Τι συσκευη για παιξιμο mp3 στο hifi μου ??

Reaction score
74
Mια χαρα ειναι. Το ΕΑC ειναι για πολυ ψαγμενους.Εγω ριπαρω με αυτο http://www.freerip.com/
Ετσι μου φαινεται και μενα... με τα προιοντα της ASHAMPOO ειδα μια αξιοπιστια και ευχρηστία
και χθές δοκιμασα μια μετατροπή ενός CD σε FLAC με το ASHAMPOO BURNING 19 και το
εκανε γρηγορα και με αποτελεσμα ωραιο ηχητικά.
Οπότε μαλλον θα κανω τη δουλεια μου με αυτό.
Βεβαια με τρωει να εγκαταστησω και το EAC και να κανω συγκριση μετατροπής μεταξυ EAC & ASHAMPOO
οπότε με βλέπω να το κανω μολις εχω στα χερια μου το IFI nano iDSD LE στα χερια μου και το συνδεσω
στον YBA Integre Passion εδω στη Θεσ/κη... :):)

Reaction score
74
Καλημέρα
Ας θίξω και ενα θέμα "ειδικότερο" που ίσως "τσιγκλίσει" κάπως καποιους ...;)

Μιας και το IFI nano iDSD LE θα συνδεθει και σε σύστημα απαιτησεων όπως ο ΥΒΑ Ιntegre Passion με ηχεία
SONUS FABER Concerto θα θέλατε να μου πείτε τη γνώμη σας για το USB καλώδιο που θα συνδεσει το IFI
με το λαπτοπ...? Τα RCA interconnect υπαρχουν και ειναι της OEHLBACH
Να το συνδέσω με ενα κοινό USB που εχω στην κατοχη μου απο τα διαφορα Η/Υ μηχανηματα πχ πριντερς
η να αγοράσω ενα AUDIOPHILE καλωδιο έστω και μεσαιο-χαμηλής τιμής..? Μήκος το μεγιστο 1 μετρο χρειαζομαι.

Ξερω οτι υπάρχουν διισταμενες απόψεις τεχνοκρατικου χαρακτήρα ... εσεις τι λετε...?

Εχετε να μου προτεινετε μαρκες καλωδίων USB με AUDIOPHILE χαρακτήρα..?

ευχαριστω ...:hi:

Reaction score
2.429
Καλημέρα
Ας θίξω και ενα θέμα "ειδικότερο" που ίσως "τσιγκλίσει" κάπως καποιους ...;)

Μιας και το IFI nano iDSD LE θα συνδεθει και σε σύστημα απαιτησεων όπως ο ΥΒΑ Ιntegre Passion με ηχεία
SONUS FABER Concerto θα θέλατε να μου πείτε τη γνώμη σας για το USB καλώδιο που θα συνδεσει το IFI
με το λαπτοπ...? Τα RCA interconnect υπαρχουν και ειναι της OEHLBACH
Να το συνδέσω με ενα κοινό USB που εχω στην κατοχη μου απο τα διαφορα Η/Υ μηχανηματα πχ πριντερς
η να αγοράσω ενα AUDIOPHILE καλωδιο έστω και μεσαιο-χαμηλής τιμής..? Μήκος το μεγιστο 1 μετρο χρειαζομαι.

Ξερω οτι υπάρχουν διισταμενες απόψεις τεχνοκρατικου χαρακτήρα ... εσεις τι λετε...?

Εχετε να μου προτεινετε μαρκες καλωδίων USB με AUDIOPHILE χαρακτήρα..?

ευχαριστω ...:hi:
Για ψυχολογικους και μονο λογους ;) για να μη βαλεις ενα καλωδιο οπως ειπες κι εσυ απο printer η δικη μου προταση ειναι αυτη.
Αυτο εχω παρει κι εγω.

Reaction score
74
Παίδες ... ΔΕΝ ξερω τι δεν κανω σωστά με το IFI nano iDSD LE

Πριν το συνδεσω στο λαπτοπ κατεβασα και εγκατεστησα τους drivers που λεει η σελίδα της IFI
Εκανα τις συνδεσεις USB με διαφορα καλωδια που εχω στο σπιτι
Συνδεσα το IFI με τον ΥΒΑ και με τα δικα του interconnect αλλα και με τα δικα μου OEHLBACH
Το FooBar (stable version) εγκατασταθηκε...
ΑΛΛΑ καπουτ ηχος .... στον ΥΒΑ ... Δεν ξερω τι φταιει... και δεν ακουω τιποτε ουτε και στο jack
ακουστικων του IFI.... απογοητευση....
Στο device manager toy laptop το IFI αναγνωριζεται κανονικα ... με τον driver που κατεβασα.

Καμμια ιδεα ...τι παει στραβα με το FOOBAR ..?

Φανταζομουνα οτι ο ηχος θα κοβοτανε απο τα ηχεια του λαπτοπ και θα πηγαινε στο IFI αλλα ΔΕΝ ΠΑΕΙ
παραμενει στα ηχεια του λαπτοπ

Reaction score
74
Εκανες τις ρυθμισεις στα windows και στο foobar;
Για το FOOBAR εκανα τις stantard σύμφωνα με το http://www.ayre.com/usb-foobar_setup_xp.htm
εκτός απο το ASIO4ALL kernel Streaming

Τωρα για τα win-7 που εχω ΔΕΝ γνωριζω τι ρυθμισεις πρεπει να κανω και που ... (το υποψιαζομουνα οτι
πρεπει να γινει κατι εκει αλλα δεν ειχα καμμια πληροφορια για τι και που)

Αν μπορεις να βοηθησεις ... εθπροσδεκτο γιατι χθες εφαγα 3 ωρες προσπαθωντας και νεκρό... το συστημα...>:(
[DOUBLEPOST=1516435959][/DOUBLEPOST]διαβαζοντας παλι τις ρυθμισεις του foobar βλέπω οτι κατι μου ξεφυγε η δεν ηλεγξα στο playback output
αν και στη stabel version 1.3.17 που συντηρητικα ειπα να κατεβασω δεν μου δινει δυνατοτητα να επεμβω
στο output format kai Postprocessing λεει οτι θα τα βαλει αυτοματα.

ΜΕ ΤΑ WIN-7 τι πρεπει να δηλώσω και που δεν το ξερω.. αν μπορει να βοηθησει καποιος θα ειμαι υποχρεος

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ για οποια βοηθεια προκαταβολικα...

Reaction score
2.429
Δεξια κατω στη μπαρα των win που δειχνει το ηχειο,κανεις δεξι κλικ,συσκευες αναπαραγωγης,και επιλεγεις την εξοδο του ifi η οπως αλλιως το λεει (usb speakers ισως) ως προεπιλεγμενη συσκευη.Στο foobar τι output εχεις επιλεξει;

Reaction score
74
Δεξια κατω στη μπαρα των win που δειχνει το ηχειο,κανεις δεξι κλικ,συσκευες αναπαραγωγης,και επιλεγεις την εξοδο του ifi η οπως αλλιως το λεει (usb speakers ισως) ως προεπιλεγμενη συσκευη.Στο foobar τι output εχεις επιλεξει;
ok ειδα τις ρυθμισεις στο foobar για την εξοδο και είδα στα win-7 αυτο που γραφεις για τα USB spaekers.
Oντως αυτα ηταν.... ομως επρεπε να συνδεθει το IFI πρωτα να ενεργοποιηθει και μετα να εμφανιστει
η επιλογη του στις επιλογες των ηχειων για τα win-7.

Ok... Tωρα εχω το συστημα ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ... ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ..:dance2::biggrin:. δοκιμαζω FLAC αρχεια
και το αποτελεσμα ειναι πολυ καλο kai με το 3R2 USB IDEON AUDIO ενδιαμεσα ... σε διαδικασια
στρωσιματος και των δύο.
Για καλωδια τωρα στη δοκιμαστικη πρωτη φορα εχω το καλωδιο USB 3.0 typeB που περιειχε η συσκευασια
του IFI. που παει στην εξοδο του 3R2 USB IDEON AUDIO που παρεμβαλλεται αναμεσα σε λαπτοπ και IFI
και ενα απλό ανωνυμο καλωδιο απο πριντερ για τη συνδεση του 3R2 USB IDEON AUDIO με το λαπτοπ.

Μετα θα δω για οχι ακριβα καλα καλωδια USB. Ισως αυτα https://www.skroutz.gr/s/10554166/Wireworld-USB-2-0-Cable-USB-A-male-USB-B-male-1m-Chroma.html

Θελω να σ' ευχαριστησω θερμα που καθησες και ασχολήθηκες με το προβλημά μου και με βοηθησες
ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.
:drinks:...:biggrin::biggrin::biggrin:

Reaction score
2.429
Για αυτο το λογο ειμαστε εδω,οτι μπορει ο ενας με τον αλλον να βοηθαει.Χαιρομαι που απολαμβανεις τη μουσικη σου.Το καλωδιακι να το παρεις ειναι καλο και εισαι κομπλε.
Καλες ακροασεις!!!

Reaction score
74
Το αποτελεσμα για άστρωτο DAC και 3R2 USB Renaissance IDEON AUDIO ειναι πολυ καλό... Με παιδεψε αρκετα μεχρι να καταλαβω πως θα λειτουργει το ολο συστημα
αλλα δεν πειραζει χαλαλι του... πχ πλήρη συνδεσμολογια Ifi με 3R2 IDEON & laptop στην USB και μετα ρευμα στο 3R2 IDEON
να το δει το λαπτοπ και μετα ανοιγμα το Ifi να το δει το λαπτοπ
Το λαπτοπ το 3R2 το βλέπει απλά σαν Generic HUB οπότε δεν χρειάζεται να δει drivers .. αλλα για το Ifi καθε φορα διαβαζει του drivers..(?)

Εχω ενα προβληματακι βεβαια με ελευθερη εισοδο στον ΥΒΑ ... αλλα Ιδωμεν...
ο ΥΒΑ εχει μια εισοδο που τη λεει PHONO/AUX2 .. Τι λετε μπορει να συνδεθει εκει το IFI ...?

Για το πικαπ μου εχω σαν PHONO STAGE to MONRIO ADN και επειδη ειναι εξωτερικο PHONO-STAGE το εχω βαλει στην εισοδο TUNER
δεσμευοντας την...
Η ΕΡΩΤΗΣΗ ειναι : Μπορει να μπει η εξοδος του PHONO STAGE MONRIO ADN στην εισοδο PHONO/AUX2 του ΥΒΑ η PHONO-STAGE ΔΕΝ ΠΑΕΙ σε εισοδο PHONO ενός ενισχυτη..?

Ευσπροσδεκτη μια απάντηση...

Reaction score
2.429
Eσυ μονο μπορεις να απαντησεις στην ερωτηση αυτη,λεγοντας μας εαν ο ενισχυτης σου εχει ενσωματομενο phono stage.Eαν εχει φυσικα και ΔΕΝ μπορεις να βαλεις εκει το εξωτερικο phono stage που εχεις.Βεβαιως εαν εχει μπορεις να βαλεις εκει το πικαπ σου απευθειας χωρις το εξωτερικο.Συνηθως οι κατασκευαστες επιλεγουν να γραφουν phono/aux οταν ειναι προαιρετικο το phono stage στον ενισχυτη.
Εαν λοιπον δεν εχει ενσωματομενο phono stage ο ενισχυτης σου μπορεις εκει να βαλεις οποιαδηποτε πηγη (cd,dac,dvd,tuner,tape)που δεν θελει προενισχυση.

Reaction score
74
1) O YBA εχει ενσωματωμενο PHONO STAGE οπότε σωστα ΔΕΝ παει στην PHONO/AUX2 το εξωτερικο PHONO.
To manual γραφει ομως οτι εκει μπορει να παει αλλη πηγη εκτός ΡΗΟΝΟ... αρα θα μπορει να παει το IFI

2) To IFI nano iDSD LE και 3R2 USB Renaissance IDEON AUDIO "στρωθηκαν" για 24 ωρες οπότε και
αρχισαν οι δοκιμές
Επειδή είχα στο συρταρι μου αρκετα καλωδια USB A-->B απο διάφορες συσκευες Η/Υ φτηνα των συσκευασιων δλδ αρχιζα να τα δοκιμαζω για να δω την πληρη συμβατοτητά τους
Η σύνδεση μου ειναι η παρακάτω
LAPTOP (USB 2.0 A) ---> (USB 2.0 B) INPUT 3R2 USB Renaissance IDEON AUDIO OUT (USB 2.0 A) -----> INPUT (USB 3.0 B) IFI iDSD LE
Δυστυχως ειχα προβλήματα με αρκετα απο τα καλωδια... ειχα διακοπές επικοινωνιας και "χασιμο" του IFI μερικες φορές. Ισως το γεγονός οτι παρεμβαλλεται το 3R να δημιουργει μια ασταθεια.
Αυτό δείχνει σε μενα οτι μάλλον καλύτερα καλωδιο χρειάζεται να παρεμβληθούν αναμεσα στα IFI, 3R, laptop..
Aυτο το παρατηρησα και στα δυο λαπτοπ που διαθετω το DELL inspiron 5748 (INTEL i7 4510U) & LENOVO Thinkpad E325 (AMD)-μικρό
Παρατηρησα οτι οι διακοπες γινοτανε στα πρωτα λεπτα της συνδεσμολογιας και παιξιματος. Αν σταθεροποιουνταν
μετα απο 2 η 3η συνδεση δεν ξαναδιακοπτοταν.

3) Σαν δοκιμη χρησιμοποιησα το δισκο SACD-CD της TELARC --- The Absolute Sound PURE DSD
Το γνησιο CD επαιζε στο ΟΡΡΟ BDP-83 SE συνδεδεμενο στον ΥΒΑ με τα SONUS FABER Concerto

Tα Αντιστοιχα FLAC που δημιουργησα απο τον δισκο επαιζαν με το FOOBAR2000 απο το DELL ---> 3R
---> IFI iDSD LE -----> YBA - SONUS FABER Concerto

To αποτελεσμα ηταν παρα πολυ καλό για τα δικα μου αυτιά... Η διαφορά απο το original CD sto OPPO ηταν
απλά ενα κλικ κάτω στη διαυγεια και στην καθαροτητα.
η μουσικη σκηνη πολυ καλα στημενη και οι μεσουψηλές λαμπρες και τα μπασα οχι μπουκωμενα..
Ο συνδυασμός λοιπόν 3R2 USB Renaissance IDEON και IFI iDSD LE θεωρω οτι αξιζει τα λεφτά του. Το μικρό IFI στην τιμη των 150 ευρω ειναι παρα πολυ καλό και το 3R το κανει ενα κλικ καλυτερο

Δοκιμασα τα ιδια κομματια του CD με το 3R να παρεμβαλλεται μεταξυ λαπτοπ και IFI και χωρίς ...
H παρουσια του μετα το στρωσιμο του ακομα και με τα noname καλωδια της σειρας εδωσε μια
λαμπροτητα στις μεσουψηλές περισσότερο και καθαρισε την "εικόνα" ... ετσι μου φανηκε..

Βεβαια ολα τα παραπάνω προσωπικές απόψεις... και στο συστημα ΥΒΑ - ΟΡΡΟ - SONUS FABER

Με τη χρήση των ακουστικών μου ( FOCAL The Spirit of Sound αν και πολυ καλα για την κατηγορία των 300
ευρω) συνδεδεμενα στο IFI , οι διαφορές δεν ηταν τοσο ευδιακριτες ...
Πολυ καλη απόδοση στα FOCAL το ζευγαρι 3R & IFI ... αλλα απο το λαπτοπ και το FOOBAR δεν μπόρεσα να πω οτι ειδα διαφορές αναμεσα στα FLAC και ΜΡ3 του ιδιου δισκου SACD-CD της TELARC --- The Absolute Sound PURE DSD.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.697
Members
38.599
Νεότερο μέλος
TMantΖ@13