Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.273
Τραχανάς γλυκός, γευστικός και θρεπτικος του κερατά!!
Μαρούλι, κρεμμύδι φρέσκο και λιαστή ντομάτα.
Γραβιέρα και αυγουλάκια από το κοτέτσι μου.:drinks:

20190601_202156-01.jpeg

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.712
Τις ψήνει με την πάπρικα πάνω, κ λαδωμένες γιαυτό κ δεν φαίνεται επαρκώς μιχάλη..;)
Ομως το κάψιμο το νιώθεις κ ας μη το βλέπεις!!:D
Αν δεν είναι κόκκινη η πίτα, δεν θεωρείται ότι έχει πάπρικα! :laugh:

Reaction score
29.670
Κατ'αρχήν τα πιπέρια μπαίνουν λίγο πριν το τέλος. Δεν ψήνουμε κάτι με πιπέρια εξ αρχής, ακόμα και πίτες με πάπρικα.
Κατά δεύτερο όπως λέει και ο Μιχάλης , ΔΕΝ είναι κόκκινες. Αν δεν σου αρέσει η καυτερή πάπρικα, υπάρχει και η καπνιστή και η γλυκιά.
Αλλά πρέπει να φαίνεται ρε φίλε. Να κοκκινίζει η πίτα.

Reaction score
1.469
Καμια πρόταση για θαλασσινά ψαρι κανα καβουρι εαν κ εφόσον :p
με μονη προϋπόθεση να κάθεσαι κοντά η σχετικά κοντά στη θάλασσα κ να έχει ωραίο πολιτισμενο περιβάλλον???:D

Reaction score
14.362
Αν δεν είναι κόκκινη η πίτα, δεν θεωρείται ότι έχει πάπρικα! :laugh:
Αχ βρε μιχάλη μου εγώ τα τρώω πολύ καυτερά..
Να φανταστείς το πιπέρι (μαύρο συνήθως) υπάρχει πάντα δίπλα στο πιάτο μου, αλλά οι κυρίες μου (μάνα & κόρη) ούτε για αστείο!!
Δεν το αντέχουν ούτε στην μυρωδιά!!
Οπότε καταλαβαίνεις μπαίνει ελάχιστο στα "κοινά" φαγητά..:(
Κατ'αρχήν τα πιπέρια μπαίνουν λίγο πριν το τέλος. Δεν ψήνουμε κάτι με πιπέρια εξ αρχής, ακόμα και πίτες με πάπρικα.
Κατά δεύτερο όπως λέει και ο Μιχάλης , ΔΕΝ είναι κόκκινες. Αν δεν σου αρέσει η καυτερή πάπρικα, υπάρχει και η καπνιστή και η γλυκιά.
Αλλά πρέπει να φαίνεται ρε φίλε. Να κοκκινίζει η πίτα.
Φίλε τζών εγώ στα ψησίματα μου (κρεατικά στη σχάρα) ανέκαθεν άλειφα ελάχιστο ελαιόλαδο κ στις 2 πλευρές πχ στις μπριζόλες, κ έβαζα πάντα πρίν τα μπαχάρια από πάνω, κ ιδιαίτερα αρκετό (σχετικά;)) μόνο χοντρό αλάτι..
Εκτός φυσικά από λεμόνι..
Ανάλογα βέβαια το κρέας, ή ψάρια ή χταπόδια κλπ.
Χρησιμοποιώ επίσης σε ειδικές περιπτώσεις κ σκόρδο σε σκόνη!
Γενικώς έχω πειραματιστεί αρκετά με διάφορες παραλλαγές όλα αυτά τα χρόνια που ψήνω κ κατέληξα σε αυτή τη μέθοδο ως ιδανικότερη όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα της γεύσης που μας αρέσει..
Κ σε άλλα barbeque που έχω παραβρεθεί φυσικά σε κάποια έχω δεί παρόμοιο τρόπο με τον δικό μου..
Οπότε μάλλον περισσότερο έχει να κάνει με τα "γούστα" που ο καθείς εξ ημών εφαρμόζει στα ψησίματα του..:)
Μικρός είναι, θα μάθει! :laugh:
Αν κάποια στιγμή ανταμώσουμε φίλε μιχάλη, θα σου ψήσω με αυτόν τον τρόπο κ θα γράψεις μετά τις εντυπώσεις σου..!:D

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.712
Αν κάποια στιγμή ανταμώσουμε φίλε μιχάλη, θα σου ψήσω με αυτόν τον τρόπο κ θα γράψεις μετά τις εντυπώσεις σου..!:D
Ο.Κ.
Εκτός αν ψήσω εγώ και γράψεις εσύ τις δικές σου! ;)

Ή ψήνουμε αμφότεροι, ο καθένας με τον δικό του τρόπο και παίρνουμε για δοκιμαστή - κριτή κανέναν κομμουνιστή σαν τον xfader ή κανέναν πολύ απαιτητικό και δύσκολο σαν τον ζιζικ.

Reaction score
14.362
Κομμουνιστής ο xfader..!:o
Κ τον συμπαθώ πολύ κ μου αρέσει ο τρόπος της γραπτής έκφρασης του..!:o
Εχει πολύ εκλεπτυσμένο γούστο κ γαστριμαργικές συνήθειες, που δεν συνάδουν με "σύντροφο":tongue:
Μπά..!8-)
Καλά αν ενωθούν οι "δυνάμεις" μας προβλέπω ρωμαϊκών μεγαλείων τσιμπούσι που θα καταλήξει με όλους τάβλα!!:D
Τύφλα να έχει το γαλατικό χωριό!!:roflmao:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.176
Κομμουνιστής ο xfader..!:o
Κ τον συμπαθώ πολύ κ μου αρέσει ο τρόπος της γραπτής έκφρασης του..!:o
Εχει πολύ εκλεπτυσμένο γούστο κ γαστριμαργικές συνήθειες, που δεν συνάδουν με "σύντροφο":tongue:
Μπά..!8-)
Δεν με ξέρεις καλά... Φαντάσου ότι είχα πάει στην Κούβα μόνο και μόνο για να ουρήσω στον τάφο του Τσε... 8-):D

Reaction score
14.362
Δεν με ξέρεις καλά... Φαντάσου ότι είχα πάει στην Κούβα μόνο και μόνο για να ουρήσω στον τάφο του Τσε... 8-):D
Σωστός!!!!!!!!!:hi:
Κούβα έχω πάει κ εγώ.. (2 φορές)
Αν αξιωθώ κ ξαναπάω θα πάρω από πρίν μαζί μου διουρητικά lasix..:roflmao:
:drinks:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.712

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads