Τι κάρτα ήχου (?) για PC (2κάναλη)

Reaction score
1
Επειδή έχω αρχίσει κ ζαλίζομαι με τα διλλήματα (ανακαλύπτω και άλλες κάρτες σιγά σιγά).

Να πάρω έναν εξωτερικό DAC να τελειώνω? Θα είναι όμως καλύτερος ένας DAC των 100ευρώ απο μια κάρτα των 100€?

Reaction score
1.844
Απάντηση: Τι κάρτα ήχου (?) για PC (2κάναλη)

Κάρτες ανακαλύπτεις, αλλά πως παίζουν δεν έχεις ακούσει. Είδες μια πρόταση, όχι μόνο από ένα μέλος και δεν εμπιστεύεσαι. Δεν μπορεί να κάνει κανείς άλλος, εκτός από σένα, κάτι γι' αυτό. :126:

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Τι κάρτα ήχου (?) για PC (2κάναλη)

Κάρτες ανακαλύπτεις, αλλά πως παίζουν δεν έχεις ακούσει. Είδες μια πρόταση, όχι μόνο από ένα μέλος και δεν εμπιστεύεσαι. Δεν μπορεί να κάνει κανείς άλλος, εκτός από σένα, κάτι γι' αυτό. :126:
Δεν είναι ότι δεν εμπιστεύομαι, αν είναι δυνατόν. Δεν θα ρώταγα αν ήταν εκ των προτέρων να μην εμπιστευτώ. Ψάχνω απλά το καλύτερο για τις ανάγκες μου.

Η m-audio (μιας και αυτήν πρότεινες εσύ) είναι πρώτη στην λίστα μου πρέπει να ξέρεις. Ο λόγος? Η δεύτερη επιλογή μου (βλέπε πιο κάτω) θα κοστίσει πολύυυ πιο ακριβά μαζί με κάτι προσθήκες.

Έχω εδώ και 5-6 μέρες και χαζεύω επίμονα την Prodigy HD2, και όλες τις μόντες που κάνουν στο ίντερνετ με διάφορα opamps, και ... απλά το ψάχνω με την ησυχία μου.

Reaction score
1.844

Είδες κάποιον να προτείνει την Prodigy? :121:

Reaction score
1
Έ, όχι σε αυτό το φόρουμ! :108:

Αν και κανείς εδώ δεν την αμφισβήτησε απο την άλλη. :140:

Reaction score
1.844

Αν θες ποιότητα απόδοσης επιλέγεις M Audio, αν θες μπλιμπλίκια την Prodigy. Καταλαβαίνεις πως για να έχουν περίπου την ίδια αξία, δεν μπορεί να παίζουν το ίδιο._ :126:

Reaction score
1.213

Λοιπον θα σας μαλωσω ...!!

Εγω εχω prodigy και μαλιστα την ειχα προτεινει και σε καποιο παιδι εδω μεσα (δεν θυμαμαι σε ποιο θεμα ...:139:)

Ποιος ειπε οτι η audiotrack εχει μπλιμπλικια κλπ ? Τωρα αν ειναι καλυτερη απο την m-audio..αυτο μπορει να το πει καποιος που τις εχει ακουσει-τεσταρει και τις δυο .Και παλι θα παιξει το υποκειμενικο στοιχειο.Γιατι καποιος αλλος θα προτεινει ,την esi ,καποιος αλλος καποια e-mu , terratec ,κλπ.Και εχω βγαλει στην απεξω την xonar , x-fi με τις οποιες αλλοι αν και πολυκαναλες και ισως με διαφορετικο προσανατολισμο ειναι ακρως ικανοποιημενοι. :142:

Reaction score
1.213

Ειναι σιγουρο πχ οτι ενα usb dac πχ σαν το trends (οκ στοιχιζει +50 ε αν δεν κανω λαθος ) θα παιξει υποδυεστερα απο μια pci ?
Eνδιαφερει και εμενα αυτο...:137:

Εdit :-> Aπο αυτο σκεφτομουνα :KingRex UD-01

Reaction score
1
Δεν ξέρω αν έχει μπιμπλίκια η Prodigy HD2. Άλλο Prodigy άλλο audigy :116::116:

Ειλικρινά είναι μια "σκέτη" 2κάναλι κάρτα, χωρίς σχεδόν τίποτα εφετζιδικό.

Αλλά αυτό με το πείραγμα των opamps με έχει προβληματίσει πάρα πολύ, γιατί διαβάζω παντού ότι η κάρτα απογειώνεται (που ήταν ήδη πολύ καλύτερη απο άλλες φυσικά - όχι δεν ξέρω πως συγκρινόταν με την m-audio μην με βαράτε)

Βέβαια με μόντες ακόμα και για x-fi έχω διαβάσει ότι απογειώνονται, γιαυτό λέω αρχίζει και γίνεται αρκετά πολύπλοκο. Μήπως να χτύπαγα έναν DAC να ξεμπερδεύω (δεν το βλέπω δλδ αλλά κουβέντα κάνουμε)

Reaction score
1
Λοιπόν επειδή κοντεύει να καταντήσει σύγκριση μεταξύ audiotrack - m-audio

δείχνω αυτά, και ρίχνω και ένα συγκριτικό capture για τους πιο ειδικούς.

http://www.digit-life.com/articles/maudioaudiophile/index.html
http://www.digit-life.com/articles2/multimedia/prodigy-hd2-gold-page1.html

Σημειωτέον, η prodigy εδώ είναι η gold (πιο ακριβή και δεν υπάρχει και όχι η εντελώς απλή) αλλά απο την άλλη η "απλή" επιδέχεται αλλαγές στα opamps με θεαματικά κατα πολλούς αποτελέσματα.

Attachments

Reaction score
1.380
Απάντηση: Re: Τι κάρτα ήχου (?) για PC (2κάναλη)

Και κάτι τελευταίο. Πώς γίνεται να είναι τόσο διαφορετικές εμφανισιακά οι 2 κάρτες (m-audio k audiotrack) Η μία είναι σχεδόν "άδεια" και η άλλη φορτωμένη εντελώς!.

Πόσο διαφορετική φιλοσοφία έχουν ?
Εγω την 24/96 την αγορασα για την τιμη της που 4 χρονια πριν ηταν 180 ευρω αλλα παλι πιο φθηνη απο καρτες που εδιναν πολλες αλλα αχρηστες επιλογες για μενα. Δε γνωριζω ουτε για τη σχεδιαση της ουτε πως ακουγονται αλλες καρτες και δυσκολα θα μπορεσεις να κανεις συγκριτικο (ηχητικο) καρτων. Αυτο που ξερω ειναι οτι το audiophile ονομα της δεν ειναι τυχαιο: "...An M-Audio 24/96 sound card is about £65 and some of our customers report that it's indistinguishable from £1000 stand alone DACs..." http://www.avihifi.co.uk/Ampak/ampak.html

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.547

Για μια Lynx δε φτάνουν τα ευρά που σκοπεύεις να δαπανήσεις? Διότι αν φτάνουν, δεν έχει αντίπαλο. Δες τα χαρακτηριστικά της. Και ναι, την φέρνει η ELINA. Και επίσης δεν έχω ποσοστά. Και τη δικιά μου Lynx την πήρα από γερμανία....

Reaction score
1.213

Για μια Lynx δε φτάνουν τα ευρά που σκοπεύεις να δαπανήσεις? Διότι αν φτάνουν, δεν έχει αντίπαλο. Δες τα χαρακτηριστικά της. Και ναι, την φέρνει η ELINA. Και επίσης δεν έχω ποσοστά. Και τη δικιά μου Lynx την πήρα από γερμανία....
Kορυφαιο ονομα στις καρτες .... αλλα παμε σε αλλη κατηγορια τιμης...μιλαμε για εντελως αλλη ομως :142:

Εχετε υποψη σας καμμια προσιτη σχετικα σειρα της ?

Ποια καρτα εχεις εσυ Κωστα ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.547

Έχω την LYNX AES 16 SRC.

Αυτή που έχω δεν έχει αναλογικές εξόδους. Υπάρχουν όμως και είναι πολύ φτηνότερες από την δική μου επιλογή. Δεν ξέρω απ'έξω τιμές ή μοντελάκια, γκούγκλιαστο μάι φρέντ...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.006
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos