Τι σειρά ήσασταν στον στρατό και πού υπηρετήσατε τη "μαμά" πατρίδα;

Reaction score
446
Σειρα 94ΣΤ Αυλωνα-->Χαιδαρι-->Λημνο (λιγο πριν να απολυθουμε ειχαμε τα Ιμια)
Γνωστος ρεπορτερ καναλιού ξεκινησε το θεμα - πριν υπαρξει θεμα - στο δελτιο ειδήσεων σαν ρεπορταζ οτι θααα βάλουν σημαία . Επαιζε καθε μερα στο δελτιο σαν πρώτο θέμα. Ηταν περιοδος εκλογης προεδρου στο ΠΑΣΟΚ και κάποιος ήθελε δημοσιότητα (? λεω εγω..) Υπηρετουσε στο γραφειο του υπουργου τοτε. Περασε στρατοδικειο και εφαγε ..5 μερες..

Last edited:

Reaction score
495
Σειρα 310. (2010) ειμασταν η πρωτη σειρα που πηραμε εξοδο πριν ορκιστουμε!!! Ω ΝΑΙ ! ! ! :party:

Μετα απο 5 αναβολες.... Πατρα-ΚΕΤΧ, Πυργο-ΣΕΤΤΗΛ, Προβατωνας-7ο ΤΥΠ (τα 3-Π) :p

Αναμνησεις πολλες κυριως ευχαριστες! :D
Έλα ντε!

Άκου 310 σειρά... :D
ως τωρα παρακολουθω σιωπηλα, απο πρν που ποσταρα παραμενω ο πιο νεωψ!
323 λεμεεεεεε

Reaction score
119
Καρωτή και ξερό ψωμί περάσαμε αρκετοί βλέπω μην πούμε πως ήταν η ανηφόρα με τα χιόνια :o:lol::lol:

stefanos604

Αρθρογράφος
Editor
Reaction score
1.204
Τω καιρώ εκείνω (1972) πολλοί Έλληνες δεν είχαν τελειώσει το σχολείο και ο στρατός έκανε ένα είδος εκπαίδευσης που το λέγανε ΕΗΔ (Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση) δεν ξέρω αν συνεχίζεται και με ποιο αντικείμενο.
Τότε όμως , ήταν απλές οφθαλμοφανείς ερωτοαπαντήσεις του στυλ:
‘’Τι είναι δάσος και σε τι μας χρησιμεύει’’ ….
Σε μια τέτοια ερώτηση ‘’τι είναι ρυάκι’’….απάντησα και μου λέει ο ΕΑ (έφεδρος αξιωματικός) :
‘’Γιατί ενώ το ήξερες δεν σήκωσες το χέρι ;’’.
Το θεωρώ απλοϊκό ή κάτι τέτοιο είπα.
Δηλαδή μας υποβιβάζεις; Αναφορά.. 2 μέρες φυλακή για ανάρμοστον συμμπεριφορά (τότε η φυλακή ήταν : σκέτο φυλακή ή αυστηρά. Αν ήταν αυστηρά έλεγε η διαταγή ‘’έκτιση εν πειθαρχείω’’. Το πειθαρχείο ήταν ένα υπόγειο με κρεβάτια χωρίς στρώματα……λες και κάναμε έγκλημα). Τελικά η φυλάκιση μετετράπη σε 4 μέρες κράτηση!!!.

Ανέφερα το περιστατικό για να σας πω σε επόμενο ποστάρισμα ένα σχετικό ‘’γεγονός’’ που μοιάζει με ανέκδοτο….

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.276
Δεν θυμάμαι τι σειρά ήμουν, ένας χαμένος και ανούσιος χρόνος από τη ζωή μου.
Παρουσιάστηκα Κόρινθο, η τελευταία σειρά 2002. Μετά από το κέντρο με στείλανε στο Λαγό, 30 ΤΥΠ , τεχνικάριος.
Η πρώτη σειρά που έκανε 12μηνο.

Πολύ χάλια και πολύ χύμα συγχρόνως. Χάλια γιατί στους 6 μήνες στο Λαγό ζήτημα να μην είχα υπηρεσία 2 φορές, ελλείψει φαντάρων. Κάθε μέρα 6 ώρες σκοπιά. Ποτέ δεν κοιμηθήκαμε πάνω από 3,5 ώρες συνεχόμενα.
Χύμα γιατί θυμάμαι ένα μόνιμο που μόλις είχε έρθει μετάθεση, κάτι είχα κάνει που δεν ήταν και πολύ στρατιωτικό , δηλ. κάτι σε προσοχή - ανάπαυση ή στο ντύσιμο που ήμασταν λίγο χύμα δεν θυμάμαι ακριβώς, έρχεται στο θάλαμο και μου λέει γιατί δεν έκανες αυτό το κάτι ; 5 μέρες φυλακή και αύριο στην αναφορά. Ξεπατωθήκαμε στα γέλια !!
Έχω 4 μήνες εδώ μέσα δεν έχω βγει ούτε μία μέρα και 10 να μου δώσεις το ίδιο μου κάνει , ε μετά κατάλαβε και αυτός και ήταν και καλό παιδί. Ο Διοικητής του λόχου και μετά από 2 μήνες έγινε και υποδιοικητής του Τάγματος ήταν μηχανολόγος ΕΜΠ. Με έστελνε κατευθείαν για δουλειά , ούτε πρωινές αναφορές ούτε τίποτα, τύχαινε αν είχα σκοπιά πρωί να στέλνει μόνιμους ΕΠΟΠ να κάνουν την σκοπιά μου για να πάω για δουλειά.
Ωραίες εμπειρίες ήταν το φυλάκιο στο Ποτάμι, η γέφυρα. Τα περίπολα στο ποτάμι με καναδέζα. Ένα χέστη φασίστα καραβανά που την προηγούμενη μέρα στην βραδυνή αναφορά μας έλεγε για την επανάσταση και το άλλο βράδυ όταν πήγαμε περίπολο είχε χεστεί πάνω του μην πατήσει λέει καμιά νάρκη. Είχε κολλήσει η καναδέζα δεν έβγαινε ούτε με 4χ4 , είχαμε χαθεί σε ένα παράδρομο καπου στο ποτάμι 3 ώρα την νυχτα , τα έχω πάρει άσχημα και να τον βρίζω '' μ@λ@κ@ χέστη μου θέλεις και επανάσταση , φοβάσαι να κατέβεις να σπρώξεις '' και άλλα τέτοια ωραία.
Α ναι και η ιστορία με τα τύμπανα στον Έβρο δεν την πίστευα αλλά την έζησα και είναι αληθινή.

Μετά μετάθεση Λάρισα , ΚΨΜ και ουσιαστικά η θητεία τελείωσε.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.356
Παιρνω την πασα απο το φιλο τεχνικαριο να σας πω για το "ποταμι".
Οταν πηγα στην καρωτη δεν ειχα συνειδητοποιησει που ημουνα. Μετα απο λιγες μερες σε μια εξοδο βρεθηκα σε ενα καφε στο διδυμοτειχο, πανω σε ενα λοφο ηταν το μαγαζι και οπως καθοσουν ειχες θεα απο κατω ακριβως ενα ποταμακι και στο βαθος μια πολη.
Οταν υποψιαστηκα και ρωτησα και εμαθα οτι το ποταμι ειναι ο εβρος, το φυσικο συνορο και απο την αλλη οχθη ειναι η τουρκια και στος βαθος η ουρανοπουλη (αν το λεω καλα) η πρωτη μου κινηση ηταν να παω στον τηλεφωνικο θαλαμο και να παρω τηλεφωνο τον κολλητο μου που ειχε βυσμα και υπηρετουσε αεροπορια (τον κοροιδευαμε ως μοδιστρα) και να κανει οτι μπορει να με παρει απο κει. Θυμιζω οτι ειμαστε λιγους μηνες μετα τα ιμια.
Τελικα εκατσα στον εβρο συνολικα 8 μηνες :confused:

Ελεγα τοτε οτι δεν θα ξαναπατησω εκει το ποδι μου. Τα εφερε η ζωη ομως και μετα απο 4 χρονια περιπου ενα απογευμα ξαφνικα εβαζα το αμαξι στο καραβι στο ηρακλειο της κρητης και την αλλη μερα το πρωι σερι οδηγηση απο πειραια για ορεστιαδα για χαρη μιας γκομενας :roflmao::roflmao::roflmao:

Reaction score
495
Τελικα εκατσα στον εβρο συνολικα 8 μηνες :confused:

Ελεγα τοτε οτι δεν θα ξαναπατησω εκει το ποδι μου. Τα εφερε η ζωη ομως και μετα απο 4 χρονια περιπου ενα απογευμα ξαφνικα εβαζα το αμαξι στο καραβι στο ηρακλειο της κρητης και την αλλη μερα το πρωι σερι οδηγηση απο πειραια για ορεστιαδα για χαρη μιας γκομενας :roflmao::roflmao::roflmao:
ορισμος:

Last edited:

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.540
. . . Μετα απο λιγες μερες σε μια εξοδο βρεθηκα σε ενα καφε στο διδυμοτειχο, πανω σε ενα λοφο ηταν το μαγαζι και οπως καθοσουν ειχες θεα απο κατω ακριβως ενα ποταμακι και στο βαθος μια πολη. . . .
- το golden dollar το πρόλαβες ;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.518
Νεότερο μέλος