Το Νύο Πλανητόριο

Reaction score
62
Ποιοί από εσάς έχουν πάει στο νέο ψηφιακό πλανητάριο στην Αθήνα και τί εντυπώσεις είχατε? Πήγα σήμερα και έπαθα την πλάκα μου. Και να φανταστείτε μερικές εικόνες ήταν κάπως θολές. Φανταστείτε να προβάλλει και σε HD!!

Reaction score
150
εχω ακουσει τα καλυτερα και θελω να παω!αντε για να δουμε!το καλοκαιρι αν παω βερολινο δεν θα χασω την αιθουσα IMAX αυτη και αν ειναι εμπειρια!

Reaction score
5
Έχω πάει σε IMAX οθόνες αρκετές φορές. Με έπιασε πονοκέφαλος στις περισσότερες. Δεν βλέπω τον σκοπό της larger-than-life οθόνης. Είναι αφύσικη. Άσε που πρέπει να γυρνάς τα μάτια και το κεφάλι σου συνέχεια. Μια ζαλάδα. Για 1-2 φορές είναι ΟΚ, αλλά δεν θα πήγαινα συνέχεια.

Τα πλανητάρια τα προτιμώ, έχω πάει σε 4-5 ανά τον κόσμο.
Έχω πάει στο Ίδρυμα Ευγενίδου πριν 15+ χρόνια, αλλά έχω διαβάσει για τους νέους ψηφιακούς προβολείς και θα το επισκευθώ σύντομα. Πρέπει να είναι πολύ καλό.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Πού είναι τό καινούριο Πλανητάριο παιδιά?

exile

Videocameras
Reaction score
4.511
Καλο θα ηταν ολοι να πατε.Αν και αργια αυριο θα ειναι ανοιχτα-οχι για το κοινο- διοτι ερχονται οι Αμερικανοι που ανελαβαν την ριζικη αλλαγη του πριν 2,5 χρονια.
Οσο για τους ψηφιακους προβολεις που αναφερετε,αρκει να σας πω οτι χρειαζεται ειδικη υδραυλικη ανυψωση -τυπου κλαρκ- για να φορτωθουν οι ταινιες στην προβολη. :cool: :cool:
Υποψιν οτι εαν κατι δεν πληρει τις προυποθεσεις που εχουν οριστει ,αυτοματα "διαγραφεται"....

Reaction score
0
Έχω πάει στο νέο πλανητάριο δυο τρεις φορές. Ενδιαφέρουσα εμπειρία. Οι ταινίες θόλου είναι εντυπωσιακές αλλά στο τέλος έχεις μια μικρή ζαλάδα, μάλλον οφείλετε στην τεράστια οθόνη και στο ότι αναγκάζεσαι να γυρνάς το κεφάλι συνεχώς.
Αξίζει να το επισκεφθείς.

Προσπαθήστε να καθίσετε στις πίσω θέσεις, δίνει καλύτερη αίσθηση παρόλο που θεωρητικά όλες οι θέσεις είναι ίδιες.

Reaction score
3
Πρίν απο ένα χρόνο είχα πάει τελευταία φορά.
Αλλοιώς μου το είχαν περιγράψει και αλλοιώς το βρήκα...
Μονολεκτικά η μόνη λέξη που ταιριάζει είναι,- ΕΜΠΕΙΡΙΑ - :D
Η οθόνη,ή καλύτερα ο θόλος είναι πραγματικά εντυπωσιακός.Τα θέματα όμορφα και προσεγμένα.Ο ήχος μεγαλόπρεπος και συνδιάζεται αρμονικά με την μεγάλη εικόνα.

Το μόνο αρνητικό που μπορώ να πω είναι η ελαφριά ζαλάδα που έννοιωσα και εγώ,η οποία μάλλον ωφείλετε στα γρήγορα κινούμενα πλάνα που σε συνδιασμό με την κίνηση του κεφαλιού για την παρακολούθηση του θέματος στην τεράστια οθόνη,αλλά και με την σχετική θολούρα,όπου υπεύθυνο πάλι είναι το μέγεθος της οθόνης.

Σκέφτομαι να το ξανα επισκευθώ,τώρα που έχει καινούργια θέματα.

Reaction score
62
Είδα επίσης και το "Θαυμαστές τοποθεσίες", το οποίο είναι προβολή θόλου. Είναι ένα μαμάτο IMAX ντοκυμαντέρ, που αξίζει να δούνε όλοι. Τα μόνα που με χάλασαν ήταν ορισμένες θολές εικόνες, που σε ζάλιζαν (γιατί συμβαίνει αυτό με τη θολούρα) και ορισμένα πλάνα που χ'αριν εντυπωσιασμού, "σηκώνονταν" αφύσικα στο θόλο, που σε αποπροσανατόλιζε. Είδα και πώς περνάνε την ταινία στο μηχάνημα και έπαθα την πλάκα μου. Θέλει πολύ μαστοριά! Όσον αφορά το μέγεθος του φίλμ...σίγουρα δεν μπορεί να βγεί αντίστοιχη βινταιοκάμερα, εκτός αν έχει το μέγεθος αυτοκινήτου!!!

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Τι ψηφιακοι προβολείς ρε παιδιά;

Κανένα πλανητάριο στο κόσμο δεν πάιζει με "ψηφιακή μουστάρδα" τουλάχιστον οσα θέλουν να σέβονται τον ευατό τους.

Barco 909 split type, and the black is out there :mrgreen:

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.156
Στο Πλανηταριο μπορουμε να δουμε δυο ειδων
προβολες
1 με CRT προβολεις (αστονομικα θεματα) με μετρια εικονα

2 ΙΜΑΧ ταινιες με φοβερη εικονα και ηχο
(ειναι κανονικη ΙΜΑΧ αιθουσα)
Οι ΙΜΑΧ ταινιες δεν ειναι ψηφιακες αλλα με φιλμ 70mm .

Reaction score
0
Διαφορετικες προβολες στην ιδια αιθουσα.
Κοιταξε το προγραμμα των παραστασεων, ταινιες θολου ειναι οι IMAX ταινιες

Link για το πλανηταριο:
www.eugenfound.edu.gr/portal/gr

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.156
Στη ιδια αιθουσα
Στην μεση βγαζει φως η μηχανη Imax
και γυρω γυρω υπαρχουν αρκετοι CRT ετσι ο καθενας να καλυπτει μερος του θολου.

Παμε Κυριακη να δουμε IMAX?

Reaction score
41
Τι ψηφιακοι προβολείς ρε παιδιά;

Κανένα πλανητάριο στο κόσμο δεν πάιζει με "ψηφιακή μουστάρδα" τουλάχιστον οσα θέλουν να σέβονται τον ευατό τους.

Barco 909 split type, and the black is out there :mrgreen:

Aμάν!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:
Τι κανόνι είναι τούτο???? :roll: :roll:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Πριν 2-3 χρονια το HITECH ειχε κανει παρουσιαση του πλανηταριου.Θα ψαξω να το βρω και θα σας πω λεπτομερειες για το συστημα ηχου-εικονας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.518
Members
38.456
Νεότερο μέλος
citizen$