Το μικρό μου home cinema.

Reaction score
164
Θα καταχραστώ τον χώρο και δεν θα ποστάρω αμέσως φωτογραφίες, γιατί στη φάση στην οποία βρίσκομαι δεν έχει κανένα οπτικό ενδιαφέρον: είναι σαν αποθήκη...:122: Δυστυχώς τα εξαντλητικά ωράρια και ο καναπές που δεν υπήρχε με καθυστέρησαν, και με καθυστερούν τα πρώτα, πάρα πολύ. Αλλά σήμερα έβαλα, επιτέλους, αρχή!
Λίγα λόγια για τις ασκήσεις επί χάρτου, τον παλίο εξοπλισμό, τις νέες αγορές κτλ κτλ..
Από τον... Νοέμβρη μετακόμισα σε νέο σπίτι. Υπάρχει ένας υμιυπαίθριος ο οποίος, κατά τη σύζυγο θα γινόταν καθιστικό, κατ´ εμέ, home cinema. Τελικά καταλήξαμε ότι δεν έχει και τεράστια διαφορά, οπότε ο καθένας θσ το λέει όπως θέλει. Προς το παρόν το λέμε "αποθήκη".
Το δωμάτιο είναι διαστάσεων 3.00Χ3.55 και η κάτοψή του είναι αυτή:

Στο σχέδιο φαίνεται μια πρώτη σκέψη για την τοποθέτηση των επίπλων. Τελικά έγινε οριζόντιο "φλιπ" και ο καναπές μπήκε δεξιά και το έπιπλο αριστερά.
Στον "κάτω" τοίχο, απέναντι από την πόρτα, ως υμιυπαίθριο, έχει παράθυρα. Ευτυχώς τα παντζούρια προσφέρουν σχεδόν πλήρη συσκότιση το μεσημέρι και απόλυτο σκοτάδι το βράδυ.
Οι τοίχοι είναι σχεδόν άσπροι. Και αυτό είναι κακό.

Ο εξοπλισμός μου, από το προηγούμενο σπίτι, αποτελούταν από:
-Έναν προβολέα Ζ-4 τοποθετημένο στο ταβάνι με βάση Vogels
-Έναν ενισχυτή Yamaha RXV 457
-Ένα σετ 5 ηχείων Magnat Monitor 990
-Ένα SW Yamaha 215
-Ένα DVD Denon 1920
-Ένα XBOX 360 με HD-DVD.
-Καλώδια αναλογικά εικόνας και του SW δεκάμετρα Oehlbach, HDMI και ηχείων Profigold.
-Μια τηλεόραση 29ρα WEGA, ούτε καν 100Hz.
-Μια οθόνη 92ρα Dalite

Σκοπός μου ήταν να τα κρατήσω όλα, μιας και με κάλυπταν μια χαρά και δεν μπορούσα να ξοδέψω άλλα χρήματα σε αυτή τη φάση και απλά να αγοράσω μία 42ρα Plasma, άντε και ένα PS3. Αλλού όμως πήγε το πράγμα...

Υπέκυψα στον πειρασμό να επωφεληθώ της προσφορά και να αγοράσω τον Sanyo Z2000 με ένα PS3. Ε, σκέφτηκα, κρίμα είναι να μην έχω ένα πολύ καλό DVD 1080p. Έτσι, έδωσα το Denon και πήρα ένα HD-DVD Toshiba EP-30, το οποίο είναι εξαιρετικό DVD player σε τιμή χώμα.
Έπειτα, πάμε στις βάσεις. Ταβάνι δεν θέλω να τρυπήσω, οπότε κατέληξα σε επιτοίχια βάση προβολέα της Vogels, λόγω ποιότητας και design:

Όλα καλά και ωραία, αλλά δεν θέλω να φαίνονται τα καλώδια, ούτε να ανεβάσω μεγάλο πλαστικό κανάλι στον τοίχο. Έτσι προμηθεύτηκα δύο στύλους της Vogels που δένουν αισθητικά με τη βάση και έχουν χώρο για καλώδια.

Ώστε να επεκταθεί το κάθετο στέλεχος της βάσης και να κρύβονται τα καλώδια μέχρι πίσω από την πλάτη του καναπέ.

Επίσης, χρειάζομαι βάσεις για να ανέβουν τα πίσω ηχεία στον τοίχο, μιας και πριν τα είχα σε επιδαπέδιες βάσεις. Η θέση τους θα είναι 1 μέτρο πάνω από τους θεατές, δυστυχώς σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με αυτούς και όχι πιο πίσω. Μικρό, θέλω να πιστεύω, το κακό.

Άντε πάλι να ψάχνουμε για βάσεις που να κρατάνε τα ηχεία, χωρίς να τους ανοίξω τρύπες. Η λύση; Πάλι Vogels

Τα κανάλια αυτή τη φορά δεν τα γλυτώνω. Αλλά θα βάλω πολύ λεπτά, οπότε μικρό το κακό.

Μιας και πλέον θα έχω δύο (τουλάχιστον) πηγές με HDMI και δύο συσκευές απεικόνισης, όταν πάρω την τηλεόραση, θα χρειαστώ ένα HDMI switch 4:2. Είχα επαναπαυτεί στο Monoprice, αλλά με το PS3 κάνει κόλπα. Επομένως ψάχνουμε για φτηνό 4:2 και κάτι φαίνεται στον ορίζοντα.

Reaction score
164
Σήμερα λοιπόν ξεκίνησα τις εργασίες:
Φάση πρώτη:
Μεταφορά άσχετων αντικειμένων σε άλλα δωμάτια και στην αποθήκη.
Δεύτερη φάση σύνδεση των μπροστά, κεντρικού και sw και άπλωμα καλωδίων για τα πίσω, τα οποία θα περάσουν από κανάλι χαμηλά στον τοίχο.
Ανακάλυψα ότι:
-Το multi (component, Svideo, composite) της Oehlbach είναι πολύ χοντρό για να μπει στις κολώνες της Vogels εκ των υστέρων, αλλά πρέπει να μπει πριν βιδωθούν καλά στον τοίχο. Άσε που μετά δεν θα μπορούν να βγουν αν χρειαστεί. Οπότε θα πρέπει να φέρω το καλώδιο μέχρι πίσω από τον καναπέ και μετά με προεκτάσεις να ανεβάσω τρία λεπτά, ανεξάρτητα component μέχρι τον προβολέα. Θα μου πείτε τι το θέλω το component. Ας όψεται το XBOX 360 που δεν έχει HDMI. Ας βρίσκεται εκεί και μπορεί να χρειαστεί στο μέλλον.
-Ο ενισχυτής έχει δύο οπτικές εισόδους και μία ομοαξονική για τον ήχο. To HD-DVD, το XBOX και το PS3, έχουν μόνο οπτικές. Χρειάζομαι μάλλον κάποια συσκευή σαν switcher. Άντε πάλι ψάχνε (και πλήρωνε).

Κατά τα άλλα έχω ένα σύστημα 3.1 που παίζει μόνο ραδιόφωνο προς το παρόν.

Επίσης, είμαι στην αναζήτηση πατέντας για να κρεμάσω την οθόνη στον τοίχο.

Αυτά προς το παρόν. Θα σας κρατώ ενήμερους και φυσικά, θα μπουν και οι απαραίτητες φωτογραφίες. Όχι ότι σκοτιστήκατε για το τι κάνω :138:, αλλά μπορεί να βρείτε καμία ιδέα για σας ή να μου προτείνεται κάτι (υποθέτω ότι θα διαβάζει κανένας μοναχικός τύπος το κατεβατό μου). :142:

Reaction score
0
Σήμερα λοιπόν ξεκίνησα τις εργασίες:
Φάση πρώτη:
Μεταφορά άσχετων αντικειμένων σε άλλα δωμάτια και στην αποθήκη.
Δεύτερη φάση σύνδεση των μπροστά, κεντρικού και sw και άπλωμα καλωδίων για τα πίσω, τα οποία θα περάσουν από κανάλι χαμηλά στον τοίχο.
Ανακάλυψα ότι:
-Το multi (component, Svideo, composite) της Oehlbach είναι πολύ χοντρό για να μπει στις κολώνες της Vogels εκ των υστέρων, αλλά πρέπει να μπει πριν βιδωθούν καλά στον τοίχο. Άσε που μετά δεν θα μπορούν να βγουν αν χρειαστεί. Οπότε θα πρέπει να φέρω το καλώδιο μέχρι πίσω από τον καναπέ και μετά με προεκτάσεις να ανεβάσω τρία λεπτά, ανεξάρτητα component μέχρι τον προβολέα. Θα μου πείτε τι το θέλω το component. Ας όψεται το XBOX 360 που δεν έχει HDMI. Ας βρίσκεται εκεί και μπορεί να χρειαστεί στο μέλλον.
-Ο ενισχυτής έχει δύο οπτικές εισόδους και μία ομοαξονική για τον ήχο. To HD-DVD, το XBOX και το PS3, έχουν μόνο οπτικές. Χρειάζομαι μάλλον κάποια συσκευή σαν switcher. Άντε πάλι ψάχνε (και πλήρωνε).

Κατά τα άλλα έχω ένα σύστημα 3.1 που παίζει μόνο ραδιόφωνο προς το παρόν.

Επίσης, είμαι στην αναζήτηση πατέντας για να κρεμάσω την οθόνη στον τοίχο.

Αυτά προς το παρόν. Θα σας κρατώ ενήμερους και φυσικά, θα μπουν και οι απαραίτητες φωτογραφίες. Όχι ότι σκοτιστήκατε για το τι κάνω :138:, αλλά μπορεί να βρείτε καμία ιδέα για σας ή να μου προτείνεται κάτι (υποθέτω ότι θα διαβάζει κανένας μοναχικός τύπος το κατεβατό μου). :142:

Δυστυχώς ανάλογο πρόβλημα είχα και εγώ με τον ενισχυτή μου οπότε για α βολέψω το DVD Recorder που δεν εχει οπτική αλλά ομοασξονική μόνο (και ο ενισχυτής μόνο οπτικές :141:) πήρα αυτό

http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=17392&cat=0&page=1

(υπάρχει και το ανάποδο εννοείται)

Γενικά εαν εχεις πολλές συσκευές η κατάσταση με τους παλαιότερους ενισχυτές είναι δράμα. Τα περισσότερα καλώδια στο rack μου είναι για τέτοιες βλακείες παρά για την ουσία..

Σου εύχομαι καλή συνέχεια και υπομονή..

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.590
Φίλε unforgiven συμπάσχω μαζί σου.Είμαι κι εγώ σε φάση ανακατασκευής του σαλονιού μου και της τραπεζαρίας και μάλιστα σήμερα ξεκίνησα με τοποθέτηση γυψοσανίδας στον β' χώρο.Περιμένω τον in83 με μια dalite gray και θα αρχίσω να βάζω και εγώ τα πράγματα σε μια τάξη. Βασικά θα γνωρίζεις τι παλούκι είναι η τοποθέτηση ενός dlp οπότε μου ήλθε κάπως βολικά η τοποθέτηση κρυφού φωτισμού,με γυψοσανίδες και πάλι ,περιμετρικά του χώρου καθώς θα με βοηθήσει να κρύψω πάμπολα καλώδια ρεύματος,hdmi,component και φυσικά τα καλώδια των 5 ηχείων μου.(και την οθόνη επίσης)
Η αποστάση του projector απο τις πηγές είναι αρκετά μεγάλη και γι'αυτό προμηθεύτηκα 10μετρο καλώδιο hdmi με φερίτη απο shop21.To τέσταρα και είναι οκ.Αυτό που δεν αδειάζω χρόνο να δοκιμάσω είναι το 4χ2 switcher που πήρα απο ebay(lemoncell).
Επειδή θα δουλέψω πολύ με το ps3 και τον υπολογιστή μου (που βρίσκεται στην άλλη άκρη του σπιτιού) αποφάσισα να τραβήξω εξωτερικά καλώδιο utp cat6 μπας και σταματήσω να έχω τα σπασίματα στα hd αρχεία. Έτσι και αλλιώς θα τρύπαγα ταβάνι οπότε και κατεβάζω και καλώδια απο δορυφορικά πιάτα μαζί με το utp...Ότι κατεβάσω θα το κρύψω σε γυψοσανίδες πίσω απο τις πηγές και για το σκοπό αυτό αγόρασα απο monoprice κάποια υπέροχα πριζάκια hdmi και component,καθώς και καλώδια hdmi 45cm για να κάνω συνδεσμολογίες με το switcher.Οι τιμές είναι της πλάκας, τα έχω παραλάβει όλα και απλά ελπίζω να μην είναι και τα εξαρτήματα το ίδιο!:138:
Ίσως όλα αυτά να ακούγονται δαπανηρά (ο projector είναι),αλλά επιτρέψτε μου να πώ ότι με πολύ μεράκι και προσωπική δουλειά το κοστολόγιο κατεβαίνει δραματικά!(μην σας πω ότι φτάνει το κόστος των υλικών)
Η πρόταση μου συνεπώς είναι γυψοσανίδες!!!Αν έχεις κάποιον που μπορεί να σε βοηθήσει ή το κατέχεις ο ίδιος θα σου λύσει όλα τα προβλήματα. Αλλά αυτό θα το πω με σιγουριά την άλλη εβδομάδα.

Reaction score
164
Θα έβαζα γυψοσανίδες, αλλά το σπίτι είναι ενοικιασμένο, οπότε δεν αξίζει...

Όσο για το πρόβλημα με τις οπτικές, αντί να μετατρέψω μία οπτική σε coaxial, βρήκα στο ebay (και πιθανότατα και στην Ελλάδα) πάμφθηνα μηχανικά switcherάκια 4-1, οπότε θα κάνω με αυτά δουλειά. Έτσι και αλλιώς κάποιες συσκευές (PS3, HDTV, στο μέλλον δορυφορικός δέκτης) θα συνδεθούν σε HDMI switcher, οπότε αντί να πατάω ένα κουμπί για την εικόνα, θα πατάω και άλλο ένα για τον ήχο.

Reaction score
164
Χθες λοιπόν το έριξα στις ανδρικές δουλειές. Τρυπάνια, σφυριά και τέτοια. Αφού παιδεύτηκα αρκετή ώρα κάνοντας τρύπες, συναρμολογώντας βάσεις, ψάχνοντας τα εργαλεία (πάντα αυτό που χρειάζεσαι είναι στην άλλη άκρη τουε δωματίου και εσύπάνω σε μια σκάλα), σχεδόν τα κατάφερα.
Έχουμε πλέον έναν προβολέα στον τοίχο με τις κολώνες στη θέση τους (εκτός από μία που δεν την έχω πάρει ακόμα) και τα δύο πίσω surround στις θέσεις τους, ψηλά, κοντά στο ταβάνι.
Επίσης έχόυμε ως πηγή μόνο το HD-DVD, τον καναπέ στη μέη του δωοματίου, κούτες, καλώδια, χίλια δύο πράγματα από εδώ και από εκεί και τη σύζυγο να κάνει υπομονή...
Την οθόνη δεν την κρέμασα, και δεν ξέρω να θα το κάνω. Εκτίμησα αφάνταστα την εντελώς φλατ εικόνα, χωρίτς κύματα από ζάρες...
Επίσης έχω ένα τεράστιο πιάσιμο παντού...

Πρόβλημα που προέκυψε, αν και το ψιλομυριζόμουν: οι λευκοί τοίχοι. Μεγάλο πρόβλημα μιας και η εικόνα απέχει λιγότερο από μισό μέτρο από τον δεξί τοίχο και δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. Αριστερά δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα μιας και οι κουρτίνες κόβουν ανακλάσεις.

Και τώρα η εύλογη απορία: Τι κάνουμε με το τοίχο; Καμία ιδέα για το τι να κρεμάσω; Σκέφτηκα κάποια ταπετσαρία, σκέφτηκα την ύστατη λύση του βαψίματος, αλλά θέλω και τη γνώμη σας...

Reaction score
3
Απάντηση: Re: Το μικρό μου home cinema.

.........Την οθόνη δεν την κρέμασα, και δεν ξέρω να θα το κάνω. Εκτίμησα αφάνταστα την εντελώς φλατ εικόνα, χωρίτς κύματα από ζάρες.........
Μπορείς να βάψεις τον τοίχο μπεζ (μόνο αυτόν στον οποίο θα προβάλλεις) και να μην την κρεμάσεις καθόλου την οθόνη. Αξίζει τον κόπο.
Αν θυμάμαι καλά, ο κωδικός χρώματος του τοίχου μου είναι Ε 106 αλλά με επιφύλαξη.

Reaction score
164
Μιας και ο τοίχος είναι σχεδόν λευκός δεν νομίζω ότι έχει νόημα να τον ξαναβάψω..

Reaction score
174
Βάλε κουρτίνες γύρω γύρω αλλα και στον τοιχο προβολής. Θα κερδίσεις και σε ήχο εκτος απο κοντραστ αλλα φρόντισε να μπενοβγαίνουν εύκολα γιατί θα μαζεύουν σκόνη και θα θελουν συχνο πλυσιμο.

Προβλημα θα εχεις πιθανον απο ανακλασεις στο ταβανι, ειδικα αν η οθονη τελειωνει κοντα σε αυτο. Εγω έχω κουρτινα και στο ταβανι αλλα... δεν εχω σύζυγο !!!!

Reaction score
164
Οι κουρτίνες, που μάλλον είναι η καλύτερη λύση, απορρίπτονται γιατί έχω σύζυγο, και θέλω να εξακολουθήσω να έχω :137:

Reaction score
174
Υπάρχουν κουρτίνες που πεφτουν καθετα σαν στορια και οχι συρόμενα, κατι σε κινεζικο σχεδιο φέρνουν, και μπορουν να μαζευονται χωρις να ενοχλουν.
Αλλη λυση που μου αρεσει και μενα αλλα μαλλον πιο ακριβη, ειναι να φτιαξεις τελαρα σαν μεγαλες κορνιζες, στο μεγεθος που θελεις/χρειαζεσαι να μασκαρεις και μεσα να εχουν βελουδο (πανω σε φελιζολ) σε καποιο σκουρο χρωμα (μπορντώ, blueblack) που να ταιριαζει με τις αλλες κουρτινες και στη μεση των τελαρων να βαλεις απλικες.
Αν θα ειναι ενα, δυο, τρια τα τελαρα εναποκειται στο σχεδιαστικο σου γουστο.... αν δεις σε περιοδικα διακοσμησης θα παρεις ιδεες.

Reaction score
164
Δράμα η κατάσταση...
Πιστεύετε ότι η χρήση οθόνης, έστω και απλής Dalite θα βελτίωνε το ότι το δωμάτιο γεμίζει φως στις φωτεινές σκηνές; Μια οθόνη με gain 1, θα αντανακλά λιγότερο φως από έναν άσπρο τοίχο;
Αν ναι, και κρεμάσω τελικά την οθόνη, το δεύτερο στάδιο θα είναι το βάψιμο του ενός τοίχου, μπορντώ.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.590
Δε βάζεις και καμιά φωτογραφία να δούμε;Φαντάζομαι ότι η λύση που ψάχνεις πρέπει να είναι πάνω απ'όλα αποδεκτή απο τη γυναίκα.Η ταπετσαρία είναι καλή ιδέα.Άλλη ιδέα είναι να βάψεις αυτόν μόνο τον τοίχο σε μία ανοιχτή απόχρωση.Εγώ ας πούμε τον ένα τοίχο των έχω βάψει ένα πάρα πολυ ανοιχτό γκρί.Στους υπόλοιπους έβαλα άσπρο με λίγη όχρα.Τώρα με τις γυψοσανίδες βρήκα ευκαιρία να βάψω το δωμάτιο σε κάτι που να βολεύει στη θέαση.Το θέμα είναι τι χρώμα θα είναι αυτό;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Το μικρό μου home cinema.

Γιατι δεν κρεμας μερικους πινακες για να σπασουν την απεραντη ασπριλα; εχω το ιδιο προβλημα και επελεξα αυτη τη λυση γιατι...''εχω συζυγο και θελω να συνεχισω να την εχω":135::135::135: Παντως εχω την εντυπωση (μετα απο προβολη επι τοιχου οχι εντελως λευκου) πως τα χρωματα και γενικα η αποδοση, ειναι πιο γλυκεια απο οτι σε καταλευκη οθονη. Με τα πισω (σαραουντ) ηχεια θα εχεις προβλημα ετσι οπως ειναι ψηλα, το ξερω, γιατι και τα δικα μου ειναι στα 2,50μ και το μετανοιωσα. Χανεται παρα πολυ η αισθηση του περιφερειακου ηχου -δυστυχως δεν γινοταν να μπουν στο 1,50μ καθαρα για διακοσμητικους/λειτουργικους λογους. Τωρα ψαχνω δικαιολογια για να παρω βασεις (της B&W πανακριβες γμτο!) και να τα κατεβασω -δυσκολο το βλεπω!
Ο ιδιοκτητης του σπιτιου εγκρινει τα...μερεμετια που κανεις ή θαχεις προβλημα;

Reaction score
164
Ο ιδιοκτήτης είναι στη Ρόδο... :138: Άσε που οι τρύπες στον τοίχο δεν είναι τίποτα. Λίγος στόκος και έτοιμο!
Τα ηχεία διάβασα ότι πρέπει να είναι 1m πάνω από τη θέση ακρόασης. Τα έβαλα στο 2.30m με κλίση προς τα κάτω και μέσα.
Η σύζυγος ούτε να ακούσει για σκούρα μπογιά στον τοίχο! :138:
Πάμε προς την λύση των πινάκων...

Φωτογραφίες θα μπουν, να έχω κάτι να δείξω, ε; :136:

Reaction score
14
Γιατί βρε Bill δεν βάζεις δεξια/αριστερά σκούρα roll-tops ?
Όταν τυλίγονται σαν την οθόνη δεν φαίνεται κάτι που να ενοχλεί...Σίγουρα καλύτερη λύση από τις κουρτίνες και λειτουργικά και αισθητικά...
Άσε που μπορείς να βάλεις και τους πίνακες ώστε να υπάρχουν και όταν δεν θα τον λειτουργείς τον χώρο...

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.590
Ο ιδιοκτήτης είναι στη Ρόδο... :138: Άσε που οι τρύπες στον τοίχο δεν είναι τίποτα. Λίγος στόκος και έτοιμο!
Τα ηχεία διάβασα ότι πρέπει να είναι 1m πάνω από τη θέση ακρόασης. Τα έβαλα στο 2.30m με κλίση προς τα κάτω και μέσα.
Η σύζυγος ούτε να ακούσει για σκούρα μπογιά στον τοίχο! :138:
Πάμε προς την λύση των πινάκων...

Φωτογραφίες θα μπουν, να έχω κάτι να δείξω, ε; :136:
Βασικά κι εγώ θα έχω πρόβλημα με το κεντρικό,το οποίο αναγκαστικά θα πάει πάνω απο την οθονη,δηλαδή 3 μέτρα ψηλά!Μάλλον θα πρέπει να του δώσω κλήση...
Πάντως θα σου πρότεινα και πάλι την (μοντέρνα) ταπετσαρία για τον 1 τοίχο, τον ιδιοκτήτη στον κανονίζω εγώ:143:(αν δεν είναι και κανένας γνωστός ή γείτονας μου:142:)

Reaction score
164
Πώς περνάει ο καιρός... Ούτε ένας χρόνος δεν πέρασε και δεν άφησα τίποτα όρθιο. (Φυσικά φωτό θα βγάλω, έτσι και αλλιώς Gallery είναι, αλλά πρέπει να συμμαζέψω πρώτα :120: Όλο και κάτι μπαινοβγαίνει και είμαι στο ράβε-ξήλωνε)
Ο εξοπλισμός μου, από το προηγούμενο σπίτι, αποτελούταν από:
-Έναν προβολέα Ζ-4 τοποθετημένο στο ταβάνι με βάση Vogels
Ο προβολέας έγινε Ζ-2000, πάλι από τη Sanyo
-Έναν ενισχυτή Yamaha RXV 457
Αντικαταστάθηκε με έναν Harman-Kardon 255
-Ένα σετ 5 ηχείων Magnat Monitor 990
To τελευταίο απόκτημα: Αντικαταστάθηκαν από δύο Atlantic Technology 1200 εμπρός, ένα 1200C στο κέντρο και δύο 920 πίσω.
-Ένα SW Yamaha 215
Και αυτό Atlantic Technology 102SB
-Ένα DVD Denon 1920
Πάει και αυτό. Έγινε Toshiba EP-30
-Ένα XBOX 360 με HD-DVD.
Σταθερή αξία. Το HD-DVD πήγε στην αποθήκη.
-Καλώδια αναλογικά εικόνας και του SW δεκάμετρα Oehlbach, HDMI και ηχείων Profigold.
Το HDMI της Profiglod αντικαταστάθηκε από ένα αντίστοιχο της Clicktronic, μιας και το παλιό αποφάσισε ότι δεν θέλει να κλειδώνει πια. Και τα υπόλοιπα πιο κοντά HDMI είναι της Clicktronic. Προστέθηκαν "μπανάνες" της Tributaries.
-Μια τηλεόραση 29ρα WEGA, ούτε καν 100Hz.
Πάλι σε Sony, αλλά σε 40W4500.
-Μια οθόνη 92ρα Dalite.
Αυτή παραμένει, και φοβάμαι για πολύ ακόμα.
Προστέθηκαν:
-Ενα PS3.
-Ένα Popcorn Hour A110.
-Ένα μικροσκοπικό PC για streaming/download/upload
-Ένα Logitech Harmony One.

Βρε πώς περνάει ο καιρός... :121:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514