Τι θελετε?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Τι λετε να κανουμε?
HD72 vs HD70? :wink:

Για την greywolf δεν εχω ακομα νεα που αφορουν την κυκλοφορια της.
Θα μαθω σημερα και θα σας πω...

F1

Reaction score
0
Να φέρω και τον 31 ; Μη γελάτε , απλά επειδή θέλω αναβάθμιση θέλω να δω διαφορές.

Reaction score
1
Αν υπήρχε ο νέος Panasonic θα έλεγα αυτόν με το νέο optoma 70.

Ψηφίζω και εγώ Οπτομα 70 vs 72 vs 81 εαν υπάρχει.

Reaction score
0
70 VS 72 , και μετα ο νικητης εναντιον 81 για να δουμε και τη διαφορα κλασης.
Αν ομως ειναι πολυ κοντα ο 70 με τον 72 ας δουμε 70 εναντιον 81 μετα ακομα και αν κρινουμε καλυτερο τον 72, αφου η διαφορα τιμης ειναι τετοια που για ελαχιστη διαφορα χαλαρα καποιος θα προτιμουσε τον 70 αντι του 72.

Προσωπικα θελω να δω τη σκηνη με το ελικοπτερο του swordfish πρωτα στον 70 για να μην εχω προσφατο τον 81 (που αναποφευκτα θα ειναι καλυτερος), να δω αν θα μου αρεσει αρκετα, και μετα ας τη δω και στον 81 να νιωσω τη διαφορα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Βρε παιδια σας το ξαναλεω.
Δεν μπορει να γινει συγκριση μεταξυ 81 και 72(ειδικα στην σκηνη με το ελικοπτερο η γενικα με hd-dvd) διοτι απλουστατα ο 72 δεν παιζει 1080ρ!
Aυτο που μπορει να γινει ειναι να παιξουν σε 1080i αλλα και παλι οι διαφορες ειναι μεγαλες.Μεγεθη μη συγκρισιμα.
70 με 22 ναι :wink:

Reaction score
0
Κατσε ρε Αντρεα, τι εννοεις δεν παιζει? Δηλαδη αυτοι που πηραν τον 72, δε θα μπορουν να δουν HD-DVD/Blueray μεθαυριο?
Δεν μπορει να κανει scale το 1080p σε 720p? Αν εννοεις οτι ο 72 δε δεχεται καν 1080p στο HDMI (ο 70 νομιζω δεχεται κανονικα), τοτε αναγκαστικα θα του δωσουμε 720p και θα κανει το scaling o player.
Το αποτελεσμα το ιδιο θα ειναι, ισως και καλυτερα να κανει ο player το scaling, η ουσια ειναι να δουμε, με τα αυριανα μεσα που θα δινουν το μεγιστης ποιοτητας σημα που θα δουμε για την επομενη 5αετια, ΠΟΣΗ εικονα χανουμε με εναν 720p προβολεα (και συγκεκριμενα με τους 70 και 72), οχι να δουμε ποιος ειναι καλυτερος, προς θεου...σε αυτο το θεμα η απαντηση ειναι σιγουρη και την ειδαμε το προηγουμενο Σαββατο.

Reaction score
5
Γιατί υποπτεύομαι (όπως έχουν δείξει και οι πρόσφατες παρουσιάσεις άλλωστε) ότι το 1080p σε σχέση με το 720p δεν είναι δα και μεγάλη οπτικά διαφορά στα μάτια των περισσότερων και με το περιεχόμενο που κυκλοφορεί τώρα;

GTX

Reaction score
39
Μια χαρά μπορεί να γίνει η σύγκριση Ανδρέα. (ώπα διόρθωση τώρα είδα οτι μιλάς για HD-DVD μόνο)
και πάλι ομως κάποια σύγκριση μπορεί να γίνει
Δε χρειάζεται να πάρουν και οι 2 προβολείς 1080p ο σκοπός μας δεν είναι να δούμε ποιός έχει καλύτερο scaler (αυτό το ξέρουμε :D). Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι τη διαφορά 720p και 1080p. Ο πιο εύκολος τρόπος να το κάνουμε αυτό είναι ο εξής, θέλουμε 2 HTPC ή μιάς και είναι ψιλοδύσκολο αυτό ένα media box και ένα HTPC (HTPC φέρνω εγώ αν είναι :wink:) βάζουμε να παίζουν το ίδιο κλιπάκι και οι 2 πηγές και δίνουμε απο το HTPC στόν 72 720p και στον 81 1080p απο το media box. Νομίζω δεν είναι και πολύ δύσκολο να το κανονίσουμε αυτό!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
@Blinky
Μα αυτο το δοκιμασαμε ηδη στην παρουσιαση-εκτος εαν με απατα η μνημη μου και ηταν την προηγουμενη ημερα- και η διαφορα ηταν μεγαλη εις βαρος του 720ρ.
Eιναι ακριβως σαν να δοκιμαζουμε δυο αυτοκινητα-μια Ferrari και ενα Punto-και να υποχρεωσουμε την Ferrari να τρεχει με την τελικη του Punto για να δουμε ποιο απο τα δυο παει καλυτερα.
Επαναλαμβανω πως εχω ηδη δοκιμασει 1080ρ στον 72 και δεν παιζει.

@Akis
Η διαφορα ειναι μεγαλη.
Για το περιεχομενο που κυκλοφορει τωρα, αυτο ειναι μια αλλη ιστορια και εχεις δικαιο. :wink:

Reaction score
0
Αντρεα δεν με καταλαβες. Δεν ειπα να δωσουμε 720p και στους 2 προβολεις. 1080p στον HD81 , 720p στον HD70 απλα να ειναι το ιδιο υλικο (1080p αναγκαστικα σαν πηγη για να μπορει να δωθει και στον 81) και να γινει ταυτοχρονα. Προφανως θα χρειαστουν 2 πηγες (μαλλον εκει με παρανοησες και νομιζες οτι εννοουσα απο 1 πηγη) και θα πρεπει να γινει κατι σαν και αυτο που λεει ο GTXTC.

Αυτο ελειπε να διναμε 720p και στους 2 και να χαιρομασταν που δε βλεπουμε διαφορα....δε βαζαμε και DVD καλυτερα? :lol: :lol:

Στην προηγουμενη παρουσιαση αποτι θυμαμαι τετοια συγκριση δεν εγινε, και αν και επεσε καποια τιγμη η ιδεα να μπει και ενας HD72 διπλα, υπηρχε προβλημα με το ενα HDMI αποτι καταλαβα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
οκ θα το κανουμε ετσι.
Το hdmi δεν το εχω φτιαξει ακομα, εαν μας κανει την χαρη η υψηλοτης του κ.Nick Pachis σημερα... :lol:

Reaction score
1
Optoma 72 vs 70 ειναι ενα πολυ καλο συγκριτικο πιστευω μιας και εχουν ακουστει πολλα για τον 70 οτι δεν λει και πολλα μπροστα στον 72(για να δουμε?). :D :D :D
Αντρεα για ποτε το βλεπεις?

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΥΚΟΥΡΑΚΗΣ

απο-Συντονιστής
Reaction score
195
Νομιζω οτι η συγκριση του 81 με τον 72 δεν πρεπει να γινει μονο στην overall ποιοτητα της εικονας, αλλα περισσοτερο στον τομεα της λεπτομερειας, για να μπορεσουμε να δουμε την πραγματικη διαφορα μεταξυ 1080 και 720... :D

GTX

Reaction score
39
Αυτό λέω και γω Λευτέρη, δε θέλουμε να δούμε ποιός είναι καλύτερος προβολέας ή ποιός έχει καλύτερο scaler αυτό το ξέρουμε. Γι'αυτό απλά θέλουμε να τους δώσουμε το ίδιο υλικό στη native ανάλυση του καθενός. Και επειδή τα περισσότερα HD που έχουμε είναι σε 1080i μπορούμε για να είμαστε ακόμα πιο αντικειμενικοί να δοκιμάσουμε τα trailers της apple που υπάρχουν και σε 720p και σε 1080p οπότε δε θα παρεμβάλεται καθόλου scaler :wink:

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να δούμε τη διαφορά 720 και 1080 νομίζω :D

Το Media box παίζει τα trailers της apple???

Reaction score
1
Kατά την ταπεινή μου γνώμη, ένα συγκριτικό τεστ που θα άφηνε εποχή αυτή τη στιγμή, θα ήταν το παρακάτω setup:
Ένας οποιοσδήποτε 720p προβολέας (ας πούμε ο Optoma 72 ή ο Infocus IN76) εναντίον Optoma HD81, Sony Pearl και Ruby.

Oι συνθήκες του συγκριτικού θα μπορούσαν να ήταν οι εξής:
α) σήμα 576i από απλά ή superbit dvd στον switcher και από εκεί στους προβολείς, για να μπορούμε να διαπιστώσουμε τις ικανότητες του καθενός να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά», δηλ. scaling και deinterlacing.

β) σήμα 1080i από υλικό υψηλής ευκρίνειας (κλιπάκια, ή ακόμα καλύτερα σήμα από HD-DVD ή Bluray player).

Kατά τη γνώμη μου, ένα συγκριτικό προβολέων πρέπει να συνοδεύεται πάντα από τη θέαση πάτερνς αναφοράς. Μόνο με αυτά μπορείς να βγάζεις ασφαλή συμπεράσματα κάθε φορά για το τι ακριβώς βλέπεις στην οθόνη.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.384
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ