Most visitors online was 3767 , on 23 Sep 2025
Tελικά θα είναι πάντα στη μόδα....
![]()
.... το στρίβειν αλά γαλλικά !
Η μπάλα στην εξέδρα. Γνωστή τακτική...
Tι σε ενόχλησε;
Μάλλον τζάμπα περιμένω να εξηγήσεις τι εννοείς με το παραπάνω σχόλιο;
στην ελλαδα ζεις!και πριν λιγο καιρο παλι αυτα λεγαμεΠάντως, άσχετα από το αν συμφωνούμε ή όχι, η συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να βελτιώσει γενικά την κατάσταση με τα παρκαρισμένα. :126: Έστω και προσωρινά.
Το τελευταίο -στη χώρα μας ειδικά- είναι τόσο ρεαλιστικό όσο το να τρέχουν στη δικαιοσύνη οι ζημιωθέντες από την αναμονή, να ζητούν αποζημίωση για τη ζημία που έχουν υποστεί. Ούτε λόγος φυσικά ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν αναγνωρίζει σοβαρά την ημίωρη αναμονή ως ζημία. Εδώ χέρια πόδια σπάει ο κόσμος και -εάν δεν μείνει κουσούρι ή και κανονική αναπηρία- οι αποζημιώσεις είναι σχεδόν αστείες.Και αν δεν τους σπάσουν στο ξύλο αλλά τους κρατήσουν και τους τραβήξουν μια ωραιότατη αγωγή για τη ζημιά, πόσο μάγκες θα είναι τα παλικάρια της φακής?
Το περιστατικό που αναφέρεις καταχωρείται ως κατάσταση ανάγκης που αποκλείει τον άδικο χαρακτήρα της πράξης και όχι ως αυτοδικία. Σε ορισμένες περιπτώσεις (πχ άμυνα, κατάσταση ανάγκης, αυτοδίκαιη προστασία νομής) υπάρχουν περιθώρια αυτόβουλης δράσης δίχως υποχρέωση αναμονής της συνδρομής της αρχής. Και υπόψιν, ο νομοθέτης είχε κατά νου την ιδεατή περίπτωση ότι έχουμε αρχές που ενδιαφέρονται και επεμβαίνουν σχεδόν αμέσως, όχι την παρούσα μπανανία.Εγω πάντως το βρίσκω υπερβολικό το τουμπαρισμα βρε παιδιά.Μπορεί ο άνθρωπος να είχε σοβαρό λόγο και πάρκαρε όπου βρήκε. Δεν το γνωρίζουμε αυτό.
Απο την άλλη όμως ,όταν χρειάστηκε να πάω την μητέρα μου σε νοσοκομείο με ακατάσχετη αιμοραγία στη μύτη στις 2 το βράδυ και με ασθενοφόρο που αργούσε, κατέβηκα απο το σπίτι να την πάω με το αυτοκίνητο .
Κάποιος όμως είχε παρκάρει μπροστά στο parking και δεν μπορούσα να βγώ.Κάλεσα την αστυνομία κατευθείαν και άρχισα και να κορνάρω (2 το βράδυ υπόψιν).Πέρασαν 10 λεπτά .Η μητέρα μου συνέχιζε και έχανε αίμα,το ασθενοφόρο δεν είχε έρθει,η αστυνομία το ίδιο και κανείς δεν είχε έρθει να μετακινήσει το αυτοκίνητο.
Και ρωτώ, το γεγονός ότι έβαλα μπροστά και μετακίνησα το παρκαρισμένο όχημα σαν συγκρουόμενο,αφήνοντας το στη μέση του δρόμου και προλαβαίνοντας στο τσακ το μοιραίο, θεωρείται παράνομο?
Είχα άλλη επιλογή?
Τιμωρείται στην κοινωνία μας η γαϊδουριά; Αντιμετωπίζει επαρκώς η έννομη τάξη μας, όχι μόνο θεωρητικώς από άποψη νομικού πλαισίου, αλλά ιδίως στην πράξη, τέτοιες βαθειά αντικοινωνικές συμπεριφορές;Η αυτοδικία -εκτός ελαχιστότατων εξαιρέσεων* - είναι απλά απαράδεκτη!
Χαιρόμαστε γιατί η αυθαίρετη μακακία κάποιου αντιμετωπίστηκε με την αυθαίρετη μακακία 5-6 άλλων?
Γιατί κάθε τι αυθαίρετο είναι μακακία.
Αυτό ακριβώς όμως δεν είναι που έφερε την κοινωνία μας στα χάλια που είναι? Οι προσωπικές και οι συλλογικές μαμακίες που πάντα ήταν υπεράνω του νόμου?
Ευχαριστώ αλλά όχι, δεν θα πάρω....δε θέλω...
* και για να μη με ρωτάτε ποιές είναι αυτές οι εξαιρέσεις θα σας πω κατ'αρχήν, ότι αυτές δεν αφορούν το "απαράδεκτη" αλλά το "απλά". Δηλαδή οι εξαιρέσεις είναι που κάνουν την αυτοδικία από "απλά απαράδεκτη" σε "απαράδεκτη αλλά αιτιολογίσιμη". Ποιές είναι αυτές? εκείνες που κάνουν τον άνθρωπο να απολέσει πλήρως την λογική του και την προσωπικότητά του...πχ έγκλημα κατά της οικογένειάς του .
ΣΚΟΠΕΥΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ?:103:
Τιμωρείται στην κοινωνία μας η γαϊδουριά; Αντιμετωπίζει επαρκώς η έννομη τάξη μας, όχι μόνο θεωρητικώς από άποψη νομικού πλαισίου, αλλά ιδίως στην πράξη, τέτοιες βαθειά αντικοινωνικές συμπεριφορές;
Ιδού λοιπόν το λίπασμα για να φυτρώσει η αυτοδικία.
Η οποία όσο και εάν την καταδικάζουμε, παραμένει εάν μη τι άλλο, και εν απουσία άλλων μέτρων, μια κάποια μορφή δικαιοσύνης. Δηλαδή μια προσπάθεια να διορθωθεί, ναι αυτογνωμόνως, ναι όχι κατ΄ανάλογο πάντα μέτρο, κάτι το άδικο.
Όταν το κράτος έχει χρόνους αντίδρασης Στεγόσαυρου, και -σοβαρά!- αναμένει σε τέτοιες περιπτώσεις να βρεθεί ένας πολίτης να σκάσει παράβολο των 100 ευρώ (το οποίο δεν παίρνει πίσω ΠΟΤΕ) και να ασκήσει μήνυση, να ταλαιπωρηθεί 2-3 φορές με επισκέψεις του στα δικαστήρια, και όλα αυτά για να έχει μόνο την ηθική δικαίωση της ποινικής καταδίκης του γαϊδάρου (που σιγά την καταδίκη, μια ποινή με αναστολή θα πάρει για παρακώλυση συγκοινωνιών -που και αυτή πιθανότατα θα κριθεί ότι γίνεται από αμέλεια-, το πρόστιμο του ΚΟΚ πιο πολύ τσούζει), ε τότε συγγνώμη, ναι εγώ (πιθανότατα, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά) δεν θα το έκανα μεν, αλλά δεν μπορώ να πω και ότι καταδικάζω εντελώς μια τέτοια αντίδραση.