Τοποθετηση surround πισω και τροποι.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Σκεφτομαι να παρω τα surround της roister σαν αυτά που εχω και βλεπετε στις photo αλλα την άλλη σειρα που είναι ηχεια τοιχου.
Το ερωτημα μου είναι ποια είναι η καλυτερη θεση για να κρεμαστουν.
Ξερω ότι στο 5.1 συστημα μπαινουν πισω και όχι πλαγια αλλα αν τα βαλω ψηλα στα 2.20 cm αποσταση από εκει που καθομαι και ακουω τις ταινιες μηπως λόγο μεγαλου ύψους δεν θα υπαρχει σωστη διασπορα στον ηχο?
Το κεντρικο και τα Left Right βρίσκονται σε μια βαση και στο πατωμα. (στήλες)
Αν τα Surround λοιπόν βρίσκονται πισω από τον καναπε και ψηλά στα 2.20 cm από την θεση που ακουω και δεν εχουν και την κλιση προς τον καναπε αλλα μπουν ακριβως εφαπτόμενα στο τοιχο θα τα ακουω και θα μοιράζετε ο ηχος σωστα η να το ξεχασω?

Μην δινετε σημασια στα κατω surround. Τα πανω πειτε μου αν μπορουν να μπουν ετσι όπως τα εχω.
Εχω δει σε photo ότι τα βαζουν στο τοιχο από πισω αλλα χωρις να τους δινουν την κλίση προς τον θεατή. Απλα εφάπτονται στον τοιχο και κοιτάν τον απεναντι τοιχο.
Καμια ιδεα?

Μου ειναι λιγο δυσκολο να τα βαλω στο τοιχο και να τους δωσω και την κλιση προς το κεντρο του καναπε.
Στην photo τα εχω φτιαξει με κλιση αλλα ειναι κατι που δεν ξερω αν γινετε στην πραξη.

Την αλλαγη απο ηχεια surround βασης σε τοιχου την κανω γιατι και ποιο συμαζεμενα ειναι αλλα μελλοντικα θα βαλω και αλλα 2 ηχεια στα πλαγια απο τον καναπε στον τοιχο και παλι οταν θα εχω το Blu-ray και οι 7.1 ταινιες θα ειναι γεγονος.
Αν και για να ακουσεις σωστα 7.1 και να εχεις μια καλη διασπορα του ηχου χρειαζετε σαλονι πανω απο 40 τ.μ. Τωρα σε 28 τ.μ η μια συχνοτητα θα ακυρωνει την αλλη :lol:

Reaction score
5

Κοίτα πως είναι κατασκευασμένα τα δίπολα ηχεία που τοποθετούνται στο πλάι. Τα tweeter δεν σημαδεύουν το αφτί του ακροατή. Την ίδια λογική θα ακολουθήσεις και εσύ, πάνω ψηλά στον τοίχο και να βλέπουν κατευθείαν μπροστά.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.062
Εγω πιστευω οτι κακως αλλαζεις τα ηχεια σου που ειναι και καινουργια.........

H

HomeCinema-Maniac

Guest
spylab said:
Εγω πιστευω οτι κακως αλλαζεις τα ηχεια σου που ειναι και καινουργια.........
Το ξερω αλλα δεν μπαινουν στον τοιχο. :( Ειναι θηρια τα ηχεια και εχουν μεχρι και bass reflex. H αληθεια ειναι οτι ειναι καπως μεγαλα για surround. Αυτα που θελω να παρω ειναι και αυτα τις ιδιας καινουριας σειρας, Roister παλι της Status που μπαινουν στον τοιχο. Ειναι αρκετα flat.
Σκεφτηκα μηπως εβαζε της Crystal audio τιποτα surround τοιχου πισω αλλα φοβαμαι μην χασω την ομοιομορφεια στον ηχο καθως ολα τα αλλα (κεντρικο και στηλες_ ειναι της Roister και ειμαι αρκετα ικανοποιημενος. :lol:
Να παρω Roister surround παλι η να παω σε τιποτα αλλο?
Ασε που θελω να ειναι και στο ματι ομοιομορφα και που θα βρω ξυλινα οξια παλι?

Και εγω καπως με βαρια καρδια τα δινω τα surround αυτα αλλα δεν μου κανουν σε μεγεθος. Ας προσεχα απο την αρχη.... :lol:

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Αντώνης K. said:

Κοίτα πως είναι κατασκευασμένα τα δίπολα ηχεία που τοποθετούνται στο πλάι. Τα tweeter δεν σημαδεύουν το αφτί του ακροατή. Την ίδια λογική θα ακολουθήσεις και εσύ, πάνω ψηλά στον τοίχο και να βλέπουν κατευθείαν μπροστά.
Αυτο ειπα και εγω οτι σε πολλες photo τα βλεπω τα surround νε μεν πισω στο τοιχο αλλα δεν εχουν κλιση προς τον θεατη. Ενω σαν κανονας υπαρχει κατι που λεει οτι πρεπει να ειναι 60cm ψηλοτερα απο το αυτι και να εχει κλιση προς την θεση θεασης ακροασης.
Δεν νομιζω οτι αμα τα βαλω στον τοιχο και βλεπουν τον τοιχο απεναντι να χανω ηχο... :? :? :?
Ισως επειδη θα ειναι και ψηλοτερα απο τα αλλα τα ηχεια μπροστα ο ηχος των surround να αντανακλατε απο το πανι μπροστα και να επιστρεφει καπως καλυτερα στο αυτι.
Θα δουμε. Παντως το 2,10 cm ειναι καπως ψηλα. Μπορω αν τραβαω τα πλαινα φυλλα της κουρτινας (τα μπλε) να τα βαλω και εκει στο τοιχο. γυρω στο 1,50 μετρο. :D

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
37.062
Σε αυτη την θεση που λες ανετα μπορεις να βαλεις και αυτα που εχεις τωρα

H

HomeCinema-Maniac

Guest
spylab said:
Σε αυτη την θεση που λες ανετα μπορεις να βαλεις και αυτα που εχεις τωρα
Μακαρι να μπορουσα. αυτα που εχω τωρα ειναι 37 cm βαθος. Ασε που θελω και βαση τοιχου να τρυπησω ντουβαρια κλπ κλπ κλπ. Και να τα εβαζα ετσι θα φαινοταν ενα εξωγκομα να βγαινει απο τον τοιχο. Δεν θα εκλειναν και οι κουρτινες μετα οι πλαινες.
Αν εκλειναν θα εμοιαζαν σαν εγκυες!!! :lol: :lol: :lol:
Η σειρα που θελω να παρω ειναι flat 15 cm βαθος κλεινουν και οι κουρτινες και το μονο που θα κανω ειναι να βαλω ενα καρφι με ουπα (αν χρειαστει) στον τοιχο.

Τα σκεφτηκα ολα.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
spylab said:
Μετα θα λες δεν εχουν μπασο τα surround :p :p :p
:lol: :lol: :lol:
Nαι το ξερω οτι ειμαι maniac με τα surround αλλα εντελει αποφασισα να ακουω σωστα και οχι δυνατα και ετσι ησυχασα!
Θα ησυχασετε και εσεις! :lol:

Ειχα το κεντρικο που ειναι ποιο δυνατο ηχειο απο τις στηλες (λαθος το ξερω) το ειχα τσιτωσει τοσο πολυ που δεν ακουγοντουσαν (σκεπαζε) τον ηχο απο τα left right.
Eπισης οσο ειχα ενα αλλο ιδιο ηχειο με το κεντρικο σαν πισω 6 surround και ακουγα simulation απο 5.1 σε 6.1 ολες τις ταινιες ο ηχος απο τα πισω left right surround (σκεπαζοταν) απο το πισω κεντρικο back surround.

Τωρα που το εχω βγαλει και εχω μονο 2 surround ακουγονται ολα υπεροχα!!!
Εχω χαμηλωσει και τις χαμηλες στο <<τερας κεντρικο ηχειο>> που εχω (150 rms) και εχω σχεδον αφησει μονο τις ψηλες λιγο ανεβασμενες που ειναι η φωνη και οι διαλογοι.
Ετσι με αυτο τον τροπο το κεντρικο δεν <<κλεβει>> τον ηχο απο τα left right και ο ηχoς απο τις στηλες επιτελους ακουγετε παρα πολυ καλα !!! (οργιαζει θα ελεγα)
6 μηνες λοιπον ακουγα λαθος και μετα απο το καινουριο setting που του εκανα ολα ακουγονται σωστα και δυνατα !!!
Βοηθησε παρα πολυ που σταματησα να ακουω 6.1 simulating και εβγαλα το πισω εκτο ηχειο το οποιο ηταν και ποιο υσχιρο απο τα αλλα 2 με αποτελεσμα οτι και ρυθμισεις να κανεις για να ακουγετε ποιο σιγα να επισκιαζει τα αλλα.

Οποτε παω για τα flat τοιχου της Roister. Ουτε συ αλλως το bass reflex δεν το θελω στα surround. Small τα δηλωνα ετσι και αλλιως. Ακομα και τις στηλες ενω μπορουν να κατεβουν χαμηλα και να παιξουν μπασο με το καλο bass reflex που εχουν και αυτα small τα δηλωνω
γιατι μου αρεσει ο ηχος απο τις χαμηλες να ερχεται μονο το subwoofer.

Reaction score
0
αν παντως θελεις τιποτα λειγμενα η αλλου τυπου παραισθησιογονα εδω ειμαστε μετα βεβαια το καψιμο των τουιτερ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.994
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas