Το σύμπαν που αγάπησα

Reaction score
0
Απάντηση: Το σύμπαν που αγάπησα

Νομίζω ότι έχουν κάνει καλή δουλειά, ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι δεν είναι οι "καταλληλότεροι" επιστήμονες, ή οι πιο "φωτισμένοι" για την παραγωγή ενός τέτοιου πονήματος στην χώρα μας -ίσως!

Ακόμα περισσότερο, αν υπάρχει θέμα κάποιου είδους "αρπαχτής", απολαμβάνω πολύ να τα "αρπάζουν" οι καθηγητές μας, ώστε να υπάρχει το κίνητρο της επανάληψης τέτοιων "κακόβουλων πράξεων"!

Είναι γεγονός, πως την οπτικοακουστική τελειότητα, ή το καθηλωτικό στοιχείο της αφήγησης κάποιων εκπομπών της αλλοδαπής δεν μπορούν να τα πιάσουν.
"Πιάνουν", όμως, κάτι άλλο, πολύ σημαντικό, θεωρώ. Βάθος ανάλυσης, αλλά και φιλοσοφικής προέκτασης, παράμετροι που ουδαμώς απασχολούν τις περισσότερες εκλαϊκευμένες εκπομπές επιστήμης του εξωτερικού.

Εκφράστηκαν φόβοι πιο πάνω ακόμα και για ενδεχόμενη "επικινδυνότητα" αυτής της σειράς, προς το κοινό που απευθύνεται, λόγω παρανοήσεων που μπορούν να δημιουργηθούν, από κακό χειρισμό στην απόδοση των εννοιών.
Είμαι σίγουρος πως όλοι συμφωνούμε ότι η έκθεση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο κίνδυνο, εκ μέρους του τηλεοπτικού κοινού, είναι πλήρως αποδεκτή και σαφώς μικρότερη από οποιαδήποτε άλλη εκπομπή -σχεδόν- που θα κατείχε την θέση της στο πρόγραμμα του καναλιού.
[Τα μη "εγκεφαλικά νεκρά" θεάματα πάντα ενέχουν κινδύνους!]

Εν κατακλείδι, δεν θεωρώ προσωπικά ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που θα μπορούσε να περιγραφεί "ως το μη χείρον βέλτιστον".

Την θεωρώ μια καλή προσπάθεια!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Το σύμπαν που αγάπησα

"Πιάνουν", όμως, κάτι άλλο, πολύ σημαντικό, θεωρώ. Βάθος ανάλυσης, αλλά και φιλοσοφικής προέκτασης, παράμετροι που ουδαμώς απασχολούν τις περισσότερες εκλαϊκευμένες εκπομπές επιστήμης του εξωτερικού.
+1

Reaction score
40

Νομίζω ότι έχουν κάνει καλή δουλειά, ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι δεν είναι οι "καταλληλότεροι" επιστήμονες, ή οι πιο "φωτισμένοι" για την παραγωγή ενός τέτοιου πονήματος στην χώρα μας -ίσως!

Ακόμα περισσότερο, αν υπάρχει θέμα κάποιου είδους "αρπαχτής", απολαμβάνω πολύ να τα "αρπάζουν" οι καθηγητές μας, ώστε να υπάρχει το κίνητρο της επανάληψης τέτοιων "κακόβουλων πράξεων"!

Είναι γεγονός, πως την οπτικοακουστική τελειότητα, ή το καθηλωτικό στοιχείο της αφήγησης κάποιων εκπομπών της αλλοδαπής δεν μπορούν να τα πιάσουν.

Εκφράστηκαν φόβοι πιο πάνω ακόμα και για ενδεχόμενη "επικινδυνότητα" αυτής της σειράς, προς το κοινό που απευθύνεται, λόγω παρανοήσεων που μπορούν να δημιουργηθούν, από κακό χειρισμό στην απόδοση των εννοιών.
Είμαι σίγουρος πως όλοι συμφωνούμε ότι η έκθεση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο κίνδυνο, εκ μέρους του τηλεοπτικού κοινού, είναι πλήρως αποδεκτή και σαφώς μικρότερη από οποιαδήποτε άλλη εκπομπή -σχεδόν- που θα κατείχε την θέση της στο πρόγραμμα του καναλιού.
[Τα μη "εγκεφαλικά νεκρά" θεάματα πάντα ενέχουν κινδύνους!]

Εν κατακλείδι, δεν θεωρώ προσωπικά ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που θα μπορούσε να περιγραφεί "ως το μη χείρον βέλτιστον".

Την θεωρώ μια καλή προσπάθεια!
+ 20 δισεκατομμύρια (big rip) = αυτή η απάντηση απλά....τα σπάει....:128:

Reaction score
0
Το θεμα ειναι απο ποια πλευρα κρινεται μια τετοιου ειδους εκπομπη...

Αν δεν την κρινει κανεις επιστημονικα ειναι οντως μια οαση αναμεσα στην ερημο της βλακειας που μαστιζει την συγχρονη TV.
Και οντως καλυτερα να "τα παιρνουν" καποιοι καθηγητες (οποια και να ειναι η ακαδημαϊκη τους αξια, δεν ειναι και το θεμα μας αλλωστε) παρα καποιοι μαϊντανοι που δεν μπορουν ουτε το ονομα τους να γραψουν σωστα.

Αν ομως την κρινει κανεις σε επιστημονικο επιπεδο, μαλλον προς τη γενικευση και το λαϊκιστικο τροπο παρουσιασης τεινει. Προσπαθει, αποτυχημενα (κατα τη γνωμη μου παντα), να εξηγησει πραγματα τα οποια απαιτουν ειδικες γνωσεις σε ανθρωπους που δεν τις εχουν. Και εκει ειναι το μεγαλο προβλημα, γιατι χωρις αυτες, λυπαμαι αλλα, ουτε ξυστα δεν μπορεις να "ακουμπησεις" επιστημες σαν την αστρονομια.
Ισως να παρεις μια ιδεα, αλλα το πιθανοτερο ειναι πως, λογω της αγνοιας των θεμελιωδων γνωσεων που απαιτουνται (φυσικα αυτο δεν ειναι μεμπτο), θα οδηγηθεις σε λαθη και αναποφευκτες παρανοησεις.
Ειναι πολυ δυσκολη η εκλαϊκευση καποιων πραγματων και πιστευω πως οι κυριοι αυτοι δεν μπορουν να επιτυχουν αυτο που θα ηθελαν.

Παντως θελω να διωχνω απο το μυαλο μου την "αρπαχτη" και να το βλεπω σαν μια φιλοτιμη προσπαθεια...

My 2 cents...

Reaction score
786

Δεν ηξερα οτι εχουμε και αστροφυσικους στο φορουμ...

Αντι να λεμε μπραβο που υπαρχουν (εστω και) τετοιες εκπομπες, τις θεωρουμε επικινδυνες λογω "εκλαϊκευσης"!

Α ρε Λαμπιρη και Ευαγγελατος που μας αξιζει

Reaction score
3

Και τα δυο είναι, κατά την άποψή μου, κακή τηλεόραση.
Μόνο που η Λαμπίρη είναι ειλικρινής.

Reaction score
40

Δεν ηξερα οτι εχουμε και αστροφυσικους στο φορουμ...

Αντι να λεμε μπραβο που υπαρχουν (εστω και) τετοιες εκπομπες, τις θεωρουμε επικινδυνες λογω "εκλαϊκευσης"!

Α ρε Λαμπιρη και Ευαγγελατος που μας αξιζει

Eπίσης μας αξίζει κι ο Λιακόπουλος
:102: ευτυχώς μπορεί να δει όλος ο κόσμος την εκπομπή του, γιατι οι ώρες που βγαίνει ο ''τρισμέγιστος'' στην tv είναι οι πλέον.....κατάλληλες ώρες για τους .....πλέον α-κατάλληλους:405:
Τελικά όλες οι ''χρυσές μετριότητες'' πρέπει να λιώσουν σε υψηλές θερμοκρασίες να καθαριστούν από τις άλλες προσμίξεις μετάλλων ,για να γίνουν τελικά.....μασίφ καθαρός χρυσός:133:

Reaction score
0
Προσοχή τι λέτε για τον τρισθεόρατο, γιατί μοιράζει μηνύσεις μπας και βγάλει τίποτα...

Ευτυχώς που η ελληνική tv έχει ποικιλία. Όποιος θέλει να δει κάτι ειλικρινές μπορεί να δει Λαμπίρη, όποιος θέλει να πλανευτεί μπορεί να δει το σύμπαν που αγάπησα. Τσάμπα τσακωνόμαστε... :144:

Reaction score
4

Εχω δει μερικές εκπομπές τυχαία (δεν βλέπω τηλεόραση).
Πάντα την παρακολούθησα μέχρι τέλους και έχω την εντύπωση ότι απευθύνεται σε παιδιά ή σε όσους έχουν ακόμα την απορία ή την περιέργεια για το τι συμβαίνει πέρα από τα "κοινωνικά", που ασχολούνται οι άλλοι.

Δεν κατάλαβα όμως τι θα θέλατε.
Αν γινόταν πιο "επιστημονική" δεν θα μπορούσαν να την παρακολουθήσουν οι περισσότεροι και από την άλλη ποιος αστροφυσικός περιμένει εκπομπή στην τηλεόραση για να ενημερωθεί ή μελετήσει ; :121:

Reaction score
40

Εχω δει μερικές εκπομπές τυχαία (δεν βλέπω τηλεόραση).
Πάντα την παρακολούθησα μέχρι τέλους και έχω την εντύπωση ότι απευθύνεται σε παιδιά ή σε όσους έχουν ακόμα την απορία ή την περιέργεια για το τι συμβαίνει πέρα από τα "κοινωνικά", που ασχολούνται οι άλλοι.

Δεν κατάλαβα όμως τι θα θέλατε.
Αν γινόταν πιο "επιστημονική" δεν θα μπορούσαν να την παρακολουθήσουν οι περισσότεροι και από την άλλη ποιος αστροφυσικός περιμένει εκπομπή στην τηλεόραση για να ενημερωθεί ή μελετήσει ; :121:
Ποιός αστροφυσικός διακινδυνεύει τη φήμη μου και τις περγαμηνές του? Όχι πάντως οι συγκεκριμένοι:126:

Reaction score
0
Την κοιλιά σίγουρα την έχω... :142:
Λες να έχει και τίποτα άλλο μέσα πέρα από φαγητό;; :142:

Reaction score
40
Απάντηση: Re: Το σύμπαν που αγάπησα

Την κοιλιά σίγουρα την έχω... :142:
Λες να έχει και τίποτα άλλο μέσα πέρα από φαγητό;; :142:
Η κοιλιά στον άνδρα είναι αρχοντιά :614:

Reaction score
0

Κορυφαια εκπομπη της ελληνικης τηλεορασης .

και έχω την εντύπωση ότι απευθύνεται σε παιδιά
Το αστειο ειναι οτι οι γονεις μου!!!!! την παρακολουθουν ποιο φανατικα κι απο μενα .....

H Ετ3 -εξαιτιας εκπομπων οπως αυτη ,τις ανιχνευσεις - διασπορα -χωματα με ιστορια-αληθινα σεναρια και ..και .. και ...
εχει γινει το αγαπημενο μου καναλι τα τελευταια χρονια και εχει ξεπερασει σε ποιοτητα και περιεχομενο τα αλλα 2 κρατικα καναλια....

Reaction score
0

Σκέφτηκα πάρα πολύ αν θα έπρεπε να απαντηθεί ένα σχόλιο σαν το παραπάνω.
Στο κάτω-κάτω, άποψη είναι, και όλες οι απόψεις κρίνονται....
Είναι, όμως, τόσο προκλητική και απίθανα ετεροβαρής στην σύγκριση που κάνει, που θα πω κι εγώ την άποψή μου.

Αν, λοιπόν, ένας επιστήμονας -όπως εικάζω από παλαιότερα λεχθέντα- στον βωμό της δικής του διαφωνίας, που ήδη έχει εκφράσει, και δεν θα χρειαζόταν τίποτα παραπάνω, εξομοιώνει την trash TV με εκπομπές του τύπου το "Σύμπαν που αγάπησα", τότε, εμμέσως πλην σαφώς, εξομοιώνει την Λαμπίρη με τον Θεοδοσίου και την Πάνια, ή την Θρασκιά, με τον Δανέζη!....
Και όχι μόνον αυτό, αλλά στην ουσία τοποθετείται υπέρ της Λαμπίρη ή της Πάνια, καθ΄ότι αυτές είναι ειλικρινείς, ενώ οι καθηγητές μας είναι -με κάποιο απίθανο καθώς φαίνεται τρόπο- ανειλικρινείς, δηλαδή ψεύτες. Είτε ως προς την ανάλυση των θεμάτων τους, είτε ως προς τις προθέσεις τους!!!

Πώς μπορεί να περάσει από μυαλό ανθρώπου αυτό το απίθανο μπέρδεμα, δεν μπορώ να το καταλάβω, και είθε ο Θεός (ή το Σύμπαν, αν προτιμάτε) να βάλει το χέρι του και να το ξεμπερδέψει.

ΥΓ.: Ποτέ δεν είναι στις προθέσεις μου να προσβάλω ή να προκαλέσω κάποιον, αλλά κάποια πράγματα είναι τόσο εξωφρενικά που δεν μπορώ παρά να αμυνθώ υπέρ της ακεραιότητας της κοινής λογικής!

Reaction score
3

Πολύ θα ήθελα να μάθω για ποιο λόγο έχεις παρεξηγηθεί εσύ και κάποιοι ακόμα επειδή κάποιος έχει μια άποψη διαφορετική από τη δική σου.
Μήπως να το κοιτάξεις αυτό, υπερασπιστή της κοινής λογικής;

Reaction score
8

οποτε να υποθεσω οτι συστηνεις στους εφηβους να παρακολουθουν την ειλικρινη εκπομπη

Reaction score
3

Τους συστήνω να μη βλέπουν ελληνικές παραγωγές, τόσο απλά...

Reaction score
40

Καμιά αλήθεια δεν φανερώνουν εκπομπές όπως της Λαμπίρη, της Μενεγάκη και δεν ξέρω κι εγώ ποιές άλλες ,γιατί βάσει της θεματολογίας τους που δεν μπαίνουν ούτε στον κόπο να γράψουν τα κείμενα οι εν λόγω κυρίες αλλά λαμβάνουν ηχητικά σκονάκια δια μέσου των ακουστικών τους πόρων, προάγουν τον επιφανειακό τρόπο ζωής του star system....που σε ανθρώπους με χαμηλό εισόδημα?......Δηλαδή αυτή μάλλον θα είναι η σημερινή αλήθεια μας και ας καεί το σύμπαν......

Δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης όσο εξήγησης ή καλύτερα να πω διευκρίνησης.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.160
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound