Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.445
Πορπέτες λέγονται. Κιμάς με ελάχιστο ρύζι μέσα , παναρισμένες από έξω. Τις κάνει και η γυναίκα μου. Πολίτικο φαγητό.
Πολύ νόστιμες.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.445
Καλό. Πολύ καλό. Sary από δραμα...
Ολα τα αλλαντικά και όχι μόνο του Σαρρή (sarry) είναι κορυφαία . Τα φέρνει εδώ ο δικός μου και τα έχω λυσάξει.
Κορυφαία μορταδέλα δράμας , και άλλα πολλά .
Γ@μάτος ο Σαρρής.
Εχει και πολύ ωραίες σαλάτες. Ιγδίες γεύσεις τις ονομάζει. Πάρτε τυροκαυτερή να πάθετε πλάκα . Με κομμάτια φέτας μέσα, και είναι κανονική τυροκαυτερή , όχι τρίχες.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.088
Ολα του σαρρη ειναι φανταστικα, επαυξανω.
Θα δοκιμασω τις σαλατες του.
Το καλυτερο του ειναι η γαλοπουλα, καπνιστη, βραστη , ψητη και στα καρβουνα. Α και με τρουφα αν κ πανακριβη.
Επισης εχει τα καλυτερα πικαντικα σαλαμακια, παιρνω συνεχεια, φανταστικα, αν κ τσουχτερα, καπου 20-28 ευρω το κιλο, αλλα 100-150 γρμ μου ειναο υπεραρκετα για καμια βδομαδα

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.445
ΔΕΝ ξέρω αν τις λένε κάπου κούπες . Εγω πορπέτες τις ξέρω.
Από γιαγιά σμυρνιά της γυναίκας μου.
Τώρα πορπέτες - πολπέτες , μικρή η διαφορά.
Η δικιά μου χρόνια τώρα τις φιάχνει και τις λέει ξεκάθαρα πορπέτες . Το ίδιο λέει και το βιβλίο της γιαγιάς. Πορπετες.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.445
Από ότι βλέπω είναι άλλο πράγμα οι κούπες . Αλλος τρόπος εκτέλεσης . Αλλο πράγμα οι πορπέτες.
Δεν έχουν πληγούρι οι πορπέτες . Είναι άλλο πράγμα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.135
Καλό. Πολύ καλό. Sary από δραμα...

Ολα τα αλλαντικά και όχι μόνο του Σαρρή (sarry) είναι κορυφαία
Αφού τον βάφτισες, να του πάρεις παπούτσια και λαμπάδα το Πάσχα. Και να επιστρέψεις το ρο που του πρόσθεσες. :tongue: :roflmao:

" Εδώ και 120 χρόνια, η οικογένεια Σαρήμπογια...."

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.150
Από ότι βλέπω είναι άλλο πράγμα οι κούπες . Αλλος τρόπος εκτέλεσης . Αλλο πράγμα οι πορπέτες.
Δεν έχουν πληγούρι οι πορπέτες . Είναι άλλο πράγμα.
Όλα αυτά ανήκουν στην οικογένεια κίμπι (kibbeh). Μεσανατολίτικο πιάτο που σε κάθε χώρα έχει ξεχωριστές πινελιές και όνομα. Στην Κύπρο είναι οι κούπες, στην Τουρκία ιτσλί κιοφτέ.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.756
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας