Το σέξι διαφημιστικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μηνύματα
10.188
Reaction score
62
Απάντηση: Το σέξι διαφημιστικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εγώ δεν κατάλαβα γιατί η σεξουαλικότητα πρέπει να είναι κατακριταία!!!! Αν σταματήσουμε να μαμάμε συν τοις άλλοις, ας πεθάνουμε απο τώρα δηλαδή!!!:137:
 

Μηνύματα
15.834
Reaction score
1.213
Απάντηση: Το σέξι διαφημιστικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εγώ δεν κατάλαβα γιατί η σεξουαλικότητα πρέπει να είναι κατακριταία!!!! Αν σταματήσουμε να μαμάμε συν τοις άλλοις, ας πεθάνουμε απο τώρα δηλαδή!!!:137:

Η σεξουαλικοτητα δεν ειναι κατακριτεα.Απλως ειναι αστειο να παρεις μια αποφαση ολοκληρης ζωης (που θα εχει επιπτωσεις σε εσενα , στην οικογενεια σου ) βασιζομενη σε αυτη και μονο (ακομα και αν εχεις τα καταλληλα ''εφοδια'' ).

Και ακομα πιο αστειο μια διαφημιση που πονταρει σε αυτο ακριβως ...

Γιατι καλα η ''τολμη'' , η ''αυτοπεποιθηση '' και ολα αυτα...αλλα τη δοση του επιχειρηματικου δανειου , το μισθο της μπειμπισιτερ , την απωλεια της προσωπικης ζωης και την αισθηση της απουσιας σου στα παιδια σου..κλπ κλπ..δεν θα τα επωμισθει ο διαφημιστης.

Και δεν δηλωνω αντιθετος , ουτε λεω οτι δεν ειναι εφικτο ουτε οτι καποιος δεν μπορει να βρει την δικη του χρυση τομη (με την βοηθεια του συντροφου του πχ )...λεω οτι ολα αυτα θελουν σκεψη.

Και οχι..''φλερταρισματα'' καλλιγραμμων γυναικων με καλλιγραμα ιδρωμενα αγορια...στις ντουζιεριες...
 

Μηνύματα
11.423
Reaction score
38
Απάντηση: Το σέξι διαφημιστικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εγώ δεν κατάλαβα γιατί η σεξουαλικότητα πρέπει να είναι κατακριταία!!!! Αν σταματήσουμε να μαμάμε συν τοις άλλοις, ας πεθάνουμε απο τώρα δηλαδή!!!:137:
Μα Δημήτρη είδες στη διαφήμιση να μαμάει κανένας?:142:

Όχι:136: Άρα σεξουαλικότητα χωρίς ντάρι ντάρι και μάλιστα σε διαφήμιση είναι για....κλάματα ή για γέλια...μόνο
 

Μηνύματα
11.423
Reaction score
38
Απάντηση: Το σέξι διαφημιστικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκτός :121: κι άν το λαστιχάκι την ώρα που έσκυβε το έβαζε σε.......άλλη βρύση για οικονομία:143::143:
 

Μηνύματα
8.256
Reaction score
4
Κάπου έχουμε χαθεί.

Πρέπει ο άντρας να είναι άντρας* και η γυναίκα να είναι γυναίκα^.

Τώρα, αν τα μπλέξουμε τα δυο, χάσαμε τη μπάλα. Και προσωπικά, και επαγγελματικά. Όπως πάρα πολλοί γύρω μας.


*ειλικρινής, ευθύς, σταθερός, θαρραλέος, ανεξάρτητος, κυνηγός

^χαριτωμένη, ποθητή, ευχάριστη, μητέρα, ανεξάρτητη, σωστή
 

Μηνύματα
1.563
Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το σέξι διαφημιστικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δηλαδη με ποιο τροπο ειναι αποτελεσματικη ? Μια γυναικα που σκεφτεται να κανει ενα τετοιο τολμημα , κι συγχρονως στο μυαλο της στριφογυριζουν ολα αυτα που προαναφερθηκαν (παιδια ,οικογενεια,οικονομικο ρισκο κλπ κλπ ) θα το αποφασισει επειδη η σεξυ πλασιε εβγαλε τα ρουχα μπροστα στα καλλιγραμμα αγορια , ''φλερταρωντας'' (με τα ματια ) με εναν απο αυτους ?

Αποτελεσματική = θυμάμαι το προϊόν, δηλαδή αν η διαφήμιση πέρασε ή όχι το μήνυμά της.
 

Μηνύματα
15.834
Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το σέξι διαφημιστικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αποτελεσματική = θυμάμαι το προϊόν, δηλαδή αν η διαφήμιση πέρασε ή όχι το μήνυμά της.

Μονο που οπως ειπα και στην αρχη , εδω μιλαμε για μια διαφημιση της Ε.Ε για ενα κοινωνικο ζητημα , και οχι μια διαφημιση για γυναικεια εσωρουχα πχ.

Στην δευτερη περιπτωση ναι θα ηταν αποτελεσματικη η διαφημιση ..και μονο που ασχολουμαστε μαζι της .Στην πρωτη περιπτωση την κρινω αναποτελεσματικη και αστεια.

Πες ας πουμε οτι η γυναικα σου σκεφτοταν να κανει μια επιχειρηματικη κινηση και ζητουσε και την γνωμη σου, και οι δυο σας υπολογιζατε τις παραμετρους και της επιπτωσεις του ολου εγχειρηματος .
Πιστευεις οτι αυτη η διαφημιση θα επαιζε ρολο στην τελικη σας αποφαση , οτι θα σας παρακινουσε, οτι θα διελυε τους οποιους δισταγμους σας ?

Υea ...sure....
 

Μηνύματα
15.834
Reaction score
1.213
Απάντηση: Το σέξι διαφημιστικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παλι καλα που δεν βαλανε την σεξυ πλασιε-δεινη επιχειρηματια να παντρευεται το ιδρωμενο αγορι-πριγκηπα των ονειρων της , να κανουνε παιδια , να ζουνε στο σπιτι των ονειρων της (παραλληλα βεβαια με τις καριερες τους )...

........... για να θυμησουν στις γυναικες οτι υπαρχει και υπογεννητικοτητα...αλλα αμα εχεις και ''τολμη'' και ''αυτοπεποιθηση'' μπορεις να πετυχεις σε ολους τους τομεις της ζωης σου...
 

Μηνύματα
3.506
Reaction score
3
Η διαφήμιση παρουσιάζει πολύ εύστοχα την λογική της Ε.Ε. για την γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Αυτό που κάνει είναι ουσιαστικά να σατηρίζει αυτό που γίνεται σήμερα στην Ευρώπη δηλαδή το ότι η γυναικεία επιχειρηματικότητα είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα... καμμία τόλμη από πλευράς γυναικών αλλά και άβατο από πλευράς ανδρών.

Τι σκεφτόμαστε λοιπόν όταν βλέπουμε μία γυναίκα σε έναν χώρο (επιχειρήσεις) όπου είναι άβατο των ανδρών; Πως την βλέπουμε; Τι περιμένουμε να κάνει; Τα κλασικά έτσι;

Και όμως η ανατροπή (και πολύ μεγάλη μάλιστα) έρχεται όταν η κοπέλα παρουσιάζει το καινοτομικό της προιόν! Ποιός θα το περίμενε άραγε; Και όμως μπορεί να γίνει και η Ε.Ε. στηρίζει τέτοιες προσπάθειες. Αρκεί η γυναίκα να ΤΟΛΜΗΣΕΙ να μπει στον άβατο χώρο των ανδρών και να γίνει επιχειρηματίας; Εσύ η Ευρωπαία τολμάς ή έχεις ακόμα ταμπού;

Η διαφήμιση είναι καταπληκτική! Το δημιουργικό είναι πάρα πολύ σωστό ξεδιπλώνοντας όλες τις πτυχές της στρατηγικής που ανέφερα παραπάνω....

Προσοχή! Απευθύνεται ΜΟΝΟ σε όσες έχουν την θέληση να τολμήσουν και να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση βασιζόμενες σε μία πολύ καλή ιδέα. Δεν απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες...
Σεβαστή η προσπάθεια της Ε.Ε ένωσης να προωθήσει ή ακόμη και να "κεντρίσει" το ενδιαφέρον των γυναικών(?) προς την επιχειρηματικότητα. Μόνο που το αποτέλεσμα ήταν σκέτη αποτυχία κατά την προσωπική μου άποψη και θα την αιτιολογήσω.

Για την αιτιολόγηση θα χρειασθεί να χρησιμοποιήσω κάποια κριτήρια. Αν δεν το κάνω τότε αερολογώ.

Ποιος ο σκοπός της διαφήμισης? Σε ποιο κοινό απευθύνεται?

Ασαφή και τα δυο!

Το ότι μια κοπέλα καινοτόμησε σε ένα προϊόν τη κάνει αυτόματα επιτυχημένη? Υπάρχει καμία υπόνοια στο διαφημηστικό ότι πέτυχε το προϊόν της? Ή μήπως το γεγονός οτί τη χρησιμοποιήσε η ΕΕ σαν παράδειγμα την καθιστά επιτυχημένη?!

Δηλαδή τι προσπαθεί να κάνει το διαφημιστικό? Να εμψυχώσει νέες γυναίκες να ανοίξουν κάποια δική τους επιχείρηση? Μήπως πρέπει καινοτομήσουν και αυτές σε κάτι για να πετύχουν? Μήπως θέλει να πει, "Ναι υποστηρίζουμε την επιχειρηματικότητα, αλλά όχι όποια κι όποια! Μόνο τις καινοτομίες!"

Το ότι χρησιμοποιείται σαν παράδειγμα στη διαφήμιση μια κοπέλα αυτό σημαίνει αυτόματα ότι το όλο πρόγραμμα της ΕΕ απευθύνεται μόνο σε γυναίκες?? Δε νομίζω. Στο τέλος δεν αναφέρθηκε κάτι σε στυλ "What can women do?". Aντίθετα είπαν "What can you do", και μέχρι το τέλος της διαφήμισης πουθένα δεν έγινε μνεια σε γυναίκες. Θα μπορούσε κάποιος άνδρας να ισχυρισθεί ότι αφού τα καταφέρει η συγκεκριμένη γυναίκα γιατί να μην τα καταφέρω κι εγώ?

Προς Θεού μη χαρακτηρισθεί το παραπάνω σαν διαχωρισμός μεταξύ γυναικείας και ανδρικής ικανότητας.

Συμπέρασμα: Δεν υπάρχει! Όπως θέλει τη μεταφράζει κανείς τη διαφημισούλα.

Κανονικά μετά απ' αυτά που έγραψα μέχρι στιγμής δεν πρέπει να συνεχίσω γιατί δεν υπάρχει λόγος. Θέλοντας όμως να είμαι αντικειμενική θα επανεξετάσω τον ίδιο μου τον εαυτό ως εξής:

Ας υποθέσουμε ότι όντως η διαφήμιση αυτή είναι για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα (μόνο και μόνο για να ορίσουμε κάποιο σκοπό).

Νέο κριτήριο: Πέτυχε η διαφήμιση το σκοπό της?

Όχι σαν το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά!:142: (προσωπική μου άποψη πάντα). Για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν έδωσε την πρέπουσα βάση στο προϊόν που ανακάλυψε η κοπέλα και στην αναγκαιότητά του, όπως επίσης και ο τρόπος που το παρουσίασε ήταν τελείως άσχετος!!!!

Το μόνο που κατάφερε η διαφημιστική εταιρεία να πετύχει είναι να σκέφτονται οι άρρενες πόσο ομόρφηναν οι υδραυλικοί!:142: Αυτό δεν το λέω εγώ, το είπε ένας συνάδελφος σήμερα όταν του ανέφερα τη διαφήμιση (διότι μου έκανε εντύπωση χθες) και του ζήτησα να μου πει τη γνώμη του.

Μήπως, λέω τώρα, μήπως η ΕΕ πρέπει να αλλάξει διαφημιστική εταιρεία για την προώθηση των προγραμμάτων της??
 

Μηνύματα
3.592
Reaction score
3
Απάντηση: Το σέξι διαφημιστικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προσωπικά, η ''διαφήμιση'' δεν με ενόχλησε…
Τολμώ να πω ότι μου κέντρισε το ενδιαφέρον …

Αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα με έπειθε να αναπτύξω επιχειρηματικό ενδιαφέρον και τελικά δεν νομίζω ότι είναι αυτός ο στόχος της.

Για το όποιο υπονοούμενο τώρα.
Έχουμε συνηθίζει να ''υπονοούνται'' διάφορα στη ζωή μας:

Ο καιρός ''υπονοείται'' από την Πετρούλα καθημερινά.
Ο μισθός μου ''υπονοείται'' ότι επαρκεί για να ζήσω.
Η παιδεία ''υπονοείται'' ότι αναβαθμίζεται συνεχώς.

…και πολλά εξυπακούονται:

Εξυπακούεται ότι γυναίκες και άνδρες έχουν ίσα εργασιακά δικαιώματα.
Εξυπακούεται ότι οι άνδρες θα πρέπει να βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού τις γυναίκες τους που επίσης εργάζονται.
Εξυπακούεται ότι οι γυναίκες θα πρέπει να τα προλαβαίνουν όλα: σπίτι, παιδιά, νοικοκυριό, κοινωνικά, σχολικά, ψώνια, μαγείρεμα, σιδέρωμα αλλά και καριέρα, κομμωτήριο, αισθητική για να είναι κουκλάρες όσο γίνεται.

Αλλά ως γυναίκα, δεν περιμένω από καμία διαφήμιση να με παρακινήσει…
Ούτε αυτή που θα εμφάνιζε τις γυναίκες έτοιμες να καταλάβουν τα ανδρικά οχυρά, ντυμένες με σκούρα ταγιέρ, ανδρικά κοστούμια, λευκό πουκάμισο, μαλλί κότσο, πολυάσχολο ύφος και γυαλί με κοκάλινο σκελετό, δείγμα της χαμένης θηλυκότητας στο κυνήγι της επιχειρηματικής επιβίωσης.

Από την άλλη δεν θα δεχόμουν ποτέ το όποιο υπονοούμενο καραδοκούσε, πίσω από μία προσεγμένη ευχάριστη θηλυκή παρουσία, που εκτός από ακαταμάχητο χαμόγελο και διαπεραστικό βλέμμα, διέθετε και σπινθηροβόλο μυαλό, έστω και αν αυτό δεν ήταν αντιληπτό με την πρώτη ματιά.

Τέλος, θεωρώ άδικο για μία γυναίκα να περνάει το κατώφλι του επιχειρηματικού στίβου, αφήνοντας απέξω βασικά στοιχεία της προσωπικότητάς της, όπως το χαμόγελο, η ομορφιά, η θηλυκή εμφάνιση, τα συναισθήματά της και να πορεύεται μόνο με το μυαλό της, από τον ''φόβο'' μήπως θεωρηθεί ελαφρόμυαλη και αναξιόπιστη.
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.602
Reaction score
4.137
Ξέρουμε ποιά εταιρία έχει η διαφημιζόμενη?

Όχι τίποτα άλλο,να στείλω κανά βιογραφικό να τους βρίσκεται..:137:

Πάντως έχω βαρεθεί τις διαφημίσεις με σεξουαλικό/ά υπονοούμενο/α.
Εντάξει πουλάει το άτιμο το σεξ αλλά περίμενα κάτι άλλο,πιό έξυπνο.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.621
Μηνύματα
2.868.356
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top