Το ηχοσύστημα του Μιχάλη Κορ.

Reaction score
0
Ας πω κ εγώ το σύστημά μου...
Πήρα πριν 10 μέρες αγόρασα ένα καινούργιο Honda Civic type S, 1800 κυβικά, κόκκινο. :107:
Άφησα το εργοστασιακό στερεοφωνικό αλλά του πρόσθεσα ένα ζευγάρι στις πόρτες μπροστά διαιρούμενα mid/bass + tweeter, της Morel, σειράς Dotech mkII, χειροποίητα. Επίσης, έβαλα ενισχυτή της caliber 5κάναλο, μοντέλο ca 5900, αλλά και υπογούφερ επίσης της caliber 10", μοντέλο cwr 10(ίδιο με αυτό), στην δική του κούτα. O ενισχυτής οδηγεί με τα 2 κανάλια τα tweeter, με τα άλλα 2 κανάλια τα midbass και με το 5ο κανάλι το υπογούφερ. Πίσω ηχεία δεν έβαλα, ενώ τα δικά του ηχεία στις πίσω θέσεις τα απενεργοποίησα. Επίσης, έβαλα κ ρυθμιστικό subwoofer fader για καλύτερη ρύθμισή του. Επειδή το μηχάνημα του αυτοκινήτου δεν είχε έξοδο για ενισχυτή η σύνδεση γίνεται με μηχανήματα high/low. Τέλος, οι πόρτες μονώθηκαν με ειδικό μονωτικό υλικό, ενώ επειδή το μηχάνημα του αυτοκινήτου δεν στέλνει σήμα πότε ανάβει, προστέθηκε στην κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου ένας "retro" διακόπτης, αεροπορικού τύπου για on/off του ενισχυτή. :111:

Attachments

Reaction score
0
Re: ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ???

Τρείς ακόμα φωτογραφίες με τον ενισχυτή στην κούτα του, τον διακόπτη κ το τελικό αποτέλεσμα στον χώρο αποσκευών. :116:

Attachments

Reaction score
0

Ωραίος!:cool_4:

Η κεντρική πηγή σε περιορίζει αρκετά αλλά στη συγκεκριμένη κονσόλα η αισθητική διαταράσσεται εαν τοποθετήσουμε aftermarket πηγή.
Συν το κόστος για το πλαίσιο αντικατάστασης που αν θυμάμαι καλά κοστίζει γύρω στα 100 ευρώ.
Η μόνωση κρίνεται απαραίτητη αφού η πόρτα του Civic είναι σχετικά "άδεια".

Τα μεγάφωνα της Morel είναι καλή επιλογή και πραγματικά μου κάνει εντύπωση(θετική φυσικά) που αποφάσισες να παίξεις ενεργά!

Ερώτηση:Για την έναυση του ενισχυτή,βλέπω ότι το module της Phonocar βγάζει σήμα remote.
Γιατί χρησιμοποίησες εξωτερικό διακόπτη?

Τέλος καλά έκανες και πέταξες τα πίσω μεγάφωνα.
Είναι ίσως ό,τι χειρότερο υπάρχει χώρια που χαλάνε γενικά τη στερεοφωνική εικόνα.

Αυτά από εμένα!
Μιχάλη καλορίζικο και καλές ακροάσεις!!:605:

HV

Reaction score
0

H Κεντρικη πηγη οχι μονο τον περιοριζει αλλα σε γενικες γραμμες ο ηχος που θα βγαζει λογο του οτι δεν εχει υποδοχη για ενισχυτη θα ειναι αισθητα χειροτερος αποτι αν ειχε μια after market πηγη.....

HV

Reaction score
0

Ναι αλλα με το να χρησιμοποιει αυτο το Adaptoraki χανει σε σχεση με το αν δεν το χρησιμοποιουσε. Αυτο τουλαχιστον μου ειχαν πει απο την Focal την Radical Audio την Pyramid και την Boss πριν 4 χρονια οταν εφτιαχνα το δικο μου.

Reaction score
0

Εννοείται ότι χάνεις πολύ από την εργοστασιακή πηγή σε σχέση με μια aftermarket. Το κακό όμως είναι ότι το αμάξι είναι με τέτοιο τρόπο καλωδιωμένο που κ να μπει άλλη θήκη για να μπει μετά 2din μηχάνημα, το υπάρχον μηχάνημα πρέπει να παραμείνει μέσα στο αμάξι συνδεδεμένο κάπου....! Το έχω ψάξει πάρα πολύ πριν προχωρήσω κ λύση ακόμα δεν υπάρχει. Η κεντρική πλακέτα της εργοστασιακής πηγής ελέγχει κεντρική οθόνη κ κουμπιά τιμονιού. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο εξάρτημα για αντικατάσταση, ακόμα δλδ...ελπίζουν όλοι ότι η Honda θα βγάλει κάτι σύντομα. Αν ναι τότε θα αλλάξω σίγουρα πηγή.
Το θέμα τώρα του διακόπτη...κρίθηκε απαραίτητος γιατί το αμάξι δίνει ρεύμα από το κλειδί, οπότε ο ενισχυτής ανάβει συνέχεια. Η πηγή αυτή δίνει συνέχεια σήμα ότι είναι ενεργή, ακόμα κ αν είναι σβηστή ! Οπότε ο αντάπτορας της phonocar νομίζει ότι του έδωσε εντολή, άρα ανάβει συνέχεια !
Τα ηχεία της Morel σε συνδυασμό με την ηχομόνωση είναι ότι πρέπει για το αμάξι αυτό. Το καλό είναι ότι έχει καλές θέσεις για τα tweeter με σωστή κλίση κιόλας.
Τώρα τα στρώνω τα ηχεία, θέλουν 40-50 ώρες για "έρθουν".
Ήδη στις 10 ώρες που είμαι έχει διαφορά. Στην αρχή είχαν στεγνό ήχο αλλά σιγά-σιγά γεμίζουν. Το ρυθμιστικό του υπογούφερ όλα τα λεφτά, αφού η πηγή είναι λίγο "λίγη"...

Reaction score
41
Απάντηση: ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ???

Μιχάλη, καλορίζικο και καλές ακροάσεις!!:107:
Καλά έκανες και έβαλες μόνωση. Χωρίς αυτήν το αποτέλεσμα θα ήταν σαφέστατα χειρότερο......

Θα μπορούσες να ψάξεις λίγο το θέμα για remote και εξόδους προενίσχυσης από την πηγή.
Ένας καλός ηλεκτρονικός και λίγη όρεξη, με την πηγή στα χέρια, θα μπορούσε να σου βγάλει μια διπλή έξοδο προενίσχυσης από την μαμά πηγή!!
Θες να ρωτήσω μήπως βρούμε κάποιον που ασχολείται??

Αλλιώς περιμένουμε.
Κάποια στιγμή (αν δεν υπάρχει ήδη) κάποιος μεγάλος κατασκευαστής (μάλλον η Pioneer) θα βγάλει τους κατάλληλους αντάπτορες για να μπορείς να αλλάξεις πηγή.
Τι πηγή σε ενδιαφέρει?
Multimedia (πχ 2din) ή audio??

HV

Reaction score
0

Η Pioneer και η Kenwood εχουν adapters για τα controls του τιμονιου για ολα τα αυτοκινητα της αγορας. Οσο για την οθονη σε ολα τα αμαξια δυστυχως ετσι ειναι...Κερδιζεις σε ηχο και σε απολαυση αλλα χανεις στην οθονουλα.

Reaction score
0

Εδώ φαίνεται το ρυθμιστικό της phonocar για το subwoofer. Σε πολύ καλό κ κρυφό σημείο...:105:

Attachments

Reaction score
0

Η Pioneer και η Kenwood εχουν adapters για τα controls του τιμονιου για ολα τα αυτοκινητα της αγορας. Οσο για την οθονη σε ολα τα αμαξια δυστυχως ετσι ειναι...Κερδιζεις σε ηχο και σε απολαυση αλλα χανεις στην οθονουλα.
Δυστυχώς καμία ακόμα εταιρεία δεν υποστηρίζει το νέο Civic...όσον αφορά την οθόνη, δεν συμφωνώ για όλα τα αμάξια, στο opel corsa που είχα πριν, είχα συνδέσει jvc πηγή κ η οθόνη έπαιζε μια χαρά, λόγω ύπαρξης αντάπτορα φυσικά.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ???

Μιχάλη, καλορίζικο και καλές ακροάσεις!!:107:
Καλά έκανες και έβαλες μόνωση. Χωρίς αυτήν το αποτέλεσμα θα ήταν σαφέστατα χειρότερο......

Θα μπορούσες να ψάξεις λίγο το θέμα για remote και εξόδους προενίσχυσης από την πηγή.
Ένας καλός ηλεκτρονικός και λίγη όρεξη, με την πηγή στα χέρια, θα μπορούσε να σου βγάλει μια διπλή έξοδο προενίσχυσης από την μαμά πηγή!!
Θες να ρωτήσω μήπως βρούμε κάποιον που ασχολείται??

Αλλιώς περιμένουμε.
Κάποια στιγμή (αν δεν υπάρχει ήδη) κάποιος μεγάλος κατασκευαστής (μάλλον η Pioneer) θα βγάλει τους κατάλληλους αντάπτορες για να μπορείς να αλλάξεις πηγή.
Τι πηγή σε ενδιαφέρει?
Multimedia (πχ 2din) ή audio??
Ευχαριστώ Γιάννη.
Το έχω κοιτάξει για προενίσχυση αλλά θέλει μεγάλη εγχείρηση...
Λέω να περιμένω λίγο κ βλέπουμε. Μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό πάντως.:107:
Για πηγή αυτό που με νοιάζει είναι κάτι καλό ηχητικά, αν έρχεται κ πακέτο με οθόνη μεγάλη δεν με ενοχλεί, αλλά προτεραιότητα είναι η καλή ηχητική απόδοση.
Αν βρείτε κάτι είμαι όλος αυτιά !!! Αντάπτορας κτλ. :137:

HV

Reaction score
0

Βγαζουν για μερικα μοντελα και adapters για οθονη...Εγω προσωπικα δεν το βρηκα χρησιμο και δεν το εψαξα...Εξαλλου η οθονουλα του Pioneer ειναι και εγχρωμη οποτε μαρεσει περισσοτερο.
Οντως για το Civic η Pioneer εστω δεν εχει Adapter...Και μενα ομως που εχω βαλει Adapter σπανια χρησιμοποιω του τιμονιου.

Reaction score
0

Εγώ από την άλλη βρίσκω πολύ χρήσιμα τα χειριστήρια στο τιμόνι...
Στην φωτό κάτω φαίνονται στο τιμόνι αριστερά αυτά του τιμονιού, ένταση, σταθμοί, αλλαγή μπάντας μνημών & αναζήτηση σταθμού χειροκίνητα, ενώ στα δεξιά του τιμονιού είναι τα ρυθμιστικά του cruise control και από κάτω τα χειριστήρια του υπολογιστή ταξιδίου. Στο βάθος φαίνεται κ η πηγή του αυτοκινήτου. Είναι όμορφη η άτιμη κ διαβάζει κανονικά κ πολύ εύκολα mp3, ακόμα κ μέσα σε φακέλλους κτλ.

Attachments

Reaction score
41

Μου αρέσει το ταμπλό!!
Είναι πολύ όμορφο και διαφορετικό!!
Και μου αρέσει ιδιαίτερα και το τιμόνι με τις λεπτομέρειες μπράτσα αλουμινίου.......
Και τα πεντάλ....
Και....
Σταματάω γιατί δεν θα παίρνει μπροστά η 156... :138: :137: :142:

Βλέπω έβαλες και αισθητήρες όπισθεν.....
Χρειάζονται...
Είναι ψιλός ο κώλος στο Civic

Reaction score
0

Γιάννη πίσω χωρίς αισθητήρες απλά δεν μπορείς να παρκάρεις !!! χαχαχαχα
Οι αισθητήρες ήταν δώρο αντιπροσωπείας. Όπως επίσης κ ο γυροσκοπικός συναγερμός, επιπλεόν του εργοστασιακού συναγερμού & immobiliser.

HV

Reaction score
0

Εμενα παλι δεν με εντυπωσιαζουν τα εσωτερικα της Honda καθως και αλλων εταιρειων απο εκεινα τα μερη...Ωστοσο το νεο Subaru εχει βαρβατο εσωτερικο :)

Reaction score
253

Σταματάω γιατί δεν θα παίρνει μπροστά η 156... :138: :137: :142:
Και που ειναι το παραξενο?Αν θες να βρεις γιατρια αλλαξε μαρκα.Αμαξια ειναι αυτα?:142::142::142:.Πως μπορεις ρε γιαννη και το οδηγεις αυτο το πραγμα?Εδω και 2 μερες, απο αναγκη και μονο, εχω στα χερια μου μια 156 1.800 ts του 1999.Πλευρικη στηριξη τα καθησματα μηδεν.Φρενα πολυ καλα αλλα υπερβολικα αποτομα,τιμονι αντε για απο αισθηση(αχ ρε μπεμπα!!! Μου εισαι τωρα 600 χλμ μακρια μου) δηλ κοβει αποτομα και θελει πολυ προσοχη,λεβιες ταχυτητων στο περιπου και οτι καταφερεις να βαλεις εβαλες κ.α διαφορα.
Το χειροτερο απο ολα ειναι οτι η κεντρικη κονσολα ειναι τοσο φαρδια που το δεξι μου ποδι ειναι συνεχως πιασμενο και παντα πιεζεται προς τα αριστερα
Απο γκαζια ομως ειναι το κατι αλλο.Παει γαμιο........ας απο τις χαμηλες στροφες.:137::137::137::137:

Reaction score
0

Ποιό εντυπωσιακό εσωτερικό, ταμπλό, φωτισμό κτλ. δεν έχω δει μέχρι στιγμής σε αυτοκίνητο παραγωγής μέχρι τα 25000 ευρώ άλλο εκτός του Honda ...βέβαια υποκειμενικά είναι όλα αυτά...το μοτέρ όμως σε συνδυασμό με το 6άρι κιβώτιο φωνάζει για γκάζι...

Reaction score
253
Απάντηση: Re: ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ???

Ποιό εντυπωσιακό εσωτερικό, ταμπλό, φωτισμό κτλ. δεν έχω δει μέχρι στιγμής σε αυτοκίνητο παραγωγής μέχρι τα 25000 ευρώ άλλο εκτός του Honda ...βέβαια υποκειμενικά είναι όλα αυτά...το μοτέρ όμως σε συνδυασμό με το 6άρι κιβώτιο φωνάζει για γκάζι...

αποψη μου ειναι οτι αυτα ειναι γουστα και ο καθενας το βλεπει με διαφορετικο ματι το καθε αυτοκινητο.Τελος παντων, θα ελεγα οτι πρεπει να κρατισουμε την caraudio σε επιπεδο μουσικης στο αυτοκινητο και να μην την διαολοστειλουμε με θεματα ασχετα οπως αν ειναι σπορ το αμαξι, αν εχει ομορφο ταμπλο,αν αναβουμε φλας αλαρμ η' αν θα βαζουμε λαδι 10-40 κτλ.Γιαυτο ''σας επαναφερω εις την ταξην'' και σας λεω οτι σκεφτομαι να παω για PIONEER P9 τελικα (δεν παιζει mp3 και μου την βαραει στα νευρα αυτο:141::141::141::141:)και να μην φτιαξω το αμαξι μου με το υπαρχον pioneer P9800BT(το πουλαω οποιος το θελει) που εχω τωρα.Τι λετε?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.230
Members
38.432
Νεότερο μέλος
Αριστος