Τι sub woofer να παρω;

Reaction score
14
erectus said:
καλησπέρα. αγορασα σήμερα το yamaha 515.. μου φαίνεται κάπως ψεύτικη η κατασκευή του..
και όταν το σύνδεσα με τον ενισχυτή, έβγαζε μικρή ένταση. το είχα βάλει στο τέρμα για να ακούσω λίγο μπάσο. ίσως κάνω κάτι λάθος στις ρυθμίσεις woofer-ενισχυτή.
ξενέρωσα... έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε velodyne και mirage.. (οτι πληρώνεις παίρνεις τελικά).
Σίγουρα κάνεις κάτι λάθος στις ρυθμίσεις.
Με το συγκεκριμένο sub θα πρέπει όχι να γεμίσει ο χώρος....αλλά υπό προυποθέσεις να τρίξει το σπίτι σου. :wink:

Πέραν των παραπάνω... θα πρέπει να σου υπογραμμίσω ότι το να "ακούμε" το sub ...δεν είναι η σωστή
προσέγγιση.
Το sub πρέπει να "γεμίζει διακριτικά" τα πραγματικά κενά των χαμηλών στην μουσική ή σε μια ταινία.
Όπως επίσης να εξυπηρετεί το LFE κανάλι με τα σπεσιαλ εφφέ των ταινιών.
Αν περιμένεις να το ακούσεις όπως ακούς τα κύρια ηχεία σου...το ακούς λάθος και υπερβολικά.
Είτε είναι Yamaha, είτε Sunfire είτε Velodyne είτε ότι θέλεις.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Μήπως έχεις χαμηλώσει πολύ το LPF του sub, είτε από το ίδιο είτε από τον ενισχυτή? Αν είναι από 30 Hz και κάτω, είναι λογικό να μην ακούγεται πολύ. Και ο Νίκος έχει δίκιο, πρέπει περισσότερο να το αισθάνεσαι, παρά να το ακούς.

Reaction score
0
χθές αφου πέρασα καινούργια καλώδια σε όλο το σύστημα, σύνδεσα το ειδικό μικρόφωνο στον 2600 για να ρυθμιστεί αυτόματα. όλα πήγαν καλά. Για τη ρύθμιση το volume του 515 το είχα βάλει ακριβώς στη μέση και
το high cut στο τέρμα γιατί έτσι έλεγαν οι οδηγίες στο manual του 2600.Μετά το test ο ενισχυτής είχε κατεβάσει τα dB του woofer στα -7,5! Η απορία μου είναι οτι βάζω μουσική σε stereo και ενω έχω βάλει να βγαίνουν τα μπάσα απο το sub ΜΟΝΟ, δεν βλέπω να ακούγεται
κάτι normal απο κει μέσα! δηλαδή αν είχα μπροστά δορυφόρους που χρειάζονται τη βοήθεια του sub για να ακουστεί ο ήχος κανονικά τι θα γινόταν; το sub με τον ενισχυτή το έχω συνδέσει με rca καλώδιο τύπου coaxial. Μήπως θέλει βύσμα απο ένα αρσενικό rca σε 2 για να καλύψει και τις 2 εισόδους στο sub;
(το high cut στα πόσα hz πρέπει να είναι;)

Reaction score
1.988
Αν θυμάμαι καλά στο δικό μου ειναι στα 60....

Κάτι δεν έχεις ρυθμίσει σωστά γιατί σε ταινείες το δικό μου το ''νιώθεις'' μια χαρά.... (volume ενισχυτη yamaha 757 στο -20 με -15 max, ποτέ δεν παίζει σε υψηλότερες στάθμες) και σε μουσική πολλές φορές αναγκάζομαι να μειώσω το volume στο sub γιατί παραγεμίζει για τα γούστα μου....

Πάντως μην εμπιστεύεσαι 100% το αυτόματο σετάρισμα του ενισχυτή....πρέπει να αλλάξεις κάποιες ρυθμίσεις για να ακούς αυτό που θέλεις ΕΣΥ....και όχι αυτό που ΠΡΕΠΕΙ συμφωνα με τα manual...... 8)

Reaction score
14
Δοκίμασε να διαβάσεις το topic που είναι λίγο πιο πάνω απο το δικό σου και λέει για την σωστή ρύθμιση!! Μην βιαστείς και νομίζεις οτι δεν έχεις μικρόφονο για να το συνδέσεις με τον υπολογιστή...σύνδεσε αυτό του ενισχυτή θα δουλέψει μια χαρά!!

Reaction score
0
Μία ερώτηση μιας και πρόσφατα κι εγώ μπήκα στο club...έχω τον Yamaha RX-V659 και μόλις το Σάββατο πρόσθεσα και το subwoofer YST-SW515 (... ως εκεί έφτανε το budget). Έχω κάνει τη σύνδεση με τον ενισχυτή μέσω απλού (επιχρυσωμένου) RCA καλωδίου. Ομολογώ πως περίμενα αρκετά μεγαλύτερη απόδοση από το subwoofer, νομίζω όμως πως είναι απλά θέμα ρυθμίσεων. Για την ώρα το έχω ρυθμισμένο σε Reverse (όπως και το αντίστοιχο setting στον ενισχυτή) και από frequencies του δίνω από 80Hz και κάτω. Θα ήθελα αν γίνεται να μου πείτε τη γνώμη σας (αν κάποιοι έχουν παρόμοιο σύστημα) για τις καλύτερες ρυθμίσεις. Από ραδιόφωνο και CD/MP3 το sub παίζει καλά αλλά περίμενα περισσότερο ήχο (παρά το ότι την έντασή του την έχω αρκετά ψηλά (από τα controls στην εμπρόσθια όψη, σχεδόν στο τέρμα). Όταν παίζει η τηλεόραση (απλά προγράμματα) το sub δεν παίζει σχεδόν καθόλου...Γνώμες;;;

Reaction score
14
Μία ερώτηση μιας και πρόσφατα κι εγώ μπήκα στο club...έχω τον Yamaha RX-V659 και μόλις το Σάββατο πρόσθεσα και το subwoofer YST-SW515 (... ως εκεί έφτανε το budget). Έχω κάνει τη σύνδεση με τον ενισχυτή μέσω απλού (επιχρυσωμένου) RCA καλωδίου. Ομολογώ πως περίμενα αρκετά μεγαλύτερη απόδοση από το subwoofer, νομίζω όμως πως είναι απλά θέμα ρυθμίσεων. Για την ώρα το έχω ρυθμισμένο σε Reverse (όπως και το αντίστοιχο setting στον ενισχυτή) και από frequencies του δίνω από 80Hz και κάτω.;;;

Όταν λες reverse....τι εννοείς;
Την φάση;
Γιατί την έχεις "Reverse";
(Αν την έχεις reverse και από τον ενισχυτή και από το sub...έχεις ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.)

Θα ήθελα αν γίνεται να μου πείτε τη γνώμη σας (αν κάποιοι έχουν παρόμοιο σύστημα) για τις καλύτερες ρυθμίσεις.
Δεν υπάρχουν στάνταρ ρυθμίσεις.
Αυτές εξαρτώνται από τον χώρο σου....μαζί με τα υπάρχοντα που έχεις μέσα σε αυτόν.

Από ραδιόφωνο και CD/MP3 το sub παίζει καλά αλλά περίμενα περισσότερο ήχο (παρά το ότι την έντασή του την έχω αρκετά ψηλά (από τα controls στην εμπρόσθια όψη, σχεδόν στο τέρμα). Όταν παίζει η τηλεόραση (απλά προγράμματα) το sub δεν παίζει σχεδόν καθόλου...
Αν το ρύθμισες με το μικρόφωνο και με το pot του sub στο τέρμα....τότε ο ενισχυτής σου το έχει βάλει ...στο μείον τέρμα. ;-)

Κάπου πάνω στο τηλεκοντρόλ έχει ένα button για την στάθμη των ηχείων.
Για...τσέκαρε την στάθμη των ηχείων σου. (Κάθε πάτημα είναι και άλλο ηχείο)

Αλήθεια...τι είναι αυτό που περιμένεις να παίξει από το sub; :confused:

Reaction score
0
Σ’ευχαριστώ φίλε preve,

Με τον όρο φάση, εννοούσα τα δύο settings που έχει ο ενισχυτής αλλά και το subwoofer (reverse και normal). Στο manual του subwoofer η reverse αναφέρεται ως η default θέση στην οποία πρέπει να είναι (υπάρχει ένας διακόπτης στο πίσω μέρος). Αντίστοιχα, στο menu του ενισχυτή υπάρχει και αυτό το option, οπότε και έβαλα κι εκεί το ίδιο. Αν καταλαβαίνω καλά από την απάντησή σου δεν τα έχω σωστά…μήπως γνωρίζεις ποιο πρέπει να είναι σε ποια θέση; Όσον αφορά τη στάθμη των ηχείων την έχω ανεβάσει από το αντίστοιχο setting του ενισχυτή. Αυτό που δεν γνωρίζω, είναι που πρέπει να είναι το LFE level…αυτή τη στιγμή είναι στο 0 ενώ υπάρχουν διάφορες τιμές οι οποίες το κατεβάζουν στα -10db και παρακάτω. Αυτό που περίμενα ν’ακούσω από το subwoofer είναι μεγαλύτερη απόκριση όσον αφορά την ενεργοποίησή του στα προγράμματα της τηλεόρασης…δεν μπορώ να πιστέψω πως το σήμα από ταινίες ή μουσική της τηλεόρασης δεν παράγει συχνότητες για το subwoofer…και το άλλο το οποίο περίμενα είναι να είναι περισσότερο δυνατό με βάση το ότι έχει 270watts (αν οι ρυθμίσεις μου είναι σωστές…

Reaction score
3
Φίλε μου,κάτι είναι σίγουρα λάθος με τις ρυθμίσεις σου.
Έχουμε το ίδιο subwoofer και με την ένταση στο "4" (πάει ως το 10) χαλάει τον κόσμο (χώρος κάπου 16 τ.μ.).

Reaction score
0
Το μόνο που μου μένει είναι να βγάλω φωτογραφία από τις συνδέσεις και να κάνω post και όλες τις ρυθμίσεις (ενισχυτή-subwoofer)…γιατί κι εμένα μου φαίνεται περίεργο…δεν είναι δυνατόν 270watt subwoofer να μην αποδίδουν…
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τα μέχρι στιγμής σχόλια,
Λουκάς

Reaction score
1
Απάντηση: Τι sub woofer να παρω;

Λουκα οταν εχεις το sub σε φαση reverse, στον ενισχυτη σου πρεπει να το βαλεις στο normal. Οταν εχεις και τα δυο στο reverse ειναι σαν να ακυρωνεις το sub. Και γενικα παιξε και με το sub αλλα και με τον ενισχυτη σου, για να βρεις τις καταλληλες ρυθμισεις.

Reaction score
0
Εχω και εγώ τον 659 με το yst515 και πειραματίζομαι με την φάση στο sub και τον ενισχυτή.Οταν βάζω rev και στα δύο το μπάσο ακούγεται πιο δυνατά.Εχω ρυθμίσει το crossover στα 80hz.Ακόμα ψάχνομαι...

Reaction score
0
Καλημέρα,

Επανέρχομαι στο θέμα...το "μυστήριο" λύθηκε...με επιμονή και λίγο ψάξιμο. Το subwoofer παίζει και μάλιστα καταπληκτικά (να προσφέρω κι εγώ λίγο στο review) και σε ένταση που δικαιολογεί απόλυτα τη φήμη των watts του. Αυτό το οποίο είχα λάθος ήταν το sound menu του ενισχυτή. Έκανα την αλλαγή από Bass Out=SWFR σε Bass Out=BOTH και το σπίτι μπλημμύρισε πλούσιο μπάσσο...δοκίμασα και mp3, dvd καθώς και τα προγράμματα της τηλεόρασης και έχω μείνει άναυδος...καμία σχέση με την προηγούμενη κατάσταση όπου ουσιαστικά έπαιζα με 4 ηχεία (+το κεντρικό). Ευχαριστώ για τα σχόλια που με παρότρυναν να το ψάξω και λίγο μόνος μου αλλά και που ήταν και προς τη σωστή κατεύθυνση (=ρυθμίσεις).
Λουκάς

Reaction score
14
Είπα και εγώ...

Γιατί με ένα sub ....περίπου σαν το δικό σου...τρέμει το σπίτι συθέμελα. ;-)

Reaction score
1.988
Έχω το σύστημα μου πάνω από ένα χρόνο και ακόμα κάνω μικροαλλαγές...Ο κύκλος είναι αέναος...!

Εμένα πάντως αυτό που με βοηθάει είναι να χρησιμοποιώ σταθερά γνώριμα ηχητικά κομμάτια από κάποια ταινεία ή τραγούδι για να αλλάζω-βελτιώνω τον ήχο ανάλογα με τα γούστα μου.

Φουλ ψάξιμο παιδιά!!!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.974
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas