Τι θα πιούμε σήμερα;









Μηνύματα
3.668
Reaction score
5.504
Συμφωνώ για το Tamnavulin που είναι από τα πιο αδιάφορα μαλτ που έχω δοκιμάσει και το ardbeg είναι ακριβώς όπως το περιγράφεις αλλά προσωπικά μου αρέσει. Σίγουρα το port Charlotte είναι ανώτερο βέβαια...
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.421
Reaction score
125.666
Το Πορτ Σάρλοτ μόλις τελείωσε, αντικατασταθηκε με νέο, γεμάτο.

Σήμερα θα δοκιμάσω το καβαλαν, αλλά δεν έχω υψηλές προσδοκίες, τις οποίες κρατώ μόνο για το σαντορι..

Τογκουτσι πρέπει να ξαναβρώ, είναι αφρός, εκπληκτικό.
 


Μηνύματα
3.668
Reaction score
5.504
Το Πορτ Σάρλοτ μόλις τελείωσε, αντικατασταθηκε με νέο, γεμάτο.

Σήμερα θα δοκιμάσω το καβαλαν, αλλά δεν έχω υψηλές προσδοκίες, τις οποίες κρατώ μόνο για το σαντορι..

Τογκουτσι πρέπει να ξαναβρώ, είναι αφρός, εκπληκτικό.
Έχω δοκιμάσει togouchi δεκαπενταρι και είναι από τα καλύτερα ουίσκι που έχω πιει ποτέ.
 

Μηνύματα
20.134
Reaction score
14.549

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στον Χώρο Θυσίας στη Νάουσα, η εκδήλωση βύθισης 500 φιαλών κρασιού στο ιστορικό ποτάμι της Αράπιτσας, με σκοπό την παλαίωσή του στις ειδικές συνθήκες του τρεχούμενου νερού του ποταμού.

Όπως αναφέρει ο δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας σε ανακοίνωσή του, πρόκειται για ένα καινοτόμο εγχείρημα που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg Europe Cult-Create, στο οποίο συμμετέχει ο δήμος Νάουσας...


04B3EA4A-4A04-4001-AE00-47004CBC80F0.jpeg


Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Οινοπαραγωγών Νάουσας Γιώργος Φουντούλης επεσήμανε:

«Το εγχείρημα της βύθισης των κρασιών στο ποτάμι της Αράπιτσας ήταν μια ιδέα της ομάδας εργασίας του Συνδέσμου μας και αποτελεί ένα καινοτόμο πείραμα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Πρόκειται για μια έρευνα, μέσα από την οποία θα δούμε πώς παλαιώνει ένα ξινόμαυρο κρασί στο γλυκό νερό και σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες. Οι φιάλες θα παρακολουθούνται σε ετήσια βάση από οινολόγους έως την παλαίωσή τους σε αυτές τις συνθήκες».


Η αμπελοκαλλιέργεια, η παραγωγή οίνων και το εγχείρημα της βύθισης κρασιών

Η αμπελοκαλλιέργεια και η παραγωγή κρασιού στην περιοχή της Νάουσας Ημαθίας ξεκινά από τον 16οαιώνα, σύμφωνα με γραπτές αναφορές. Σήμερα, ο αμπελώνας της, συνολικής επιφάνειας περίπου 5.000 στρεμμάτων κυριαρχείται από την ποικιλία ξινόμαυρο, η οποία είναι αυτόχθονη και αναγνωρίστηκε από το 1971 ως ζώνη Ονομασίας Προέλευσης Ανώτερης Ποιότητας. 15 από τα 24 οινοποιεία της, τα περισσότερα οικογενειακά, είναι επισκέψιμα.

1D175184-A4E3-409C-B6F7-1DB203739DE0.jpeg
 




Kotsidis John

Photography
Moderator
Μηνύματα
13.884
Reaction score
34.294
Εχω λοιπον εδω καμια 10-20 καλα κοκκινα, για γευστικη δοκιμη, και θα τα τσακισω αυτες τις μερες.

το βραδυ θα βγαλω κ καμια φωτο.

επισης αγορασα 2-3 μεγαλα ετσι ωραια κοκκινα για παλαιωση, παλι το βραδυ φωτο.
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.421
Reaction score
125.666
Σήμερα είμαι έξω από τις 9 το πρωί, πρέπει να πα να κάνω μπάνιο να χαλαρώσω, από βδομάδα όμως μέσα.
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.667
Μηνύματα
2.869.434
Members
37.943
Νεότερο μέλος
triantafyllos1969
Top