Τοποθέτηση ηχείων σε δωμάτιο με σχήμα "Γ" για ακρόαση μουσικής

Μηνύματα
18
Reaction score
20
Καλησπέρα σε όλους.

Ετοιμάζω ένα χώρο για στούντιο φωτογραφήσεων και θα ήθελα αν κάποιος μπορεί να πει καμία γνώμη για την τοποθέτηση των ηχείων.

Δεδομένα (δεν αλλάζουν):
α) Η χρήση είναι καθαρά για μουσική και σε χαμηλή ένταση (χαλάκι), δηλαδή μιλάμε άνετα στο χώρο από απόσταση 5+ μέτρων

β) Ενισχυτής και ηχεία υπάρχουν ήδη, μπορεί να μην είναι επαγγελματικού επιπέδου (για λόγους αντοχής) αλλά για τώρα νομίζω με καλύπτουν πλήρως στις εντάσεις που χρειάζομαι:
1 x AV Receiver 7.2 (σε 7ch stereo για να παίζει μουσική στα παρακάτω ηχεία)
2 x Magnat Symbol Pro 130 (pair) link
1 x Magnat Symbol Pro 110 (pair) link
1 x 12άρι αυτοενισχυόμενο sub Koda link

γ) Είναι 2 διαφορετικοί χώροι που θέλω να "ντύσω" με μουσική. Ένας ενιαίος (κόκκινο) σε σχήμα "Γ" και ένας δεύτερος (πράσινο) με μέγεθος 62τ.μ. και 10τ.μ., αντίστοιχα.

Μη δεδομένα:
α) Δεν με νοιάζει να χρησιμοποιήσω και τα 3 ζευγάρια στον μεγάλο χώρο (κόκκινο) αν αυτό είναι απαραίτητο. Έχω αφήσει στο σχέδιο τα σημεία με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον (καναπές + γραφείο) χωρίς να είναι όμως τα σημεία που θέλω μόνο να έχω απαραίτητα το ιδανικό stage (που μάλλον δεν είναι έτσι κι αλλιώς εύκολο). Αν και όταν γίνεται φωτογράφιση το μοντέλο είναι αριστερα του γραφείου και ο φωτογράφος στην ευθεία επάνω που και πάλι θα πρέπει να υπάρχει ένα αποδεκτό stage.
β) Αν χρησιμοποιήσω και τα 3 ζευγάρια ηχεία στον κυρίως χώρο, θα βρω την άκρη για ένα ζευγάρι με δική του ενίσχυση για το μικρό χώρο (πράσινο). Έχω στην κατοχή μου κάποια chromecast audio οπότε δεν έχω κάποιο περιορισμό σε ότι έχει να κάνει με το "σήμα" τουλάχιστον.
γ) Με το μικρό μου το μυαλό σκέφτομαι πρόχειρα ότι η παρακάτω διάταξη μπορεί να εξυπηρετήσει ίσως τον σκοπό μου (το sub θα μπεί κάπου, δεν είναι θέμα) αλλά μπορεί να είμαι και ΠΟΛΥ λάθος.

Οποιαδήποτε ιδέα/γνώση ευπρόσδεκτη !


[DOUBLEPOST=1520401367][/DOUBLEPOST](Μόλις κατάλαβα ότι μάλλον άνοιξα το θέμα σε λάθος thread, συγνώμη παιδιά, αν κάποιος έχει την καλοσύνη να το μεταφέρει)
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.418
Reaction score
74.774
(Μόλις κατάλαβα ότι μάλλον άνοιξα το θέμα σε λάθος thread, συγνώμη παιδιά, αν κάποιος έχει την καλοσύνη να το μεταφέρει)
Έτοιμος. :)
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.650
Μηνύματα
2.868.880
Members
37.941
Νεότερο μέλος
timurakhmetov
Top