Το εδεσματολόγιον του αβουσάιτ.(οι συνταγές μας)

indikos001

Games
Editor
Μηνύματα
4.047
Reaction score
4.015
Γλυκό με γευση καφέ. :)
IMG_6209.jpeg


Καφές στιγμιαιος 35g
Ζάχαρη 120 g
νερό 140 ml
Κρέμα σαντιγί 33-36% 400 ml
Συμπυκνωμένο γάλα 80 ml
Μπισκότα 10 τεμ
Αλκοολ
Σοκολάτα κουβερτουρα

σε ενα μπολ χτυπάμε καφε ζαχαρη και νερό με μιξερ
IMG_6211.jpeg


σε ενα αλλο χτυπάμε (καλά)τη κρεμα,προσθετουμε το γάλα και ξαναχτυπαμε.

IMG_6212.jpeg


Μολις ειναι ετοιμο τα ανακατευουμε μαζι και είναι ετοιμο.

Σε ενα μπολάκι βάζουμε μια στρώση από το μίγμα

Σπάμε τα μπισκότα με το χέρι και προαιρετικά τα βρέχουμε με λικέρ αν έχουμε.

Ρίχνουμε λίγα πάνω από την 1η στρώση

Συμπληρώνουμε με μίγμα μέχρι πάνω στο μπολ και ρίχνουμε τριμμένη κουβερτούρα για γαρνιτούρα.

Ψυγειο.

IMG_6228.jpeg


Εξτρα Tip : καλό είναι να φαγωθει σύντομα γιατί ο καφές υγροποιείται τη δεύτερη μέρα.
 



Μηνύματα
27.261
Reaction score
25.257
Αν υγροποιηθεί ο καφές όπως λες κάθεται η όλη κρεμώδης φάση ή χαλάει και δεν τρώγεται ?
Πόσο χτυπάς την κρέμα ? 1 λεπτό ?
Ανακατεύεις μετά με το χέρι ή με μίξερ ?
Υπάρχει περίπτωση να κόψει από το πολύ χτύπημα ?
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.111
Reaction score
20.605
Τζατζίκι α μα φασόν

Υλικά
:
  • Κιμάς μοσχαρίσιος 1kg, (περασμένος μια φορά από τη μηχανή, άιντε δε θέλω αηδίες). Αν ο χασάπης είναι ευέξαπτος και το τραβάει ο οργανισμός του να του κάνετε γυμνάσια, αντί μοσχαρίσιου, ζητήστε κιμά χοιρινό και γίδινο ανάμεικτο.
  • Αλάτι
  • Γιαούρτι στραγγιστό 1 kg με λιπαρά 10%
  • Σκόρδο (δυό σκελίδες γουιλ ντου τζασ-φάιν)
  • Ένα αγγούρι (κατά προτίμηση ίσιο)

Εκτέλεση (της συνταγής...)

Πάρτε τον κιμά και αλατίστε τον καλά και πλάστε πέντε έως έξι ισομερή μπιφτέκια, κάνοντας απαλές κινήσεις. Μη τον ζουλάτε και τον ξαναζουλάτε με τα βάρβαρα χέρια σας, λες κ' ε'ιναι ζυμάρι. Ψήστε τα μπιφτέκια για 7-15 λεπτά αναλόγως του γούστου σας.

Ενώ ψήνονται τα μπιφτέκια, πετάξτε το σκόρδο και το αγγούρι στα σκουπίδια και κρατήστε το γιαούρτι, να το φάτε σκέτο αργότερα.

Αφτά.
 

indikos001

Games
Editor
Μηνύματα
4.047
Reaction score
4.015
Αν υγροποιηθεί ο καφές όπως λες κάθεται η όλη κρεμώδης φάση ή χαλάει και δεν τρώγεται ?
Όχι δεν γίνεται τόσο χάλια όσο το περιγράφεις.
Απλά θα δεις λίγο υγρό στον πάτο .
Αν θες να το αποφυγεις τριψε μπισκοτο και βαλε στον πατο να το απορροφυσει.

Πόσο χτυπάς την κρέμα ? 1 λεπτό ?
Την χτυπάς τόσο ώστε να είναι αρκετά πηχτή.
Αυτή δηλαδή που έβαλα με 35% είναι ιδανική για τέτοια χρήση.
4 λεπτα στην χαμηλη ταχυτητα θα τα ήθελε.

Προτείνω να ξεκινήσεις το χτύπημα πρώτα της κρέμας και μετα του καφέ.
Ο λόγος είναι για να μην αρχίσει να κάθετε και να νερώνει ο καφές αυτά τα 5 λεπτά που θέλει η κρέμα.

Ανακατεύεις μετά με το χέρι ή με μίξερ ?
Χέρι με μαριζ ,απλά να ανακατευτούν μεταξύ τους θέλουμε σε αυτό το σημείο.

Υπάρχει περίπτωση να κόψει από το πολύ χτύπημα ?
Δεν ξέρω, δεν μου έτυχε.

Ανεβασε φωτο τη δοκιμη σου. :)
 



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.719
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top