Το ξέρατε αυτό???

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
εντελώς τυχαίως βρήκα αυτό

http://www.stereophile.com/news/091304taralabs/

Σε αυτή την περίπτωση η εν λόγω εταιρία αγόραζε από την άπω ανατολή καλώδια με $14 το τεμάχιο και μετά τα πουλούσε για μερικές εκατοντάδες $ το ένα. Κατα καιρούς σίγουρα όλοι θα έχουμε ακούσει παρόμοιες ιστορίες. Όλα αυτά όμως με προβληματίζουν.

Το ήξερε κανείς?
Τελικά τι αγοράζουμε?
Είναι τα επώνυμα προϊόντα όντως επώνυμα ή κάποιοι απλά αλλάζουν τα ταμπελάκια?
Μήπως τα πανάκριβα μηχανήματά μας δεν είναι και τόσο ακριβά τελικώς?
Μήπως τελικά κάποιοι μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλλες???
 


ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
To καλωδιο ειναι μια πολυ πονεμενη ιστορια.
Ειναι το προιον που αφηνει το μεγαλυτερο κερδος και συγχρονως το πλεον αμφιλεγομενο.
Γνωριζω ανθρωπους που "ακουμπησαν" χιλιαδες ευρω στην συγκεκριμενη εταιρεια.

Τωρα πως να νοιωθουν?
 

Μηνύματα
658
Reaction score
1
Αυτά συμβαίνουν σε πολλά άλλα προιόντα διαφορετικών αγορών.

Παντως καλό είναι να εκθέσεις τα όσα γνωρίζεις. Εξάλλου μεγάλοι ανθρωποι είμαστε, ας κρίνει ο καθένας μόνος του..Εγώ πάντως θέλω να μάθω. Μπορείς να μου στείλεις και Pm.
 




Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Απάντηση: Το ξέρατε αυτό???

Τελικά ορισμένοι είναι αδιόρθωτοι...

Η ίδια εταιρία που μεταπολούσε πανάκριβα τα κινέζικα καλώδια παρουσιάζοντάς τα για δικά της ξαναχτυπά...

Παρουσίασε μία νέα σειρά καλωδίων στην οποία όπως ισχυρίζονται χρησιμοποιούν ως διηλεκτρικό εκτός από τα γνωστά και το κενό αέρα. Σύμφωνα με την εταιρία το όλο καλώδιο βρίκεται μέσα σε ένα αερόκενο σωλήνα και μετά αρχίζουν να εκθειάζουν τις ιδιότητες του κενού σαν διηλεκτρικό αλλά και της "υψηλής" τεχνολογίας κατασκευής που εμποδίζει την διάβρωση του καλωδίου λόγω της απουσίας οξυγόνου.

Έλα που τελικά αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει κενό αέρος στο καλώδιο...

Το καλώδιο δοκιμάστηκε σε προηγούμενο τεύχος του Stereophile και εκεί ο reviewer με βάση τις πληροφορίες από την εταιρία έγραψε ότι ο σωλήνας περιέχει αέρα σε πίεση ανάλογη με την πίεση σε ύψος 12.000' (12.000 πόδια = 3665 μέτρα περίπου). Προφανώς στα 3665 μέτρα όμως δεν υπάρχει κενό αέρος ούτε πολύ χαμηλή πίεση.

Στο πρόσφατο τεύχος του λοιπόν Sterophile αναγνώστης που ασχολείτε με το αλεξίπτωτο έστειλε επιστολή με την οποία ξεμπροστιάζει την εταιρία περί των ισχυρισμών της και ανάγκασε το περιοδικό να παραδεχθεί ότι η Tara Labs Κάνει παραπλανητική διαφήμιση...

Με τις υγείες τους...

Το test του Stereophile, η Tara το ανέβασε στο site της. Την επιστολή του αναγνώστη δεν βλέπω να την ανεβάζει...

http://www.taralabs.com/images/31479_eprint.pdf
 


VG

Μηνύματα
5.157
Reaction score
0
Αν η εταιρεια εβρισκε και τα πουλαγε εκατονταδες δολλαρια...αυτο συμβαινει γιατι η αγορα εχει τετοιες τιμες.
Και αν αυτοι αγοραζαν με 14 δολλαρια,τοτε και οι ανταγωνιστες θα μπορουσαν να αγοραζουν με τετοιες τιμες.

Βεβαια δεν θα πρεπει να πεσουμε στην παγιδα, "αγορασες 1$,πουλα 1.05$ αλλιως αισχροκερδείς!" Μια εταιρεια εχει παμπολα εξοδα,κτίρια,μισθους,ΙΚΑ,διαφημιση,προϊοντα τσαμπέ σε "καλους" reviewers κτλ

Και φυσικα δεν θα πρεπει να ξεχναμε την δυναμη του καταναλωτη.
Αν καποιος θελει ενα βασικο μισθο για ενα καλωδιο, ο καταναλωτης θα πρεπει να ζυγισει τι αγοραζει και για ποιο ποσό.
 


Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.113
Reaction score
20.614
Παιδιά, παρακαλώ επιτρέψτε μου μια μικρή διόρθωση. Η Tara Labs δεν υπέστη την έφοδο του FBI και δεν εσύρθη κατηγορούμενη, επειδή την έπιασε ο πόνος την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τα κορόιδα που βρίσκει, και τους πουλάει καλώδια πανάκριβα. Ούτε τους πείραξε, που αυτή η εταιρεία εισάγει τα καλώδιά της από την Κίνα και τα πουλάει με το δικό της εμπορικό σήμα. Ο καθένας μπορεί να αναθέσει τμήμα ή και ολόκληρη την παραγωγή του σε κάποιον κινέζο υποκατασκευαστή, και αυτό είναι κάτι συνηθισμένο. Αυτό που τους πείραξε, και που πρέπει να πειράζει κάθε χώρα που θέλει να λέγεται σοβαρή, είναι το γεγονός ότι η Tara Labs εισήγαγε έτοιμο καλώδιο, κατασκευασμένο στην Κίνα, και του έβαζε την επιγραφή ότι είναι κατασκευασμένο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έξεστι Κλαζομενίοις ψεύδεσθαι.

Όσον αφορά το νέο «κατόρθωμά» της, εάν η Tara Labs βρήκε πελάτες που έχαψαν το παραμύθι του κενού αέρος, δίκην διηλεκτρικού μέσα σε ένα εύκαμπτο αντικείμενο που βρίσκεται στην επιφάνεια της θάλασσας, τότε δεν είμαι εγώ ο κακός, όταν μιλάω για γραφικότητες, για λάθη της Φύσης και αποτυχία του εκπαιδευτικού συστήματος. Βέβαια, υπάρχει και η αμιγώς καπιταλιστική προσέγγιση, που λέει ότι, αφού βρίσκουν τόσο ηλίθιους πελάτες, καλά τους κάνουν.
 

Μηνύματα
5.581
Reaction score
297
Έξεστι Κλαζομενίοις ψεύδεσθαι
Και αυτό σωστό! Πάντως είναι να απορεί κανείς γιατί η (κα)Tara δεν έκανε το προφανές: να γεμίσει τον χώρο του διηλεκτρικού με ήλιον. Πού θα το βρει? Είναι πολύ απλό. Θα συντήξει πυρήνες υδρογόνου. Για τους καλωδιάδες τέτοιες τεχνολογίες είναι ψωμοτύρι :happy_5:
 

Μηνύματα
151
Reaction score
0
Και σίγουρα δεν είναι η μονη που το έκανε, θα υπάρχουν και άλλες και ίσως αρκετές που έχουν ακολουθήσει αυτό το "δρόμο". Ε, ρε παραμύθι που τρώει ο κοσμάκης!!!!! Από την άλλη όμως καλά να πάθουν όσοι τρώνε ό,τι τούς σερβίρουν.:mad_3:
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Απάντηση: Re: Το ξέρατε αυτό???

Και αυτό σωστό! Πάντως είναι να απορεί κανείς γιατί η (κα)Tara δεν έκανε το προφανές: να γεμίσει τον χώρο του διηλεκτρικού με ήλιον. Πού θα το βρει? Είναι πολύ απλό. Θα συντήξει πυρήνες υδρογόνου. Για τους καλωδιάδες τέτοιες τεχνολογίες είναι ψωμοτύρι :happy_5:
Πρόσεχε συνονόματε θα σου ξεσηκώσουν την πατέντα οι καλωδιάδες...
 



Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.622
Μηνύματα
2.868.422
Members
37.941
Νεότερο μέλος
mdim051
Top