Το νέο μου hi fi , ειναι σωστα στημενο?

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.846
Η λύση η συμφέρουσα ποια ειναι? μικρότερα ηχεία , μπασοπαγιδες? Γκρεμισμα το σπιτι?
Δεν μίλησα για λύση.
Θέλω να δω την καλύτερη μέτρηση που έχουμε ως τώρα, αλλά με τις σωστές παραμέτρους απεικόνισης.

Reaction score
2.468
Η λύση η συμφέρουσα ποια ειναι? μικρότερα ηχεία , μπασοπαγιδες? Γκρεμισμα το σπιτι?
View attachment 385355
Δες αυτο το βιντεο. Θα καταλαβεις τα βασικα και κατι παραπανω και μετα θα ειναι πιο ευκολο να παρεις τις σωστες αποφασεις.

Reaction score
490
Από τα συγκεκριμένα main ηχεία δεν έχω άμεση εμπειρία, αλλά σίγουρα είναι ένα ιδιαίτερης σχεδίασης ηχείο, και να θυμίσουμε πως έχει το καθένα δύο 10΄΄ Beyma woofer που ακτινοβολούν στο πίσω τοίχο, ενώ διαθέτουν μια οπή εκτόνωσης μπάσων η οποία είναι μεταβλητή (variator) με ένα μαραφέτι που βιδώνει/ξεβιδώνει.

Από rewiew του Stereophile:
"... τα Hørnings προτιμούσαν να στέκονται πιο κοντά στις γωνίες πίσω τους από ό,τι τα Quad αναφοράς μου. "

"...πέρασα αρκετό χρόνο χρησιμοποιώντας τον αναλυτή φάσματος AudioControl Industrial SA3050 για να βεβαιωθώ ότι τα ηχεία λειτουργούσαν στο μέγιστο—και στη διαδικασία ανακάλυψα ότι, ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους στο δωμάτιό μου, τα Hørnings παρουσίαζαν μια μέτρια κορυφή απόκρισης στα 100Hz και μια κάπως λιγότερο έντονη πτώση στα 2kHz. Φαινόταν επίσης ότι η απόκριση των μπάσων τους ήταν λίγο πολύ επίπεδη μέχρι τα 63Hz—και ήταν αξιοποιήσιμη , κατά τη γνώμη μου, μέχρι τα 50Hz."

" ...Η συμβουλή μου στον νέο ιδιοκτήτη της Hørning Perikles είναι να τοποθετήσει τα ηχεία με μεγαλύτερη προσοχή στην απεικόνιση και το βάθος της σκηνής παρά στην ομαλότητα της απόκρισης ή στην απόλυτη επέκταση των μπάσων. Το τελευταίο φαίνεται να τους ξεπερνά ούτως ή άλλως."

Συμπερασματικά, θα έλεγα αν είσαι ευχαριστημένος με την τοποθέτηση των ηχείων μόνα τους και με δεδομένες τις δεσμεύσεις της ακουστικής του χώρου, με λίγο πειραματισμό θα βρεις την ορθή θέση ενσωμάτωσης για το REL, που θα σε ικανοποιεί.

Attachments

Reaction score
12.060
Νομίζω πως δεν έχει γίνει αντιληπτό το πόσο λάθος είναι η κατάσταση.
Εγώ θα ήθελα να γράψω τις σκέψεις μου, αλλά θα είμαι αυστηρός. Οπότε όχι τώρα.

Και ένα τρίτο για να πάω για ύπνο:
3. Η καλύτερη συνδεσμολογία (είτε σου αρέσει είτε όχι) είναι: Πηγή-> συσκευή που θα κάνει cross το σήμα με εξόδους για 2 κανάλια που θα πάνε στον ενισχυτή (Accu ή λαμπάτο) και ένα κανάλι που θα πάει στο sub. Μόνο έτσι θα κάνεις μια καλή αρχή.
Αλλά δεν ήθελα να επεκταθώ παραπάνω.

Reaction score
7.251
θυμήθηκα ένα παλαιό μέλος που πήρε μια μέρα μικ και μας ανέβαζε τους ιδιοσυντονισμούς από κάτι βρωμοproac 6ιντσα αν θυμάμαι καλά...για μπάσο έως 20 χερτζ :roflmao:
η πικρή αλήθεια

τα ηχεία κροσάρονται εδώ στο πρώτο καλό βουναλάκι στα 82 χερτζ
επόμενη επιλογή μήπως και σωθεί από καμιά συνισταμένη το επόμενο βουναλάκι στα 67 χερτζ...
άλλη μία προσπάθεια στα 105 μπας και κάτσει τίποτα προσωρινό
και μετά τέλος
δεύτερο σαμπ

View attachment 385348

Εσύ τελικά έχεις έρωτα με το συγκεκριμένο μέλος για να τον αναφέρεις και να τον αναπολείς συνεχώς. Και πάντα με τον καλό λόγο.😀

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.743
Εσύ τελικά έχεις έρωτα με το συγκεκριμένο μέλος για να τον αναφέρεις και να τον αναπολείς συνεχώς. Και πάντα με τον καλό λόγο.😀
ήταν από τους βλαμμένους ψέκες που άφησαν εποχή να του πεις.. :laugh:

Reaction score
3.987
Με επαγγελματία που θάρθει να μετρήσει σωστά, να στήσει και να προτείνει. Κατα τη γνώμη μου σπαταλάς πολύ χρόνο.;)

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.846
Με επαγγελματία που θάρθει να μετρήσει σωστά, να στήσει και να προτείνει. Κατα τη γνώμη μου σπαταλάς πολύ χρόνο.;)
Θα συμφωνήσω, αλλά νομίζω πως δεν επαρκεί ο εξοπλισμός. Μακάρι να κάνω λάθος.

Reaction score
3.987
Ναί, γιαυτό έγραψα ...και να προτείνει. Ορθολογική προσέγγιση, ίσον καλυτερο αποτέλεσμα για τον κάθε χώρο.

Reaction score
1.292
Αυτο πως φτιαχνει?
Χμ, εχεις ηχεια που παιζουν full range, λογικα θα επρεπε να εχεις ενεργεια εκει, παρολο που εχεις σαμπ που βεβαια δεν αποφορτιζει τα ηχεια σου.
Για να εχεις βουτια 20 dB μαλλον εχεις ακυρωση λογω χωρου/τοποθετησης ηχειων.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.249
Οποτε στην επόμενη αλλαγη ενισχυτή
Η χρήση συσκευών που διαχειρίζονται το σήμα όπως το miniDSP έχει ουσιαστικό αντίκρυσμα μονάχα όταν αυτές θα έπαιζαν ρόλο DAC & προενισχυτή μαζί με την όλη επεξεργασία να περαιώνεται στο αυθεντικό ψηφιακό σήμα από την πηγή. Η χρήση ολοκληρωμένων ενισχυτών παραπέμπει σε ενσωμάτωση sub υπό τους όρους της REL.

Από τα μοντέλα miniDSP εκείνο που θα είχε αξία για τις δικές σου αναζητήσεις θα ήταν το SHD. Εναλλακτικά θα μπορούσες να προμηθευτείς το Eversolo A10 που προσεγγίζει ευχερέστερα με τις προδιαγραφές του μια παραδοσιακή audiophile φιλοσοφία.
View attachment 385355
Τα προηγούμενα είναι χρήσιμα να τα κρατάς υπόψιν για το μέλλον αλλά εδώ έχουμε το παρόν με συσκευές που δεν επιστρέφονται και κάτι πρέπει να δοκιμάσεις με ό,τι ήδη διαθέτεις στην απόπειρα να βελτιωθούν τα γνωστά ενοχλητικά στοιχεία. Μέχρι στιγμής μας έχεις επιδείξει συνθήκες υπό τις οποίες ΄΄αδικούνται΄΄ οι κρίκοι που απαρτίζουν το τρέχον setup.

Η απλούστερη δράση θα ήταν να μετακινούσες την κεντρική θέση ακρόασης/λήψης 50 εκατοστόμετρα πιο μπροστά και να δημοσίευες νέα σετ με καμπύλες απόκρισης και με το sub σε εναλλακτικές τοποθεσίες.

Ο ίδιος λογαριάζω την ατομική προσπάθεια διευθέτησης απαραίτητο κομμάτι στο όλο ΄΄παιγνίδι΄΄ που διεγείρει κιόλας τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο να μαθαίνει πράγματα.

Last edited:

Timaras

Reaction score
2.175
Αγαπητέ οπλισου με υπομονή,που απ' ότι βλέπω διαθέτεις,και σίγουρα οι συμφορουμήτες εδώ θα σε κατευθύνουν σωστά για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Εγώ δεν ξέρω να σε κατευθυνω αλλά ένα θα πω.Βλεπω ότι μετράς γενικά οποιαδήποτε ώρα σου'ρθει στο κεφάλι οπότε συμπερασματικά θα σου πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ. 👏👏👏

Είσαι πολύ δυνατός!

Reaction score
7.251
ήταν από τους βλαμμένους ψέκες που άφησαν εποχή να του πεις.. :laugh:
Δεν χρειάζεται να του πω κάτι γιατί θα το διαβάσει κάποια στιγμή.
Στο θέμα τώρα.
Κανονίστε τον φίλο να αλλάξει ενισχυτή ηχεία καλώδια και να πάρει και 8 σαμπγούφερ😁 για να του γεμίσει τα κενά η ενέργεια που
λείπει!

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.403
. . . αλλά εδώ έχουμε το παρόν με συσκευές που δεν επιστρέφονται και κάτι πρέπει να δοκιμάσεις με ό,τι ήδη διαθέτεις στην απόπειρα να βελτιωθούν τα γνωστά ενοχλητικά στοιχεία...
. . . Ο ίδιος λογαριάζω την ατομική προσπάθεια διευθέτησης απαραίτητο κομμάτι στο όλο ΄΄παιγνίδι΄΄ που διεγείρει κιόλας τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο να μαθαίνει πράγματα.
Ετσι μπράβο.
Αλλά εν τω μεταξύ... έχει χαθεί η μπάλα. Δοκιμές, καμπύλες και προτάσεις πάσης φύσεως ατάκτως ερριμένες (αυτό το "ερριμένες" σωστά το'χω με 2 ρο?? καν'ας γεροντής που να καταλαβαίνει ; ) με άναρχη λογική σειρά.
Παίδες η τριβή με μηχανάκια που πατάς ένα κουμπί και ως εκ θαύματος τα διορθώνουν όλα, "φτιαγμένα από φρέσκους επιστήμονες με φοβερα διδακτορικά, κλπ κλπ" σας έχουν ψιλοκάνει κακό. Πρώτα να ξύνεται (έντονα) η κούτρα για τα "γιατί" όταν βγαίνουν καμπύλες. Μετά οι κινήσεις. Βήμα, βήμα ...

Τώρα φεύγω, και ίσως επιστρέψω... :laugh: ... "Δημήτριος" !!!
Ισως... (έχω γεράσει, που μου τη λέει ο Κόγιας, και βαριέμαι)

Προς το παρόν μπορούμε να δούμε ευανάγνωστες καμπύλες με μόνο την απόκριση των μέην;
Μπορούμε να έχουμε πληροφορίες για τις αποστάσεις των μέην από πλάγιους και εμπρός τοίχους, ΚΑΙ από το κεφάλι του ακροατή στην MLP;
Για να δούμε αν αυτό το έρημο σαμπ πίσω από τον καναπέ είναι όντως συμφασικό με τα μέην; Σε ποια συχνότητα; Εχει εξακριβωμένα ανεστραμμένη φάση; Είναι αυτό σωστό; (χωρίς delay και χρονική ευθυγράμμιση ΔΕΝ σε παίρνει ρε φίλε να μην ξέρεις αν και που είσαι συμφασικός).
Αποστάσεις παρακαλώ. ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ είπα!!

Πρασινο κλειστη μπαφλα κιτρινο ανοιχτη μπάφλα
Μοβ σαμπγουφερ ανοιχτο
Μαζί γράφαμε. Χουάτ ιζ "μπάφλα" ;

Α! τελευταίο.
Εχει γίνει κατανοητό οτι το πρόβλημα δεν είναι τόσο στην απόκριη συχνότητας όσο εδώ (#278 - ιδίως στο πρώτο) :
ή τζάμπα τα λέει ο Bhutia ;
1766082205381.png

Reaction score
38
Κάποια στιγμή αναφέρθηκε το AI εδώ στο thread ...
Με και απο την εμπειρία σας... ποιο AI απο όλα που έχετε δοκιμάσει γενικότερα δίνει καλύτερες συμβουλές σε μετρήσεις κτλ σχετικά θέματα απο ότι έχετε διαπιστώσει ?

Καταλαβαίνω οτι κανένα μπορέι να μην λέει την τέλεια προσέγγιση όμως κατά βάση με ποιό αξίζει να πειραματιστεί κάποιος?

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.965
Members
38.631
Νεότερο μέλος