Το λάδι της Ένωσης Πεζών Κρήτης

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882
Απάντηση: Re: Απάντηση: Το λάδι της Ένωσης Πεζών Κρήτης

δοκιμαστε το λαδι σας σε μια φετα ψωμι
αν βρεθειτε σε ελαιοτριβειο ,επισης ,την ωρα που βγαινει ζεστουτσικο ,χωρις να εχει "καθαρισει" ακομα...
Έτσι....

Λίγους μήνες πριν:

Reaction score
27.231
Απάντηση: Το λάδι της Ένωσης Πεζών Κρήτης

ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΑΓΟΥΡΟΛΑΔΟ ΘΟΛΟ ΣΚΟΥΡΟΠΡΑΣΙΝΟ?
ΕΑΝ ΝΑΙ ΠΟΣΟ ΤΟ 17ΛΙΤΡΟ ΔΟΧΕΙΟ?

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

Μέτρηση της οξύτητας...που είναι μεν βασικό,αλλά όχι μόνο αυτό για την ποιότητα του λαδιού...

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.709
Σλουρπ, πάω να φάω λίγο λαδάκι απο φίλο αδερφικό! :smile:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Μεγάλη υπόθεση το λάδι ρε παιδιά.
Δεν έχω πληρώσει ποτέ και δεν έχω ιδέα απο τιμές.
Εχουμε ,οικογενειακώς, κάμποσες ρίζες στην Αρκαδία , σύνορα με Μεσσηνία και στην Ζάκυνθο.
Πάντα έχουμε λάδι απο κεί .Εχω την άποψη οτι αυτές οι περιοχές βγάζουν ελαφρύ λάδι.
Απο μικρός συνήθισα αυτή την γεύση και όταν βγαίνω για φαγητό δεν μπορώ να φάω σαλάτα...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Το λάδι της Ένωσης Πεζών Κρήτης

Σλούρπ, πάω να φάω λίγο λαδάκι απο φίλο αδερφικό! :smile:
Ω ρε φίλε, αν έκαναν όλοι οι Κινέζοι μια ΠΑΠΑΡΑ σε ελληνικό λάδι , θα είχαμε σωθεί.

Reaction score
15.469
Re: Απάντηση: Το λάδι της Ένωσης Πεζών Κρήτης

ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΑΓΟΥΡΟΛΑΔΟ ΘΟΛΟ ΣΚΟΥΡΟΠΡΑΣΙΝΟ?
ΕΑΝ ΝΑΙ ΠΟΣΟ ΤΟ 17ΛΙΤΡΟ ΔΟΧΕΙΟ?
εχω την εντυπωση (και παρακαλω να ελενχθω εαν ειμαι λαθος) πως το αγγουρελαιο ειναι απλα μια διαφημιστικη επινοηση των εταιρειων τυποποιησης
παρατηρησε τις φωτο ... θα ελεγα πως το 40% ειναι ωριμες (οι πιο μαυρες) και οι λοιπες πρασινες (αγγουρες) ,ετσι μαζευουμε εμεις τις ελιες ,αρα ....?
εγω στα 45 μου ,μικροπαραγωγος ,με χρονια δουλεια σε ελαιοτριβεια κι εχοντας καταναλωσει σεβαστες ποσοτητες λαδιου απο διαφορους παραγωγους σε διαφορα μερη ,δεν εχω δει λαδι (μετα απο ενα μηνα πανω-κατω απο την παραγωγη του) με αυτα τα χαρακτηριστικα ,βεβαια στα ραφια των σουπερ μαρκετ δεν εχω ιδεα τι γινεται ,αλλα αν εβλεπα κατι τετοιο μαλλον θα ανησυχουσα

Reaction score
27.231

ΟΧΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑ.
ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΓΟΥΡΙ (ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ) ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΕΥΤΗΚΕΣ...:smile:

Reaction score
27.231

ΚΑΙ ΜΕΝΑ Η ΜΙΣΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΕΓΕΑ ΚΕ ΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΣΚΟΥΡΟΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΒΡΑΣΤΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.699

Έτσι....

Λίγους μήνες πριν:

Ετσέ θα βγούμε από την κρίση, αν θέλετε τη γνώμη μου: επιστροφή στα παραδοσιακά ισχυρά σημεία της ελληνικής οικονομίας και σκληρή δουλειά. Όχι να τα περιμένουμε όλα από το κράτος (που όμως οφείλει να κάνει το μερτικό του) και τους αλλοδαπούς εργάτες.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.699

Ω ρε φίλε, αν έκαναν όλοι οι Κινέζοι μια ΠΑΠΑΡΑ σε ελληνικό λάδι , θα είχαμε σωθεί.
Μην το γελάς καθόλου: προ καιρού έβλεπα στην τηλεόραση μια εκπομπή, που παρακολουθούσε τις προσπάθειες Ελλήνων ελαιοπαραγωγών ν'ανοιχτούν στην κινεζική αγορά, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες Ιταλούς. Πολύ ελπιδοφόρα.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

Ετσέ θα βγούμε από την κρίση, αν θέλετε τη γνώμη μου: επιστροφή στα παραδοσιακά ισχυρά σημεία της ελληνικής οικονομίας και σκληρή δουλειά. Όχι να τα περιμένουμε όλα από το κράτος (που όμως οφείλει να κάνει το μερτικό του) και τους αλλοδαπούς εργάτες.
:hi:

Μην το γελάς καθόλου: προ καιρού έβλεπα στην τηλεόραση μια εκπομπή, που παρακολουθούσε τις προσπάθειες Ελλήνων ελαιοπαραγωγών ν'ανοιχτούν στην κινεζική αγορά, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες Ιταλούς. Πολύ ελπιδοφόρα.
Νομίζω ότι είναι αυτή....αξίζει να την δείτε:wink:

Κατακτώντας την αγορά της Κίνας
....από την εκπομπή ''οι νέοι φάκελοι''

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.132

...μεσάζοντες Ιταλούς.
Να γιατί:

Το να συσκευάσεις λάδι σε ένα τενεκέ σε συσκευασία bulk, σε μεγάλη ποσότητα και χωρίς να τον σφραγίσεις, και χωρίς να έχει εμπορικό σήμα, δε λέει τίποτε. Συγγνώμη από το Νέλσωνα, παράδειγμα λέω, μιας και οι εικόνες τα λένε όλα.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344

Θα συμφωνήσω απόλυτα. Μπορεί όμως το αναθεματισμένο το κράτος να σταματήσει να βάζει τρικλοποδιές στους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς ή κατασκευαστές, και ιδιαίτερα σε όσους δεν περιμένουν τίποτα από αυτό παρά μόνο να τους αφήσει να δουλέψουν σε ένα σταθερό και προβλέψιμο περιβάλλον; Κι αντί να ασχολείται με το πώς θα αλλάζει κάθε χρόνο το πλαίσιο και τις συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων - παραγωγικών μονάδων καθιστώντας ανέφικτο οποιονδήποτε επιχειρηματικό σχεδιασμό ακόμα και σε επίπεδο μπακάλικου, να ασχοληθεί με αυτά που πρέπει να παραμείνουν σε κρατικά χέρια για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας; Ο άνθρωπος που αποφασίζει να επενδύσει, ή έστω να κάνει μια προσωπική επαγγελματική αρχή, πρέπει να μπορεί να προβλέψει τις νομοθετικές συνθήκες στις οποίες θα ασκήσει τη δραστηριότητά του για τα επόμενα δέκα χρόνια. Για να δει αν τον συμφέρει, αν θα αναλάβει μόνο το ρίσκο της αγοράς ή ΚΑΙ το ρίσκο της αλλαγής του καθεστώτος που διέπει τον κλάδο του, αν θα προλάβει να αποσβέσει και να δει κέρδος ή μήπως είναι καλύτερα να επιδιώξει κι αυτός (δυστυχώς) να γίνει... δημόσιος υπάλληλος. Γιατί εδώ μιλάμε όχι για δέκα χρόνια, αλλά ούτε για δέκα μήνες... και όχι τώρα με την κρίση, αλλά από τη μεταπολίτευση και μετά συνεχώς. Και με την ΕΕ στη μέση (ξηλώστε το ένα, καταργήστε το άλλο...), ακόμα χειρότερα.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.716

Μπορεί να είναι έτσι τα πράγματα όπως τα περιγράφει ο φίλος μας ο oldy και δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω.
Αλλά μια απάντηση από την εταιρία έπρεπε να είχα.
Και η αύξηση της τιμής θα ήταν δικαιολογημένη για μένα αν ήταν στο 10% και όχι στο 30%

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

Να γιατί:

Το να συσκευάσεις λάδι σε ένα τενεκέ σε συσκευασία bulk, σε μεγάλη ποσότητα και χωρίς να τον σφραγίσεις, και χωρίς να έχει εμπορικό σήμα, δε λέει τίποτε. Συγγνώμη από το Νέλσωνα, παράδειγμα λέω, μιας και οι εικόνες τα λένε όλα.
βρε Κώστα,έχουμε κι εμείς εδώ απίστευτες συσκεαυσίες που μεταφέρουν το λάδι παγκοσμίως....η συγκεκριμένη είναι η πιο απλή και πάει...άντε μέχρι τα Κιούρκα:wink:

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Θα συμφωνήσω απόλυτα. Μπορεί όμως το αναθεματισμένο το κράτος να σταματήσει να βάζει τρικλοποδιές στους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς ή κατασκευαστές, και ιδιαίτερα σε όσους δεν περιμένουν τίποτα από αυτό παρά μόνο να τους αφήσει να δουλέψουν σε ένα σταθερό και προβλέψιμο περιβάλλον; Κι αντί να ασχολείται με το πώς θα αλλάζει κάθε χρόνο το πλαίσιο και τις συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων - παραγωγικών μονάδων καθιστώντας ανέφικτο οποιονδήποτε επιχειρηματικό σχεδιασμό ακόμα και σε επίπεδο μπακάλικου, να ασχοληθεί με αυτά που πρέπει να παραμείνουν σε κρατικά χέρια για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας; Ο άνθρωπος που αποφασίζει να επενδύσει, ή έστω να κάνει μια προσωπική επαγγελματική αρχή, πρέπει να μπορεί να προβλέψει τις νομοθετικές συνθήκες στις οποίες θα ασκήσει τη δραστηριότητά του για τα επόμενα δέκα χρόνια. Για να δει αν τον συμφέρει, αν θα αναλάβει μόνο το ρίσκο της αγοράς ή ΚΑΙ το ρίσκο της αλλαγής του καθεστώτος που διέπει τον κλάδο του, αν θα προλάβει να αποσβέσει και να δει κέρδος ή μήπως είναι καλύτερα να επιδιώξει κι αυτός (δυστυχώς) να γίνει... δημόσιος υπάλληλος. Γιατί εδώ μιλάμε όχι για δέκα χρόνια, αλλά ούτε για δέκα μήνες... και όχι τώρα με την κρίση, αλλά από τη μεταπολίτευση και μετά συνεχώς. Και με την ΕΕ στη μέση (ξηλώστε το ένα, καταργήστε το άλλο...), ακόμα χειρότερα.
Οχι, αγαπητή μου κυρία, όλοι οι ΈλληνΕς πρέπει να είναι Δ.Υ. ή να παρέχουν υπηρεσίες.
Κάθε απόπειρα επιχειρηματικότητας , κυνηγήθηκε ανελέητα απ το κράτος και απ τους , ο θεός να τους κάνει, συνδικαλιστές.

Τώρα παρακαλάμε τους Κινέζους να κάνουν ''παπάρες''.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

Ένα τελευταίο off topic...ελαφρώς,αλλά αφορά τον πρωτογενή τομέα που ανέφερε και ο Max....και τους φίλους Θεσσαλονικιούς.
Ετοιμαστείτε έρχονται 20 τόνοι οπωροκηπευτικών...με μια μαντινάδα

''Του Μακεδόνα την ψυχή και του Γεραπετρίτη
Όπου κι αν ψάξεις δεν θα βρεις σε όλο τον πλανήτη
Του ΔΝΤ μνημόνια κι η κρίση απου φέρνουν
Πιο δυνατή στα δύσκολα να βγούμε καταφέρνουν''

Από την Ιεράπετρα στη Θεσσαλονίκη με αγάπη… 20 τόνοι οπωροκηπευτικών

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.716

Θα μοιραστούν σε οποιονδήποτε ή με κριτήρια;