Τι σας λέει;

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.516
Ειναι γραμμουλα απο ηχείο, ή μηπως γραμμουλα απο ηχείο+χώρο ;

• Like
Reactions: PPG

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.891
Μία χαρά τη βλέπω μωρέ, αστους να λένε τους γαλαζοαίματους! ;)

Μόνο μία προτροπή:
Από τους 1,8 χιλιοκυκλους μέχρι τους 20 χιλιοκυκλους έχει μία ομαλή ανηφορίτσα, αν την αντιστρέψεις να την κάνεις ομαλή κατηφορίτσα, θα είσαι άρχοντας.

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.516
Εξηγούμαι: ειναι προφανως μετρηση απο θέση ακροασης, επηρεάζεται αρκετά και απο τον χώρο.

• Like

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Σε γενικές γραμμές είσαι μια χαρά.
Λίγο έντονο μεσοχαμηλό έχεις αλλά τέτοιο κούρδισμα δίνει ζωηρότερο αποτέλεσμα.
Σε συνδυασμό με την, πολύ μικρή είναι η αλήθεια, ακύρωση στους 200 κύκλους, συνηθισμένη εκεί γύρω σε όλους τους οικιακούς χώρους, θεωρώ πως θα ισορροπεί το αποτέλεσμα.
Τι εξομάλυνση (smoothing) έχεις?

Ελαφρώς λεπτόηχες θα σου ακούγονται οι γυναικείες φωνές και οι αρμονικές των οργάνων, απόρροια της ανοδικής στάθμης όσο αυξάνει η συχνότητα.
Δοκίμασε να <<ανοίξεις>> τη γωνία των ηχείων και πιστεύω θα έρθει μια χαρά.

• Like

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Οι μετρησεις ειναι ηχειου-χωρου βεβαια, οχι δικες μου μα ξενου ριβιουερ. Τις δικες μου προ και μετα μεσω mini dsp, θα τις βαλω αργοτερα (δεν γραφω απο εκει που τις εχω), μα ειναι αρκετα πιο ευνοικα...ομαλες (μαλλον λογω ανακριβειας μετρησεων).
Συμφωνειτε παντως οτι προκειται για καλες μετρησεις, σωστα;
Αφορουν τα Sonus Faber venere 3.0

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.891
Ναι, μια χαρά μετρήσεις είναι, +-5db απόκριση δεν είναι καθόλου άσχημη.

Ο τονισμός που αναφέρει ο πιτερμενης στο μεσοχαμηλο ακούγεται γεμάτα, και σε συνδυασμό με την ανηφορίτσα που είπα στο προηγούμενο ποστ μου, από τους 1,8 χιλιοκυκλους μέχρι τους 20 χιλιοκυκλους (σχεδόν 10db), δίνουν στο ηχείο έναν ευχάριστο και εντυπωσιακό χαρακτήρα, όμοιο με ΕΚΟΥΑΛΑΙΖΕΡ σε σχήμα "V", που θα εκτιμήσει πολύς κόσμος.

Φυσικά, όποιος θέλει το κάνει φλατ ή ακολουθεί τη συμβουλή μου για μία ομαλή κατηφοριτσα που λέω, ίδιας κλίσης από τους 1,8 χιλιοκυκλους μέχρι τους 20 χιλιοκυκλους (σχεδόν 10 db επίσης να είναι η πτώση στους 20κ).

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Ιδου ομως πως ηταν στον χωρο μου, προ της επεμβασης dsp και μετα (σε stereo η ανω μπορντω γραμμη). Μετα την απομακρυνση του ...ρυθμιστη επανηλθαν βεβαια οι αρχικες αποκρισεις (καλως κακως αυτος ειναι ο χωρος!). Πιθανως καναμε ομως μεγα σφαλμα λογω ...αγχους: δεν βγαλαμε τις σιτες των ηχειων κατα τις μετρησεις και, σημεωτεον, οτι ανευ αυτων βελτιωνεται ο ηχος!
SF pro dsp 2 ch.jpg
SF after dsp 2ch+stereo.jpg

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.534
Για άμεση σύγκριση, οι διαβαθμίσεις στις δικές σου μετρήσεις πρέπει να γίνουν ανά 5 db και όχι ανά 50.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Οχι προς συγκριση με το πρωτο, αλλα γενικα πως ειναι τωρα

Dimifoot

Editor
Reaction score
90.516
Δεν αποθήκευσες το αρχείο μετρήσεων; άλλαξε την κλίμακα σε 5db διαβάθμιση και ξανα πόσταρε την.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.891
Βρε μάστορα, με 50 db βήμα στον κάθετο άξονα, τι νομίζεις πως δείχνεις;:gotcha:

Σα να λες "κοιτάξτε στο σπίτι μου τι ωραίο κήπο που έφτιαξα" και μας δείχνεις φωτογραφίες του μιλκι γουεϊ!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.863
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef