Το καφενείο των φιλόζωων

Μηνύματα
13.925
Reaction score
15.798


abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
78.712
Reaction score
97.483




Μηνύματα
29.943
Reaction score
24.168
ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΖΩΟ....

 


bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
14.494
Reaction score
45.177

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
20.199
Reaction score
33.603
Αλήθεια είναι, ακόμη και το κράτος ως ευκαιρία για τέλη τα βλέπει τα σκυλάκια. Φυσικά ως προς τις δικές του ευθύνες ως και τις ευθύνες των δήμων κάνει την κότα.
 



bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
14.494
Reaction score
45.177
Τώρα κοροιδευομαστε μεταξύ μας?
Το σύστημα υγείας έχει καταστραφεί επειδή δεν είχαμε φόρο αμαρτίας (άκου ονομασία που βρήκαν) στη fanda?
 


bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
14.494
Reaction score
45.177
Η σελίδα δε φορτώνει λόγω adblock, οπότε δεν μπορώ να τη διαβάσω. Δε λέτε εδώ μια περίληψη;
Φόρος στα ήδη ακριβά προϊόντα που έχουν ζάχαρη, στο αλκοόλ, στα τσιγάρα επειδή κάνουν κακό στη υγειά και επιβαρύνουν τη δημόσια υγεία.
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
20.199
Reaction score
33.603


Σωστά τα γράφει. Οι ακραιφνείς ζωοφιλοι στο τέλος θα έχουν μάλλον τα αντίθετα αποτελέσματα.

Φτάσαμε να απαιτείται η καταδίκη για κακούργημα, δλδ με ποινές πολυετούς κάθειρξης, η γιαγιά στον Λαγκαδά που έριξε μια ψευτοξυλια στο σκυλί ή ο τύπος στην παραλιακή ταβέρνα που έσπρωξε το γατί να πέσει... από ύψος 30 εκατοστών.
Και κανσελ Αράχωβα επειδή κάποιος εκεί σκότωσε τον κακόμοιρο τον σκύλο; Δεν είμαστε σοβαροί. Ταλιμπάν, όπως τα λέει. Ο νόμος είναι εκτρωματικος από κάθε άποψη.
 

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
20.199
Reaction score
33.603
Εν τω μεταξύ για το τραγικό συμβάν στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, όπου μια γυναίκα κατασπαράχθηκε μέσα στην ίδια της την αυλή από τρία τεράστια μαντροσκυλα, σε όλες τις συζητήσεις που παρακολουθώ και βρίσκουν την ευκαιρία -το οποίο θεωρώ ντροπή, την ίδια ημέρα που κηδευοταν το άτυχο θυμα- να βάλουν το θέμα της εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης των σκύλων και ότι πάντα φταίει ο άνθρωπος μπλα μπλα όχι ο σκύλος, που ο υπερασπιστής -ποιος άλλος - ψελλίζει ότι και οι συγκεκριμένοι σκύλοι μάλλον.... προκλήθηκαν ή αισθάνθηκαν απειλουμενοι (από την παραδίπλα αυλή) μπλα μπλα και ξαναματαμπλα, στην ερώτηση περί του τι μέλλει γενέσθαι με τους εν λόγω σκύλους ουδείς ετόλμησε να θέσει το αυτονόητο θέμα της θανάτωσης, το οποίο προβλέπεται στον νομό.
Και καλό είναι να το γνωρίζουν αυτό όσοι ζουν κοντά σε επικίνδυνα σκυλιά των οποίων ο ιδιοκτήτης αδιαφορεί. Γιατί εν προκειμένω φαίνεται ήταν γνωστή η επιθετικότητα. Ευθύνη των δήμων. Εάν είχε γίνει κάποια αίτηση για το θέμα της επικινδυνότητας των σκύλων αυτών, τώρα τον δήμαρχο θα τον έλουζε κρύος ιδρώτας. Ο νόμος, αυτός που είναι, προβλέπει πάντως διαδικασίες.
 

D

Deleted member 50795

Guest
Εν τω μεταξύ για το τραγικό συμβάν στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, ….
με τους εν λόγω σκύλους ουδείς ετόλμησε να θέσει το αυτονόητο θέμα της θανάτωσης, το οποίο προβλέπεται στον νομό.
νομίζω ότι κάτι τέτοιο προβλέπεται και ισχύει για να αποφευχθεί μια πιθανή υποτροπή του ζώου από μια μελλοντική φονική επίθεση σε άνθρωπο, παρά για να τιμωρήσει το ίδιο το ζώο για αυτή την επίθεση.
 
Last edited by a moderator:

Abessalom

Βαρώνος
Μηνύματα
20.199
Reaction score
33.603
Το ζώο δεν τιμωρείται, το ζήτημα εδώ είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου από επικίνδυνο ζώο. Τα συγκεκριμένα σκυλιά έχουν γευτεί ανθρώπινη σάρκα. Δεν ξέρω ποιος θα κοιμόταν ήσυχος με τέτοια άγρια θηρία στα 50 μετρα. Για να μην έχουμε λοιπόν καταστάσεις με φόλες, προβλέπεται στο νομό η διαδικασία θανάτωσης ενός αποδεδειγμένα (και δεν νομιζωνα χρειαζόμαστε άλλη απόδειξη εδώ) επικίνδυνου ζώου.
 

D

Deleted member 50795

Guest
Στη συγκεκριμένη περίπτωση δικαιολογείται αυτή η ακραία φονική συμπεριφορά των σκύλων , επειδή ενοχλήθηκαν και αντέδρασαν έτσι φονικά στο θόρυβο, η´ υποβόσκει κάτι άλλο από πίσω , που αφορά στη «γεύση» αίματος από πιο πριν με τη διαδικασία ταΐσματος ή επίθεσης σε άλλο ζώο (ή ακόμα και εκπαίδευσης για φύλαξη)?

Δηλαδή όποιος σκύλος ενοχλείται από ένα ενοχλητικό θόρυβο, καταλήγει να εξαντλήσει τα μέσα «επίθεσης» του και να κατασπαράξει όποιον θεωρεί «υπεύθυνο» του θορύβου ή θα έπρεπε να αρκεστεί σε μια τύπου «προειδοποιητικής» επίθεσης αποτροπής μόνο ?

και αν ισχύει το τελευταίο , γιατί μετέτρεψε αυτή την ίσως «προειδοποιητική» επίθεση σε δολοφονική ,καθώς επιπλέον φαντάζομαι ότι η αθώα γυναίκα δεν πρέπει να αποτελούσε απειλή για τα σκυλιά ?

η αγέλη έπαιξε κάποιο ρόλο , σε αυτή τη συμπεριφορά ?

δε ξέρω , ρωταω…:idk:
 
Last edited by a moderator:


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.319
Μηνύματα
2.897.208
Members
38.027
Νεότερο μέλος
d tv
Top