Το Πρώτο Μου Λαμπάτο Συστηματάκι...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Θα βρεθούν ανταλλακτικά αν, ο μη γένοιτο, χρειαστεί?
Αυτό είναι ίσως το μόνιμο άγχος του κάθε χαϊφιντελιστή πριν από κάθε σημαντική αγορά.
Γι' αυτό και όλοι δύσκολα εμπιστεύονται μικρές εταιρίες και προτιμούν την σιγουριά και την ασφάλεια ενός "μεγάλου" κατασκευαστή...

Όμως οι εμπειρίες μου στην υπόθεση service-ανταλλακτικά με έπεισαν ότι αυτό που μετράει ΔΕΝ είναι το όνομα αλλά η αξιοπιστία αυτού που θα αναλάβει να σου κάνει το Service (δηλ. του αντιπρόσωπου).

Μπορείς να αγοράζεις από μικρές εταιρίες με αξιόπιστους αντιπρόσωπους και να μην έχεις προβλήματα. Μπορεί όμως να πας σε μεγάλο όνομα και να την φάς...

Επί του προκειμένου τώρα η περίπτωση του Τσακιρίδη για όσους ενδιαφέρονται για λαμπάτα μηχανήματα είναι άκρως δελεαστική απλά γιατί θα παίζουν εντός έδρας και μάλιστα με δοκιμασμένα αξιόπιστους κατασκευαστές...

Reaction score
666
Σωστά όλα αυτά. Δεν είναι μόνο το όνομα το κριτήριο.
Το ερώτημα είναι κατά πόσον ο κινέζος κατασκευαστής του CAV μπορεί να προσφέρει after sales support σε discontinued models.
Ο Τσακιρίδης είναι στην Ελλάδα και αποδεδειγμένα μπορεί να προσφέρει after sales support και προσιτός είναι.

Reaction score
0
Και απ' ότι ακούγεται είναι και καλά μηχανάκια, που καμία σχέση με την κατηγορία τιμής τους δεν έχουν σε απόδοση. Περιμένω με ανυπομονισία να βγάλει κάποια κομμάτια του καινούριου ολοκληρωμένου να πάω να τον ακούσω.
Η πρώτη παρτίδα έγινε ανάρπαστη, μέχρι και τα demo πουλήθηκαν!!!

Reaction score
666
Πιστεύω πως ο ήχος τους θα είναι σαν των monoblock Artemis. Δεν έχω ακούσει τον Αeolos.

Reaction score
666
Ναι χρησιμοποιώ το ζεύγος προ- τελικού Alexander - Powerhouse.
Ο προ είναι το πιο παλιό μοντέλο με λυχνίες 6H8C(6SΝ7) και ο τελικός έχει EL34.
Βασικά σε ζεύγος προ-τελικού ο προ καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον ήχο.
Ο ήχος του σετ είναι ξεκούραστος δεν κουράζει ποτέ ακόμη και σε μακρόχρονες ακροάσεις με πολύ καλή στερεοφωνική εικόνα. Έχει μεγάλη αληθοφάνεια και ροή. Ειδικά με πικάπ είναι πάρα πολύ καλός και για να πάρεις κάτι παραπάνω πρέπει να δώσεις πολύ περισσότερα χρήματα. Εκείνο που μου αρέσει πιο πολύ είναι η αληθοφάνεια στις χροιές των οργάνων και ειδικά στα κρουστά ( conga bongo, timbales) εκπλήσσει.

Η ισχύς του ενισχυτή είναι επαρκέστατη για ένα χώρο μέχρι 20 τ.μ. με ηχεία ευαισθησίας 91dB. (Αudio Spectrum Artemis V2). Οδηγούνται άνετα.

Reaction score
0
Ο δικός μου χώρος είναι γύρω στα 20 τμ, τα ηχεία πλέον τα JM Lab 906. Γενικά ακούω σε χαμηλές εντάσεις κυρίως βραδυνές ώρες.
Πιστεύεις πως ο Αίολος είναι μια καλή επιλογή?
Επίσης μήπως μπορείς να μου πείς κάθε πότε αλλάζονται οι λάμπες?

Reaction score
666
Τα ηχεία σου τα έχεις δοκιμάσει με άλλον ενισχυτή στο συγκεκριμένο χώρο?
Πάρε τα ηχεία μαζί σου και πήγαινε στον Τσακιρίδη να ακούσεις και μόνος σου.
Δεν είμαι σίγουρος για τον Αίολο 2x45W. O Powerhouse (2x70W) έχει μεγαλύτερο τροφοδοτικό και μετασχηματιστές εξόδου και δεν έχει πρόβλημα να τα οδηγήσει.

Έχω 3 χρόνια τον Powerhouse και δεν έχει χρειαστεί ακόμα να αλλάξω λάμπες.
Ο κατασκευαστής λέει 5000 ώρες δηλ. 5 χρόνια κανονικής χρήσης. Όμως μπορεί να κρατήσουν και παραπάνω. Πρόσεξε να του έχεις πάντα φορτίο (ηχεία) συνδεδεμένα στην έξοδό του. Δεν κάνει να λειτουργήσει χωρίς ηχεία στην έξοδο.

Reaction score
0
Αυτό που έχω κάνει είναι να τα ακούσω με τον S6 της Unison (2x35) και έπαιζαν καλά, αν και ο χώρος ήταν πολύ μικρότερος από το δικό μου (6-7 τμ).
Να σου πώ την αλήθεια ο Powerhouse μου φαίνεται κάπως τεράστιος για σαλόνι, αλλά μπρός στα κάλη τι' ναι ο πόνος...

Reaction score
666
Άκουσε και τα δύο και αποφασίζεις. Έχω τοποθετημένο στο πάτωμα τον Powerhouse
ενώ τις υπόλοιπες συσκευές σε rack.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.896
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster