Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

Reaction score
29.535
Για τους Σαλλονικιούς που επιχειρούν να μας δπθυλέψουν , αλλά δεν τους κάθεται.
Παιδιά οικοδομή λέγεται όσο ακόμα οικοδομείται. Μετά λεβεντες μου λέγεται πολυκατοικία.
GEKE?
Σαλαμοκάσσερα , λέτε εσείς όλα τα αλλαντικά ,μαζί με τα τυριά.
Δεν είναι όλα τα κίτρινα τυριά κασέρια , ρεεεε, υπάρχουν γκούντα , έμεννταλ , γραβιέρα κορ΄ωνης , γραβιέρα μεθώνης , κρήτης , ιωαννίνων , υπάρχει ο άμπακος σε τυριά ρεεεεε.
Για να μην σας αρχίσω , με τα αλλαντικά , όλα δεν είναι σαλάμια ρεεεεε.
Υπάρχει καπνιστό χιρινό μπούτι , σπάλα , καπνιστό χοιρινό μπέϊκον , ρολό μπέϊκον , καπνιστή γαλοπο΄'υλα , κλπ.
Παιδιά δεν είναι όλα τα ίδια.
Δεν αναφέρομαι στα μέλη μας τόσο , όσο σε κατι γνωστούς μου .
Καλά τα είπαμε με τα σουβλακοκάλαμα...
Τουτα πως λέγονται όμως.... :whistling:
View attachment 193956
Σουβλάκια καλαμάκια. Τέλος.
ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΆΤΕΥΤΟ.

Reaction score
30.455
Προχθές παράγγειλαμε..... Δεν με έπαιρνε να ζητήσω και σήμερα..... :frown:
Τελικά στον Σοσιαλισμό δε σε βλέπω να παίρνεις υπεύθυνη θέση στον επισιτισμο γιατί θα ανεβάσει χοληστερίνη όλη η εργατική τάξη. Μάλλον για την αγροτική παραγωγή σε βλέπω, μήπως βάλεις μυαλό.. Να καθορίζεις το ετήσιο πλάνο παραγωγής σε μπάμιες και φασολάκια!

Reaction score
325
Από ποιο υλικό είναι κατασκευασμενα τα αξεσουάρ που χρησιμοποιούνται ως σουβλάκια για το κρέας και από ποιο αυτά που χρησιμοποιούνται για να ρουφάνε το φραπογαλο στη συμπρωτευουσα;
Και με βάση το υλικό κατασκευής, ποιο από τα δύο αξεσουάρ δικαιούται, έστω και λίγο περισσότερο, να φέρει τον τίτλο "καλαμάκι";
Ερώτησις..!!
Λάθος θεώρηση:
1. Καλαμάκι (πλαστικό, αυτό που ρουφάμε) λέμε το αντικείμενο με το οποίο ρουφάμε κάτι υγρό (πχ καφέ) και όχι τον ίδιο τον καφέ/χυμό κλπ
2. Καλαμάκι λέτε το αντικείμενο στο οποίο τοποθετείτε το κρέας ή όλο το κατασκεύασμα; (ξύλο/μπαμπού κλπ με το κρέας μαζί)
Ελπίζω να έγινε κατανοητό που είναι η παρανόηση...

Reaction score
30.455
1. Καλαμάκι (πλαστικό, αυτό που ρουφάμε) λέμε το αντικείμενο με το οποίο ρουφάμε κάτι υγρό (πχ καφέ) και όχι τον ίδιο τον καφέ/χυμό κλπ
Κανένα λάθος. Και εγώ στο αντικείμενο αναφέρθηκα και όχι στο υγρό. Καλαμάκι το λέμε παντού, δεν είναι κάτι που ισχύει μόνο στη Β. Ελλάδα.
Εγώ απλά λέω πως αν αυτό το αντικείμενο από πλαστικό το λέμε "καλαμάκι", δικαίως, γιατί αυτό θυμίζει, τότε πολύ πιο δικαίως θα λέγεται "καλαμάκι" και αυτό που περνάμε τα κομμάτια κρέατος, αφού και θυμίζει καλάμι και είναι φτιαγμένο από καλάμι.

Reaction score
325
Κανένα λάθος. Και εγώ στο αντικείμενο αναφέρθηκα και όχι στο υγρό. Καλαμάκι το λέμε παντού, δεν είναι κάτι που ισχύει μόνο στη Β. Ελλάδα.
Εγώ απλά λέω πως αν αυτό το αντικείμενο από πλαστικό το λέμε "καλαμάκι", δικαίως, γιατί αυτό θυμίζει, τότε πολύ πιο δικαίως θα λέγεται "καλαμάκι" και αυτό που περνάμε τα κομμάτια κρέατος, αφού και θυμίζει καλάμι και είναι φτιαγμένο από καλάμι.
Από όσο ξέρω πάντως η πλειοψηφία των Ελλήνων το λέει ξυλάκι...
Έχω την εντύπωση οτι καλαμάκι λέτε όλο το σουβλάκι (μαζί με το κρέας δηλαδή) και όχι μόνο το ξύλο/καλάμι/μπαμπού...
Αν κάνω λάθος πες μου

Reaction score
30.455
2. Καλαμάκι λέτε το αντικείμενο στο οποίο τοποθετείτε το κρέας ή όλο το κατασκεύασμα
Καλαμάκι λέμε το αντικείμενο (γιατί είναι φτιαγμένο από καλάμι μπαμπού) και κατ'επέκταση το σκεύασμα με τις μπουκιτσες χοιρινού κρέατος που είναι περασμένες σε αυτό.

Reaction score
325
Καλαμάκι λέμε το αντικείμενο (γιατί είναι φτιαγμένο από καλάμι μπαμπού) και κατ'επέκταση το σκεύασμα με τις μπουκιτσες χοιρινού κρέατος που είναι περασμένες σε αυτό.
Α, μπράβο....
εδώ είναι η διαφορά μας!
Εμείς καλαμάκι λέμε το κούφιο πλαστικό (που λειτουργεί σαν καλάμι χωρίς να είναι από καλάμι) και όχι κατ' επέκταση τον καφέ ή το χυμό που ρουφάμε με αυτό.

Reaction score
325
Καλαμάκι, ξυλάκι, σουβλάκι..
Και τα τρία στέκουν.
Δεν αντιλαμβάνομαι που είναι το θέμα.
Αυτό σου εξηγώ: άλλο το "σουβλί" πάνω στο οποίο είναι περασμένο το κρέας κι άλλο όλο το κατασκεύασμα ("σουβλί" και κρέας μαζί)

Reaction score
30.455
Α, μπράβο....
εδώ είναι η διαφορά μας!
Εμείς καλαμάκι λέμε το κούφιο πλαστικό (που λειτουργεί σαν καλάμι χωρίς να είναι από καλάμι) και όχι κατ' επέκταση τον καφέ ή το χυμό που ρουφάμε με αυτό.
Ο καφές όμως δεν παρασκευαζεται μέσα σε πλαστικό καλαμάκι. Φτιάχνεται σε μηχανή καφέ, ή σεικερ, μπαίνει σε ποτήρι μαζί με πάγο και το πλαστικό βοηθάει να τον πιεις.
Το χοιρινό "καλαμάκι" από την άλλη ψήνεται ως ενιαία οντότητα που θα έλεγε ο μπούτχιας...
Αυτό σου εξηγώ: άλλο το "σουβλί" πάνω στο οποίο είναι περασμένο το κρέας κι άλλο όλο το κατασκεύασμα ("σουβλί" και κρέας μαζί)
Ωραία λοιπόν, πώς πρέπει να λέγεται όλο το κατασκεύασμα;

Last edited:

Reaction score
325
Ο καφές όμως δεν παρασκευαζεται μέσα σε πλαστικό καλαμάκι. Φτιάχνεται σε μηχανή καφέ, ή σεικερ, μπαίνει σε ποτήρι μαζί με πάγο και το πλαστικό βοηθάει να τον πιεις.
Το χοιρινό "καλαμάκι" από την άλλη ψήνεται ως ενιαία οντότητα που θα έλεγε ο μπούτχιας...

Ωραία λοιπόν, πώς πρέπει να λέγεται όλο το κατασκεύασμα;
Σωστό αυτό που λές αλλά αν το ψήσουμε σε σιδερένιο σουβλί δεν το λέμε σιδεράκι ή αλουμινάκι κλπ.
Το λέμε σουβλάκι (γιατί είναι κρέας σουβλισμένο) ανεξάρτητα από το είδος και το υλικό κατασκευής που είναι φτιαγμένο το σουβλί.
Νομίζω το αναλύσαμε όσο δεν πάει.
Αν συνεχίσουμε θα αναγκαστώ να παραγγείλω σουβλάκια (ή καλαμάκια ή όπως κι αν τα πούμε)

Reaction score
30.455
Σωστό αυτό που λές αλλά αν το ψήσουμε σε σιδερένιο σουβλί δεν το λέμε σιδεράκι ή αλουμινάκι κλπ.
Το λέμε σουβλάκι (γιατί είναι κρέας σουβλισμένο) ανεξάρτητα από το είδος και το υλικό κατασκευής που είναι φτιαγμένο το σουβλί.
Νομίζω το αναλύσαμε όσο δεν πάει.
Αν συνεχίσουμε θα αναγκαστώ να παραγγείλω σουβλάκια (ή καλαμάκια ή όπως κι αν τα πούμε)
Μα εγώ δεν είπα πως το σουβλάκι είναι λάθος. Και εν πάσει περιπτώσει, αν ρωτήσεις δέκα ανθρώπους εδώ κάτω, οι μισοί θα το πουν σουβλάκι και οι άλλοι μισοί καλαμάκι.
Εγώ λέω πως και τα δύο έχουν λογική και δεν είναι λάθος.
Και σίγουρα πολύ πιο λογικό είναι να πεις το χοιρινό σουβλάκι, χοιρινό καλαμάκι, από το να παραγγείλεις πιτόγυρο και να πεις έφαγα σάντουιτς...
Σωστά;

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.857
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef