Το καινούργιο μου HTPC...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Μόλις ολοκλήρωσα την κατασκευή του νέου μου HTPC, το οποίο πιστεύω είναι αρκετά "δυνατό" και "ικανό" να ανταπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες της εποχής μας...

Παραθέτω τα χαρακτηριστικά του πρός κατάθεση απόψεων και κριτικών...

ΚΟΥΤΙ : Silverstone Lascala LC18B-V64

Έχει 2 x 80mm ανεμιστήρες (2050rpm, 21dB) εξαγωγής αέρα στην πίσω μεριά του και 2 θέσεις για 2 x 80mm ανεμιστήρες στην πρόσοψη του. Διαθέτει 7" οθόνη touch που μπορεί να υποστηρίξει αναλύσεις απο 640x480 έως 1600x1024 και συνδέεται με D-Sub (VGA). Δυστυχώς δεν έχει μπροστά θέσεις για mic, speakers, usb... πήρα βέβαια ενα usb hub... Κατα τα άλλα ΔΕΝ παίζεται!!!

Motherboard ASUS P5E3 Premium WF (S775, DDR3, X48 chipshet)

Bασίζεται στο νέο ολοκληρωμένο της Intel Χ48, ενω το FSB της ειναι χρονισμενο στα 1333 MHz και πάει μέχρι 1600 MHz. Επίσης ειναι εξοπλισμένη με ασυρματη δικτυωση με το νεο προτυπο 802.11 Draft-N στα 300 Mbits. Ειναι μια καταπληκτική M/B και πραγματικά άξιζε η αναμονή ενός μήνα για την απόκτηση της...

CPU INTEL Core 2 Duo 8500 s775/3,16 Box

Το γνωστό νέο cpu chip στα 45mm της INTEL και L2 cache 6MB . Απλά κορυφαίο...

RAM ASUS DDR3 1333 MHz 2GB set

Νομίζω ότι ταιριάζουν "γάντι" με την M/B...

CPU cooler Scythe "SHURIKEN" 3Heat Pipes

Μια πολύ καλή ψύκτρα και με πολύ χαμηλό προφίλ, ότι πρέπει για το HTPC. Προσπάθησα να βάλω μια Coolermaster, αλλά λόγω ύψους δεν χωρούσε...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Το καινούργιο μου HTPC...

και συνεχίζω...

Power Supply olympia 1000W Silverstone

Το τροφοδοτικό απο την Silverstone που με τα 1000 Watts του υπερκαλύπτει νομίζω όλες τις ενεργοβόρες ανάγκες του HTPC... και ταιριάζει πλήρως στο κουτί της ιδίας εταιρίας.

HDD SEAGATE Sata II 750 GB -32MB -7200RPM

2 δίσκοι με συνολική χωριτικότητα 1,5 Terra χωρίς όμως λειτουργία Disk array (επιλογή μου)...

Κάρτα Γραφικών ASUS EAH3870 X2 1GB

Είναι εξοπλισμένη με τον πυρήνα R680 , 2 GPU 3870, 1GB DDR3 RAM. Παράλληλα, υποστηρίζει τα τελευταία πρότυπα απεικόνισης Direct Χ 10.1, HDTP, Shader Model 4.1 καθώς και PCI Express 2.0.
Την προτίμησα απο την Nvidia γιατι εχει και AVivo HD (hardware decoder) για ταινίες , multimedia κλπ.

Οπτικός δίσκος LG - H20L - BluRay +-RW, HD-DVD, DVD +-RW

Νομίζω το καλύτερο οπτικό μέσο εγγραφής και αναπαραγωγης οπτικών δίσκων.
Διαβάζει και γράφει Blu-Ray, DVD & CD Discs και διαβάζει HD-DVD Discs! Νε λίγα λόγια τα κάνει όλα, για όλα τα οπτικά μεσα μέχρι στιγμής τουλάχιστον...!!! Εχω βρεί την απόλυτη λύση μου με το μηχάνημα αυτό...

Αυτά πρός το παρόν και θα ακολουθήσουν για το λειτουργικό και τα προγράμματα που εγκαταστάθηκαν...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Οι ωτοασπίδες είναι δώρο με το PSU ή με την κάρτα γραφικών; :135::135::135:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Συνολικά υπάρχουν 2 ανεμιστήρες στην πίσω πλευρά του κουτιού , 1 στην CPU , 1 στην GPU και 1 στο P/S. Σύνολο 5 ανεμιστηρες πολύ χαμηλού θορύβου.

Στη θέαση ταινιων επειδή το HTPC απέχει 3 μέτρα απο τα αυτιά μου, ΧΩΡΙΣ ωτοασπίδες :109: ακούω ενα πολύ ελαφρύ θόρυβο που δεν με ενοχλεί... !!!

Το PS3 οταν λειτουργεί κάνει περισσότερο θόρυβο, ειδικά όταν λειτουργούν στο full οι ανεμιστήρες του και να μην μιλήσω για το Xbox360 ... Αεροδρόμιο...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Οσον αφορά το λειτουργικό είναι τα Windows Vista Ultimate (τί άλλο?) και για player χρησιμοποιώ της Corel το WinDVD 9 plus Blu-ray το οποίο είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.

Δοκίμασα το PowerDVD το οποίο αυτο που είχε το πακέτο της LG με την αναβάθμιση σε 7.3 όπως ζητούσε ΔΕΝ παίζει. Δεν τρέχει καθόλου και κρασάρει, ενώ πρίν την αναβάθμιση έπαιζε αλλά ήθελε καινούργιους codec. Επίσης το 8 δεν μου παίζει τα Blu-ray (εξαφανίζεται απο την οθόνη) ενώ παίζει κανονικά τα DVD.

Δεν δοκίμασα ακόμη βέβαια HD-DVD, όλη και όλη μια ταινία έχω, τον King - Kong που πήρα μαζί με HD-DVD player του Xbox360, θα το τεστάρω κάποια στιγμή.
Φυσικά παίζουν όλα τα HD και SD movies που κατεβάζω απο το Internet με το Windows media player ή το Classic και το Zoom Player...

Εχω κάνει extend την κάρτα γραφικών και χρησιμοποιώ την ενσωματωμένη οθόνη 7'' ώς κύρια με ανάλυση 800χ600, και extend τον projector μέσω HDMI και πολυκάναλου ενισχυτή SONY 5100 , με ανάλυση 1366 χ 768. Εχω τον EPSON 600 προς το παρόν και σύντομα θα αντικατασταθεί με κάποιον άλλο native 1080p.

Βέβαια δεν έχω βάλει ακόμη μέσα κάρτα TV, SAT κλπ. και σκοπεύω να "μετατάξω" την ...

που έχω στο άλλο PC μου.

Δεν έχω ολοκληρώσει ακόμη πλήρως το setup, κάθε γνώμη καλοδεχούμενη και εκείνο που θέλω να βρώ είναι ενα πλήρες Media Center. Προτάσεις ?

Reaction score
3.085
Περί software player για HD

Οσον αφορά το λειτουργικό είναι τα Windows Vista Ultimate (τί άλλο?) και για player χρησιμοποιώ της Corel το WinDVD 9 plus Blu-ray το οποίο είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ.

Δοκίμασα το PowerDVD το οποίο αυτο που είχε το πακέτο της LG με την αναβάθμιση σε 7.3 όπως ζητούσε ΔΕΝ παίζει. Δεν τρέχει καθόλου και κρασάρει, ενώ πρίν την αναβάθμιση έπαιζε αλλά ήθελε καινούργιους codec. Επίσης το 8 δεν μου παίζει τα Blu-ray (εξαφανίζεται απο την οθόνη) ενώ παίζει κανονικά τα DVD.....
Πάνο, επειδή κι εγώ τελειώνω το σετάρισμα του νέου μου HTPC, με πάνω-κάτω το ίδιο hardware (Στα βασικά . Η διαφορά μας είναι στη μητρική και στη CPU [φοράει την GA-EX38-DS5 της Gigabyte και τον E8400 στα 3.0GHz] καθώς και στον αριθμό των δίσκων [φοράει δύο 150άρηδες Raptor και πέντε 500άρηδες Seagate] ). Πάντως κι εγώ έχω το ίδιο drive της LG και την ίδια κάρτα γραφικών (πλην όμως την απλού πυρήνα).

Έχω ήδη περάσει το συνοδευτικό software του LG, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει.
Είχα σκοπό να το αναβαθμίσω με την σουίτα του Ultra, αλλά με προβλημάτισες.

Σου στέλνω PM για τα περαιτέρω.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Επανέρχομαι αφού έχω ήδη τεστάρει και δουλεύω σε πλήρη μορφή πλέον το σύστημα .
Χρησιμοποιω για την εικόνα την επιλογή Extend στη δεύτερη οθόνη που είναι ο προβολέας μεσω HDMI , που παίρνω απο την κάρτα γραφικών.

Η μία έξοδος τροφοδοτεί την εσωτερική οθόνη 7'' του κουτιού με ανάλυση 800χ600 και στην δευτερη βάζω τον αντάπτορα που έχει η κάρτα απο DVI σε HDMI.
Η ανάλυση που χρησιμοποιώ είναι 1920 χ 1080p.
Την αναγνωρίζει και κλειδώνει ο προβολέας αμέσως.

Τα προβλήματα που ανέφερα πιό πάνω με το PowerDVD έχουν λυθεί σε όλες τις εκδόσεις με νέα updates.
Χρησιμοποιώ επίσης το πολύ καλό KM player για θεάσεις σε Divx όλων των αναλύσεων και containers.

Εκείνο που με έχει ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα είναι ο ήχος, αφού θέλω ΜΕΣΑ απο την HDMI να περάσω πολυκάναλο ήχο.
Περνάει στερεοφωνικό, αλλά πολυκάναλο παρόλο που έχω βάλει τους τελευταιους drivers V.2 της κπάρτα ήχου , δεν...

Σίγουρα απο ότι διάβασα η νέα κάρτα ΑΤΙ 4870 απλή ή Χ2 , το ξεπερνάει το πρόβλημα και δεν έχει άλλο παιδικές ασθένειες αλλά τώρα τί γίνεται. Να τη δώσω ολοκαίνουργια κάρτα 3-4 μηνών που κόστισε αρκετά ακριβά για να πάω στην 4870 ή να περιμένω.
Εχει κάποιος απο εσάς κάποια ιδέα ?
Χρησιμοποιώντας την οπτική SPDIF έξοδο της κάρτας γραφικών παίρνω κανονικά πολυκάναλο σήμα, αλλά δεν βολεύει καθόλου γιατι δεν μπορώ να τα διαχωρίσω στο SONY 5100 ενισχυτή μου.

Βέβαια στη βέρσιον 1.9 των driver του ήχου είχα έξοδο πολυκάναλη μέσα απο την HDMI , αλλά όχι στην ταινία , μόνο στις ρυθμίσεις και τα τεστ της κάρτας...

Τα γράφω περισσότερο να σας πώ τον πόνο μου. Δεν ξέρω εαν κανείς έχει κάποια άλλη ιδέα. :113: Με βλέπω μάλλον για 4870...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

ΚΑΙ ΟΜΩΣ, βρέθηκε η λύση του προβλήματος...

1) Απενεργοποίησα την κάρτα της motherboard

2) Κατέβασα και εγκατέστησα τους driver της REALTEK που είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για κάρτες ΑΤΙ και σύνδεση μέσω HDMI (ATI HDMI Audio Device ver.2.03 4/9/2008 15733k ).
http://www.realtek.com.tw/downloads...4&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false#1

3) Απο τις ρυθμίσεις των VISTA ρύθμισα default να είναι ο ήχος μέσω HDMI.

4) Απο το ΚΜ player, το Powerdvd 7 και το WinDVD ρύθμισα ο ήχος να είναι AC3 PASSTHROUGH στο HDMI, έτσι ώστε το encoding να το κάνει ο ενισχυτής και ΟΧΙ το HTPC...

Με τον παραπάνω τρόπο ΑΠΟΛΑΥΣΑ επιτέλους σε 5.1 την HD ταινία TNMT (εχει φοβερά 3D γραφικά) απο το HTPC που είχα στο δίσκο σε ....backup.

Reaction score
0
Τα 1000W είναι απλά.. υπερβολη..
Ακόμα και με ενα 500, θα ήσουν ΥΠΕΡκαλυμένος..
ΜΕΓΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ!!!
Δεν διάβασα όλα τα post σου.. Δεν έχω χρόνο.
Θα σε τιμήσω όμως!! :)

ΚΑΛΕς ΠΡΟΒΟΛΕΣ!!!!

Αλλά αυτό δεν HTPC, gaming pc είναι. χαχαχαχαχα! :)

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

το ξέρω φίλε, αλλά ο ρόλος του είναι πολλαπλός, και HTPC και Gaming και Media Server.... αααα ξέχασα, κάνει και καφέ... espresso - cappuccino. :109:

Reaction score
0
με γεια
η οθονη μπροστα δουλευει συνεχεια??εννοω αν θες να δεις καποια ταινια στον προβολεα ειναι συνεχεια αναμενη?

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Ευχαριστώ, νασαι καλά.
Η οθόνη δεν δουλεύει συνέχεια, έχει ενα κουμπάκι απο κάτω ακριβώς που σβύνει την οθόνη, χωρίς καμιά παρενέργεια στα Vista. Μόλις την ξανανάψεις παίζει όπως το άφησες.
Ειναι και touch screen.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.650
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale