Τι σας λεει το Skoda Octavia 1,6TD 105ps???

Reaction score
384
Απάντηση: Τι σας λεει το Skoda Octavia 1,6TD 105ps???

Εχω παιδια, μωρα, καροτσακια, πανες, πιπιλες, κλπ...
Χρειαζομαι χωρο!

Reaction score
264

Προσεχε μονο με το diesel μην καταντησεις ο ''ταξιτζης'' με τις γυναικες. Μη γινεις ο ''καληνυχτας'' της υποθεσης!:142:
μπαααααααααααα.Στα μισα της διαδρομης θα εχει διοδια σε ειδος.Δεν πληρωνεις κυρια μου????Κοψτω με τα ποδια να κανεις και σωματακι καλο.:135:

Reaction score
384

μπαααααααααααα.Στα μισα της διαδρομης θα εχει διοδια σε ειδος.Δεν πληρωνεις κυρια μου????Κοψτω με τα ποδια να κανεις και σωματακι καλο.:135:
Ετσι οπως τα περιγραφεις ακουγεται οτι γενικα ''φορτωνεις'' κοπελιτσες 'βαρυκοκκαλες'.:143:

Reaction score
264

Ετσι οπως τα περιγραφεις ακουγεται οτι γενικα ''φορτωνεις'' κοπελιτσες 'βαρυκοκκαλες'.:143:
Και στην πιο ωραια κοπελα αν της πεις οτι ειναι ψιλομπουρουχα,θα το πιστεψει και μετα αν το παιξεις αδιαφορος θα σε κυνηγαει για να σου ''πει'' και να ''σου δωσει να καταλαβεις'' οτι ειναι θεα.Ασε που δεν ειμαι καθλου
σαβουρογ@@ς.

Reaction score
1.772

οσους και να ρωτησα, κανεις δεν ξερει να μου πει σε ποσες στρ αρχιζουνε τα κοκκινα στο στροφομετρο του 1,6 diesel της vw.Εσεις ξερετε καλα μου φιλαρακια:136::136:
5.000 εχουν αλλα δεν θα τις φτανεις.

οπως τα λεει ο πανκροκ.

αυτα τα αμαξια ειναι αιτια και μου σπανε τα νευρα

τα βενζινοκινητα.

εκει που εγω αλλαζω ταχυτητα αυτα αρχιζουν να ξυπνανε.

Reaction score
38

αυτα τα αμαξια ειναι αιτια και μου σπανε τα νευρα

τα βενζινοκινητα.

εκει που εγω αλλαζω ταχυτητα αυτα αρχιζουν να ξυπνανε.
Χωρίς παρεξήγηση, επιμένω ότι έχεις χάσει τεύχη...

Οδήγησε ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο με υπερτροφοδοτούμενο 1400άρη ή 1600άρη βενζινοκινητήρα της τελευταίας τριετίας - πενταετίας και θα δεις ότι ο τρόπος λειτουργίας τους πλησιάζει πλησιάζει πολύ τα diesel, χάνοντας σε οικονομία και ροπή και κερδίζοντας σε ευστροφία και ποιότητα λειτουργίας. Αλλά και στα δύο μπορείς να βάζεις την 3η στα 30 Km/h και την 5η ή 6η στα 60 και να τραβάνε μια χαρά.

Πάντα φιλικά - μην παρεξηγηθούμε κι όλας για τα κάρα.

Reaction score
38

οσους και να ρωτησα, κανεις δεν ξερει να μου πει σε ποσες στρ αρχιζουνε τα κοκκινα στο στροφομετρο του 1,6 diesel της vw.Εσεις ξερετε καλα μου φιλαρακια:136::136:
Την μέγιστη ιπποδύναμη των 105 ίππων την βγάζει πάντως στις 4400 σαλ, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, οπότε ακόμα κι όταν θες να το ξεζουμίσεις δεν θα ξεπερνάς τις 4500 σαλ. Μπορείς να το πας και μέχρι 5000 σαλ, αλλά δεν θα κερδίσεις τίποτα, αντιθέτως θα χάσεις και σε επιδόσεις και σε βαβούρα (κανένας τετρακύλινδρος diesel δεν είναι εύηχος όταν πιέζεται) και σε κατανάλωση.

Reaction score
50
Γενικά τα diesel δεν είναι φτιαγμένα για να τα οδηγείς στο κόκκινο, έχω την εντύπωση πως μπορεί να σου δημιουργήσουν προβλήματα αν τα χρησιμοποιείς συνεχώς σε υψηλές στροφές. Αλλά όπως είπαν και τα παιδιά δεν υπάρχει και λόγος να κάνεις κάτι τέτοιο.

Reaction score
1.772

Χωρίς παρεξήγηση, επιμένω ότι έχεις χάσει τεύχη...

Οδήγησε ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο με υπερτροφοδοτούμενο 1400άρη ή 1600άρη βενζινοκινητήρα της τελευταίας τριετίας - πενταετίας και θα δεις ότι ο τρόπος λειτουργίας τους πλησιάζει πλησιάζει πολύ τα diesel, χάνοντας σε οικονομία και ροπή και κερδίζοντας σε ευστροφία και ποιότητα λειτουργίας. Αλλά και στα δύο μπορείς να βάζεις την 3η στα 30 Km/h και την 5η ή 6η στα 60 και να τραβάνε μια χαρά.

Πάντα φιλικά - μην παρεξηγηθούμε κι όλας για τα κάρα.
δεν μπορω να καταλαβω γιατι το συνεχιζeiς;
ειπαμε οτι τα βενζοκινητα εχουν κανη προοδους
αλλα ακομα χανουν σε ροπη.

εχω την εντυπωση οτι δεν συγκρινεις αυτοκινητα
ιδιας ιπποδυναμης αλλα ιδιου κυβισμου.

αν ειναι ετσι ειναι κοντα αλλα αν συγκρινης ιδιας
ιπποδυναμης οι διαφορες στην ροπη ειναι τεραστιες
αφου τα 1400αρια turbo των 140 ιππων συγκρινονται
με τα 1.9-2.0lt των 140ιππων.

Reaction score
1.077

Να συγκρίνετε αυτοκίνητα ίδιων ασφαλίστρων/τελών:138: όχι ίδιας ιπποδύναμης:105:

Reaction score
1.772

Να συγκρίνετε αυτοκίνητα ίδιων ασφαλίστρων/τελών:138: όχι ίδιας ιπποδύναμης:105:
δεν προλαβαινουμε, αλλαζουν συνεχεια:142::142:

Reaction score
38

δεν μπορω να καταλαβω γιατι το συνεχιζeiς;
ειπαμε οτι τα βενζοκινητα εχουν κανη προοδους
αλλα ακομα χανουν σε ροπη.

εχω την εντυπωση οτι δεν συγκρινεις αυτοκινητα
ιδιας ιπποδυναμης αλλα ιδιου κυβισμου.

αν ειναι ετσι ειναι κοντα αλλα αν συγκρινης ιδιας
ιπποδυναμης οι διαφορες στην ροπη ειναι τεραστιες
αφου τα 1400αρια turbo των 140 ιππων συγκρινονται
με τα 1.9-2.0lt των 140ιππων.
Μα αυτή ήταν η απάντηση μου στην (λανθασμένη) άποψη που ΕΣΥ συνεχίζεις να επαναλαμβάνεις για τα "ψόφια" βενζινοκίνητα που χρειάζονται "μαστίγιο" (δηλαδή υψηλές στροφές για να τραβήξουν). Δέξου σε παρακαλώ ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε που ασχολιόσουν εσύ, ως δημοσιογράφος ή κάποιας άλλης ειδικότητας εργαζόμενος στο χώρο του αυτοκινήτου υποθέτω.

Όσο για τη σύγκριση που κάνω, σαφώς και συγκρίνω κινητήρες αντίστοιχων ιπποδυνάμεων και όχι κυβικών, όπου όπως έγραψα πιο πάνω τα diesel υπερέχουν σε ροπή περί το 30%, ποσοστό μεγάλο μεν, αλλά όχι και τεράστιο, το οποίο όμως στην πράξη δεν εξαργυρώνεται εξ' ολοκλήρου, εξαιτίας του μεγαλύτερου βάρους τους μαζί με τη μειωμένη ευστροφία τους. Γι' αυτό αν συγκρίνεις επιδόσεις υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων και diesel αντίστοιχης ιπποδύναμης, θα δεις ότι συνηθως οι πρώτοι υπερέχουν ελαφρώς σε επιταχύνσεις, χάνουν λίγο περισσότερο σε ρεπριζ και είναι περίπου στα ίδια σε τελικές.

Τέλος πάντων, δεν πρόκειται να το συνεχίσω, αν εσύ επιμένεις να επαναλαμβάνεις απόψεις που ίσχυαν κάποτε... απλώς κάνε τον κόπο να οδηγήσεις ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1400-1600 κ. εκ. και μετά γράψε μας τη γνώμη σου.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Ο βαθμός απόδοσης ενός βενζινοκινητήρα είναι μικρότερος ενός αντίστοιχου diesel καθώς και η ροπή τους, εκτός κάποιων ευρωπαικών turbo που ξεκινάνε απο τις 1500-1800 στροφές. Τα περισσότερα γιαπωνέζικα θέλουν παραπάνω στροφές.

Reaction score
264

ενα πουλακι μου εριξε στο αφτακι μου ενα μυστικο.Η skoda εντος του μηνα,θα κανει προσφορες στα μοντελα της,οποτε οι τιμες θα πανε περιπου 1.000 ευρω παρακατω και επιπλεον θα δινει και πιο πολλα αξεσουαρ.
πχ το οκταβια 1,6tdi 105 ps ,τωρα κοστιζει με λευκο χρωμα και πινακιδες 20.840 ευρω.Τελος φεβρουαριου περιπου,θα εχει 19.840 και επιπλεον clima (αντι για a/c που εχει τωρα),esp,start-stop και δερματινο τιμονι και λεβιε ταχυτητων.Αξιζει να περιμενω???????
Ορισμενα αυτο/τα με πετρελαιοκινητηρα διαφορετικων εταιρειων που εψαξα εχθες και σημερα,κοστιζουνε πανω απο 23.000 οποτε δεν μπορω να πλησιασω με τιποτα.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Προσωπικά δεν θα έδινα 20Κ για να περιμένω και το λεβιέ με το τιμόνι και αυτά που διαφημίζουν.
Αμάξι θα πάρω οχι λεβιέδες.
Το μαρκετινγκ καλά κρατεί, διαφημίζουν αυτοκίνητο και όλη η διαφήμιση περιτριγυρίζει στο mp3 usb κλπες αηδίες. Ξέχασα τις επιδόσεις. Αυτοκίνητα 20+ χιλιάδων και μας πλασσάρουν τα 0-100 και την τελική. Έλεος.
Πλαστικά, τριγμούς, αίσθηση τιμονιού (να καταλαβαίνεις αν πατάς σε σαπουνάδα η σε στεγνό), αντ/κα, κράτημα, ενεργ+παθητ ασφάλεια, θόρυβος κι ένα σωρό άλλα πρέπει να ψάχνουμε κι όχι άμα ακουμπάς το κινητό στο ταμπλώ ν' αφήνει σημάδια. Δε μιλάμε για τις συναρμογές των πλαστικών...

Το σχόλιο δεν αφορά το καλό octavia.

Reaction score
1.772

Μα αυτή ήταν η απάντηση μου στην (λανθασμένη) άποψη που ΕΣΥ συνεχίζεις να επαναλαμβάνεις για τα "ψόφια" βενζινοκίνητα που χρειάζονται "μαστίγιο" (δηλαδή υψηλές στροφές για να τραβήξουν). Δέξου σε παρακαλώ ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα από τότε που ασχολιόσουν εσύ, ως δημοσιογράφος ή κάποιας άλλης ειδικότητας εργαζόμενος στο χώρο του αυτοκινήτου υποθέτω.

Όσο για τη σύγκριση που κάνω, σαφώς και συγκρίνω κινητήρες αντίστοιχων ιπποδυνάμεων και όχι κυβικών, όπου όπως έγραψα πιο πάνω τα diesel υπερέχουν σε ροπή περί το 30%, ποσοστό μεγάλο μεν, αλλά όχι και τεράστιο, το οποίο όμως στην πράξη δεν εξαργυρώνεται εξ' ολοκλήρου, εξαιτίας του μεγαλύτερου βάρους τους μαζί με τη μειωμένη ευστροφία τους. Γι' αυτό αν συγκρίνεις επιδόσεις υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων και diesel αντίστοιχης ιπποδύναμης, θα δεις ότι συνηθως οι πρώτοι υπερέχουν ελαφρώς σε επιταχύνσεις, χάνουν λίγο περισσότερο σε ρεπριζ και είναι περίπου στα ίδια σε τελικές.

Τέλος πάντων, δεν πρόκειται να το συνεχίσω, αν εσύ επιμένεις να επαναλαμβάνεις απόψεις που ίσχυαν κάποτε... απλώς κάνε τον κόπο να οδηγήσεις ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1400-1600 κ. εκ. και μετά γράψε μας τη γνώμη σου.
καταρχην εσυ μιλας μονο για 2-3 κινητηρες vag 1.4tsi fiat 1.4multiair,αντε να βαλουμε και τον 1.6t της opel (δεν ξερω αν μου ξεφευγη κανενας) ενω εγω μιλαω για ολα τα diesel.

ακομα ομως και αυτους να παρουμε που θελεις εσυ εγω βρισκω
διαφορες πανω απο 40% στη ροπη.

ακομα ομως και 30% να ηταν που λες εσυ δεν την θεωρης τεραστια διαφορα;

ποση δηλ. διαφορα θα ηταν τεραστια για σενα;

και μου λες οτι κανω λαθος κιολας.

Reaction score
1.772

ενα πουλακι μου εριξε στο αφτακι μου ενα μυστικο.Η skoda εντος του μηνα,θα κανει προσφορες στα μοντελα της,οποτε οι τιμες θα πανε περιπου 1.000 ευρω παρακατω και επιπλεον θα δινει και πιο πολλα αξεσουαρ.
πχ το οκταβια 1,6tdi 105 ps ,τωρα κοστιζει με λευκο χρωμα και πινακιδες 20.840 ευρω.Τελος φεβρουαριου περιπου,θα εχει 19.840 και επιπλεον clima (αντι για a/c που εχει τωρα),esp,start-stop και δερματινο τιμονι και λεβιε ταχυτητων.Αξιζει να περιμενω???????
Ορισμενα αυτο/τα με πετρελαιοκινητηρα διαφορετικων εταιρειων που εψαξα εχθες και σημερα,κοστιζουνε πανω απο 23.000 οποτε δεν μπορω να πλησιασω με τιποτα.
μονο απο θεμα εμφανισης εγω θα επαιρνα το leon.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef