Το ζαχαρωτό μου παρακαλώ

Reaction score
17
(έχω ανοίξει και άλλο θέμα για φωτογραφική, είναι δυο χωριστά)

Χαίρεται κατοικώ στη Γερμανία και μέρος της καθημερινότητας μου περιλαμβάνει ποδήλατο και μετακίνηση με τραίνο και ενδυμασία κατάλληλη για τις χαμηλές θερμοκρασίας. Έτσι για να μην υποφέρω πάνω από το κρύο έχω μετατρέψει το μπουφάν μου σε "εργαλείο" Η μια τσέπη διαβατήριο και εισητήριο, η δίπλα λεφτά η από κάτω γάντια και η εσωτερική κινητό.

Θα ήθελα κάπου εκεί να βρεθεί χώρος για μια μηχανή ζαχαρωτό και εξηγούμαι. Με τις καθημερινές μετακινήσεις μου βλέπω αρκετές εικόνες που θα ήθελα να κρατήσω. Για παράδειγμα ενώ σήμερα πήγα στο σταθμό με το τραίνο άνετα όταν γύρισα ήταν ολο καλυμμένο από χιόνι (στιγμή που ήθελα να αποθανατίσω) . Επειδή γίνονται και άλλα διαφορα τρελά που θα ήθελα να φωτοφραφίσω. Ψάχνω για μια μικρη μηχανή με καλή ευαισθησία σε χαμηλό φωτισμό. Π.χ να μπορώ να τραβήξω κάτι με φωτισμό το βράδυ τη λάμμπα στο δρόμο, ή ομιχλώδες τοπίο. Έχετε στο μυαλό σας κάτι τέτοιο να προτείνετε;

Ευχαριστώ

Reaction score
8
Απάντηση: Το ζαχαρωτό μου παρακαλώ

Νομίζω οτι η Olympus XZ-1 θα σε καλύψει απόλυτα

Reaction score
298

Ψάξε τις compact με βάση το μέγεθος αισθητήρα. Όσο πιο μεγάλος τόσο καλύτερη η απόδοση στις συνθήκες που σ'ενδιαφέρουν ( αρκεί και η μηχανή να είναι σχετικά σύγχρονης τεχνολογίας , πχ 2010 και μετά). Δες την Canon GX1

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.219
Λογικα θελεις μια κομπακτ μ ενα πολυ καλο αποτελεσμα εικονας η μια συμμαζεμενη Mirrorless μ ενα σταθερο καλο φωτεινο φακο, αλλα δεν ξερω αν θα σε καλυψει το zoom.

να προτεινω απο κομπακτ ειτε την olympus xz1 η τη νεα xz 2, απο Canon την S95 - s100 η βεβαια και την GX1 Που σωστα ειπε ο Ορεστης παραπανω, και διαφορες ακομη λυσεις βεβαια..

τα οικονομικα σου?

Reaction score
298

Ναι, πολλά παραδείγματα:

Τώρα που έχεις έναν οπτικό μπούσουλα για τα μεγέθη αισθητήρων, μπορείς με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αναγράφονται στη μηχανή να καταλάβεις το εμβαδό που έχει η επιφάνεια του αισθητήρα. Όσο μεγαλύτερη, τόσο το καλύτερο κατα κανόνα ( η εξαίρεση αφορά το φακό αλλά μην μπλέξεις πολύ μ'αυτό το θέμα τώρα).

Γιαυτό θεωρώ μια πολύ καλή επιλογή την GX1 καθώς και τις compact που πλησιάζουν το μέγεθος του αισθητήρα της

Να ρωτάς πάντα το εμβαδό αισθητήρα εφόσον σ'ενδιαφέρει η ποιότητα εικόνας. Είναι σαφώς πιο σημαντικό στοιχείο απο τον αριθμό των megapixels.

Reaction score
298

Νομίζω πως το τεστ επιβεβαιώνει τις προτάσεις μας όλο το προηγούμενο διάστημα Γιάννη!

Επίσης θα πρότινα σε όποιον θέλει να δει χειροπιαστά παραδείγματα σύγκρισης μεταξύ των υποψήφιων γι'αγορά μηχανών να δοκιμάσει το link εδώ : http://www.dpreview.com/reviews/sony-cybershot-dsc-rx100/14

και στις επιλογές να βάλει τις μηχανές που επιθυμεί σε όλες τις ευαισθησίες ( iso100-iso1600 τουλάχιστον) για να δει τη διακύμανση στην απόδοσή τους. Τα σημεία με πολλές λεπτομέρειες στην εικόνα είναι αρκετά χαρακτηριστικά για να καταλήξουμε σε κάποια μηχανή.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead