Τι θελετε?

Reaction score
0
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ said:
Kατά την ταπεινή μου γνώμη, ένα συγκριτικό τεστ που θα άφηνε εποχή αυτή τη στιγμή, θα ήταν το παρακάτω setup:
Ένας οποιοσδήποτε 720p προβολέας (ας πούμε ο Optoma 72 ή ο Infocus IN76) εναντίον Optoma HD81, Sony Pearl και Ruby.

Oι συνθήκες του συγκριτικού θα μπορούσαν να ήταν οι εξής:
α) σήμα 576i από απλά ή superbit dvd στον switcher και από εκεί στους προβολείς, για να μπορούμε να διαπιστώσουμε τις ικανότητες του καθενός να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά», δηλ. scaling και deinterlacing.

β) σήμα 1080i από υλικό υψηλής ευκρίνειας (κλιπάκια, ή ακόμα καλύτερα σήμα από HD-DVD ή Bluray player).

Kατά τη γνώμη μου, ένα συγκριτικό προβολέων πρέπει να συνοδεύεται πάντα από τη θέαση πάτερνς αναφοράς. Μόνο με αυτά μπορείς να βγάζεις ασφαλή συμπεράσματα κάθε φορά για το τι ακριβώς βλέπεις στην οθόνη.
Σε ενα τετοιο συγκριτικο σιγουρα ο Hd81 θα διαπρεψει, γιατι εχει scaler 3 κλασεις ανωτερο, και του δινεις συνεχεια interlaced υλικο. Δε νομιζω οτι θα βοηθησει κανεναν ομως, γιατι αργα η γρηγορα, οι περισσοτεροι θα εχουμε συσκευες (ειτε HTPC ειτε players) που θα δινουν στον προβολεα κατευθειαν 720p / 1080p. Αρα μακροχρονια, κυριως μας ενδιαφει η διαφορα αποδωσης σε αυτα τα 2 σηματα, και για να μη κοροιδευομαστε, στο 1080p που θα μεινει για καιρο κοντα μας, αλλωστε να παιζεις 720p στον HD81 ειναι σπαταλη των δυνατοτητων του, και δε θα τον κολακεψει.
Καποιος που θα ενδιαφερθει για τον HD81 θα το κανει για τη δυνατοτητα του στο 1080p. To εξωτερικο scaler ειναι απλα το κερασακι στην τουρτα για να μην ειναι δυσαρεστημενος μεχρι να μπορει να βλεπει πραγματικο 1080p. Αυτος λοιπον πιστευω ειναι ο μονος λογος να συγκρινεις εναν προβολεα με τον HD81, να εχεις μια πηγη που να μπορει να δωσει 1080p ωστε να εκμεταλευεται τον 81 στο μεγιστο (και επειδη αυτο θα ειναι το standard για τα επομενα 5 χρονια), και με μια πηγη να δινεις το ιδιο υλικο στον αντιπαλο downscaled στα 720p.

Αυτο θα δειξει στον υποψηφιο αγοραστη τι διαφορα εικονας μπορει να περιμενει απο τη στιγμη που θα εχει στο σπιτι του ενα blueray/hddvd player και για τα επομενα 5 χρονια.

GTX

Reaction score
39
Επιστρέφω σε αυτό το thread μιας και εδώ έχει αναφερθεί αρκετές φορές αυτό που θέλω να σχολιάσω.

Ο 72 γιατί λέμε οτι δε δέχεται 1080p?????
Απ'οτι βλέπω στο pdf που έχει στο site της optoma εκεί που λέει video compatibility γράφει και 1080p!

Εκτός αυτού σήμερα αλλάζοντας το καλώδιο που φεύγει απο το htpc μου και πάει στην Amoi με αυτό που πάει στον 72 μου, για πρώτη φορά συνειδητοποίησα οτι ο optoma βγάζει κανονικά ένδειξη που λέει 1920x1080 είτε στα 50Hz είτε στα 60Hz και παίζει μια χαρά. Την ένδειξη αυτή την έχω δεί πολλές φορές αλλάζοντας το καλώδιο και συνήθως αλλάζω αμέσως την ανάλυση σε 720p γιατί εκεί άλλωστε ο optoma παίζει καλύτερα. Αύριο θα βάλω και φώτο για του λόγου το αληθές.

Γιατί λοιπόν λέμε οτι δεν παίρνει 1080p και μάλιστα θεωρείτε και μείον του έναντι του IN76 και του 70αρη????

Reaction score
14
εμένα Γιώργο ο 72, όποτε του έχω στείλει 1080p απο το KISS δεν εδειχνε τίποτε. Απο το PC δεν εχω δοκιμάσει να του στείλω. τα 1080i απο το KISS OK

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Εχω δοκιμασει να στειλω 1080ρ στον Optoma 72 απο το Kiss και απο το Marantz 9600.
Σε καμμια περιπτωση δεν επαιξε.
Για να ειμαι ειλικρινης δεν εχω δοκιμασει απο pc
Και στις δυο παραπανω περιπτωσεις ο ΙΝ76 επαιξε, αθλια μεν, αλλα επαιξε.

GTX

Reaction score
39
Άντε τελικά τις βάζω τώρα :D

:shock: :shock: :shock:

Ωραία οπότε σήμερα μάθαμε οτι ο optoma παίρνει 1080p απο την HDMI του μέσω pc 8) 8) :D

GTX

Reaction score
39
Το ξέρω οτι το έπιπλο πέφτει πάνω στην οθόνη αλλά η οθόνη μπήκε πριν το έπιπλο εκεί και η οθόνη είναι για άλλαγμα και μετακίνηση πιο δεξιά :oops: :oops: :oops: :oops:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428
Στο τελευταιο (Νοεμβριου) τεστ του Hitech ολοι οι 720ρ επαιξαν 1080ρ με βαθμολογια 9,5! Αρα μενουμε εδω μεχρι να τιναξει τα...πεταλα; Αφου βεβαια παρουμε πηγη 1080!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.384
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ