Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;








Μηνύματα
1.484
Reaction score
1.748
View attachment 265462
Ζαμπετογλου
Πιτογυρο 4ευρω, την προηγούμενη φορά είχαν κεράσει γλυκακι
Με κάτι παραπάνω παίρνεις 1 κιλό κρέας, αν είναι δυνατόν πουλάνε την πίτα και τις πατάτες για χρυσάφι.
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.446
Όποιος βάζει πατάτες* στα πιτόγυρα εγκληματεί.-
Αν θέλετε να 'γκώσετε σώνει και καλά, βάλτε διπλή πίτα. :p



*αν θεωρούνται πατάτες αυτά τα πράγματα που βάζουν...
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.817
Reaction score
40.983
Κάποτε για να φτιάξεις ένα σουβλάκι με πίτα ήθελες μια σχάρα και ένα γκαζάκι όπου έψηνες πίτα και καλαμάκια/σουβλάκια με κρέας ή κιμά, έβαζες το κρέας στην πίτα, το πασπάλιζες με λίγη πάπρικα και αλάτι, έβαζες και 2 ροδέλες κρεμμύδι και έτοιμο. Στην πορεία είδαν ότι ήταν εύκολο, και άρεσε, να βάζεις και λίγο ντοματούλα και τζατζίκι. Υπάρχουν ακόμα και σήμερα "σουβλατζίδικα" που λειτουργούν έτσι στην Αθήνα με το μότο του παραδοσιακού, του αυθεντικού κλπ κλπ. Βασικά κάνουν ότι μπορούν να κάνουν με μια γκαζοψησταριά.
Η εξέλιξη όμως ήρθε και τα μαγαζιά εξελίχθηκαν και έγιναν ψησταριές με τραπεζοκαθίσματα και έβαλαν και φριτέζες και τηγάνιζαν πατατούλες που τις σερβίριζαν δίπλα στα πιάτα με τα "πιτόγυρα". Και κάπου εκεί ένας σόφρων άνθρωπας είπε γιατί μωρέ δεν βάζουμε και μέσα στην πίτα 3-4 πατατούλες να γίνει πιο ολοκληρωμένο το γεύμα, με το κρέας του, την αλοιφούλα του, τη σαλατούλα του και τις ποθητές τηγανητές πατάτες. Και κάπως έτσι γεννήθηκε το σύγχρονο αστικό σουβλάκι με πίτα, με τα όλα του, με αυτό που μεγαλώσαμε και μας αρέσει πολύ. Οι δεινόσαυροι και οι λουδήτες στις σπηλιές τους παρακαλώ.
 



melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.817
Reaction score
40.983
Η κακή ποιότητα στο φαγητό είναι επιλογή. Κάντε την ελεύθερα.
Ααα, ΟΚ, αν το θέμα είναι η ποιότητα στο φαγητό τότε μην βάνετε πατάτες μέσα, φάτε αυθεντικά πιτόγυρα για καλή ποιότητα στο φαγητό σας. :roflmao:
 



xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.628
Reaction score
83.106
Για μένα το θέμα δεν είναι το τι θα βάλουμε μέσα στο τυλιχτό αλλά σε τι κατάσταση θα είναι όταν το τρώμε.

Ειδικά η τηγανητή πατάτα πρέπει να είναι ξεροψημένη. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Όταν τη συμπιέζουν με ντομάτες, τζατζίκια και άλλες σος, γίνονται όλα μία λιγδερή μάζα. Κι όταν βλέπω να δαγκώνουν το τελικό κατασκεύμασμα και να τρέχουν ζουμιά, ο εμετούλης μου κλείνει το μάτι.
 

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Μηνύματα
8.074
Reaction score
14.058
Ο χασαπης θα σου πει να μην τρως απεξω τιποτα γιατι ο λαιμος του γουρουνιου που ειναι το πιο νοστιμο μερος για γυρο, δεν ειναι οπως ηταν αλλα λογω διατροφης και ενεσεων ειναι γεματος ινες που δεν μασιουνται αλλα μονον καταπινονται. Οι κατεψυγμενες πατατες δεν ειναι ακριβως πατατες αλλα στικ απο πουρε πατατας εμπλουτισμενου με αμυλο και διαφορα αλλα.
 


melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.817
Reaction score
40.983
Ο χασαπης θα σου πει να μην τρως απεξω τιποτα γιατι ο λαιμος του γουρουνιου που ειναι το πιο νοστιμο μερος για γυρο, δεν ειναι οπως ηταν αλλα λογω διατροφης και ενεσεων ειναι γεματος ινες που δεν μασιουνται αλλα μονον καταπινονται. Οι κατεψυγμενες πατατες δεν ειναι ακριβως πατατες αλλα στικ απο πουρε πατατας εμπλουτισμενου με αμυλο και διαφορα αλλα.
Μάλλον δεν κατάλαβες το γνωμικό που έλεγε μια γερόντισσα κάποτε.

Θα το φέρω στα γνώριμα του φόρουμ, άλλο reference και άλλο preference. Για το preference του καθενός δεν μένει τρανζιστοράκι στο ράφι.
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.312
Μηνύματα
2.858.187
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top