Το μυστήριο της νήσου του Πάσχα: Μια ιστορία αυτοκαταστροφής?

Reaction score
51
Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας αυτής είναι σαφές:

Εάν οι κάτοικοι του νησιού του Πάσχα χρειάστηκαν μερικές εκατοντάδες χρόνια για να καταστρέψουν τη φύση και τον πολιτισμό τους με όπλο τα χέρια τους και απλά πέτρινα εργαλεία, τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων που πλημμυρίζουν σήμερα τη γη, οπλισμένοι με όλα τα θαύματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, μπορούν να «καταφέρουν» το ίδιο αποτέλεσμα πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο ριζικά.

Υπάρχει μόνο μια ειδοποιός διαφορά: οι κάτοικοι του νησιού του Πάσχα δεν διέθεταν επαρκείς πληροφορίες για το παρελθόν, από τις οποίες να μπορούν να αποκομίσουν γνώση, προτού να είναι πολύ αργά. Εμείς αντίθετα διαθέτουμε. Θα μας κάνει άραγε αυτό σοφότερους;

Αυτές οι παράγραφοι είναι πιστεύω το σημαντικότερο τμήμα του κειμένου.........
Ας βάλουμε μυαλό πριν τα καταστρέψουμε όλα (και δεν απέχουμε και πολύ βέβαια!!!)
:( :( :? :?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Θυμαμαι πως διαβασα πρωτη φορα για την νησο του Πασχα σε μια απο τις παιδικες αναζητησεις μου με την βοηθεια του Ιουλιου Βερν(Δεκαπενταετης πλοιαρχος) και εκτοτε το θεμα με μαγευει.

Κυριολεκτικα λοιπον ρουφηξα το αρθρο.

Υπαρχει απλα κατι που εχει παραβλεψει ο συγγραφεας και το υποστηριζουν πολλοι αλλοι στην προσπαθεια επιλυσης του μυστηριου.

Τα πετρωματα απο τα οποια ειναι φτιαγμενα τα περιφημα αγαλματα του Ραπα νουι...δεν υπαρχουν στην Νησο :shock:

exile

Videocameras
Reaction score
4.515
Ακομα και τα ηρωικα εκεινα βραδια που περιμεναμε να πεσει το skylab :lol: ,και συζητουσαμε ολα αυτα τα θεματα τελος παντων,ακρη δεν βρηκαμε :?: :?: ,η και αν υποθεσουμε οτι κατι βρηκαμε δεν το αναφεραμε ποτε :!: :!: Μηπως βλεπω πολυ Λιακοπουλο τωρα τελευταια???Θυμαμαι οτι παλια υπηρχε ενα site που ειχε διαφορα τετοια και απο Ελλαδα ,νομιζω ηταν http://www.evrytan.gr/, καπως ετσι..,δεν ξερω αν υπαρχει ακομα..Παντως ,ξερει κανεις να μας πει τι χρονολογια εχουν τα περιφημα αγαλματα? :?:

Reaction score
7
Εγω εχω να πω οτι τα αγαλματα τα πηγε εκει ο Ιασονας με τους Αργοναυτες με το πλοιο του (τυπου καταμαραν) για να τα προφυλαξει απο τους Σιωνιστες και τους gay.
Χρονια μετα τα συναντησε κατα τη διαρκεια της περιπετειας του και ο Frodo, αλλα ηταν τοση η μαστουρα του απο το One Ring και τον καπνο που δεν τα προσεξε.
Τωρα πια για να μας εκδικηθουν οι Σιωνιστες που τους τα κρυψαμε μας ψεκαζουν με μυστικες ουσιες (που εμεις οι χαζοι νομιζουμε οτι ειναι τα καυσαερια των αεροπλανων) που ελεγχουν τη σκεψη.

Ολοι εμεις οι αγωνιστες περιμενουμε χρονια τωρα τον Neo να μας σωσει... γιατι οι Jedi ειναι μακρυα και εχουν τα δικα τους προβληματα...

Reaction score
51
Εγω εχω να πω οτι τα αγαλματα τα πηγε εκει ο Ιασονας με τους Αργοναυτες με το πλοιο του (τυπου καταμαραν) για να τα προφυλαξει απο τους Σιωνιστες και τους gay.
Χρονια μετα τα συναντησε κατα τη διαρκεια της περιπετειας του και ο Frodo, αλλα ηταν τοση η μαστουρα του απο το One Ring και τον καπνο που δεν τα προσεξε.
Τωρα πια για να μας εκδικηθουν οι Σιωνιστες που τους τα κρυψαμε μας ψεκαζουν με μυστικες ουσιες (που εμεις οι χαζοι νομιζουμε οτι ειναι τα καυσαερια των αεροπλανων) που ελεγχουν τη σκεψη.

Ολοι εμεις οι αγωνιστες περιμενουμε χρονια τωρα τον Neo να μας σωσει... γιατι οι Jedi ειναι μακρυα και εχουν τα δικα τους προβληματα...

Ωραίο σενάριο!!!
Να το στείλεις στο HOLLYWOOD!!
Δεν ξέρεις ποτέ Γιώργο!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.160
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound