Το μέλλον των διαφημίσεων (Virtual product placement)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.748
Reaction score
83.544
Όλοι έχουμε συναντήσει την προώθηση προϊόντων σε ταινίες και σειρές. Το ρολόι του πρωταγωνιστή, το αναψυκτικό της παρέας, το αυτοκίνητο που μετακινούνται κλπ. Οι τοποθετήσεις των προϊόντων αυτών γίνεται κατόπιν συμφωνίας με τις αντίστοιχες εταιρείες, μήνες πριν ολοκληρωθεί η παραγωγή και γίνει η διάθεση.

Η τεχνολογία έρχεται να αλλάξει αυτή τη διαδικασία. Το Virtual product placement (VPP) είναι ένα εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να τοποθετούν διαφημίσεις σε ένα ήδη έτοιμο θέαμα. Στην παρούσα φάση, οι κύριοι ενδιαφερόμενοι είναι οι streaming πάροχοι, με πρωτοπόρο την Amazon, στην προσπάθεια τους να μεγιστοποιήσουν τα έσοδα με τη μίνιμουμ δυνατή αύξηση της συνδρομής.

Η μέθοδος αυτή είναι πιο "εύπεπτη" από τις διαφημίσεις πριν ή κατά τη διάρκεια μιας ταινίας, όπως θα γίνεται στο φτηνό πακέτο του Netflix που ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες.

Στην παρακάτω σκηνή, η αφίσα των M&Ms έχει προστεθεί με τη βοήθεια του VPP.

Screen-Shot-2022-05-02-at-7.55.02-PM.png


Φανταστείτε πόσο μπορεί να εξελιχθεί αυτή η πρακτική. Στοχευμένες διαφημίσεις ανά χώρα προβολής, αλλαγές των διαφημίσεων σε τακτά χρονικά διαστήματα αναλόγως των διαθέσιμων προσφορών.

Κι αν το σκεφτούμε πιο πονηρά, σίγουρα θα ακολουθήσει η προσωποποιημένη στόχευση. Οι εταιρείες streaming έχουν το email μας και το τηλέφωνό μας, οπότε μέσω cookies μπορούν να ρυθμίζουν τα προϊόντα που θα βλέπουμε. Όπως περίπου γίνεται με τις Google ads στο δίκτυο.

Το χειρότερο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι θα πιέζουν τους σκηνοθέτες να κάνουν γυρίσματα που θα διευκολύνουν την τοποθέτηση προϊόντων.



Το επίσημο site της Amazon για το VPP
 



xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.748
Reaction score
83.544
Να δω τον @xfader αν βάλουν και πρόστιμο στο fast forward σε ταινίες και σειρές...:whistling::roflmao:
:biggrin:

Θα σταματήσω εντελώς να βλέπω. Ήδη ξοδεύω όλο και λιγότερο χρόνο σε ταινίες και σειρές ελλείψει περιεχομένου του γούστου μου. Όλες οι "χαμένες" ώρες έχουν μεταφερθεί στο YouTube που υπάρχουν θέματα για όλα τα ενδιαφέροντά μου (με πρόγραμμα αποφυγής διαφημίσεων...).
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.719
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top