Το πολυκαναλο ενος λατρη του Χαιεντ!

Μηνύματα
4.461
Reaction score
7.732
Ακομη και οι λατρεις του χαιεντ εχουν δικαιωμα στο πολυκαναλο. Εδω εχουμε να κανουμε με μια ιδιαιτερη περιπτωση ατομου που με το ενα ποδι βρισκεται ακομη στο δικαναλο, το οποιο αδυνατει να αποχωριστει, ενω με το αλλο ποδι παταει στο πολυκαναλο. Ο κυριος Χ. δηλωνει απεριφραστα πως το ενδιαφερον του εστιαζεται στην στερεο μουσικη κατα 80% . Ετσι λοιπον το συστημα του επικεντρωνεται στην απολαυση της μουσικης κατα κυριο λογο, κατι συνηθες θα λεγαμε για εναν λατρη του χαιεντ.

Ας περασουμε λοιπον μετα απο αυτη την μικρη εισαγωγη στον χωρο του κυριου Χ.
1644337429580.png


Προκειται για εναν χωρο μεγαλων διαστασεων 80-90 m2 στον 3ο οροφο μιας μονοκατοικιας. Το μεγεθος της παθητικης ακουστικης φροντιδας ακολουθει τα κλασσικα μονοπατια των απανταχου χαιενταδων. Διακριτικη σε καποια απο τα τοιχωματα του χωρου, σχεδον αορατη. Βεβαια μετρηθηκε και ο χρονος αντιχησης σε αυτο τον χωρο οπου κυμαινεται περι τα 400msec, κατι φυσιολογικο για τετοιου μεγεθους χωρο συμφωνα με την αποψη τους.

Ο κυριος Χ. ηθελε ενα συστημα για να ακουει την πολυαγαπημενη του μουσικη και για τον σκοπο αυτον διαθεσε αρκετα χρηματα.Αποτελειται απο 7 ηχεια δαπεδου, 4 ηχεια οροφης καθως και 2 υπογουφερ κατι ασυνηθιστο στους κυκλους του χαιεντ.

Την μπροστινη τριαδα απαρτιζουν 2 ηχεια δαπεδου Gauder Akustik Darc 200 απο κραμα αλουμινιου και διαμαντενιο τουιτερ κοστους 65.000 το ζευγος ενω ως κεντρικο αποκτηθηκε ακομη ενα Gauder Akustik με το ιδιο τουιτερ το οποιο και τοποθετηθηκε λιγο πανω απο το δαπεδο αφου οπως αναφερουν ο πατρικ και ο συνεργος του, δεν επιλεχθηκε η κλασσικη λυση τοποθετησης της τριαδας πισω απο ηχοπερατη οθονη στο υψος των αυτιων διοτι ο κυριος Χ. ειχε το μυαλο του κατα κυριο λογο στην μουσικη στερεο και οχι στον κινηματογραφο και το πολυκαναλο.

Ετσι λοιπον τοποθετηθηκε πισω απο τα ηχεια ενα μη ηχοπερατο πανι της στιουαρτ εντονου κοντραστ και μηκους 3,20 σε διαταξη 16:9 ετσι ωστε να μπορει ακομη και σε αυτο τον χωρο με περισσοτερο φως να απολαμβανει ταινιες κτλπ. Χρησιμοποιωντας εναν προβολεα της Jvc nx9.
1644337474100.png


Τα σαραουντ ειναι παλι ηχεια δαπεδου της γνωστης εταιριας αλλα εδω επιλεχθηκε ενα νουμερο μικροτερο DARC 100.

Το ενισχυτικο κομματι δεν αφεθηκε στην τυχη του. Για την ενισχυση των μεγαφωνων επιλεχθηκαν τελικοι της MacIntosh ικανοτητας μεχρι και 1200W. Ενα στριμερ της T+A βρισκεται επισης σε περιοπτη θεση στο ρακ. Βεβαια ο κυριος Χ. χρονια στο κουρμπετι και στον μαγικο κοσμο του χαιεντ δεν θελησε να αποχωριστει την λαμπα και την μαγεια της. Ετσι προμηθευτηκε εναν λυχνιακο προενισχυτη της mcIntosh μαζι με ενα Controller της ιδιας εταιριας για τις δικαναλες ακροασεις του και οχι μονον οπως μας εξηγουν περιγραφικα ο πατρικ και ο χολγκερ αμεσως παρακατω.

Για το πολυκαναλο συστημα επιλεχθηκε ο επεξεργαστης της τρινοφ οπου το σημα για τα 2 μπροστινα ηχεια παιρνα μεσα απο τον λυχνιακο προενισχυτη της μακιντος (passthrough) ετσι ωστε να λαμβανει ο ακροατης αυτη την μοναδικη πινελια και λυχνιακη τζουρα ενος χαιεντ προ.
1644337502536.png


Εξισου ενδιαφερουσα ηταν και η λυση που βρηκε ο κυριος Χ. για την τροφοδοσια του ηχοσυστηματος του. Η λυση ακουει στο ονομα Stromtank οπου προκειται για ενα μηχανημα που ρουφαει βρωμικο ρευμα, το αποθηκευει στα σπλαχνα του και τροφοδοτει τους τελικους με καθαρο ρευμα για 1.5 μερες συνεχους ακροασης. Ενα αυταρκες συστημα ακομη και σε περιπτωσεις διακοπης ρευματος με δυνατοτητες φορτισης ακομη και ενος τεσλα. Βεβαια χρειαστηκε να βαλει βαθια το χερι στην τσεπη και να αποταμιευσει ενα ποσο της ταξεως των 24.000.

1644337525051.png


Για το τελος αφησαμε τα ηχεια οροφης. Ο κυριος Χ. ηθελε να ακουει τα ατμος δισκακια του και αποφασισε να τοποθετησει 4 ηχεια της B&W στο ταβανι σε διαταξη ατμος. Θα λεγαμε πως η ατμος διαταξη ηρθε και κουμπωσε στα θελω του κυριου Χ.

Εδω να τονισουμε οτι η Gauder Akustik σεβομενη το χαιεντ παρελθον της αρνειται να κατασκευασει ηχεια οροφης ισως γιατι παραπεμπουν σε σινεμα.
1644337553593.png


Θα ηταν αδικο να μην πουμε λεξη για τις υποβαθυφωνες μοναδες του κυριου Χ. παρα το γεγονος οτι γινεται μια φευγαλεα αναφορα σε αυτες. Προκειται για 2 τον αριθμο σαμπς διπλης μεμβρανης που τοποθετηθηκαν αριστερα και δεξια του καναπεως.

1644337716214.png
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.307
Μηνύματα
2.858.044
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top