Το Βινύλιο "επέστρεψε" - Υπάρχει κάτι που να σας ενοχλεί στην όλη μπίζνα;

Status
Not open for further replies.
Reaction score
15
Το βινύλιο, που δεν έφυγε ποτέ, επέστρεψε. Τουλάχιστον για τους υπόλοιπους.

Εργοστάσια ανοίγουν, back catalogues επανεκδίδονται αυτούσιοι, ένα τρελό πάρτυ έχει ξεκινήσει.

Γενικώς ακούγονται παράπονα, για την ποιότητα των επανεκδόσεων, του ήχου, την διάθεση σε ακριβές τιμές, για τις επανεκδόσεις ως κίνηση κλπ.

Κάποιοι είστε του "σπορ" οπότε έχετε άποψη.

Πιστεύετε ότι τα πράγματα είναι μια χαρά ή πρέπει να βελτιωθούν;

Κι αν ναι τι μπορεί να γίνει?

Reaction score
4.587
Το βινύλιο δεν έφυγε ποτέ, αυτό είναι αλήθεια και προσωπικά πιστεύω πως δε θα φύγει και ποτέ. Είναι σαν τα γραμματόσημα, κάτι άχρηστο αλλά με μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο. Πάντα θα υπάρχει λοιπόν εμπορικό ενδιαφέρον.

Reaction score
15.469
απανω που 'θελα κ' εγω να φθιαξω τσι απεραντες δισκοθηκες απου εθωρουμαι στα νιατα μου, αναβιωσε το βινυλιο κ' επηρανε οι τιμες την ανηφορα ... κραπ !

θα φθιαξω κι εγω τη μεγαλυτερη κασσετοθηκη λοιπον ,αφου θωρω και δεν εχει μεγαλη ζητηση ...

στο μεταξυ εχθες επουσουνισα σε εξευτελιστικη τιμη :D τα

Charlotte Gainsbourg - 5.55
Charlotte Gainsbourg - IRM
Charlotte Gainsbourg - Stage Whisper
Dorothy - 28 Days In The Valley (2018)
The Deviants – Ptooff! & Disposable (1967-1968)
Dave Pike - Carnavals (1962)
Beth Hart Band - Immortal (1996)

αλλα 'ναι πσηφιακα ... τα πεταξα στο σκληρο μου - και το μονο απου μπορω να κανω ειναι να τα γροικω ... μουδε να τα ξανοιγω - μουδε να τα κανακευω ...

:(

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Μη γίνεστε θύματα, μήν αγοράζετε δίσκους.
Spotify.
8-)
..δε γινόμαστε θύματα, θα αγοράζουμε δίσκους (μανιωδώς), αλλά ακούμε και Spotify!! ...ε;....τι λες Κωστάκη, πως το βλέπεις;

C

chrispo

Guest
Το βινύλιο έχει μια αναχρονιστική αξία στο σημερινό χώρο του hifi. Δε δικαιολογεί με τίποτα , όλο αυτό το θόρυβο που έχει προκαλέσει με την επανέλευσή του, στο παγκόσμιο σκηνικό.
Προσωπικά δε θα έδινα με τίποτα 25-40 ευρώ για ένα ¨μέσο¨, το οποίο φθείρεται στο χρόνο με τη χρήση , είναι ακόμα δυσεύρετο στην επαρχία και όταν το ακούς σηκώνεσαι κάθε 5-10´ , για να αλλάξεις κομμάτι...και ζείς με το άγχος μη τελειώσει ο δίσκος και σου ¨φάει ¨ την κεφαλή....χώρια που κάθε λίγο και λιγάκι πρέπει να ανακατεύω τα εξώφυλλα, για να βρώ τον επόμενο που θα βάλω για να ακούσω...άσε που τα πικάπ με τις κεφαλές , αλλιώς παίζουν το χειμώνα , αλλιώς το καλοκαίρι, αλλιώς άμα βρέχει,αλλιώς,αλλιώς,....κ.ο.κ
...να έχω μερικούς , διαλεγμένους δίσκους να κάνω την ¨πλάκα¨ μου...OK..το δέχομαι, ή να ακούω τα βινύλια πού´χω από παλιά...αλλά να χάνω τον ύπνο μου για το πώς θα γεμίσω τη δισκοθήκη μου, με καινούργιους δίσκους...ΟΧΙ ,ευχαριστώ δε θα πάρω...την ¨βρίσκω¨ πολύ καλύτερα( και πολύ οικονομικότερα), με τα CDs, τα spotify, tidal, HD net radio...κ.ο.κ, χωρίς άγχος, χωρίς κόπο και κυρίως πιο πρακτικά και ξεκούραστα.( την τεχνολογία πρέπει να την χρησιμοποιούμε υπέρ μας, για να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο ¨προσβάσιμη¨ και όχι το εναντίον).

Last edited by a moderator:

Reaction score
1.147
καθένας με το βίτσιο του.

Κάποιοι εδώ μέσα βάζουν να παίζει white noise βυθισμένοι στην chesterfield πίνοντας ουσκάκι μαζί με ένα χαλαρό διάβασμα των pdf.

Reaction score
431
Το LP είναι αντίκα και σαν αντικα εχει την αξία της. Αυτός που την έχει και την χαίρεται θυμάται άλλες εποχές και ταξιδεύει.Σαν να έχεις μια Norton commando και να την βγάζεις απο το γκαράζ τα σαββατοκύριακα του Μαϊου να γουστάρεις. Να την πλένεις να την γυαλίζεις να την ρυθμίζεις καθε 1000 χιλιόμετρα κτλ όπως ακριβώς τα πικάπ και τα βινύλια.
Κάποιοι μάζεψαν βινύλια και τα ακούν ελάχιστα μια φορά το χρόνο (εγώ), κάποιοι τα ακούν συχνότερα.
Όμως το να πάει ένας πιτσιρικάς να αγοράσει δίσκους και στην τιμή που ζητάν οι απατεώνες των δισκογραφικών είναι χαμένος κόπος.
Βρήκαν τώρα ολοι οι παραπάνω απατεώνες και μας ζαλίζουν, ας πάνε να αγοράσουν DCV για να πηγαίνουν καθε μέρα στην δουλειά να βρωμάν λάδια και να αλλάζουν ρούχα πριν μπουν στο γραφείο.
Υ.Γ. Βρέθηκαν και 4 βλαμμένοι και κάναν και εκπομπή στην τηλεόραση με το πιασάρικο όνομα βινύλιο σου λέει , να έλεγαν και τίποτα της προκοπής για το βινύλιο καλά θα ήταν, και αυτοί αντίκες είναι αλλά δεν το κατάλαβαν ακόμα.
Υ.Γ2. στο γραφείο ακούμε youtube και γουστάρουμε!

Reaction score
7.102
Οντως το βινυλιο δεν εφυγε ποτε,απλα εκανε μια μεγαλη και μακροχρονια οπισθοχωρηση,μεχρι να αποδειχθει οτι ο μεγαλος του αντιπαλος το cd,ηταν πολυ....λιγο. Για το μελλον ομως δεν μπορω να κανω προβλεψη,γιατι καποια στιγμη στο μελλον (μακρινο) δεν θα υπαρχουν οι σημερινοι μουσικοφιλοι ανω των 35 ετων, που μεγαλωσαν με το βινυλιο (εστω καποια χρονια),ενω οι πιο εξελιγμενες μορφες ψηφιακης μουσικης υψηλης αναλυσης θα γινουν πιο προσιτες. Για τις ηλικιες απο εκει και κατω,αποτελει μαλλον ενα vintage αντικειμενο,παρα ενα μεσο αναπαραγωγης μουσικης (για αυτο και το φαινομενο αρκετοι να εχουν πικαπ στο σπιτι τους,αλλα να μην εχουν δισκους....).
Το μονο σιγουρο ειναι οτι για να ακουσεις καλα μουσικη θα πρεπει να σηκωσεις καποιο "καπακι",για αλλους θα ειναι το διαφανο καπακι του πλατω τους, για καποιους αλλους (πολυ περισσοτερους) θα ειναι το καπακι-οθονη του λαπτοπ τους.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.024
Το βινύλιο κανει περιπου το 5% του συνολικού τζίρου των μέσων :gotcha:.

Τα εχω ανεβάσει τα επίσημα στατιστικά απο Αμερική, Αγγλία, Γερμανία κτλ επανειλλημένως. Να μην τα ξαναλέμε. Απλώς ειχε μεγάλη άνοδο πριν απο μερικα χρόνια. Οπως ο Λεβέντης, ξαφνικά έπιασε ποσοστά απο το πουθενά. Αλλα μεχρι εκεί.

Και μάλιστα κόλλησε τελευταία, τέρμα και η άνοδος.

Μην τρώτε τον παπά. Γραφικότητα ειναι, τίποτα παραπάνω.

C7C7EB94-7056-410C-811E-999C5A531EF6.jpeg

Last edited:

Reaction score
523
Ο καθε άνθρωπος έχει τη δική του άποψη,
Αλλοι γουσταρουν spotify αλλοι γουσταρουν youtube αλλοι cd αλλοι βυνιλιο....δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει καποιοι να εχουν δικιο και καποιοι αδικο...
Δε καταλαβαινω γιατι πρεπει ο οποιοσδηποτε να κρινει το διπλανο του....
Ακουστε ο καθενας οτι θελει να ακουει....αγοραστε οτι θελετε να αγορασετε και ασχοληθειτε με τον εαυτο σας.....γαλουχιση και συμβουλή στα παιδια σας και σε όποιους σας τη ζηταν....
Υποτιθεται οτι ειστε μορφωμενοι ανθρωποι....αλλα συχνα πυκνα βγαζετε "βλαβες"....χαλαρωστε.....ακουστε μουσικη....οπως εσεις γουσταρετε....
Και αφηστε τους αλλους να ακουν οπως αυτοι γουσταρουν....
Υγειες...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.024
Ο καθένας μας εχει την ελευθερία να ακούει οπως του αρέσει. Σαφώς.

Επίσης ο καθένας μας εχει την ελευθερία να εκφέρει την αντικειμενική πραγματικότητα, στην συγκεκριμένη περίπτωση πως το βινύλιο ειναι μέσο παρωχημένο, περιορισμένων δυνατοτήτων αναπαραγωγής (για να το πω ευγενικά), άβολο και πανάκριβο.

Ή μήπως δεν ισχύει η ελευθερία της αναφοράς της πραγματικότητας για να μην πικραθούν κάποιοι;

Reaction score
523
Φιλε dimifoot, οταν ο οποιοσδηποτε εκφερει μια αποψη....δεν ειναι παρα υποκειμενικη....κοινώς ......αποψη του......
Οι επιθετικοι προσδιορισμοι που χρησιμοποιησες δε, ειναι επίσης υποκειμενικοι...
Δεν σου "τη λέω" απλά προσπαθω να σου πω οτι ολα ειναι υποκειμενικα...

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Ο καθένας μας εχει την ελευθερία να ακούει οπως του αρέσει. Σαφώς
..σαφέστατα συμπληρώνω εγώ Δημήτρη.
Επίσης ο καθένας μας εχει την ελευθερία να εκφέρει την αντικειμενική πραγματικότητα
Θα συμφωνήσω επίσης, με μια μικρή αλλαγή όμως, αντικασταση της λέξεως "αντικειμενική" με τη λέξη υποκειμενική,

διότι

απόψεις σαν την παρακάτω:

το βινύλιο ειναι μέσο παρωχημένο, περιορισμένων δυνατοτήτων αναπαραγωγής (για να το πω ευγενικά), άβολο και πανάκριβο.
κάθε άλλο παρά αντικειμενική μπορεί να είναι! Δεν έχουμε όλοι την ίδια άποψη.
Ή μήπως δεν ισχύει η ελευθερία της αναφοράς της πραγματικότητας για να μην πικραθούν κάποιοι;
..ή σωστότερα, την πραγματικότητα όπως την αντιλαμβάνονται οι μουσικόφιλοι που αντιπαθούν το συγκεκριμένο μέσο. Μάλλον αυτό εννοείς..

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425
Ο πραγματικός μουσικόφιλο ς είναι αυτός που δεν λέει όχι σε κανένα ηχητικό φορμά και είναι αυτός που είναι κυρίως ακομπλεξάριστος.

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.974
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas