Τι Floorstanders για set Rotel RC 1082 / RB 1072 ?

Reaction score
57
Καλησπερα αγαπητοι φιλοι :)
Μετα απο συζητησεις και την βοηθεια σας, αγορασα μεταχειρισμενο το σετ Rotel Rc 1082 / Rb 1072.
Τωρα ψαχνω για ηχεια.
Εμβαδόν χώρου 4m x 6,5m = 26 m2. Γυρω στα 16μ2 θα ειναι ο κυριος χωρος ακροασης απλα δεν ειναι κλεισμενοσ χωρος αλλα ενα μερος απο ολοκληρο το σαλονι και την κουζινα, οποτε θα υπαρχουν απωλειες σιγουρα.
Μενω στο εξωτερικο και μενω σε πολυκατοικια. Δεν θα τ ανοιγω τερμα το συστημα για να γεμισω τον χωρο, δεν με παιρνει κιολας :)
Απλα θελω ν ακουω σωστα και ξεκουραστα τα ειδη μουσικης που ακουω και φυσικα να υπαρχει σωστο ματσάρισμα με τα ηχεία και το σετ Rotel Rc 1082 / Rb 1072 που εχω.
Ακουω τα παντα απο Hendrix,Doors,Stevie ray vaughn,Pink floyd μεχρι heavy rock/metal, pop, psychedelic. Η Χεβυ μουσικη εχει μια ταση να ξυριζει στις ψιλες. Εχω διαβασει οτι οι Rotel εχουν μια ταση προς τα πριμα..Και επειδη εχω βιωσει το ποσο ασχημο ειναι να ξυριζει ο ηχος σε τετοιες μουσικες θελω να τ αποφυγω αυτο.

Σκεφτομαι για B&W η Dali.
Τα χρηματα ειναι ενα θεμα αλλα θα αγορασω μεταχειρισμενα ετσι κι αλλιως.
Αυτο που με ενδιαφερει ειναι :
α) Το σωστο ματσαρισμα και η σωστη οδηγηση με το σετ Rotel Rc 1082 / Rb 1072 που εχω.
β) Ο ηχος που ψαχνω.

Παρακαλω πολυ για τις προτασεις σας και την βοηθεια σας ;)

Reaction score
28
Καλησπέρα,δοκιμάστε να ακούσετε ηχεία απο εταιριες όπως Αcoustic Energy,Epos,Tannoy και Kef.Παίζουν
ξεκούραστα δλδ δεν είναι πολύ έντονα ψηλά και αρκετά από αυτα και τα δαπέδου και τα βάσης έχουν
ικανοποιητικό χαμηλό για rock.Δεν προτείνω συγκεκριμενα μοντέλα γιατι δεν γράφεται αν ψάχνετε για δαπέδου
ή βάσης,τιμή κτλ.Τα B&W σίγουρα ταιριάζουν με τα Rotel αλλα μια ακρόαση ποτέ δεν βλάπτει.Σε ποια χώρα είστε;

Reaction score
57
Καλησπέρα,δοκιμάστε να ακούσετε ηχεία απο εταιριες όπως Αcoustic Energy,Epos,Tannoy και Kef.Παίζουν
ξεκούραστα δλδ δεν είναι πολύ έντονα ψηλά και αρκετά από αυτα και τα δαπέδου και τα βάσης έχουν
ικανοποιητικό χαμηλό για rock.Δεν προτείνω συγκεκριμενα μοντέλα γιατι δεν γράφεται αν ψάχνετε για δαπέδου
ή βάσης,τιμή κτλ.Τα B&W σίγουρα ταιριάζουν με τα Rotel αλλα μια ακρόαση ποτέ δεν βλάπτει.Σε ποια χώρα είστε;
Καλησπερα και ευχαριστω για την απαντηση :)
Μενω Νορβηγια.
Μου ειναι πολυ δυσκολο εως αδυνατο να παρω το σετ που εχω και να παω να το δοκιμασω στα διαφορα μαγαζια της πολης μιας και δεν εχω μεταφορικο μεσον. Και απ την στιγμη που θα παρω μεταχειρισμενα, ειναι ασχημο να παω σε μαγαζι και να σπαταλησω αδικα τον χρονο τους για δικο μου οφελος.
Για να πω την αληθεια στην αρχη σκεφτομουν ηχεια βασης, αλλα μετα απο ακροαση και καποιες συζητησεις διεπιστωσα οτι δεν εχουν το μπασσο που χρειαζεται για να αποδωσουν αυτο που πρεπει αν δεν συνοδευονται και απο subwoofer. Συν του οτι, ειτε βασης ειτε δαπεδου, τον ιδιο χωρο πιανουν. Οποτε σκεφτομαι για δαπεδου..

Reaction score
28
Τα βάσης ή τα δαπέδου δεν τα επιλέγουμε για τον χώρο που πιάνουν αλλά για τον χώρο που καλούνται να καλύψουν
ηχητικά.Πάντως ενδεικτικά και μόνο κάποιες προτάσεις ηχείων που έχω ακούσει,όχι απαραίτητα με τα rotel σας,
θα έλεγα B&W 603S3,KEF iq90,Acoustic Energy aelite 3,Epos m22 κ.α.Αυτά καινούργια στοίχιζαν κάπου στα 1000e.

Reaction score
15.469
Συγγνωμη Psihiatros αλλα δε κρατιεμαι, το κοιταζα λιγο πριν δω το ποστ σου :)
FallingStarman_c.jpg

κι εγω τα παντα ακουω.:D
Για το θεμα σου τωρα,θα ελεγα οπωσδηποτε δαπεδου.Μιας και ακουμε τα ιδια πραματα (εκτος μεταλ ...) ,νομιζω οτι το μπασο ειναι απαραιτητο - τα ηχεια που θα παρεις πρεπει να παραγουν αρκετο ... το πως θα το διαχειριστεις στον χωρο σου ειναι αλλο θεμα ...
Για τα μπι&νταμπλγιου θα 'λεγα να εισαι προσεκτικος - προσφατα ακουσα ενα ζευγος σιεμ8 με ροτελ και το αποτελεσμα ηταν ακρως ξυριστικο .​

Reaction score
28
Ξέχασα να γραψω και το Q Acoustics 3050,καπου στα 800e στην Ελλάδα.Όταν θα πάρετε γράψτε ποιο πήρατε
και εντυπώσεις.

Reaction score
208
Σε αυτα τα ακουσματα θα προτεινα κατι στη σχολη της chario...ειναι ακρως συγχωρητικα και με καλο χαμηλο, θεωρωντας οτι ταιριαζουν αψογα με τα ακουσματα
Καταφερνουν χωρις να κουραζουν ποτε να εχουν αρκετη πληροφορια και αναλυση
Αξιζει να τα αναζητησετε απλα δειτε κατι σε βασεως λογω πληθωρικου χαμηλου

Reaction score
57
image.png
image.png
Καλησπερα.
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Απ αυτα που εχω ακουσει σαν πληροφοριες και απ ο,τι διαβαζω, εχω σχεδον καταληξει στα Dali Zensor 5 ή 7.

Θα ηθελα απο τους ειδικους με τα ηλεκτρονικα να ριξουν μια ματια στα τεχνικα χαρακτηριστικα του τελικου μου και των 2 ηχειων που γραφω και να μου πουν ποιο απ τα 2 θα κουμπωσει καλυτερα με τον τελικο μου?
Ειναι παρα πολυ σημαντικο αυτο γιατι απ τις απαντηςεις σας θα κριθει ποιο ηχειο θα διαλεξω.

Ευχαριστω εκ των προτερων :)
[DOUBLEPOST=1458862520][/DOUBLEPOST] image.png image.png

Attachments

Last edited:

Reaction score
460
View attachment 57573 View attachment 57574 Καλησπερα.
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Απ αυτα που εχω ακουσει σαν πληροφοριες και απ ο,τι διαβαζω, εχω σχεδον καταληξει στα Dali Zensor 5 ή 7.

Θα ηθελα απο τους ειδικους με τα ηλεκτρονικα να ριξουν μια ματια στα τεχνικα χαρακτηριστικα του τελικου μου και των 2 ηχειων που γραφω και να μου πουν ποιο απ τα 2 θα κουμπωσει καλυτερα με τον τελικο μου?
Ειναι παρα πολυ σημαντικο αυτο γιατι απ τις απαντηςεις σας θα κριθει ποιο ηχειο θα διαλεξω.

Ευχαριστω εκ των προτερων :)
[DOUBLEPOST=1458862520][/DOUBLEPOST] View attachment 57574 View attachment 57573
Με κανένα απο τα δύο δεν θα έχεις πρόβλημα μαρσαρίσματος. Εγω προσωπικά θα επέλεγα τα 7 γιατι με 5" γουφερακια ροκ δεν ακούς. Σε χαμηλές στάθμες ο ήχος σου θα ειναι τελείως άδειος Οπότε κατα την άποψη μου τα 7 είναι μονόδρομος.

Reaction score
57
IMG_2363.JPG
Καλησπερα.
Ευχαριστω για τις απαντησεις σας :)

Σημερα αλλαξα την διαρρυθμιση στο σαλονι, οποτε αλλαξε και ο χωρος ακροασης.
Ριξτε μια ματια αν θελετε στην φωτο που επισυναπτω.

Τα τετραγωνικα ειναι 3,30m x 3,30m = 11m2 περιπου.
Η αποσταση μεταξυ των ηχειων ειναι 3m και απο το καθε ηχειο προς την θεση ακροασης ειναι παλι 3m.
Ισοπλευρο τριγωνο δηλαδη.

Οποτε μεταξυ Dali Zensor 5 ή 7 συνεχιζω να επιλεγω τα 7 ? η μηπως να κοιταξω τα 5 λογω μικρης αποστασης?
Eκτος και αν δεν εχει τοσο σημασια στα 3m ποιο απ τα 2 να διαλεξω..

Reaction score
132
View attachment 57596 Καλησπερα.

Η αποσταση μεταξυ των ηχειων ειναι 3m και απο το καθε ηχειο προς την θεση ακροασης ειναι παλι 3m.

Οποτε μεταξυ Dali Zensor 5 ή 7 συνεχιζω να επιλεγω τα 7 ? η μηπως να κοιταξω τα 5 λογω μικρης αποστασης?
Τα 7 γιατρέ και είσαι κομπλέ

Reaction score
15.469
View attachment 57596 Καλησπερα.

Αυτο λεει ο ημιθεος εδω
"...Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να αποφασίσετε για το μέγεθος που θα έχουν τα γούφερ των ηχείων σας, με βάση τα τετραγωνικά του χώρου ακρόασης. Το κριτήριο επιλογής είναι αποκλειστικά η απόσταση ακρόασης,"
και
¨"Εντελώς εμπειρικά, θα έλεγα ότι ένα ζευγάρι ηχεία με ένα γούφερ 6,5 ιντσών είναι κατάλληλα μόνο για κοντινές ακροάσεις, όχι πάνω από 2 μέτρα. Γύρω στα 3 μέτρα, μια καλή λύση είναι δύο γούφερ 6,5 ή 8 ιντσών, "

Reaction score
53
Αφού κοιτάς τα dali γιατί προτιμάς τα zensor από τα icon τα οποία είναι ανώτερη σειρά και όχι πολύ πιο ακριβά. Εγώ θα σου πρότεινα τα dali icon 6 mkii που σίγουρα είναι πιο μουσικά από τα zensor.

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357
Νομίζω με τον χώρο που έχεις ένα κανονικό βάσεως θα σου έδινε πολύ καλύτερο ήχο απο τα δαπέδου.Καλύτερη σκηνή- βάθος- ύψος- στερεοφωνιά αν αναλογιστώ και το ξύλινο πάτωμα χμ! πρόσεχε τα χαμηλά των ήχων δαπέδων..............

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.412
Τα dali που εχω εγω πχ. ειναι καθαρα μουσικα ηχεια..jazz κιθαρα vokals piano. Ikon7 mk2 / Ikon6 mk2
Βγαζουν γλυκο ηχο κ καθαρες μεσαιο-ψηλες χωρις να υπερτονιζουν.

Δε στα προτεινω για σινεμα κ τα ειδη που ακους ειδικα σε εντασεις.

Reaction score
15.469
Νομίζω με τον χώρο που έχεις ένα κανονικό βάσεως θα σου έδινε πολύ καλύτερο ήχο απο τα δαπέδου.Καλύτερη σκηνή- βάθος- ύψος- στερεοφωνιά αν αναλογιστώ και το ξύλινο πάτωμα χμ! πρόσεχε τα χαμηλά των ήχων δαπέδων..............
το ξυλινο δαπεδο -κολυμπητο- οπως το καταλαβαινω απο τη φωτο του ψυχιατρου ,δε νομιζω να συμμετεχει και τοοσο στον ηχο του δωματιου ... (ειδικα στη νορβηγια που τους εχω για πιο σοβαρους ανθρωπους (μαστορια))

Reaction score
57
Καλησπερα.
Συνεχιζω το θεμα ενημερωνοντας οτι αγορασα τα Dali zensor 7.
Με μια γρηγορη ματια στα specs βλεπουμε οτι τα ηχεια δεχονται 6 Ωμ/ηχειο ενω ο ενισχυτης δινει 8 Ωμ/καναλι. Το μανουαλ του ροτελ λεει οτι μινιμουμ αντισταση ηχειου δεν πρεπει να ναι λιγοτερο απο 4Ωμ. Δηλαδη ειναι ασφαλης η συνδεση με ηχεια απο 4Ωμ και πανω ανα ηχειο.
Ειναι ασφαλες αυτο το mismatch των αντιςταςεων?
και τι επιπτωςεις θα εχει στον τελικο ηχο?
πρεπει να προςεξω κατι αλλο?

Attachments

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss