ZLX 12, the box Pyrit 12, JBL JRX 215, the box Pyrit 15. Τους καταλαβαίνω γιατί είναι απωθημένο. Βέβαια δεν έχουμε μεγάλη επιλογή και μάλλον θα πάμε στο πιο φθηνό από αυτούς. Σήμερα το βράδυ θα έρθουν σπίτι για να δούμε και κάποιες άλλες προτάσεις που έγιναν.
Τώρα όσο αφορά τα άτομα, έχουμε φτάσει και τους 60. Ξέρετε στην περιοχή υπάρχουν πολλοι μεταλλάδες. Υπάρχει στην περιοχή και ένα πολύ ωραίο punk σχήμα. Με το ιδρυτικό μέλος και τραγουδιστή τους έχουμε γίνει φίλοι. Και το λέω εγώ ότι είναι ωραίοι που φανταστείτε δεν μου αρέσει η punk. Αν θέλετε κάποια στιγμή μπορώ να ανεβάσω ένα κομμάτι από live τους. Για να ξεφύγουμε λίγο, και μία που από ότι κατάλαβα απαντούν και djs, ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα; Πηγαίνουμε σε ροκ μαγαζιά και ακούμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Ειδικά σε μία σκηνή η οποία είναι τεράστια. Θέλουμε λοιπόν να οργανώσουμε καλύτερα αυτές τις συναντήσεις, να πίνουμε μπύρα και να ακούμε τη μουσική που θέλουμε. Αφού ο κόσμος εδώ υπάρχει, έχουμε γίνει μία παρέα, τους θερινούς μήνες ανά δύο εβδομάδες μαζευόμαστε, οι φίλοι από την αθήνα έρχονται κι αυτοί στον ωρωπό και με πρόφαση το μπάνιο συνδυάζουμε μπύρα και μουσική... Γιατί όχι κάτι πιο καλό και δυνατόν στα μέτρα του εφικτού για τα οικονομικά μας;
Λέτε να είμαστε τόσο παράλογοι;
"Το ιδανικο θα ηταν να βρισκατε τιποτε μεταχειρισμενα (να ειναι καλα ομως) να κανατε τη δουλεια σας οικονομικα."
Πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν κάποια μεταχειρισμένα ηχεία είναι καλά, δεν είναι επισκευασμένα και δεν θα χαλάσουν σε λίγο καιρό;

Reaction score
2.288
Καλημέρα. Επικοινώνησα πριν λίγο με τα παιδιά και τους είπα την πρότασή σου φίλε μου. Εκείνοι έχουν κολλήσει στην επιλογή που είχαμε κάνει την τελευταία φορά. Δηλαδή σε έναν από τους παρακάτω… EV ZLX 12, the box Pyrit 12, JBL JRX 215, the box Pyrit 15. Τους καταλαβαίνω γιατί είναι απωθημένο. Βέβαια δεν έχουμε μεγάλη επιλογή και μάλλον θα πάμε στο πιο φθηνό από αυτούς. Σήμερα το βράδυ θα έρθουν σπίτι για να δούμε και κάποιες άλλες προτάσεις που έγιναν.
Τώρα όσο αφορά τα άτομα, έχουμε φτάσει και τους 60. Ξέρετε στην περιοχή υπάρχουν πολλοι μεταλλάδες. Υπάρχει στην περιοχή και ένα πολύ ωραίο punk σχήμα. Με το ιδρυτικό μέλος και τραγουδιστή τους έχουμε γίνει φίλοι. Και το λέω εγώ ότι είναι ωραίοι που φανταστείτε δεν μου αρέσει η punk. Αν θέλετε κάποια στιγμή μπορώ να ανεβάσω ένα κομμάτι από live τους. Για να ξεφύγουμε λίγο, και μία που από ότι κατάλαβα απαντούν και djs, ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα; Πηγαίνουμε σε ροκ μαγαζιά και ακούμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Ειδικά σε μία σκηνή η οποία είναι τεράστια. Θέλουμε λοιπόν να οργανώσουμε καλύτερα αυτές τις συναντήσεις, να πίνουμε μπύρα και να ακούμε τη μουσική που θέλουμε. Αφού ο κόσμος εδώ υπάρχει, έχουμε γίνει μία παρέα, τους θερινούς μήνες ανά δύο εβδομάδες μαζευόμαστε, οι φίλοι από την αθήνα έρχονται κι αυτοί στον ωρωπό και με πρόφαση το μπάνιο συνδυάζουμε μπύρα και μουσική... Γιατί όχι κάτι πιο καλό και δυνατόν στα μέτρα του εφικτού για τα οικονομικά μας;
Λέτε να είμαστε τόσο παράλογοι;
"Το ιδανικο θα ηταν να βρισκατε τιποτε μεταχειρισμενα (να ειναι καλα ομως) να κανατε τη δουλεια σας οικονομικα."
Πώς μπορούμε να καταλάβουμε αν κάποια μεταχειρισμένα ηχεία είναι καλά, δεν είναι επισκευασμένα και δεν θα χαλάσουν σε λίγο καιρό;
Από αυτά, προτιμήστε τα Electrovoice EV ZLX 12
Είναι μοντέλο που κυκλοφορεί πάνω από 7-8 χρονια και αυτό μαρτυρά την αξιοπιστία του. Επίσης ειναι εξασφαλισμενο ότι θα υπάρχουν ανταλλακτικά αν ποτέ χρειαστεί κάτι.
Τα The Box Pyrit είναι στην ουσία Beta3 Thunder rebadged. Ψάχνοντας τα λίγο παραπάνω, τα 12" έχουν τσιμπημένα πρίμα που θα τα κάνουν κουραστικά. Τα EV είναι καλύτερη επιλογή και αξίζουν τα παραπάνω χρήματα.

Reaction score
72
Οι overload φίλε μου τελείωσαν πριν κάποια χρόνια δυστυχώς. Και λέω δυστυχώς γιατί περνάγαμε υπέροχα και συνθέταμε πολύ όμορφα τραγούδια. Από τότε έχω παίξει σε πάρα πολλές μπάντες ενώ τα τελευταία χρόνια είμαι σε μία πάντα hard rock διασκευών (deep purple, bon jovi, savatage, whitesnake...). Έχουμε φτιάξει και μία μέταλ μπάντα, που κλείνουμε πάλι προς στο μελωδικό μέταλ, και είμαστε στη διαδικασία της σύνθεσης.
Με την hard rock μπάντα δίνουμε live σε διάφορα club της αθήνας είτε σαν headliners είτε σαν special guests.
Από αυτά, προτιμήστε τα Electrovoice EV ZLX 12
Είναι μοντέλο που κυκλοφορεί πάνω από 7-8 χρονια και αυτό μαρτυρά την αξιοπιστία του. Επίσης ειναι εξασφαλισμενο ότι θα υπάρχουν ανταλλακτικά αν ποτέ χρειαστεί κάτι.
Τα The Box Pyrit είναι στην ουσία Beta3 Thunder rebadged. Ψάχνοντας τα λίγο παραπάνω, τα 12" έχουν τσιμπημένα πρίμα που θα τα κάνουν κουραστικά. Τα EV είναι καλύτερη επιλογή και αξίζουν τα παραπάνω χρήματα.
Ευχαριστώ πολύ.

Reaction score
11.714
Κι εγώ σε κάποια live που έχω πάει, είδα EV. Τα θεωρώ ιδανικά και για τη δική σας περίπτωση.
Επίσης να προσθέσω ότι εγώ προσωπικά δε θα αγόραζα ηχεία μεγαλύτερα των 10 χρόνων, αν ήθελα μεταχειρισμένα.

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
713
Προσωπικά, θα επέλεγα μία τετράδα από αυτά
Δεν έχουν μεγάλο βάρος, άρα μεταφέρονται εύκολα για αυτό που επιθυμούμε,
Ως τετράδα θα υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά στο χώρο με ανάγκη μικρότερης έντασης άρα δε θα ενοχλούμε τον περίγυρο, ούτε θα οδηγούμε στα όρια τον ενισχυτή,
Η δυνατότητα σύνδεσης σε σειρά (ΙΝ/OUT ανά ηχείο) απαιτεί μόνο ένα ζευγάρι επιπλέον καλώδια ηχείων για τη σύνδεση των δεύτερων άρα μικρό κόστος,
Η καμπίνα είναι από ABS, αν εκεί που διασκεδάζουμε μία ξαφνική ψιχάλα κάνει την εμφάνισή της θα αντέξουν ωσότου τα μαζέψουμε.
Έχουν "χρώμα" ως ηχεία, είπαμε ABS η καμπίνα, οι υψηλές τους δεν είναι "μετάξι" ή "περιγραφικές" :) αλλά για διασκέδαση είναι εξαιρετικά, αξιόπιστα και με μικρό κόστος.
Αργότερα προστίθεται μία μικρή κονσόλα για την εξυπηρέτηση των μικροφώνων, μίας πηγής, ίσως και 2 οργάνων ή 3ων ανάλογα το πως θα χειριστείς το "πανάρισμα" ή τα ρυθμιστικά L,R, των καναλιών και με μικρό κόστος συνολικά έχεις καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των ζητούμενών σου.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.610
Members
38.473
Νεότερο μέλος
Shawsounds