Το Άρωμα: Η Ιστορία ενός Δολοφόνου - Perfume: The Story of a Murderer ( 2006 )

Reaction score
59
Το Άρωμα: Η Ιστορία ενός Δολοφόνου - Perfume: The Story of a Murderer ( 2006 )

To διάσημο αγαπημένο βιβλίο του Πάτρικ Ζίσκιντ στη μεγάλη οθόνη από τον Τομ Τίκβερ. Mια μεγάλη παραγωγή και μια από τις πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς με τον Ντάστιν Χόφμαν και τον νεόφερτο Μπεν Γουίσο στο ρόλο του μυστήριου, μονήρη και μοναχικού Γκρενούιγ.

Ο μοναχικός νεαρός Γκρενούιγ διαθέτει εκπληκτική όσφρηση και όλη του η ζωή είναι φτιαγμένη από αρώματα. Μεγαλώνει σε ορφανοτροφείο, χωρίς αγάπη και ο μόνος φίλος που αποκτά ποτέ είναι ο Μπαλντίνι, ο αρωματοποιός για τον οποίο δουλεύει. Μια σειρά φόνων θα πάρουν στη δίνη τους τον ήρωα που μοναδική του επιδίωξη δεν είναι παρά να βρει το τελειότερο άρωμα στον κόσμο.

http://www.perfumemovie.com/

Kυκλοφορει 21/5/2007 απο την ODEON

Reaction score
59
Διαβαστε το βιβλιο ειναι must !!!!!!

Η ταινια κατα τη γνωμη μου δεν " επιασε " το αρωμα του βιβλιου αλλα λογικο ειναι γιατι ειναι παρα πολυ δυσκολο να κινηματογραφηθουν τα συναισθηματα που περιγραφονται στο βιβλιο

VG

Reaction score
0
Το βιβλιο ειναι παρα πολυ καλο,αλλα νομιζω οτι η ταινια ηταν μια αξιέπαινη προσπάθεια μεταφοράς του.

Reaction score
14
Ανεξάρτητα από το αν μου άρεσε η ταινία ( που μου άρεσε παρ' ότι έχει στιγμές αδύναμες σκηνοθετικά σε κάποιες τραβηγμένες σκηνές του σεναρίου ) , είναι ε κ π λ η κ τ ι κ ή η φωτογραφία και η μουσική....
Υφές και σκηνικά για σεμινάριο...

Reaction score
8
Απάντηση: Το Άρωμα: Η Ιστορία ενός Δολοφόνου - Perfume: The Story of a Murderer ( 200

Tην ειδα χθες & μου αρεσε.
Εδω εχουμε να κανουμε με πολυ καλες ερμηνειες,υπεροχη φωτογραφια
ομορφη μουσικη & καλη σκηνοθεσια.
Η μεγαλη διαρκεια του εργου δεν κουραζει καθολου αντιθετα βλεπεται
ευχαριστα & σε παιρνει μαζι της αυτη η ταινια λογω & της πολυ καλης
ατμοσφαιρας που εχει.
Το βιβλιο που πουλησε αρκετα δεν το εχω διαβασει για να εχω
γνωμη αλλα αυτη εδω υπερπαραγωγη που κοστισε πολλα μυρια
ευρω συστηνεται οπωσδηποτε για θεαση.

Reaction score
0
Σε γενικες γραμμες συμφωνω με τον φιλο leonmix.
Ωραια ατμοσφαιρα , εντονη φωτογραφια
ουτως ωστε η εικονα-οραση να υποκαταστησει την οσφρηση-πραγματικο ηρωα της ταινιας.
Εχει και τις κιλιτσες της αλλα ειναι και λογικο με τετοια διαρκεια.
Λιγο τα 15 min του τελους μου καναν καπως
αλλα δεν ξερω αν ετσι ειναι και στο βιβλιο
μιας και το Αρωμα ειναι χρονια στην βιβλιοθηκη χωρις να μου κανει κλικ να το διαβασω.
Και με προσπαθειες πολλες.
Παντως το Electric Ladyland και τον George Romero δεν περιμενα στην ταινια!!!
Οπως ειπε και ο leonmix αξιζει να την δει κανεις.

Reaction score
6
Απάντηση: Το Άρωμα: Η Ιστορία ενός Δολοφόνου - Perfume: The Story of a Murderer ( 200

Η κατάληξη της ηταν και το Βατερλό της.
Ότι προσπάθησε να οικοδομήσει ο δημιουργός στα πρώτα 90 λεπτά το γκρέμισε με το αμήχανο φινάλε της.
Και η προσπάθεια από τον σκηνοθέτη Tom Tykwer πρέπει να ηταν όντως μεγάλη καθως η επιλογή του πρωταγωνιστή (Ben Whishaw )ηταν πολύ άστοχη.
Δεν υπήρχε στιγμή που να μην δυσανασχετώ από την ερμηνεία του.
Δεν με έπεισε καθόλου, τον ειδα πολύ χλιαρό και αδύναμο για να δώσει μια ερμηνεία που στα χερια ενός πιο έμπειρου ηθοποιού θα μπορούσε να μας κανει να την συζητάμε .

Για το ειδος της 4/10

Reaction score
427
Όντως και για μένα τα τελευταία 15 λεπτά της ταινίας ήταν καταστροφικά.
Κρίμα γιατί μου χάλασε όλη την αίσθηση που μου είχε δημιουργήσει.
Το 4 θεωρείται καλή βαθμολογία και για μένα.

Reaction score
3

Την είδα χτες. Καλή ταινία.
Θα προσθέσω μόνο την πολύ καλή εντύπωση που μου έκαναν τα μενού και μάλιστα με ήχο 5.1 (σπάνιο σε DVD).
Επίσης στο DVD υπάρχουν και οι βιογραφίες των ηθοποιών.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.895
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster