Τι ξύλα καίτε στο τζάκι; + Αντλίες θερμότητας

Μηνύματα
832
Reaction score
1.033
Το πρόβλημα τις περισσότερες φορές η εγκατάσταση ειναι τσαπατσουλικη. Και στην δική μου περίπτωση έτσι έγινε οπότε τα ξύλωσα όλα, διαβασα θεωρία και μάνουαλ και ξαναεγκατεστησα σωστά (κασέτα της nordica).
Εξαίρεση αποτελούν τα τζάκια της nordpeis καθοτι έρχονται με την δική τους επενδυση οπότε ο μάστορας δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιου του (όπως κάνουν όταν φτιάχνουν την επένδυση απο γυψοσανίδα).
Κοινό λάθος (που προκύπτει απο το να μην διαβασει κανεις το μανουαλ) ειναι να ανοίξουν τρύπες μονο πάνω απο την εστία (στα φυσικης ροης), οπότε δεν υπάρχει κυκλοφορία του αέρα και το τζάκι θερμαίνει μονο με ακτινοβολια (δλδ μικρό ποσοστό).
Επίσης άλλο λάθος που γινεται ειναι το να βάζουν χλωρά ξύλα (με το επιχείρημα ότι το ξερό καιγεται γρήγορα ενώ το άλλο διαρκει...) όπως επίσης να μην χρησιμοποιούν σωστά τους "αερηδες" πρωτογενής και δευτερογενής καύσης με αποτέλεσμα μεγάλη καταναλωση (τους αφήνουν τέρμα ανοικτούς για να βλέπουν την φλόγα).

Αυτό που διαπίστωσα (βοηθώντας φίλους εγκαθιστούσαν μονοι τους τζακι γιατι ο μάστορας έκανε μ@λ@κίες) ειναι ότι ειτε μιλάμε για ακριβό/καλό πχ nordpeis, είτε για φθηνό πχ selenic ή ακόμα και βουλγάρικο prity, einai ότι αν γινει σωστή εγκατάσταση (διαβαζουμε auta ta ριμάδια τα pdf!!!!), χρησιμοποιήσουμε ξερά ξύλα ή μπρικέτα και ρυθμίζουμε σωστα τον αέρα που μπαίνει το αποτέλεσμα θα ειναι ζέστη ζέστη ζέστη kai oikoνομία στα ξύλα!
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.598
Μηνύματα
2.867.333
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top