Το παραλήρημα και τα προικιά του skal...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
skal & friends:΄΄καλοκαιρινό΄΄ το...θέμα

Εγω προτείνω να βάλουμε τον Σκαλ να ακουσει Συννεφιασμένη Κυριακή και μετα να μας πει.
΄΄Όλα΄΄ αίθρια,όπως λέμε...ολέθρια.:wink:

Reaction score
3.085
Μερικές σκέψεις...

Καλημέρα σε όλους κι από μένα.

Παραφράζοντας τον Βολταίρο ("Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες"), θα προσπαθήσω να βάλω μια ισορροπία στο νήμα - το οποίο, παρεμπιπτόντως, έχει αρκετά πολύ "σκαμπρόζικα" και χιουμοριστικά ποσταρίσματα, που με έκαναν να γελάσω πολύ - υπερασπιζόμενος κάποιες πτυχές του δημιουργού του, ακόμα κι αν ο εν λόγω κύριος με έχει επανειλημμένα αντιμετωπίσει σκαιά (σχεδόν υβριστικά, θα έλεγα) σε διάφορες περιόδους και μάλιστα χωρίς να έχει εκ μέρους μου την ανάλογη συμπεριφορά. Π.χ.:

(α) Στο νήμα: "Ανασχηματισμός προ των πυλών...", έγραψα παραθέτοντας δικό του ποστ, στο οποίο μας έβαλε εικόνα με τα μάτσα από τα ευρώ της τελευταίας δόσης του δανείου:

........
Επειδή σε πρόλαβα ήδη, στον καθρέφτη κοιτάχτηκες;

Όσο για τα μάτσα που μας παραθέτεις, μπας και κάποιος από δω μέσα ή έστω κάποιος γνωστός κάποιου από δω μέσα - πλην τραπεζιτών και μεγαλοκεφαλαιούχων - είδε ή πρόκειται να δει έστω και ένα πενηντάρικο από αυτά τα μάτσα στα χέρια του; Κάποτε, αυτού του είδους τα "επιχειρήματα" ίσως σε κάποιους να έπιαναν τόπο. Τώρα, άντε πέστα στον διπλανό της Πυρκάλ που περιμένει αύριο να τον στείλουν σπίτι του, ή στον απέναντι συνταξιούχο που ούτε στο εγγόνι του χαρτζηλίκι δεν δίνει, γιατί ακόμα κι απ' τα φάρμακα που έκοψε στη μέση, πάλι δεν φτάνουν να φάει.

Περί ποιανού πρακτέου, λοιπόν, να μιλήσουμε; Αυτά τα παραπάνω είναι το πρακτέο, αγαπητέ μου. Τα άλλα είναι φούμαρα πλέον.

Τέλος για απόψε γιατί η καρέκλα είναι σκληρή. Αύριο πάλι.
Καλό βράδυ.
-
Και η απάντησή του ήταν: (!!)

Εσενα πρεπει να σου κοψουν τελειως τη συνταξη για να καταλαβεις τι σημαινουν αυτα τα ματσακια, μα το Θεό!!!!

- http://dexiextrem.blogspot.gr/2013/06/blog-post_656.html (φρεσκια δημοσκοπηση)
Θα μπορούσα να παραθέσω κι άλλες παρομοίου ευγενούς ύφους απαντήσεις, αλλά στέκομαι σε αυτήν. Εν τούτοις, ο εκκινητής του νήματος έχει καθαρά εκφράσει τις πολιτικές και ιδεολογικές του απόψεις, προσπαθώντας - όχι πάντα επιτυχημένα - να επιχειρηματολογήσει πάνω σε αυτές. Αυτό που δεν κατανοεί είναι ότι οι αναφορές στον εκλιπόντα πατέρα του, ως πολιτική επιχειρηματολογία και μόνο, δεν μπορούν να αποτελούν πολιτικό άλλοθι και βέβαια δεν μπορούν να απαντήσουν στα βασανιστικά σημερινά κοινωνικά προβλήματα, απόρροια της εφαρμοζόμενης πολιτικής την οποία υποστηρίζει.

Αυτές οι αναφορές δημιουργούν ακόμα και κάποια παράπλευρα προβλήματα στη συζήτηση, πράγμα που εύστοχα έθιξαν κι άλλοι συνομιλητές. Το γεγονός ότι κατά την ιστορική εκείνη περίοδο υπάρχουν ή υπήρξαν άνθρωποι που έζησαν στο πετσί τους τα καλά της αναμόρφωσης των στρατοπέδων (που δεν ήταν ένα και δύο, αλλά κάμποσα - Μακρόνησος, Λήμνος, Αη-Στράτης, Γυάρος, Ικαρία, Ανάφη, Λέρος κ.α. νησιά, κάπου 30), ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν το ταξίδι σε αυτά χωρίς επιστροφή, δημιουργεί εκ των πραγμάτων και σχεδόν αυτόματα ανακλαστικά αντιπαράθεσης με αυτούς ή με τους συγγενείς ή απογόνους τους. Πώς π.χ. θα μπορούσα να παρακάμψω ή να ξεχάσω εγώ το "γύρω-γύρω" στα νησιά των αδελφών της μάννας μου ή των άλλων συγγενών μου, κάποιοι εκ των οποίων δεν γύρισαν ποτέ πίσω; Γι αυτό καλό θα ήταν τόσο ο ίδιος όσο και εμείς οι υπόλοιποι να μην χρησιμοποιούμε αυτά ως επιχειρήματα.

Το κακό είναι βέβαια ότι ο ίδιος επιμένει να το κάνει. Ε, σε αυτό η λογική και και οι πολιτικές επιστήμες αδυνατούν να απαντήσουν. Μόνο η ψυχολογία μπορεί ίσως να δώσει απαντήσεις.

Δεσμευόμενος από την αρχική μου θέση περί υπεράσπισης του δικαιώματός του να εκφράζει τη γνώμη του, θα παρατηρούσα ότι έχει κάθε δικαίωμα να παραθέτει links, αποσπάσματα από ομιλίες, φωτοτυπίες εγγράφων (ανεξάρτητα από την προέλευσή τους και τη γνησιότητά τους), ακόμα και τις προσωπικές πολιτικές του απόψεις για τα κοινωνικά δρώμενα. Επ' αυτών καλείται ο κάθε συνομιλητής να αντιπαρατεθεί και να αντικρούσει τα γραπτά του. Αυτό που δεν συγχωρείται, τόσο εκ μέρους του - κυρίως εκ μέρους του - όσο και εκ μέρους των άλλων συνομιλητών είναι το υβριστικό ύφος και οι απαντήσεις με ύφος απαξιωτικό και ύφος ξερόλα.

Ως εκ τούτου, θα προσπαθήσω να μπω στην ουσία της συζήτησης, την οποία κάποιοι όντως την έπιασαν και έθιξαν στις παρεμβάσεις τους, όπως π.χ. ο anemelos, ο lefdig, η Mylan, ο Νίκος ο Αρβανιτάκης, ο tkin73, ο haris1308 κ.α. Θα ξεκινήσω από το όντως ενδιαφέρον ποστ του anemelou:

Ο τρόπος που εξελίσσεται η παρούσα συζήτηση, μου αφήνει την εντύπωση - για να μην πω τη βεβαιότητα - ότι μαλώνουν "πρόβατα" τίνος το "μαντρί" είναι το καλύτερο. Μαλώνουν δηλαδή πολίτες που αγαπούν την Ελλάδα πολύ λιγότερο από το κόμμα τους. No offence, αλλά η επιθυμία μου είναι να αγγίξει ένα μαγικό ραβδί το χιλιοβασανισμένο ετούτο τόπο και να εξαφανιστούν όλοι αυτοί από προσώπου Ελλάδας. ΟΛΟΙ!

Οι δημοκρατικές μου πεποιθήσεις - πραγματικές όχι μουσαντένιες - δεν μου επιτρέπουν, ακόμα και σε υποθετική περίπτωση που είχα τη δύναμη, να διώξω όλους αυτούς. Δεν θα το έκανα ούτε τότε. Αυτό όμως δεν με εμποδίζει να εύχομαι ακατάπαυστα και από βάθους καρδιάς να γίνει κάτι "μαγικό" και να απαλλαχτούμε από όλους αυτούς, εμείς που αγαπάμε την Ελλάδα και τους άλλους Έλληνες πολύ περισσότερο από κάποιο κόμμα. Που παρεμπιπτόντως - όλα μα όλα - είναι μαριονέτες της Αριστοκρατίας του Διεθνούς Υποκόσμου, των διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

Τότε υπάρχουν ελπίδες να επιστρέψει η δημοκρατία στον τόπο που τη γέννησε. Γιατί τώρα δημοκρατία δεν έχουμε ούτε κατά διάνοια. Όπως λέει το παλιό ρητό «το μέγεθος της δημοκρατίας σε ένα τόπο είναι ευθέως ανάλογο με το πόσο δημοκρατικά μοιράζεται το χρήμα». Στην Ελλάδα δηλαδή έχουμε σήμερα βαριά χούντα!
Εκ των προτέρων θα πω ότι πολύ περιληπτικά, αλλά εύστοχα, ο Λευτέρης (lefdig) έπιασε το νόημα, σε ένα σύντομο ποστ:

Σίγουρα δε γίνεται κόντρα για το ποιός αγαπά περισσότερο την Ελλάδα !! Δεν υπάρχει "δυναμόμετρο" αγάπης και πατριωτισμού. Νομίζω ότι όλη η ιστορία και διαφωνία γίνεται για το ΠΟΙΑ Ελλάδα αγαπά ο καθείς...
Εγώ θα προσπαθήσω να το κάνω πενηνταράκια.

Αγαπητέ φίλε anemele, η αγάπη για την πατρίδα (αυτό που άλλοι ονομάζουν "πατριωτισμό") έχει να κάνει πάνω από όλα όχι απλά με το έδαφος, τη φύση και τι ακρογιαλιές (και ότι άλλο βάλει ο νους σου), αλλά με το λαό της, τα προβλήματά του, τις παραδόσεις του, τον πολιτισμό που αυτός κληρονόμησε, διατηρεί και παράγει και βέβαια πάνω από όλα με το επίπεδο ζωής του. Πατρίδα χωρίς λαό δεν νοείται.

Και επειδή στη λέξη λαός χωράνε όλοι - για κάποιους - εγώ θα ξεκαθαρίσω ότι ο πραγματικός πατριώτης είναι αυτός που υποστηρίζει την συντριπτική του πλειοψηφία, δηλαδή, τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους και τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώμματα. Στην απέξω αφήνω υποχρεωτικά αυτούς που κάθε άλλο παρά πατριωτικά φέρονται, δηλαδή αυτούς που ξεζουμίζουν καθημερινά τον εργαζόμενο, κερδίζοντας από το μόχθο του για να ζουν στη χλιδή και στην καλοπέραση. Και επειδή εύστοχα το θίγεις στην τελευταία παράγραφο, θα πω ευθέως ότι άλλο η δημοκρατία των αστών και άλλο η δημοκρατία του λαού. Η μια είναι δημοκρατία για τους ίδιους, αλλά δικτατορία των πρώτων πάνω στους δεύτερους, είτε αυτή εκφράζεται συγκαλυμένα με δημοκρατικό κοινοβουλευτικό μανδύα, είτε με ανοιχτή φασιστική δικτατορία. Η δεύτερη αποκτά νόημα μόνο όταν ο μόχθος του εργαζόμενου γίνεται περιουσία δική του. Τα υπόλοιπα είνα απλά ενδιάμεσες καταστάσεις που υποχρεωτικά γέρνουν εκεί που υπάρχει η πραγματική εξουσία.

Πάμε παρακάτω.

Τα λεχθέντα περί ανάκαμψης και άλλα διάφορα, μαζί με τις κορώνες περί επιτυχιών για ξένες επενδύσεις και για τη λήψη των δόσεων των δανείων, μόνο καλά δεν επιφυλάσσουν στον εργαζόμενο. Ούτε την ανεργία πρόκειται να καταπολεμήσουν - πώς, αλήθεια, θα λυθεί το πρόβλημα του 1,5 εκ. ανέργων, που είναι η πιο ισχυρή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας - ούτε καν ανάκαμψη στους ίδιους του αστούς θα φέρουν. Οι περισσότεροι από αυτούς, κυρίως οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, θα συνθλιβούν κάτω από την ασφυκτική πίεση που θα τους ασκήσουν οι μεγάλοι και κυρίως οι ξένοι μεγάλοι και θα χρεοκοπήσουν, προσθέτοντας τους εαυτούς τους στη ήδη μεγάλη λίστα των ως τώρα χρεοκοπημένων.

Όσο για τις θέσεις εργασίας που "ΘΑ" δημιουργηθούν, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί κάποιος να το εκλάβει. Όποιες λίγες θέσεις δημιουργηθούν θα είναι βραχυχρόνιες και με εργασιακές συνθήκες γαλέρας, ήτοι με εξευτελιστικές αποδοχές, με ανασφάλιστη εργασία και με εξοντωτικά και λαστιχένια ωράρια. Και αυτό για πολύ λίγο διάστημα, διότι ακόμα και αν υπάρχξει κάποια περίοδος ανάκαμψης, αυτή θα είναι αναιμική και βραχυχρόνια.

Εν τω μεταξύ, τα προβλήματα της κοινωνίας τρέχουν καθημερινά και λύσεις δεν διαφαίνονται. Οι αποδοχές των εργαζομένων έχουν χτυπήσει κόκκινο (προς τα κάτω), η υγεία του λαού εξαρτάται από το αν κάποιος μπορεί να πληρώσει ή όχι, η παιδεία έχει κυριολεκτικά εξαφανιστεί με την πραγματική της έννοια, οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς, η εφορία έχει πλέον βάλει χέρι και στους γέρους και τις γριές των 90+ χρόνων και των 350 ευρώ. κ.ο.κ.

Αυτά ποιός και πώς θα τα λύσει; Διότι αποδεδειγμένα πλέον η ακολουθούμενη πολιτική είναι εντελώς αδύνατον να το κάνει.

Τούτων λεχθέντων και για να μη μακρυγορήσω περισσότερο, αφήνω στη διάθεσή σας τις σκέψεις μου και θα επανέλθω αργότερα.
-

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Το παραλήρημα και τα προικιά του skal...

Αυτές οι αναφορές δημιουργούν ακόμα και κάποια παράπλευρα προβλήματα στη συζήτηση, πράγμα που εύστοχα έθιξαν κι άλλοι συνομιλητές. Το γεγονός ότι κατά την ιστορική εκείνη περίοδο υπάρχουν ή υπήρξαν άνθρωποι που έζησαν στο πετσί τους τα καλά της αναμόρφωσης των στρατοπέδων (που δεν ήταν ένα και δύο, αλλά κάμποσα - Μακρόνησος, Λήμνος, Αη-Στράτης, Γυάρος, Ικαρία, Ανάφη, Λέρος κ.α. νησιά, κάπου 30), ενώ πολλοί ήταν αυτοί που έκαναν το ταξίδι σε αυτά χωρίς επιστροφή, δημιουργεί εκ των πραγμάτων και σχεδόν αυτόματα ανακλαστικά αντιπαράθεσης με αυτούς ή με τους συγγενείς ή απογόνους τους. Πώς π.χ. θα μπορούσα να παρακάμψω ή να ξεχάσω εγώ το "γύρω-γύρω" στα νησιά των αδελφών της μάννας μου ή των άλλων συγγενών μου, κάποιοι εκ των οποίων δεν γύρισαν ποτέ πίσω; Γι αυτό καλό θα ήταν τόσο ο ίδιος όσο και εμείς οι υπόλοιποι να μην χρησιμοποιούμε αυτά ως επιχειρήματα.
ΚΑΜΙΑ ΑΧΕΣΗ δεν ειχε η ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ με τα άλλα νησακια τα οποια αναφερεις φιλε μου και δεν θα ηθελα να επαναληφθω τι ακριβως ηταν... το εχω κανει 2-3 φορες....

Reaction score
84

Εχτρους φαινομενικά.... γιατι αυτοι που διαβαζουν (που ειναι 10πλασιοι απο αυτους που επιτιθενται.... λογω κομματικων κολληματων) καταλαβαινουν πολυ καλά ποιος λεει αλήθειες και ποιος απλά κραυγαζει.... και γινονται πολυ (και πολλοί) καλοι φιλοι.... :wink:
Στη ζωη μου εχω αποκτησει αρκετα αντισωματα να αντεχω οχι 2 και 3 αλλα 100.....
Τα αντισώματα αυτά πρέπει να είναι αλεξισίελα(sic)
Συγγνώμη που θα το πω αλλά διαβάζοντας αυτό με την εμβριθή και αδιάσειστη νευτώνεια κβαντική ανάλυσή σας περί αναγνωστών και επιτιθεμένων θυμήθηκα τον Παναγριότατο Θεσσαλονίκης Άνθιμο, τον νέο μελόΜακάριο, ο οποίος όταν ήταν υποψήφιος αρχιεπίσκοπος μίλαγε για 45 εκλέκτορες δεσποτάδες που τον στηρίζουν δαγκωτό αλλά τελικά το φαγε το άκυρο.

Reaction score
3.085
Μια μικρή αναφορά για τη Μακρόνησο...

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ δεν ειχε η ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ με τα άλλα νησακια τα οποια αναφερεις φιλε μου και δεν θα ηθελα να επαναληφθω τι ακριβως ηταν... το εχω κανει 2-3 φορες....
Χμμμ... Τυπικά (μπορεί να) έχεις δίκιο. Για τους κρατούντες της εποχής η Μακρόνησος - το στρατόπεδό της για την ακρίβεια - ήταν ένας τόπος "αναμόρφωσης", ο οποίος, ως γνωστόν, διακατείχετο από την παραπάνω αρχή:

"Σκοπός του ανωτέρω Οργανισμού είναι η δια της διαφωτίσεως και διαπαιδαγωγήσεως αναμόρφωσις των εις αυτό υπό του Κράτους παραπεμπομένων ατόμων συμφώνως προς ταις διατάξεσι του παρόντος Ψηφίσματος"

(Ψήφισμα ΟΓ της Ελληνικής Βουλής, 14-10-1949 "Περί Μέτρων Εθνικής Αναμορφώσεως")

Έλα όμως που οι διαβιώσαντες σε αυτήν, εκ των οποίων οι περισσότεροι είχαν ήδη περάσει από τα άλλα νησιά ή πέρασαν αργότερα από αυτά, ούτε ως τόπο "Εθνικής Αναμορφώσεως" την είδαν, ούτε την ξεχώριζαν από τους άλλους τόπους εξορίας σαν τέτοιον (τόπο εξορίας, δηλαδή).

Παρ' όλα αυτά, ναι, σου αναγνωρίζω το δικαίωμα να την ονομάζεις όπως εσύ επιθυμείς, σύμφωνα με την ονομασία που είχε τότε καθιερωθεί. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν αφαιρεί από εμένα και από οποιονδήποτε άλλο, ειδικά από τους ίδιους τους εξόριστους, να την χαρακτηρίζουν όπως αυτοί την έζησαν, δηλαδή έναν τόπο βασανιστηρίων, ολοκληρωτικής καταρράκωσης της ανθρώπινης προσωπικότητας και τελικά τόπο εξόντωσης, ηθικής και βιολογικής. Δυστυχώς για σένα και για οποιονδήποτε άλλον υιοθετεί τη δική σου άποψη, η άλλη άποψη έχει καθιερωθεί πλέον στη συνείδηση του ελληνικού λαού, εκπεφρασμένη όχι μόνο από τους "άσπονδους εχθρούς" της καθεστηκυίας τάξεως (τους κομμουνιστές, δηλαδή) αλλά και από άλλους μη κομμουνιστές, πολλοί εκ των οποίων είναι απλοί δημοκράτες. Αλλά το σοβαρότερο αντεπιχείρημα στη δική σου την άποψη είναι ότι από αυτούς που επέζησαν από αυτή την κόλαση, πολλοί υπήρξαν (και κάποιοι ακόμα υπάρχουν) φωτεινά παραδείγματα της πνευματικής, καλλιτεχνικής και πολιτικής ζωής του τόπου (Κούνδουρος, Θεοδωράκης, Ρίτσος, Αλεξανδράκης, Κατράκης, Βέγγος, Λουντέμης, Φωτιάδης, Καρούσος κλπ. κλπ.). Και ως τέτοιοι διηγούνται τα πραχθέντα.
-

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Μια μικρή αναφορά για τη Μακρόνησο...

.......

Αλλά το σοβαρότερο αντεπιχείρημα στη δική σου την άποψη είναι ότι από αυτούς που επέζησαν από αυτή την κόλαση, πολλοί υπήρξαν (και κάποιοι ακόμα υπάρχουν) φωτεινά παραδείγματα της πνευματικής, καλλιτεχνικής και πολιτικής ζωής του τόπου (Κούνδουρος, Θεοδωράκης, Ρίτσος, Αλεξανδράκης, Κατράκης, Βέγγος, Λουντέμης, Φωτιάδης, Καρούσος κλπ. κλπ.). Και ως τέτοιοι διηγούνται τα πραχθέντα.-
Αυτοι ναι, ο υπολοιπος ομως πολιτικος, πνευματικος και ακαδημαικος κοσμος της εποχης πως εχαρακτηριζαν την Μακρονησο? Φανταζομαι γνωριζεις.....

Reaction score
3.085
Πνευματικοί και "πνευματικοί"

Αυτοι ναι, ο υπολοιπος ομως πολιτικος, πνευματικος και ακαδημαικος κοσμος της εποχης πως εχαρακτηριζαν την Μακρονησο? Φανταζομαι γνωριζεις.....
Φίλε μου, δεν αναφέρθηκα στον υπόλοιπο πολιτικό (??), πνευματικό και ακαδημαϊκό κόσμο της εποχής, αλλά στον αντίστοιχο του σήμερα.

Άλλωστε ο πολιτικός κόσμος της εποχής (εξ ού και τα ερωτηματικά), πώς θέλεις δηλαδή να χαρακτήριζε τη Μακρόνησο, αφού όλοι οι "νόμιμοι" πολιτικοί φορείς ήταν φτιαγμένοι για οσφυοκαμψία στην αστική τάξη;

Κατ' αρχάς, εγώ δεν αναφέρθηκα στον ακαδημαϊκό κόσμο, η αναφορά είναι δική σου. Όσο για τον ακαδημαϊκό (sic) κόσμο της εποχής, ε, ας μη γινόμαστε και παιδιά. Ο Μενέλαος Λουντέμης ήταν μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και βραβευθείς με το Κρατικό Βραβείο Πεζογραφίας το 1938 και με τη Χρυσή Δάφνη Πανευρώπης το 1951 στο Παρίσι. Ποιός ακαδημαϊκός στάθηκε στο πλευρό του, ως ώφειλε;

Αλλά για ποιούς ακαδημαϊκούς της εποχής μιλάμε; Αναμφισβήτητα, υπήρξαν και φωτεινά μυαλά ανάμεσά τους, που από καιρού εις καιρόν διέσωζαν το τρωθέν κύρος της, αλλά την μελανή εκείνη περίοδο της ελληνικής ιστορίας, οι περισσότεροι ακαδημαϊκοί είτε έμεναν κλεισμένοι στο καβούκι τους είτε συνεργάζονταν ανοιχτά με το καθεστώς. Είναι άλλωστε διαχρονικά γνωστή η επιλεκτική πολιτική της για την ένταξη ή μη στα μέλη της των πνευματικών ανθρώπων της εκάστοτε εποχής.

Φρονώ λοιπόν, ότι η αναφορά σου στον τότε κόσμο - ειδικά στον πολιτικό - είναι έωλο επιχείρημα, που δεν απαντά στο δικό μου, που μιλάει για την άλλη άποψη καθιερωμένη στη συνείδηση του ελληνικού λαού, σήμερα.
-

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Πνευματικοί και "πνευματικοί"

.....

Φρονώ λοιπόν, ότι η αναφορά σου στον τότε κόσμο - ειδικά στον πολιτικό - είναι έωλο επιχείρημα, που δεν απαντά στο δικό μου, που μιλάει για την άλλη άποψη καθιερωμένη στη συνείδηση του ελληνικού λαού, σήμερα.-
Οχι πια... Τα ψέμματα δεν διαρκούν για πολύ....

Reaction score
677

Οχι πια... Τα ψέμματα δεν διαρκούν για πολύ....
Αλλη μια γνωριμη πλεον ετοιματζιδικη και προκατεσκευασμενη απαντηση κενη περιεχομενου. Οταν ζοριζεσαι πετας μια απο τις συνηθεις επαναλαμβανομενες ψευτοατακες....οι οποιες δεν απαντουν οχι μονο σε σοβαρα επιχειρηματα αλλα ουτε στον ιδιο σου τον εαυτο. Εισαι απελπιστικα βαρετος και ρηχος πλεον...!!!

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.940

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Αλλη μια γνωριμη πλεον ετοιματζιδικη και προκατεσκευασμενη απαντηση κενη περιεχομενου. Οταν ζοριζεσαι πετας μια απο τις συνηθεις επαναλαμβανομενες ψευτοατακες....οι οποιες δεν απαντουν οχι μονο σε σοβαρα επιχειρηματα αλλα ουτε στον ιδιο σου τον εαυτο. Εισαι απελπιστικα βαρετος και ρηχος πλεον...!!!
δηλαδη εσυ γραφεις επιχειρηματα και ντοκουμεντα ενω εγω τιποτα ε?
Α ρε καλα σε λεω εγω κομμουνι του κερατα!!!! Θα στα στριψω ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ τα ντοκουμεντα και τις φωτο και τα βιντεο, οχι για σενα, εσυ χρειαζεσαι εγχειρηση εγκεφαλου γιατι εισαι ανίατη περίπτωση.... :roflmao:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.940

Τι γελάς εσύ ρε; :cautious:

:tongue:
Έμαθα ότι ο Αρβανιτάκης θα τα συγχωνεύσει όλα. Θα χάνει η μάνα το παιδί, κι ο Σκαλ το μπούσουλα...:roflmao:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Έμαθα ότι ο Αρβανιτάκης θα τα συγχωνεύσει όλα. Θα χάνει η μάνα το παιδί, κι ο Σκαλ το μπούσουλα...:roflmao:
Εχω GPS....

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.197

... που έχεις για σπίτι σου το: 37.944879,23.701023; :tongue:

Reaction score
677

δηλαδη εσυ γραφεις επιχειρηματα και ντοκουμεντα ενω εγω τιποτα ε?
Α ρε καλα σε λεω εγω κομμουνι του κερατα!!!! Θα στα στριψω ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ τα ντοκουμεντα και τις φωτο και τα βιντεο, οχι για σενα, εσυ χρειαζεσαι εγχειρηση εγκεφαλου γιατι εισαι ανίατη περίπτωση.... :roflmao:
...τις πλαστογραφιες της χουντας !!!
... και για να σε προλαβω επειδη εισαι θανασιμα προβλεψιμος θα μου πεις παλι για τον ....Περισσο!!!:roflmao:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

...τις πλαστογραφιες της χουντας !!!
... και για να σε προλαβω επειδη εισαι θανασιμα προβλεψιμος θα μου πεις παλι για τον ....Περισσο!!!:roflmao:
Αν διαβασεις βλακομουτρο τα ντοκουμεντα και τις φωτο καλυτερα θα διαπιστωσεις οτι ειναι απο το διτομο βιβλίο του κομμουνιστη Μαργαρη που υπηρετησε στην ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ! Ποια χουντα και μαλακίες μου γραφεις!!!!

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.099
Members
38.530
Νεότερο μέλος
Σωτήρης Καλύμνιος