Abessalom
Βαρώνος
- Reaction score
- 40.530
Είναι αυτό που λένε ... να τη φας και να ΄ναι κρύα;
Κι εγώ θα φοβόμουν, όχι λόγω γεύσης παγωτού, λόγω Κίνας!Φοβήθηκα να τα χρησιμοποιήσω…
Κοιτώ τις φωτό τουλάχιστον 5 λεπτά, δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτά τα πχιάτα, τι είναι?
Παρατηρώ τη ζωη υπερηλίκων τα τελευταία χρόνια και προσπαθώ να καταλαβω πως έφτασαν σ αυτήν την ηλικία παρά τις κακουχίες και την ανέχεια της γενιάς τους.
Εγώ θα έλεγα, η αποφυγή κοινωνικών σχέσεωνΠαρατηρώ τη ζωη υπερηλίκων τα τελευταία χρόνια και προσπαθώ να καταλαβω πως έφτασαν σ αυτήν την ηλικία παρά τις κακουχίες και την ανέχεια της γενιάς τους.
Συμφωνα με τον κατάλογο επάνω,έτρωγαν ο,τι υπήρχε,ο,τι έβρισκαν,όποτε το εβρισκαν.
Νερο επιναν από την πηγή η από βρύση.
Τ αυγά για πολλούς ήταν η έπρεπε να είναι καθημερινή απόλαυση.Αυγα βραστά,τηγάνιτα,σε βάζα με αλάτι και νερό ξύδι συντηρημένα ,σπανάκι με αυγά και πατάτες βραστές.
Το βούτυρο δεν το θεωρούσαν αμαρτία.Τρωνε ακόμα άσπρο ψωμί,μαρμελαδα και αλλαντικά.Πινουν το κρασάκι τους η τη μπυρα τους.Τρεφονται και με καταψυγμενα λαχανικα και ψάρι.
Φακες,πράσινα φασόλια φρέσκα η ξινά,ξυνο λαχανο…και πατάτες με τη φλούδα Τους,σούπες όλων των ειδών και πολυ δουλεια,εργασια χειρωνακτική,Ασκηση,περπατημα και ποδήλατο!Πολυ ποδήλατο!Και μήλα!Αφθονα μήλα!
Ενεργη συμμετοχή σε τοπικούς συλλόγους κάθε είδους με καφεδάκι,γλυκα,μπισκοτάκια και τούρτες!
Προσφατα πήγα σε κηδεία της αιωνοβιας μητέρας γνωστού : 103 χρόνων και μέχρι το τέλος της ζωής της ήταν δραστήρια και λειτουργικη μόνη στο σπίτι με τον κήπο της.
Νο complaints whatsoever και ευγνωμοσυνη.
Κατεληξα,πως για μια καλή ποιότητας ζωη σε βάθος χρονου σημαντικά εκτός από την απλή διατρΟΦΗ,είναι η καθημερινή κίνηση του σώματος, η συμμετοχή σε ομάδες που έχουν παρόμοια ενδιαφεροντα με εμάς,οι φίλοι και ο τρόπος σκέψης μας.![]()
![]()
Εχει και κιμά από κάτω.Εγώ βλέπω και μπέϊκον.
Γιατί το κρύβεις;![]()
Έβγαζα το μπέικον και τη έτρωγα πολύ ευχαρίστως τη τσουχτή!View attachment 320605 View attachment 320606
Μακαρονάδα τσουχτή αλά θρακομακεδόνες της κυράς, με ψητά αυγά.
Κάπου χάνεις και κάπου κερδίζεις!!Εσύ χάνεις.
Μελιτζανες... Ερανος συναδελφων...Κοιτώ τις φωτό τουλάχιστον 5 λεπτά, δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτά τα πχιάτα, τι είναι?
Άστο στην άκρη θα το φάω εγώ.Έβγαζα το μπέικον και τη έτρωγα πολύ ευχαρίστως τη τσουχτή!