Τούμπαραν το αυτοκίνητο για να περάσει το λεωφορείο!

Reaction score
5
Απάντηση: Τούμπαραν το αυτοκίνητο για να περάσει το λεωφορείο!

Tελικά θα είναι πάντα στη μόδα....

.... το στρίβειν αλά γαλλικά !

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.467

ξεκιναω απο την τελευταια φραση του notiskas χωρις το ερωτηματικο ομως

τον χρόνο και τα νεύρα όσων (εκατοντάδων) ανθρώπων ταλαιπωρήθηκαν εκείνη τη μέρα δεν τα σκεφτόμαστε γιατι ετσι εχουμε μαθει στη χωρα που ζουμε

λειτουργουμε με την νοοτροπια *αφου το κανουν και οι αλλοι,εγω γιατι να μην το κανω*
ο ιδιος οδηγος αν βρισκοταν σε κεντρικο δρομο αλλης ευρωπαικης πολης
ουτε καν απο το μυαλο του δεν θα περνουσε να κανει τετοιες εξυπναδες
μονο στην ελλαδα βγαζουμε τη μαγκια μας.εξω κανουμε το γατακι.

δεν εχουμε καταλαβει οτι απο τη στιγμη που αποφασιζουμε να χρησιμοποιησουμε το ιχ πρεπει
να πληρωσουμε και τη θεση παρκινγκ

Reaction score
51

Tελικά θα είναι πάντα στη μόδα....

.... το στρίβειν αλά γαλλικά !

Πάντα είναι της μόδας.....
Περιμένεις να σου απαντήσει ο/η rodouma?

Η μπάλα στην εξέδρα. Γνωστή τακτική...
Tι σε ενόχλησε;
Μάλλον τζάμπα περιμένω να εξηγήσεις τι εννοείς με το παραπάνω σχόλιο;

Τσάμπα καίει η λάμπα.
Και εγώ περίμενα απάντηση όταν πρωτοδιάβασα για την...μπάλα, αλλά απάντηση δε βλέπω..... :121:

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.467
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τούμπαραν το αυτοκίνητο για να περάσει το λεωφορείο!

οσο για τη λογικη του *παιρνω πρωτοβουλια(το νομο στα χερια μου) να λυσω το προβλημα αφου η αστυνομια(το κρατος) ειναι ανυπαρκτη*συμφωνω

αλλα εδω δεν γινετε σε σημαντικοτερα (πολιτικα)ζητηματα που αφορουν το μελλον μας θα ασχοληθουμε με ενα ιχ?

Reaction score
51

Παιδιά, να κάνω μια ερώτηση?
Δεν κρίνω τον «παρκαρισμένο», ούτε τους επιβάτες του λεωφορείου.
Είναι όμως ξεκάθαρο πως εδώ λειτούργησε η δύναμη του όχλου.
Κρυμμένοι πίσω από τη «δύναμη της ομάδας» βγήκαν να κάνουν την μαγκιά τους.

Θα μπορούσαν με λιγότερη προσπάθεια να μετακινήσουν ελαφρώς το αυτοκίνητο, να καλέσουν την τροχαία για μια ωραία κλήση και θα τελείωνε εκεί το πράγμα.
Όμως ήθελαν να κάνουν την μαγκιά τους.
Που εδώ ξεφεύγει κατά πολύ, αφενός δεν ξέρουμε γιατί είχε σταθμεύσει παράνομα ο οδηγός, αφετέρου δεν βελτιώνουμε τη βλακεία του άλλου κάνοντας μια μεγαλύτερη βλακεία!!
Με τη λογική αυτή, θα πάρω ένα ρόπαλο και θα κόβω βόλτες στο κέντρο.
Αν αρχίσω και σπάω παρμπρίζ παράνομα σταθμευμένων είμαι μάγκας ή μ@λ@κας?

Ο παράνομα σταθμευμένος μπορεί ηθικά να είναι ανόητος ή βλάκας ή δεν ξέρω και εγώ τι, αλλά ο έχων το ρόπαλο πάει αυτόφωρο και κάθεται και τουμπεκί.

Και ρωτάω το απλό: αν την ώρα που τα «παλικάρια» σηκώνουν το Α3 στον αέρα, βγουν από το δίπλα κατάστημα 3 ντερέκια εξαγριωμένα για το νέο τους όχημα, και ανοίξουν τα κεφάλια από 5-10 «παλικάρια» ποιος θα φταίει?
Και αν δεν τους σπάσουν στο ξύλο αλλά τους κρατήσουν και τους τραβήξουν μια ωραιότατη αγωγή για τη ζημιά, πόσο μάγκες θα είναι τα παλικάρια της φακής?

Reaction score
5

Κατανοώ λόγω ειδικών συνθηκών οτι οι εν θερμώ αντιδράσεις θα είναι όλο και πιο συχνές και είναι λογικό.
Πολλώ δε μάλλον όταν υπάρχει και η κάλυψη του κόσμου.

Αυτό όμως δεν μου επιτρέπει να δεχτώ γενικώς ''κοινωνικές άμυνες'' αν δεν υπάρχει τουλάχιστον μια στοιχειώδης ισορροπία.
Κι εννοώ οτι δεν μου πάει ενώ η κοινωνία πλήττεται σοβαρά από κάθε είδους προβλήματα (οικονομικά και κοινωνικοπολιτικά), εγώ να χειροκροτώ για λαϊκή κατανάλωση τραμπουκισμούς, κοινωνική δικαιοσύνη από τιμωρούς της πλάκας, ψευτοηθικισμούς ή ακτιβισμούς του γλυκού νερού (τύπου είμαι γάιδαρος κλπ)
Τουλάχιστον η δική μου (έστω και γαϊδουρινή) συνείδηση κάπου κλωτσάει...

Κι όμως προτίμησα απ΄το να γράψω τα παραπάνω μια πιο ανάλαφρη απάντηση (με δόση χιούμορ) δημόσια, απ΄τη μια γιατί το να θιχτεί απ΄τις απόψεις μου κάποιος συνομιλιτής θα ήταν αγένεια κι απ΄την άλλη γιατί αν κάτι τέτοιο γινόταν, θα ήταν προς τον χώρο που με φιλοξενεί αχαριστία και απρέπεια από μέρους μου.

Επομένως τακτική μου δεν ήταν προφανώς να πετάξω τη μπάλα στα κεραμίδια αλλά αντιθέτως, να μην μου φύγει ξερόμυτος σε κάποιο καλάμι...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.867
Πάντως, άσχετα από το αν συμφωνούμε ή όχι, η συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να βελτιώσει γενικά την κατάσταση με τα παρκαρισμένα. :126: Έστω και προσωρινά.

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.467
Απάντηση: Re: Τούμπαραν το αυτοκίνητο για να περάσει το λεωφορείο!

Πάντως, άσχετα από το αν συμφωνούμε ή όχι, η συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να βελτιώσει γενικά την κατάσταση με τα παρκαρισμένα. :126: Έστω και προσωρινά.
στην ελλαδα ζεις!και πριν λιγο καιρο παλι αυτα λεγαμε
http://www.avsite.gr/vb/showthread....ισε-όλο-το-κέντρο-της-Ξάνθης-και-εξαφανίστηκε!!

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.990

Και αν δεν τους σπάσουν στο ξύλο αλλά τους κρατήσουν και τους τραβήξουν μια ωραιότατη αγωγή για τη ζημιά, πόσο μάγκες θα είναι τα παλικάρια της φακής?
Το τελευταίο -στη χώρα μας ειδικά- είναι τόσο ρεαλιστικό όσο το να τρέχουν στη δικαιοσύνη οι ζημιωθέντες από την αναμονή, να ζητούν αποζημίωση για τη ζημία που έχουν υποστεί. Ούτε λόγος φυσικά ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν αναγνωρίζει σοβαρά την ημίωρη αναμονή ως ζημία. Εδώ χέρια πόδια σπάει ο κόσμος και -εάν δεν μείνει κουσούρι ή και κανονική αναπηρία- οι αποζημιώσεις είναι σχεδόν αστείες.

Αλλά ανοίγεται, φυσικά, πεδίο δόξης λαμπρό, στον κατ' αυτό τον τρόπο ζημιωθέντα οδηγό. Να πάει να ψάξει να βρει μάρτυρες και στοιχεία των αυτοδικησάντων, να πάει σε δικηγόρο και να εγείρει την αγωγή του. Μόνο που θα ήθελα να ήμουν από καμιά γωνιά να τα βλέπω όλα αυτά. Καιρό έχω να δω μια καλή κωμωδία βρε αδερφέ!

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Τούμπαραν το αυτοκίνητο για να περάσει το λεωφορείο!

Εγω πάντως το βρίσκω υπερβολικό το τουμπαρισμα βρε παιδιά.Μπορεί ο άνθρωπος να είχε σοβαρό λόγο και πάρκαρε όπου βρήκε. Δεν το γνωρίζουμε αυτό.

Απο την άλλη όμως ,όταν χρειάστηκε να πάω την μητέρα μου σε νοσοκομείο με ακατάσχετη αιμοραγία στη μύτη στις 2 το βράδυ και με ασθενοφόρο που αργούσε, κατέβηκα απο το σπίτι να την πάω με το αυτοκίνητο .
Κάποιος όμως είχε παρκάρει μπροστά στο parking και δεν μπορούσα να βγώ.Κάλεσα την αστυνομία κατευθείαν και άρχισα και να κορνάρω (2 το βράδυ υπόψιν).Πέρασαν 10 λεπτά .Η μητέρα μου συνέχιζε και έχανε αίμα,το ασθενοφόρο δεν είχε έρθει,η αστυνομία το ίδιο και κανείς δεν είχε έρθει να μετακινήσει το αυτοκίνητο.
Και ρωτώ, το γεγονός ότι έβαλα μπροστά και μετακίνησα το παρκαρισμένο όχημα σαν συγκρουόμενο,αφήνοντας το στη μέση του δρόμου και προλαβαίνοντας στο τσακ το μοιραίο, θεωρείται παράνομο?

Είχα άλλη επιλογή?

Reaction score
33
Η αυτοδικία -εκτός ελαχιστότατων εξαιρέσεων* - είναι απλά απαράδεκτη!
Χαιρόμαστε γιατί η αυθαίρετη μακακία κάποιου αντιμετωπίστηκε με την αυθαίρετη μακακία 5-6 άλλων?
Γιατί κάθε τι αυθαίρετο είναι μακακία.

Αυτό ακριβώς όμως δεν είναι που έφερε την κοινωνία μας στα χάλια που είναι? Οι προσωπικές και οι συλλογικές μαμακίες που πάντα ήταν υπεράνω του νόμου?

Ευχαριστώ αλλά όχι, δεν θα πάρω....δε θέλω...

* και για να μη με ρωτάτε ποιές είναι αυτές οι εξαιρέσεις θα σας πω κατ'αρχήν, ότι αυτές δεν αφορούν το "απαράδεκτη" αλλά το "απλά". Δηλαδή οι εξαιρέσεις είναι που κάνουν την αυτοδικία από "απλά απαράδεκτη" σε "απαράδεκτη αλλά αιτιολογίσιμη". Ποιές είναι αυτές? εκείνες που κάνουν τον άνθρωπο να απολέσει πλήρως την λογική του και την προσωπικότητά του...πχ έγκλημα κατά της οικογένειάς του .

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.990
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τούμπαραν το αυτοκίνητο για να περάσει το λεωφορείο!

Εγω πάντως το βρίσκω υπερβολικό το τουμπαρισμα βρε παιδιά.Μπορεί ο άνθρωπος να είχε σοβαρό λόγο και πάρκαρε όπου βρήκε. Δεν το γνωρίζουμε αυτό.

Απο την άλλη όμως ,όταν χρειάστηκε να πάω την μητέρα μου σε νοσοκομείο με ακατάσχετη αιμοραγία στη μύτη στις 2 το βράδυ και με ασθενοφόρο που αργούσε, κατέβηκα απο το σπίτι να την πάω με το αυτοκίνητο .
Κάποιος όμως είχε παρκάρει μπροστά στο parking και δεν μπορούσα να βγώ.Κάλεσα την αστυνομία κατευθείαν και άρχισα και να κορνάρω (2 το βράδυ υπόψιν).Πέρασαν 10 λεπτά .Η μητέρα μου συνέχιζε και έχανε αίμα,το ασθενοφόρο δεν είχε έρθει,η αστυνομία το ίδιο και κανείς δεν είχε έρθει να μετακινήσει το αυτοκίνητο.
Και ρωτώ, το γεγονός ότι έβαλα μπροστά και μετακίνησα το παρκαρισμένο όχημα σαν συγκρουόμενο,αφήνοντας το στη μέση του δρόμου και προλαβαίνοντας στο τσακ το μοιραίο, θεωρείται παράνομο?

Είχα άλλη επιλογή?
Το περιστατικό που αναφέρεις καταχωρείται ως κατάσταση ανάγκης που αποκλείει τον άδικο χαρακτήρα της πράξης και όχι ως αυτοδικία. Σε ορισμένες περιπτώσεις (πχ άμυνα, κατάσταση ανάγκης, αυτοδίκαιη προστασία νομής) υπάρχουν περιθώρια αυτόβουλης δράσης δίχως υποχρέωση αναμονής της συνδρομής της αρχής. Και υπόψιν, ο νομοθέτης είχε κατά νου την ιδεατή περίπτωση ότι έχουμε αρχές που ενδιαφέρονται και επεμβαίνουν σχεδόν αμέσως, όχι την παρούσα μπανανία.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.990

Η αυτοδικία -εκτός ελαχιστότατων εξαιρέσεων* - είναι απλά απαράδεκτη!
Χαιρόμαστε γιατί η αυθαίρετη μακακία κάποιου αντιμετωπίστηκε με την αυθαίρετη μακακία 5-6 άλλων?
Γιατί κάθε τι αυθαίρετο είναι μακακία.

Αυτό ακριβώς όμως δεν είναι που έφερε την κοινωνία μας στα χάλια που είναι? Οι προσωπικές και οι συλλογικές μαμακίες που πάντα ήταν υπεράνω του νόμου?

Ευχαριστώ αλλά όχι, δεν θα πάρω....δε θέλω...

* και για να μη με ρωτάτε ποιές είναι αυτές οι εξαιρέσεις θα σας πω κατ'αρχήν, ότι αυτές δεν αφορούν το "απαράδεκτη" αλλά το "απλά". Δηλαδή οι εξαιρέσεις είναι που κάνουν την αυτοδικία από "απλά απαράδεκτη" σε "απαράδεκτη αλλά αιτιολογίσιμη". Ποιές είναι αυτές? εκείνες που κάνουν τον άνθρωπο να απολέσει πλήρως την λογική του και την προσωπικότητά του...πχ έγκλημα κατά της οικογένειάς του .
Τιμωρείται στην κοινωνία μας η γαϊδουριά; Αντιμετωπίζει επαρκώς η έννομη τάξη μας, όχι μόνο θεωρητικώς από άποψη νομικού πλαισίου, αλλά ιδίως στην πράξη, τέτοιες βαθειά αντικοινωνικές συμπεριφορές;
Ιδού λοιπόν το λίπασμα για να φυτρώσει η αυτοδικία.
Η οποία όσο και εάν την καταδικάζουμε, παραμένει εάν μη τι άλλο, και εν απουσία άλλων μέτρων, μια κάποια μορφή δικαιοσύνης. Δηλαδή μια προσπάθεια να διορθωθεί, ναι αυτογνωμόνως, ναι όχι κατ΄ανάλογο πάντα μέτρο, κάτι το άδικο.
Όταν το κράτος έχει χρόνους αντίδρασης Στεγόσαυρου, και -σοβαρά!- αναμένει σε τέτοιες περιπτώσεις να βρεθεί ένας πολίτης να σκάσει παράβολο των 100 ευρώ (το οποίο δεν παίρνει πίσω ΠΟΤΕ) και να ασκήσει μήνυση, να ταλαιπωρηθεί 2-3 φορές με επισκέψεις του στα δικαστήρια, και όλα αυτά για να έχει μόνο την ηθική δικαίωση της ποινικής καταδίκης του γαϊδάρου (που σιγά την καταδίκη, μια ποινή με αναστολή θα πάρει για παρακώλυση συγκοινωνιών -που και αυτή πιθανότατα θα κριθεί ότι γίνεται από αμέλεια-, το πρόστιμο του ΚΟΚ πιο πολύ τσούζει), ε τότε συγγνώμη, ναι εγώ (πιθανότατα, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά) δεν θα το έκανα μεν, αλλά δεν μπορώ να πω και ότι καταδικάζω εντελώς μια τέτοια αντίδραση.

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.486

Ναι, καλησπέρα σας ! Για ένα διαζύγιο ενδιαφέρομαι. Πρέπει να κλείσω ραντεβού;

Συγγνώμη για το off topic. Λίγο χιούμορ έκανα:116:

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.486

Κανείς δε γέλασε;;;:108::122:

Reaction score
27.334

ΣΚΟΠΕΥΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ?:103:

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.486

ΣΚΟΠΕΥΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ?:103:

χαχαχα!!! Χιουμορίστας κι εσύ, όπως βλέπω...!:103:

Reaction score
27.334

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ....
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ.

Last edited by a moderator:

Reaction score
5

Τιμωρείται στην κοινωνία μας η γαϊδουριά; Αντιμετωπίζει επαρκώς η έννομη τάξη μας, όχι μόνο θεωρητικώς από άποψη νομικού πλαισίου, αλλά ιδίως στην πράξη, τέτοιες βαθειά αντικοινωνικές συμπεριφορές;
Ιδού λοιπόν το λίπασμα για να φυτρώσει η αυτοδικία.
Η οποία όσο και εάν την καταδικάζουμε, παραμένει εάν μη τι άλλο, και εν απουσία άλλων μέτρων, μια κάποια μορφή δικαιοσύνης. Δηλαδή μια προσπάθεια να διορθωθεί, ναι αυτογνωμόνως, ναι όχι κατ΄ανάλογο πάντα μέτρο, κάτι το άδικο.
Όταν το κράτος έχει χρόνους αντίδρασης Στεγόσαυρου, και -σοβαρά!- αναμένει σε τέτοιες περιπτώσεις να βρεθεί ένας πολίτης να σκάσει παράβολο των 100 ευρώ (το οποίο δεν παίρνει πίσω ΠΟΤΕ) και να ασκήσει μήνυση, να ταλαιπωρηθεί 2-3 φορές με επισκέψεις του στα δικαστήρια, και όλα αυτά για να έχει μόνο την ηθική δικαίωση της ποινικής καταδίκης του γαϊδάρου (που σιγά την καταδίκη, μια ποινή με αναστολή θα πάρει για παρακώλυση συγκοινωνιών -που και αυτή πιθανότατα θα κριθεί ότι γίνεται από αμέλεια-, το πρόστιμο του ΚΟΚ πιο πολύ τσούζει), ε τότε συγγνώμη, ναι εγώ (πιθανότατα, δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά) δεν θα το έκανα μεν, αλλά δεν μπορώ να πω και ότι καταδικάζω εντελώς μια τέτοια αντίδραση.

Να υποθέσω άρα οτι είναι μάλλον και πλεονασμός όταν δικάζεται κάποιος να έχει το δικαίωμα προσφυγής σε άλλες βαθμίδες όπως το Εφετείο ή ο Άρειος Πάγος ή το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Ρωτάω απλά γιατί φαίνεται οτι έχεις τριβή με τα νομικά (εγώ δεν) και γιατί στην αυτοδικία που υπερασπίζεσαι εκτός της αυθαιρεσίας διακρίνω και τελεσιδικία
Δικαστής Ντρεντ δηλαδή ν΄αυτοδιορίζεται ο κάθε θιγμένος κακομοίρης ;

Reaction score
1.772

μεγαλες διαφωνιες βλεπω.
το αυτοκινητο θελη βαψμο η μια πλευρα και ενα σπασμενο καθρεπτη.
συνολο λιοτερο απο 1000 ευρω.
δεν μπορω να καταλαβω γιατι κανετε λες και καταστραφηκε εντελως
οταν το να μην φορας ζωνη εχει 700ευρω και αφαιρεση διπλωματος 10-20 μερες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.170
Members
38.540
Νεότερο μέλος
COSTOPOULOS NIKOLAS