Τι CD player έως 500 ευρώ;

Reaction score
7
Διαθέτω έως 500 € για την αγορά CD player που θα παίξει με Primare P30 Processor, Primare A30.5 πολυκάναλο τελικό και Triangle Celius ηχεία.
Οι μουσικές που ακούω είναι ως επι το πλείστον rock και jazz.
Ψήνομαι και για μεταχειρισμένο αν έχετε να προτείνετε κάτι αξιόλογο (στις αγγελίες έχω δει μερικά πράγματα αλλά δεν ξέρω πώς παίζουν).

Οι πηγές που έχω χρησιμοποιήσει ως τώρα για CD είναι μόνο DVD players: το Primare V25 και το Micromega Reference DVD.
Αναμένω τις προτάσεις σας!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.494
με 100 ευρώ ακόμα παίρνεις το Taskam CD-01 pro. Δε νομίζω να βρεις καλύτερο και σε πολύ περισσότερα χρήματα.

Reaction score
7
Απάντηση: Τι CD player έως 500 ευρώ;

Υπάρχει HTPC αλλά ήθελα κάτι πιο... πρακτικό (πω πω ντροπή!)

Reaction score
4

Το είδα αλλά....δεν θα έχει "pro" ήχο ;; (όχι μουσικό/monitor)

Reaction score
7

Αν δε χρησιμοποιήσω τις balanced εξόδους του pro, υπάρχει άλλος λόγος να το προτιμήσω αντί για το απλό;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.494
to pro έχει AES/EBU έξοδο η οποία πιθανά αν δε τη χρησιμοποιήσεις άμεσα να χρησιμοποιηθεί αργότερα, (με benchmark ή με ενεργά ηχεία με aes/ebu είσοδο πχ..) είναι σαφώς ανώτερης ποιότητας έξοδος από την spdif... αν δε σε ενδιαφέρει ούτε αυτή η έξοδος, πάρε το απλό.

Reaction score
1
Αν υπάρχει laptop στο σπίτι, Benchmark DAC-1 USB
Ο άνθρωπος ζήτησε κάτι μέχρι 500€ και του προτείνετε κάτι στα 1350€

Το συγκρίναμε με drive και dac γνωστής ένδοξης φίρμας, και...
Αποτελεί κρατικό μυστικό το όνομα της ένδοξης φίρμας ?

Και επιτέλους αμάν με αυτό το Benchmark.
Κοστίζει 1100€ το απλό (χωρίς το USB) και προσθέτουμε περίπου 300-400€ για ένα ικανοποιητικό transport. Τελικό κόστος 1400-1500€.

Το έχετε συγκρίνει με αντίστοιχης αξίας CD Player όπως π.χ. Naim, Arcam, Creek, Musical Fidelity, Cambridge Audio, Consonance, Bluenote και άλλα. (Sorry δεν γνωρίζω καλά τα ακριβή μοντέλα και τιμές).

Είναι τόσο καλύτερο από όλα τα ανωτέρω μηχανάκια ?

Bart

Reaction score
61
Προτείνω Harman-Kardon HD970. Τρομερό player στα λεφτά του. 325 Ε στο pixmania.com. Σε άμεση σύγκριση με το Quad CDP-2 (1000E) χάνει με μικρή διαφορά. Και παίζει και mp3.

Να θυμίσω ότι ο ΗΧΟΣ το έχει ακόμα στα μηχανήματα αναφοράς!

Reaction score
1
Αγαπητέ συν-φορουμίτη, η αγορά των CD Players μέχρι 500€ είναι λίγο άχαρη.

Καλό θα ήταν, αν μπορούσες να ανέβεις λίγο κατηγορία όπου μπορείς να βρεις αξιόλογα μηχανήματα.

Έτσι στα 650€ βρίσκεις το Advance Acoustic και στα 800€ μία πραγματική ευκαιρία που άκουσα την περασμένη εβδομάδα το Conconance 120 Linear.

Αν τέλος επιμένεις στο ποσό, σου προτείνω το Marantz 5001 (€ 250-300) και αν θες και mp3 το 6002 (€ 350-450). Δύο μηχανάκια με πολύ καλή απόδοση για τα λεφτά τους. Τέλος υπάρχει και το Harman Kardon HD-970.

Πάντως καλό θα ήτανε να κάνεις μία βόλτα στα μαγαζιά και να ακούσεις πριν αγοράσεις. :happy_4:

Bart.

Reaction score
7

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας.
Φαίνεται να καταλήγω στο Tascam αλλά θέλω να μου πείτε το εξής: αν το πάρω από Αμερική το πιθανότερο είναι να έχω πρόβλημα με το ρεύμα, σωστά;

Reaction score
7
Το πήρα τελικά και μάλιστα από εδώ με την ελαφρώς πιασοκwλικη τιμή της αντιπροσωπείας. Παρήγγειλα και κάτι καλώδια από το bluejeanscables για δοκιμή.

Θα παίξει λίγο σκέτο και μετά ίσως πάω και για κανα dac (μ'αρέσει που ήθελα να δώσω μέχρι 500€ :smilie με ντομάτα σε καθρέφτη:).

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Με γειά και welcome to the club. Ελπίζω να πήρες το pro, αλλά και το απλό να πήρες μια χαρά είναι.

...

Reaction score
7

Ποιο club; A, μη μ' ανακατεύεις μ' αυτά! :happy_9:

To pro πήρα και προς το παρόν παίζει από την optical (με καλώδιο του κιλού) στον Primare με πλουσιότερο μπάσο και κάπως πιο καθαρά απ' ότι αναλογικά (rca με καλώδιο Nordost Black Knight).

Reaction score
7

Χμμμ, παρήγγειλα και μου ήρθε προχθες αυτό το καλώδιο ώστε να συνδέσω μέσω των AES/EBU εισοδοεξόδων το Tascam με τοn P30.
To πρόβλημα είναι ότι δεν έχω ήχο! Μηπως, λέω γω τώρα, έπρεπε να πάρω το 1694 με τα 75 Ohm αντί το 1800 των 110 Ohm (αν μπορεί να έχει καμμία σχέση αυτό);

edit: Τώρα που τα ξαναδιαβάζω τα 75 Ohm είναι για coaxial καλώδιο ενώ τα 110 για balanced, οπότε δε θα έπρεπε να είναι πρόβλημα αυτό, σωστά;

Reaction score
7

Τι σχηματάκι; Από την AES/EBU του Tascam στην AES/EBU του Primare.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.993
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas