Το οδοιπορικό των Χριστουγέννων μας ...

Reaction score
3
Απάντηση: Το οδοιπορικό των Χριστουγέννων μας ...

Αν κανεις ξενος "πεσει" τυχαια σε αυτες τις φωτογραφιες με ποση
δυσκολια θα πειστει πως ανηκουν στην Ελλαδα?
Καλα Σοφια, η Λυδια εχει παθει.
Μονο που βλεπω να με τρεχει οπως ετρεχες και εσυ τον δικο σου

Μα δεν τον τρέχω εγώ ...
Αυτός με τρέχει :142:

Απλά ακολουθώ τους ρυθμούς!

Εγώ βέβαια τρελαίνομαι με τις φωτογραφίες...
Τόσο που τον ακούω κάποιες φορές να μου φωνάζει:

''Προχώρα Γιαπωνέζε'' :142:

Φιλιά πολλά στη Λυδία :605: και άρχισε να τρέχεις γιατί η Ελλάδα έχει αμέτρητες ομορφιές! :107:

Reaction score
3

Αγαπητό κοινό,

στο επόμενο επεισόδιο ...

... το επιβλητικό και μοναδικό Σπήλαιο Ιωαννίνων!!!!!!!!!!!!!!!!

Καληνύχτα σας :605:

Reaction score
1

:607:

Eύγε! Τα Ιωάννινα τα λάτρεψα και εγώ. Πολύ όμορφη πολή αν και πέσαμε πάνω στο ΣΚ του εορτασμού της απελευθέρωσης. Παρόλα αυτά καταφέραμε και τα γυρίσαμε, είδαμε, θαυμάσαμε, ήπιαμε, φάγαμε (σαν ζώα ως συνήθως :116: ), και είναι πλέον ένα αγαπημένο ελληνικό τοπίο που σίγουρα θα ξαναεπισκεφτούμε.
Αγαπημένη στιγμή: 6 το πρωί μετά από καλό ξενύχτι με φίλους, πήγαμε για κρέπες στο Βαγόνι και τίμήσαμε κάτι κρέπες με σπετσοφάι!!!!

Στο μουσέιο κέρινων ομοιομάτων δεν πήγατε?

Reaction score
3

Σε ευχαριστώ φίλε nikkosnet ... :107:

Τα Ιωάννινα έχουν μια δική τους ατμόσφαιρα που σε παρασύρει ...

αλλά όχι τόσο που να τρώμε κρέπες με σπετσοφάι 6 η ώρα το πρωί :142:

Αυτό δεν είναι πρωινό, είναι ο εφιάλτης στο δρόμο με τις κρέπες :137:

Στο μουσείο κέρινων δεν πήγαμε τώρα τα Χριστούγεννα ...
Είχα πάει όμως το Νοέμβριο και είχα βάλει φωτογραφίες σε αυτό το θέμα. :126:

Reaction score
3

Ημέρα Πέμπτη - 28 Δεκεμβρίου 2010

Ο καιρός εξακολουθούσε να είναι βροχερός και το κρύο φλέρταρε άγρια με τα παλτά μας ...

Σπήλαιο Ιωαννίνων ή αλλιώς Σπήλαιο Περάματος

Βρίσκεται μια ανάσα από την λίμνη Παμβώτιδα και 4 χλμ από την πόλη των Ιωαννίνων στο χωριό Πέραμα.

Η ηλικία του προσδιορίζεται περί τα 1.500.000 χρόνια!
Δύσκολο να φανταστείς πώς ήταν η ζωή τότε.

Ανακαλύφθηκε τυχαία, κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου το 1940, όταν οι κάτοικοι το ανακάλυψαν από ένα άνοιγμα και το χρησιμοποιούσαν σαν καταφύγιο για να προστατευθούν από τους βομβαρδισμούς.

Μετά το τέλος του πολέμου ο Κωνσταντίνος Κασβίκης, γυμναστής και ερασιτέχνης σπηλαιολόγος, το φωτογράφησε και δημοσίευσε τις φωτογραφίες στον τύπο.

Οι οδηγίες που μας δόθηκαν ήταν ότι δεν έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε φλας για τις φωτογραφίες μας ...

Νομίζω ότι ήμουν η μόνη που συμμορφώθηκε, αλλά η φωτογραφίες ήταν σκέτη απογοήτευση.

Μόνο σε μερικά σημεία επιτράπηκε η χρήση φλας και μπόρεσα να φωτογραφήσω ''αξιοπρεπώς'' τα υπέροχα αυτά δημιουργήματα της φύσης ...

Reaction score
3

Το 1956 οι σπηλαιολόγοι Γιάννης και Άννα Πετροχείλου πληροφορήθηκαν την ύπαρξη του σπηλαίου και άρχισαν εργασίες για την αξιοποίησή του.

Το Σπήλαιο είναι αρκετά μεγάλο, με έκταση περίπου τα 14.000 τμ και η θερμοκρασία του πάντα σταθερή χειμώνα - καλοκαίρι στους 17 βαθμούς.

Ο διάδρομος που δημιουργήθηκε προκειμένου να μπορούν οι επισκέπτες να βαδίσουν μέσα στο σπήλαιο έχει μήκος περίπου 1 χλμ και η διαδρομή διαρκεί περίπου 45 λεπτά.

Ο διάδρομος διασχίζει κάποιες φορές πολύ στενά τμήματα, μερικά από αυτά αρκετά ανηφορικά αλλά οδηγεί και στις μεγαλύτερες αίθουσες που έχω δει ποτέ σε σπήλαια.

Ήταν η δεύτερη φορά που επισκεπτόμουν το Σπήλαιο Περάματος και έδωσα σημασία στις πολύ ιδιαίτερες λεπτομέρειές του.

Reaction score
3

Λίγα λόγια για την δημιουργία των σταλακτιτών - σταλαγμιτών.

Δημιουργούνται από τις σταγόνες της βροχής που περνούν από της σχισμές του εδάφους που βρίσκεται πάνω από τα σπήλαια και παρασύρουν ποσότητες ανθρακικού ασβεστίου (ασβεστίτη) που βρίσκεται στα ασβεστολιθικά πετρώματα του σπηλαίου.

Οι σταλακτίτες έχουν κωνικό σχήμα και κρέμονται από την οροφή.

Με αντίστοιχο τρόπο σχηματίζονται και οι σταλαγμίτες, με την διαφορά ότι οι σταγόνες του νερού φτάνουν στο έδαφος και εναποθέτονται εκεί οι ποσότητες του ανθρακικού ασβεστίου που ανακατεύονται με το νερό.

Οι σταλακτίτες ή οι σταλαγμίτες μπορούν να δημιουργηθούν από μερικά χρόνια έως αρκετούς αιώνες, ανάλογα με την ποσότητα του ανθρακικού ασβεστίου που υπάρχει στο νερό.

Φτάνοντας στην έξοδο, βρίσκεται η προτομή του σπηλαιολόγου Πετροχείλου.

Τα 120 ανηφορικά σκαλοπάτια μέχρι στην έξοδο, φαντάζουν εφιαλτικά :406:, φουσκώνεις - ξεφουσκώνεις και μέχρι να δεις το φως της μέρας ... σωριάζεσαι :137:

Η λυτρωτική έξοδος του Σπηλαίου και ... εγένετο φως!

Reaction score
3
Μετά την επίσκεψη στο Σπήλαιο ... βγήκαμε προς αναζήτηση τροφής ...

Ένα ιταλικό εστιατόριο, πάνω στη λίμνη, ήταν ό,τι έπρεπε ...

Το φαγητό υπέροχο και τα παραθυράκια του στολισμένα έτσι:

Το βραδάκι, είπαμε να αποχαιρετήσουμε την πόλη με μια καλή και πρωτοποριακή ταινία, το avatar, σε ένα συγκρότημα κινηματογράφων το Odeon ...

Αφού κάναμε έναν απίστευτο αγώνα δρόμου με το αυτοκίνητο για να προλάβουμε την προβολή, αυτό τελικά αποδείχθηκε μάταιο, καθώς όλοι οι παρευρισκόμενοι στα Ιωάννινα είχαν την ίδια ζωηρή επιθυμία :137: και αφού η προσπάθεια τελικά απέβη αποτυχής :116: , περιοριστήκαμε στην περιήγηση του εξωτερικού χώρου που ήταν στολισμένος: υπερπαραγωγή ... ιδού:

Επιστροφή στο ξενοδοχείο γιατί το πρωί άρχιζε το ταξίδι της επιστροφής ...

Η θέα από το ξενοδοχείο στην είσοδο της πόλης.

Reaction score
3
Ημέρα Επιστροφής Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009.

Γενικός κανόνας: Ποτέ δεν γυρνάμε από τον δρόμο που ήρθαμε ... :137:

Επιστροφή μέσω της πόλης των Τρικάλων!

Το ποτάμι που διασχίζει την πόλη, σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ευρωπαϊκή πόλη.

Όσο για τους κατοίκους;
Σου μιλούν σαν να σε ξέρουν χρόνια !!! :107:

Σε αυτή την φωτογραφία, ακούω πίσω μου ένα γεράκο να μου λέει:
''Αυτό που φωτογραφίζεις δεν είναι εκκλησία, είναι τζαμί!''

Reaction score
3
Τρίκαλα ...

Ο κόσμος όλος στους δρόμους να χαίρεται την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!

Κρύο και υγρασία!

Ένα σακουλάκι με αχνιστά κάστανα από τους υπαίθριους καστανάδες :137: ήταν ότι έπρεπε !!

Φεύγοντας στον δρόμο προς την Καρδίτσα...

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.185
Members
38.541