Τι sub woofer να παρω;

Reaction score
0
καλησπέρα, έχω αγοράσει εδώ και λίγες μέρες έναν yamaha 2600 μαζί με τα εξής ηχεία:

μπροστινά b&w dm602 s3, πίσω b&w m1, κεντρικό b&w lcr60 s3 και ψάχνω ένα sub που να κάνει καλά
τη δουλειά του.. :D

το σαλόνι είναι σχετικά μικρό. Ψάχνω κάτι ποιοτικό αλλά να μην πιάνει κ μεγάλο χώρο.

είμαι ανάμεσα σε yamaha, b&w (ίσως b&w pv1), και velodyne αλλά εκεί μεγαλώνει ο όγκος..

εσείς τι μου προτείνετε;

Reaction score
0
21 τετραγωνικά, 3μ πλάτος και 7μ μήκος. ο καναπές απο την τν απέχει 4μ.
τα μπροστινά ηχεία απο τα πίσω 5μ. Δηλαδή τα surround είναι 1μ πίσω απο τον καναπέ.

Reaction score
130
φίλε μου καλημέρα. Για μικρό sub αλλά και ταυτόχρονα ποιοτικό ,το SUNFIRE ειναι μονόδρομος. Ειναι ο γνωστός κύβος του Bob Carver, ποιο μικρό δεν γίνεται.

Reaction score
14
Ο χώρος σου δεν είναι μεγάλος.
Με ένα οποιοδήποτε Yamaha θα κάνεις αξιοπρεπέστατα την δουλειά σου.
Και πολύ φθηνά για την "υπηρεσία"που θα πάρεις.

Reaction score
7
Θα σου πρότεινα τα energy s10.3/s12.3 και τα Velodyne CHT-10R/CHT-12R.
Επίσης τώρα που έπεσε η τιμή του Energy S12.3 είναι μια άριστη επιλογή.

Υ.Γ: Τα subwoofer της energy βγαίνουν τα ίδια και σε mirage (οι εταιρίες ανήκουν στον ίδιο όμιλο)

Reaction score
0
Aυτές τις μέρες έχω τρελαθεί να ψάχνω για sub!

είμαι ανάμεσα σε mirage omni s10 ή s12 (590€ είπε μου δίνει το καθένα), velodyne cht-10r (420€) και
yamaha yst-sw515 (280€). ψάχνω καθαρό ποιοτικό μπάσο. τι προτείνετε; αν και την τιμή του yamaha τη βρίσκω πολύ καλή.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
dvotsis said:
φίλε μου καλημέρα. Για μικρό sub αλλά και ταυτόχρονα ποιοτικό ,το SUNFIRE ειναι μονόδρομος. Ειναι ο γνωστός κύβος του Bob Carver, ποιο μικρό δεν γίνεται.
Συμφωνώ, μόνο που το κόστος του Sunfire ξεπερνά το κόστος όλων των υπολοίπων μονάδων μαζί, στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Θα πρότεινα να πάρεις το Yamaha, καθώς η διαφορά τιμής του επιτρέπει αν θελήσεις αργότερα να πάρεις άλλο ένα ίδιο. Κι όπως πάντα, two is better than one. ;)

Reaction score
3.085
subcode said:
Υ.Γ: Τα subwoofer της energy βγαίνουν τα ίδια και σε mirage (οι εταιρίες ανήκουν στον ίδιο όμιλο)
Πρέπει να διευκρινήσουμε πως ενώ όντως η ιδιοκτήτρια εταιρεία είναι η ίδια (Audio Products International - API), η ιδιοκτησία ήταν κάτω από καθεστώς Corporate Group. Δηλ. κάτω από την ομπρέλλα της API συστεγαζόντουσαν δύο διαφορετικές εταιρείες κατασκευής ηχείων, με εξαιρετικές υλοποιήσεις και οι δύο, αλλά με διαφορετική φιλοσοφία στο design και στην υλοποίηση. Άρα τα ηχεία της μεν δεν ίδια με τα της δε, μολονότι ανήκουν στην ίδια ευρύτερη - πολύ καλή - Καναδική σχολή. Η Energy έχει δικό της εργοστάσιο παραγωγής, άλλο από αυτό της Mirage.

Φυσικά, όπως είναι γνωστό, από τις 15 Αυγούστου ε.ε., η API αγοράστηκε εξ ολοκλήρου από την Klipsch Group Inc., και μαζί της βέβαια και οι δύο θυγατρικές Mirage & Energy (εξ ού και ο παρατατικός στο "συστεγαζόντουσαν").

Reaction score
0
ακόμη δεν έχω καταλήξει κάπου..
Σκέφτομαι το yamaha 515 αλλά θα έχει ποιοτική απόδοση; θα έχει ωραία αίσθηση στο χώρο;

Reaction score
14
erectus said:
ακόμη δεν έχω καταλήξει κάπου..
Σκέφτομαι το yamaha 515 αλλά θα έχει ποιοτική απόδοση; θα έχει ωραία αίσθηση στο χώρο;

Γιατί το σκέφτεσαι;
Τι "φοβάσαι" στα yamaha;
Είσαι επηρρεασμένος από το "αν δεν το πληρώσω χρυσό δεν θα είναι καλό";

Το yamaha δεν θα εχει απλά ποιοτική απόδοση.
Θα είναι super σε σχέση με τον χώρο σου αλλά και το υπόλοιπο σύστημα.
Υπάρχει σοβαρή περίπτωση σε αυτήν την κατηγορία να πληρώσεις σαφώς περισσότερα χρήματα
και να αγοράσεις χειρότερο προιόν.
Στα Subs μέχρι το 500άρικο η Yamaha δεν έχει ανταγωνισμό. .-

Reaction score
1.988
Εγω έχω το 515 και φια τα λεφτά που πλήρωσα ειμαι πολυ ευχαριστημένος.....και σε χώρο παρα κάτι διπλάσιο από τον δικό σου....και την ενταση του ποτέ πάνω από το 1/2....... :D

Reaction score
0
το yamaha θα πάρω τότε. ευχαριστώ πολύ για τις απόψεις σας. με βοήθησαν να να επιλέξω σωστά. :D

Μήπως γνωρίζει κάποιος πως μπορεί να συνδεθεί μια κάρτα ήχου της creative με εναν digital reciever;
Έχει τις γνωστές 3 θυλικές mini jack. Μια απο αυτές βγάζει και το SPDIF. οπότε λογικά θα πρέπει απο τη μια άκρη να είναι mini jack αρσενικό και απο την άλλη rca αρσενικό για σύνδεση coaxial. Αλλά δεν πουλιέται πουθενά..!! :(
Έχει επιχειρήσει κανείς να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο;

Reaction score
14
ΝΑΙ είναι πολ'υ απλό!!!!! Πάρε ένα καλώδιο minijack σε 2 rca το ένα απο τα 2 θα σου δίνει το σήμα που θέλεις!! απλώς πρέπει να δοκιμάσεις ποιό!

Reaction score
0
καλησπέρα. αγορασα σήμερα το yamaha 515.. μου φαίνεται κάπως ψεύτικη η κατασκευή του..
και όταν το σύνδεσα με τον ενισχυτή, έβγαζε μικρή ένταση. το είχα βάλει στο τέρμα για να ακούσω λίγο μπάσο. ίσως κάνω κάτι λάθος στις ρυθμίσεις woofer-ενισχυτή.
ξενέρωσα... έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε velodyne και mirage.. (οτι πληρώνεις παίρνεις τελικά).

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Μην προτρέχεις. Ψάξε τις ρυθμίσεις του ενισχυτή. Αποκλείεται να βγάζει τέτοια μικρή ένταση όπως λες.

Reaction score
0
yamaha yts-800 το εχω και ειναι εξαιρετικο.το διαλεξα αναμεσα σε 3-4 (energy 12αρι,dali12αρι,yamaha yts-1500)τα εβαλα και παιξανε χωρις τα μεγαφωνα και η διαφωρα ηταν μεγαλη.σε εκριξεις οπως αυτην του πλοιου στο περλ χαπολ τα αλλα εχαναν τον ελλεχο και κολοναν και στον ελικα ελικοπτερου καποιου αλλου εργου τα αλλα δεν ακουγονταν καθαρα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.014
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos