Το νεο μου DAC.

Reaction score
0
Ηθελα να ξεκινησω κατι για το καλοκαιρι, και το πιο ευκολο ηταν ενα μικρο DAC.
Το κυκλωμα βεβαια το πηρα ετοιμο απο εδω
Οποτε επρεπε να φτιαξω και ενα κουτακι και ν ακανω και μερικες αλλαγες που με βολευαν.

Θa ξεκινησω με τις αλλαγες.

Για αρχη αλλαξα τα RCA που ερχονται απο τη μαμα του. Δεν εβαλα κατι φοβερo αλλα ειναι σιγουρα καλυτερα απο αυτα που ειχε πριν.

Θελω επισης τα παντα (σχεδον) σε αυτο το πονημα να ειναι φτιαγμενα απο τα χερακια μου.
Συναντησα μια δυσκολια να βρω RCA 75 Ohm για σασι στην Ελλαδα και βαριομουνα να παραγγειλω απ'εξω.
Οποτε εβαλα παραλληλα, στο RCA του DAC, ομοαξονικο καλωδιο και BNC (που ειναι και true 75 Ohm connector, γιατι για τα RCA εχω τις επιφυλαξεις μου γενικα).

Το καλωδιο ειναι και ευτο με τα χερακια μου, θα μπει στο PC με BNC to RCA addaptor.

Reaction score
0
Για το κουτι παιδευτηκα πολυ να αποφασιω το υλικο... ηθελα να εχει και καποιο WAF...
Ειδα μια μερα μια ψυκτρα που ειχα και αποφασισα να την κοψω στα δυο για να βαλω τα πλαινα και το υπολοιπο θα γινοταν με plexy glass...

Reaction score
0
Το τελικο κοστος ειναι...

55 euro το DAC (με τα μεταφορικα)

7 euro το plexy glass

15 euro vandal switch, BNC και RCA για σασι, θερμοσυστελομενο.

Ολα τα υπολοιπα τα ειχα απο καπου...

Total...: σκαρτα 80 euro...

Δεν ειναι και ασχημα...

Reaction score
0
Οι εμπειριες μου γενικα δεν ειναι παρα πολλες (σε μηχανηματα) και το CDP μου δεν το λες και αξιοπρεπες... ενα CDR-775 της Philips το οποιο δεν πολυ χρησιμοποιειται γιατι εχω PC στο σαλονι με μια FCA-202 (τιποτα extreeme αλλα καλυτερο απο το CD)

Το project ειναι για το δωματιο του γραφειου μου, αλλα επειδη δεν αντεξα το εβαλα στο CD να δω πως ακουγεται...

Δεν ξερω απο ορολογιες αναπαραγωγης, αλλα αυτο που εχω να πω ειναι οτι το CD απεκτησε ζωη!

Ολα εγιναν πιο φωτεινα, πιο χρωματιστα, ακουστηκαν πραγματα που δεν ακουγοντουσαν προηγουμενως...

Βεβαια δεν ειναι κανενα buffalo (δυστυχως), αλλα στο απαιδευτο σε μηχανακια αυτι μου ακουστηκε παρα πολυ καλυτερα.

Το γουσταρω με τρελα!

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.630
Απάντηση: Το νεο μου DAC.

:444:

Όποτε βρεις την όρεξη, ψάξε για μαύρες βιδούλες, κατά προτίμηση torx. Θα "δέσουν" καλύτερα με την εμφάνιση του plexy.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Το νεο μου DAC.

:444:

Όποτε βρεις την όρεξη, ψάξε για μαύρες βιδούλες, κατά προτίμηση torx. Θα "δέσουν" καλύτερα με την εμφάνιση του plexy.
Σε ευχαριστω πολυ, ειναι ηδη μεσα στα σχεδια (αλλα οχι torx, μαλλον μαυρες allen) απλα με επιασε η "καουρα" να το τελειωσω και εβαλα οτι βιδες επαιζαν στο σπιτι.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.197
Απάντηση: Το νεο μου DAC.

μπράβο μάστορε! χρυσοχέρης!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ωραίος! Κούκλικο το έκανες!

Άντε και μ'ένα Buffalο σύντομα! :138:

Reaction score
0
Σας ευχαριστω ολους, σειρα τωρα εχει ο Gainclone με 2x LM3875, μαλλον με ξεχωριστο κουτι για το τροφοδοτικο και διαφορετικο τροφοδοτικο (και Μ/Τ) ανα καναλι...
Ελπιζω σε μια δυο εβδομαδες να ειναι ετοιμος.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.306
Members
38.679
Νεότερο μέλος
knazito