Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;








D

Deleted member 23222

Guest
πατηρ ιγναθιος....
View attachment 105690
Aνάργυρε, με αυτές τις απότομες αλλαγές στη δίαιτα σου, δεν σε πιάνει κόψιμο??


Λοιπόν εγώ σήμερα θα φτιάξω καρμπονάρα.
Έχω την καλύτερη συνταγή, για όσους βάζουν μπείκον μέσα...

Μακράν.
Και δωρεάν.
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.020
Reaction score
6.879
μια φορα την βδομαδα (σαββατο βραδυ) το ρειχνω εξω.....
οχι μπεργκερ....καμμια κουεσαντιγια.....ή κατι σχετικα ελαφρυ.....
πιο παλια μαγειρευα απο ιταλια ισπανια μεξικο ται ινδια κινα.....
Αλλα αν μου ξαναρθει θα το πιασω (καμμια κυριακη πρωι)
Καποια φαγητα μου καθονται ......πιο πολυ ειναι οτι γυρναω στην κοκα κολα..
Αλλα τετοιες γουρουνιες σπανια τις κανω.......απλα δεν με αγγιζουν....
Αμα με επιανε καμμια κριση εψηνα μια μπουγατσα και την ετρωγα ολη......εποχες 3θλου βλεπεις....
6-7 ωρες προπονηση καθε μερα.......
Μετα συρικνωση.....στομαχου = γιογκα εφεκτ.....
 

D

Deleted member 23222

Guest
Λοιπόν για την καρμπονάρα, κάντε ότι σας φωτίσει ο Θεός, (φυσικά μιλάω για την παραδοσιακή συνταγή), αλλά:

1.Μόνο κρόκους από τα αυγά.
2.Τα μπέικον θα τα βάλετε σε κατσαρόλα ,ψιλοκομμένα, και θα τα σκεπάσετε ίσα ίσα με νερό.
Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε στη πιο χαμηλή ένταση και τα ξεχνάτε...
Όταν πιούν όλο το νερό αρχίστε να τα ανακατεύετε, μέχρι να πάρουν το χρώμα που εσείς επιθυμείτε.
Ως συνήθως, θα αφήσουν μια "μάκα" στον πάτο της κατσαρόλας, (όπως όταν σωτάρετε κρέας).
Αφαιρείτε το έτοιμο μπέικον, και σβήνετε με λίγο ,(ΛΙΓΟ), νερό ή ελαφρύ ζωμό...
Αυτό το ζουμί, θα το χρησιμοποιήσετε στο τελικό ανακάτεμα με το μακαρόνι και τη σάλτσα από αυγό και τυρί...

Δεν υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα, δεν υπάρχει!!
 


argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.020
Reaction score
6.879
η μαγειρικη μου αποψη για την καρμποναρα ειναι
ποσο εντονη θελεις να την κανεις ?
βαζεις και βουτυρακι ..και πιπερακι.....μακαρονια χωρις γλουτενη (ελληνικα).....να μην σε τουμπαναισουν
πολλα μπορεις να κανεις......
 

minas

Πισιά
Μηνύματα
4.213
Reaction score
4.201
η μαγειρικη μου αποψη για την καρμποναρα ειναι
ποσο εντονη θελεις να την κανεις ?
βαζεις και βουτυρακι ..και πιπερακι.....μακαρονια χωρις γλουτενη (ελληνικα).....να μην σε τουμπαναισουν
πολλα μπορεις να κανεις......
Αυτό με τη γλουτένη έχεις τσεκάρει αν είναι λίγο placebo? Στατιστικά, οι άνθρωποι που έχουν δυσανεξία στην γλουτένη δεν είναι τόσο πολλοί. Προσωπικά έχω δοκιμάσει διάφορα φαγητά χωρίς γλουτένη και δεν έχω παρατηρήσει καμία απολύτως διαφορά με τα αντίστοιχα "κανονικά". Βεβαίως είμαι και γενικά ευκολόφαγος...
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.020
Reaction score
6.879
αυτο με την γλουτενη δεν ειναι καθολου πλασιμπο...δεν εχουν ολη δυσανεξια....
περα απο τα μακαρονια εχω κοψει το <γαλα> απο το 2002........
Δεν ειναι θεμα ευκολοφαγωμαρας αλλα δυσανεξιας........
 



D

Deleted member 23222

Guest
Η διαφορά είναι ότι αυτό που σας είπα, το έμαθα από σέφ στη Φλωρεντία, όταν τον ρώτησα το μυστικό της καλύτερης καρμπονάρας που έφαγα ποτέ...αν ήταν όλες οι συνταγές τελειοποιημένες από το internet, θα είχαμε όλοι αστέρια ...

ΥΓ.Φυσικά η ίδια τεχνική ισχύει και με μάγουλα, αντί του μπέικον.
 

minas

Πισιά
Μηνύματα
4.213
Reaction score
4.201
αυτο με την γλουτενη δεν ειναι καθολου πλασιμπο...δεν εχουν ολη δυσανεξια....
περα απο τα μακαρονια εχω κοψει το <γαλα> απο το 2002........
Δεν ειναι θεμα ευκολοφαγωμαρας αλλα δυσανεξιας........
Αυτό ρωτούσα βασικά... Ευτυχώς στην ατυχία σου είσαι τυχερός, γιατί πλέον βρίσκεις πιο εύκολα gluten free.
Απλά έτσι όπως το έλεγες νόμιζα ότι ήταν προτροπή προς όλους να την αποφεύγουν :).
Το ευκολόφαγος/δυσκολόφαγος το χρησιμοποίσα ως γενικό όρο για το αν αποφεύγει κάποιος φαγητά, δεν υπονόησα αυτούς που δεν τους αρέσει σε αντιδιαστολή με αυτούς που έχουν δυσανεξία/αλλεργία.
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.020
Reaction score
6.879
περι συνταγων...και μιας και μαγειρευω πολλα απο μικρο παιδι
...η καρμποναρα ξεκινησε με μια συνταγη.....
και στην πορεια ο καθενας την κανει οπως αυτος θελει.....
Και αυτη καρμποναρα ειναι............περιπου ιδια συστατικα .....αλλα ιδιο φαγητο ....
φιλη ιταλιδα , οταν της ειπα τι βαζουν (μαγουλο γουρουνιου) μου ειπε οτι δεν το βρισκουν παντα.....
και μιλαμε για μοντενα καταστα.....οχι ιταλιδα του νοτου........
Περα απο το τι κρεας βαζουμε
συμπαθω εξισου πολυ την αλ φρεντο.........
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Μηνύματα
3.032.110
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis
Top