Τι κεφαλη για βραχιονα SME 3009 II improved?

Reaction score
680
Καλησπερα στο forum !
Δεν ξερω αν η ερωτηση που κανω εδω ειναι ο σωστος τροπος γιατι ειναι ηπρωτη φορα που ρωταω κατι και ανοιγω θεμα. Ελπιζω να πρατω σωστα
Μολις πηρα το THORENS TD 160 MK ii και επίσης τον βραχιονα του τιτλου για να το διορθωσω λιγακι. Αλλα εχω φαει κολλημα με την κεφαλη. Δεν μπορω να βγαλω ακρη. Αλλοι λενε καλυτερα η ακριβοτερη mm απο μια φθηνη mc και αλλοι οτι ειναι προτιμοτερο σε καθε περπτωση να βαλω mc.
Σκεφτομουνα λοιπον για την παρακατω mm της AUDIO TECHNICA

http://www.audio-technica.com/cms/cartridges/699a33304468ed99/

η αν οχι και παω σε mc τοτε ποια ειναι καλη σε τιμη μεχρι 600 ευρω το πολυ?
Καθε βοηθεια δεκτη γιατι εχω πελαγωσει

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Οταν λες II improved εννοεις αυτον με fixed headshell σωστα?
Θα προτιμουσα μια ακριβη ΜΜ παρα μια φτηνη MC.Στην τιμη της ΑΤ150ΜLX δεν θα βρεις καλυτερη MC.

Reaction score
1.549
Ο improved δεν βγαινει μονο με φιξντ αλλα και αποσπωμενη (αυτον εχω και εγω). Παρά πολυ ταιριάζει και η σειρα 2Μ της ορτοφον (ΜΜ). Αν δεν θες κατι βιντατζ δλδ

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
3009 II improved = fixed headshell, 6.5 gr eff.mass
3009 S2 improved = detachable headshell, 9.5 gr eff.mass
[DOUBLEPOST=1445595721][/DOUBLEPOST]
αλλα και αποσπωμενη (αυτον εχω και εγω).
Aυτος ειναι ο 3009 S2 improved

Reaction score
680
Kατ αρχην παιδια να σας ευχαριστησω που ασχολειστε!

Ο βραχιονας μου ειναι με αποσπωμενο headsell ( 3009 s2 improved). Την ORTOFON μου την προτεινε και ο αδερφος μου. Αλλα νομιζω οτι ειναι και αυτη mm.
Το προβλημα μου παρουσιαστηκε ( ενω ειχα αποφασισει να παρω την AUDIO TECHNICA) οταν ενας φιλος με σταματησε λεγονταs μου οτι ειναι κριμα να χαραμησω εναν τοσο καλο βραχιονα με mm κεφαλη. Λεγοντας μου οτι αφου ακουω κατα βαση Rock και Soul μουσικη τοτε η MC ειναι μονοδρομος μιας και η αποδοση της MM ειναι πιο "σκληρη" (δεν εχω αποψη ,απλα μεταφερω οτι μου ειπε,) Μου προτεινε την LYRA DELOS (MC και πιο ακριβη απο το budget μου) σαν μια απο τις καλυτερες στην κατηγορια της,
Μπορω να ξεπερασω λιγο το ποσο αλλα οχι και να το διπλασιασω ,μου φαινονται πολλα...
Καμμια αποψη για καμμια αλλη MC?
Ευχαριστω και παλι

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Κατ αρχην η τιμη της ΑΤ150 MLX που ανεβασες ειναι πολυ ψηλη,εδω ειναι σχεδον η μιση
http://www.lpgear.com/product/ATC0150MLX.html

Με βαση λοιπον την τιμη απο lp gear, δυσκολο να βρεις MC που να εχει τα προτερηματα της 150 η αλλων ΜΜ αναλογης ποιοτητας/τιμης οπως Nagaoka,Goldring κλπ.
Δευτερον, αν ειναι να πας στην τιμη της lyra,υπαρχουν και αλλες επιλογες.
Τριτον, μια MC τετοιας κατηγοριας ισως/μαλλον θα αδικειται απο τον 3009,αλλα και το 160.Μετα,ακολουθει το phono pre σου,που δεν ξερω ποιο ειναι,αν ειναι ικανο για τετοιων κατηγοριων MC.
Οσον αφορα τις καλες ΜΜ μην τις υποτιμας, μερικες ειναι ικανες για πολυ καλους ηχους.
Η ΑΤ για μερικους ειναι λιγο φωτεινη οντως,αλλα υπαρχουν και αλλες με πιο γεματο ηχο οπως οι Nagaoka & Goldring που ανεφερα πιο πανω.Παρομοια θεματα,θα εχεις και με MC,πχ η lyra ειναι πιο φωτεινη σε σχεση με μια benz ace και παει λεγοντας.

Last edited:

Reaction score
680
Λοιπον φιλε μου,εισαι πολυ κατατοπιστικος.
Οσο για το link με την κεφαλη που εβαλα εχεις δικαιο ,ειναι εντελως αλλη τιμη απο την πραγματικοτητα μιας και στην Ελλαδα την βρισκω καπου στα 370 ευρω
Αυτο που λες οτι μπορει μια κεφαλη της κατηγοριας της Lyra να αδικειται απο τον 3009 ηταν στην ακρη του μυαλου μου. Πιθανοτατα να εχεισ δικαιο και παλι μιας και το πικαπ δεν ειναι της κατηγοριας αυτης. Μαλλον θα καταληξω στην ΑUDIO TECHNICA χωρις ομως ακομα να το εχω αποφασισει απολυτα. Λες δηλαδη οτι ο βραχιονας αυτος αλλα και το 160 ειναι πολυ καλυτερα με μια ΜΜ υψηλης κατηγοριας απο οτι καταλαβα.
αυτο που θελω ομως στην τελικη να μαθω και αν μπορεις και ξερεις σε παρακαλω να μου το πεις ειναι για πιο πραγμα της μουσικης ακροασης ακριβως ειναι καλυτερες οι MC? Δηλαδη εγω που δεν ειμαι ουτε ειδικος του ηχου αλλα μονο ενας απλος φιλος της καλης και ποιοτικης μουσικης που ακριβως θα καταλαβω την διαφορα μεταξυ των δυο κεφαλων αν ειχα υην δυνατοτητα να τις ακουσω την μια μετα την αλλη? Ειναι αντιληπτη η διαφορα σε σημειο που να δικαιολογει το κοστος?
Σε επρηξα.....σταματαω. Ουτως η αλλως σου ειμαι ηδη υποχρεος για τον χρονο σου.

Reaction score
596
Υπαρχουν πολλες καλες κεφαλες και στης δυο περιπτωσης. Μια καλη κεφαλη θελει και καλο phono για να αξιοποιηθεί ιδικα αν είναι mc.το πλεονεκτιμα τον mc είναι ότι περνουν και μεταφερουν μεγαλύτερη πληροφορια από το αυλακι. τωρα ποια κεφαλη ταιριαζει στα αυτια σου και στον ηχητικο σου χαρακτήρα, δυστυχως αυτό το γνωρίζεις μονο εσυ. -
[DOUBLEPOST=1445619631][/DOUBLEPOST]
Ειναι αντιληπτη η διαφορα σε σημειο που να δικαιολογει το κοστος?
φυσικά φιλε μου!

Reaction score
680
A....και το PHONO STAGE μου ειναι το Cambridge Audio AZUR 641 p.
Kαλο αλλα οχι τιποτα ιδιαιτερο για μια κεφαλη των 1000 ευρω οπως η LYRA!
Νομιζω δηλαδη....

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
A....και το PHONO STAGE μου ειναι το Cambridge Audio AZUR 641 p.
Kαλο αλλα οχι τιποτα ιδιαιτερο για μια κεφαλη των 1000 ευρω οπως η LYRA!
Νομιζω δηλαδη....
Σωστα.
Οπως ειπε και ο Νικος, υπαρχουν καλες κεφαλες και στους δυο τυπους.Με το αναλογο/ψηλοτερο κοστος,θα ελεγα οτι οι MC ειναι γενικα καλυτερες.Χρειαζονται ομως πολυ καλο phono,απαραιτητο για να φανουν οι διαφορες.Πολλες φορες η συγκριση δεν ειναι σωστη αν το phono δεν μπορει να αξιοποιησει ιδιαιτερα τις MC.
O SME ειναι πολυ καλος για πολυ καλες ΜΜ αλλα στην περιπτωση των MC οχι τοσο, και αυτο εχει να κανει με την περιορισμενη στιβαροτητα του knife edge bearing του,αλλα και του κελυφους του.
Σχετικα με τα ειδη μουσικης που ακους, οπως και για ολα τα ειδη μουσικης,ρολο παιζει κυριως τι προτιμας , περισοτερη καθαροτητα,μπασα, κλπ.Οι πιο πανω ΜΜ που αναφεραμε ειναι ολες καλες με τις nagaoka & goldring λιγο πιο γεματες και ελαφρα λιγοτερο αναλυτικες σε σχεση με την ΑΤ150.

Reaction score
680
Αυτο παλι...οτι η MC παιρνουν περισσοτερη πληροφορια απο τον δισκο δεν το ηξερα καν. Ευχαριστω φιλε μου αν και δεν με βλεπω τελικα να πηγαινω ακομη σε mc μιας και το phono stage που εχω ναι μεν εχει διακοπτη για mc αλλα μαλλον ειναι χαμηλης κατηγοριας για καλες κεφαλες αυτου του ειδους. Και δεν εχω ουτε διαθεση να ψαχνω για καινουριο ποσο μαλλον και νεο budget !
Θα παρω την AUDIO TECHNICA και στην πρωτη αναβαθμιση .....βλεπω τι θα κανω.

Πληροφοριακα γραφω και τα μηχανηματα που εχω μπας και καποιος εχει δοκιμασει καποια μιας και ακομη δεν εχω συνδεσει τιποτα. Ελειπα στο εξωτερικο και τωρα πρεπει να τα φτιαξω ολα ενα ενα (πικαπ,καλωδια,συνδεσεις, δοκιμη)
Ευχαριστω και παλι ρε παιδια για την διαθεση που δειχνετε!
[DOUBLEPOST=1445625276][/DOUBLEPOST]1. Amplifier: AUDIA FLIGHT 3
2. Cd Player: EXPOSURE 2010
3. Turntable: THORENS TD 160 MK II
4. Phono Stage. CAMBRIDGE AUDIO AZUR 651 P
5. Speakers: KLIPSCH RF 62 II
[DOUBLEPOST=1445625406][/DOUBLEPOST]το PHONO ειναι το 640 p ....sorry οχι το 651

Reaction score
680
Καλα με το phono τα εκανα θαλασσα.
Συγχωρεστε με παιδες αλλα τα μηχανηματα τα ειδα προχθες πρωτη φορα που γυρισα. Το μυαλο μου ακομη δεν τα εχει συνηθισει. Τωρα βεβαια ειναι το καλυτερο κομματι.Η ακροαση για πρωτη φορα καλυτερου ηχου απο αυτον που ακουγα μια ζωη. Για να δουμε....
Και επειδη η βοηθεια σας ηταν καταλυτικη κατεληξα και στην AUDIO TECHNICA (για μενα ηταν απο τα πιο δυσκολα κομματια,εφαγα μεγαλο κολλημα και εγω δεν κολλαω ετσι.....)
Οτι πληροφορια εχετε για τα μηχανηματα που εχω παρει θα ειναι καλοδεκτη μιας και αγοραστηκαν μετα απο μελετη reviews στο διαδικτυο και προτασεις φιλων. Δεν εχω ιδεα τι θα ακουσω οταν συνδεθουν μεταξυ τους.
Ευχαριστω πραγματικα ολους σας.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Οι mc διαβαζαν περισοτερη πληροφορια οταν οι mm ειχαν χοντροκομενες βελονες. Τωρα που οι κοπες στις βελονες ειναι ιδιες, οι mm διαβαζουν οτι και οι mc. Μονο που ειναι φθηνοτερες και δεν θελουν πρε πρε. Πολλοι φιλοι τελευταια γυρισαν σε mm .

*Τα KLIPSCH αγαπουν τις λαμπες .

Reaction score
29.590
Οι mc είναι σαφώς ανώτερες κεφαλές λόγω σχεδίασης και χαρακτηριστικών.Αλλο πράγμα το βάρος ενός μαγνήτη και άλλο ενός -δύο πηνίων τρίχας . Άλλη ανάρτηση , σοβαρή έχουν οι mc, άλλη υποδεέστερη συνήθως οι mm. Οι βελόνες των mm δεν ήταν πάντα χοντροκομένες. Υπήρχαν και mm με shibata, ή fine line. Σε καμία περίπτωση οι mm δεν πλησίαζαν τον ήχο των mc.
Σήμερα πολύς κόσμος παίρνει mm λόγω σχέσης τιμής προς απόδοση. Οι mc παραμένουν ακριβές, για το μέσο χρήστη.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.519
Νεότερο μέλος
mrkgeo