Τοποθέτηση κεραίας σε επαρχία.

Μηνύματα
2
Reaction score
0
Καλησπέρα σας. Τοποθέτησα μια κεραία IKUSI FLASH HD στο χωριό Στενο Κορινθιας. Δεν υπάρχει ψηφιακή αναμετάδοση στο συγκεκριμένο χωριό, παρά μόνο αναλογική( εκπέμπουν 6 κανάλια αναλογικά ΝΕΡΙΤ, ΣΚΑΙ, ΑΛΦΑ, ΑΝΤ1, ΜΕΓΚΑ, ΣΤΑΡ). Τα 3 κανάλια τα έπιασα κανονικά τα υπόλοιπα με κάποια χιόνια. Ο αναμεταδότης του χωριού είναι στα 5 χιλιόμετρα και άριστη οπτική επαφή με το σπίτι που την έβαλα την κεραία. Το σήμα μοιράστηκε με ένα διακλαδοτη κοντά στον ιστό σε 2 τηλεοράσεις. Από μαρτυρίες άλλων κατοίκων του χωριού μου είπαν ότι χωρίς ενισχυτή δεν πιάνουν καλά τα κανάλια. Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό. Χαμηλό σήμα από τον ίδιο τον αναμεταδότη ή κάτι άλλο; Εγώ δεν αγόρασα από την αρχή ενισχυτή γιατί φαντάστηκα οτι δεν θα επηρεαστεί το σήμα μου μιας και η απόσταση ηταν μικρή απο τον αναμεταδοτη αλλα και το σπιτι ηταν μονοκατοικια και δεν ειχα πολλα μετρα καλωδιο ή πολλες διαμοιράσεις ετσι ωστε να εχω απώλειες. Παρακαλώ απαντηστε μου αν εχετε την καλοσύνη. Ευχαριστώ.
 

panosop

Συστημικός
Μηνύματα
5.571
Reaction score
668
καλησπέρα, προφανως η ισχυ του πομπού δεν ειναι τόσο ικανη έτσι ωστε να καλύψει το χωριο.
Απο την άλλη υπάρχουν και απώλειες στις καλωδιώσεις.
Σιγουρα η καλύτερη λύση για αναλογικά σηματα ειναι ο ενισχυτης...
 

Μηνύματα
565
Reaction score
595
Η κεραία σου θεωρείται πολύ καλή. Θα έλεγα να πειραματιστείς πρώτα δίνοντας σήμα μόνο σε μία τηλεόραση και κατόπιν, αν είναι εφικτό, να δανειστείς και να δοκιμάσεις κάποιον ενισχυτή.
 

panosop

Συστημικός
Μηνύματα
5.571
Reaction score
668
Η κεραία του μπορεί να είναι καλή, αλλά ο άνθρωπος χρειάζεται σήμα σε δυο τηλεοράσεις... Γιαυτο μίλησα για απώλειες σήματος που χρειάζονται ενίσχυση .
 


Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.652
Μηνύματα
2.870.365
Members
37.933
Νεότερο μέλος
daemon76
Top