Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;




bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
19.175
Reaction score
55.819
Έτσι παναρισμένα που τα βλέπω με κάνουν για τηγανιτά Σταύρο.
Τελευταία φορά που έφαγα κάτι τηγανητό ήταν πριν 2 μήνες κάτι πατάτες, σε κάνα δγιό μήνες θα ξανά φάω πάλι τηγανητό κάτι, μάλλον πατάτες. Τα αποφεύγω σαν ο διάολος το λιβάνι :biggrin:
 

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
10.285
Reaction score
35.018
Έτσι παναρισμένα που τα βλέπω με κάνουν για τηγανιτά Σταύρο.
Τελευταία φορά που έφαγα κάτι τηγανητό ήταν πριν 2 μήνες κάτι πατάτες, σε κάνα δγιό μήνες θα ξανά φάω πάλι τηγανητό κάτι, μάλλον πατάτες. Τα αποφεύγω σαν ο διάολος το λιβάνι :biggrin:
Άκου που σου λέω. Τα παναρισμενα εμείς τα ψήνουμε στον φούρνο.
 


Μηνύματα
30.301
Reaction score
30.113
Έτσι παναρισμένα που τα βλέπω με κάνουν για τηγανιτά Σταύρο.
Τελευταία φορά που έφαγα κάτι τηγανητό ήταν πριν 2 μήνες κάτι πατάτες, σε κάνα δγιό μήνες θα ξανά φάω πάλι τηγανητό κάτι, μάλλον πατάτες. Τα αποφεύγω σαν ο διάολος το λιβάνι :biggrin:
Τι θες και γκρινιάζεις μωρέ βλάχο ?
Εμείς έτσι τα κάνουμε , παλιά πολίτικη συνταγή . Από την γιαγιά.
Αμα δεν σου αρέσει μην τα τρώς.
 


billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Μηνύματα
3.718
Reaction score
8.476
Απόψε το μενού είχε... ανάμικτη carbonara :D

Εξηγούμαι:
για την σάλτσα, έπαιξαν 6 κρόκκοι αυγού, και 2 μικρές συσκευασίες κρέμας γάλακτος light (δίνουν 5 καλά πιάτα, με 500-650g ζυμαρικών).
Στην σάλτσα έπεσε τυράκι Pecorino Sardo (Πεκορίνο Σαρδηνίας) 36μηνης ωρίμανσης, ενώ πιτσιλιές από Parmigiano Reggiano 36μηνης ωρίμανσης έπεσαν επάνω στα ζυμαρικά παρέα με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Οι κρόκκοι "έβρασαν" σε μπολάκι με ~80ml από τίγκα στο άμυλο νεράκι από το βράσιμο των μακαρονιών και χτυπήθηκαν για να δημιουργηθεί μια "πάστα" με το Pecorino Sardo. Η κρέμμα γάλακτος "έβρασε" στο μαντέμι παρέα με Le Foue και χοιρινή ωμοπλάτη, με μια εσάνς από μοσχοκάρυδο και λάδι μαύρης τρούφας.

Το σερβίρισμα είναι ενδεικτικό φυσικά (γέμισα 2 φορές ακόμα :D )

carbs.jpg
 








Μηνύματα
117
Reaction score
255
Μπριζολιτσες από το χασάπη της γειτονιάς.. Μια Τbone περίπου 3 εκατοστά και μία chuck steak (βρίσκεται μετά το λαιμό προς τα πλευρά ή αλλιώς το ribeye του φτωχού!) γύρω στα 5 εκατοστά.. Μαγειρευτηκαν sous vide για 3ωρες στους 53 βαθμους, chill για ένα τέταρτο και μετά στο τηγάνι για την κρούστα.. Ήθελα να κάνω μια απευθείας σύγκριση των δύο κομματιών...και νικητής βγήκε ξεκάθαρα το Chuck.. (ίσως έπαιξε το ρόλο του και το παραπάνω φάρδος του κομματιού). Πιο ζουμερο και νόστιμο..
 

Attachments






Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.742
Μηνύματα
3.062.339
Members
38.604
Νεότερο μέλος
Pamagelo
Top