Το σύστημα μου

Reaction score
21.739
Θα έπρεπε δηλαδή?
Στο μπαρ ή στο λαιβ κάθονται και σου παίζουν όλο τον δίσκο? :biggrin:

Τουλάχιστον συμφωνούμε ότι η μουσική με τον ήχο είναι 2 διαφορετικά πράγματα.
Μένει να συμφωνήσουμε ότι αυτό που ακούμε με αυτό που νομίζουμε ότι ακούμε δεν ταυτίζονται. 😀
Βλέπω οι απορίες σου όλο και εμπλουτίζονται και παίρνουν και φιλοσοφική έννοια.

Γιατί έχεις τόσο ανάγκη να συμφωνήσεις με άλλους αλλά και οι άλλοι όλοι μεταξύ τους ;

:D

Reaction score
591
Μπορει να μην εχεις σωστο gain stage μεταξυ output του eversolo και του dac του atc. Δηλαδη να γινεται overload/clipping οταν δινεις ψηφιακα 0db (full signal). Χαμηλωσε την ενταση περιπου 3db ψηφιακα (η αναλυση - τα bits που χανεις δεν ειναι ακουστα και θα ειναι κατω απο 1lsb) αλλα κερδιζεις αποφυγη intersample overs και λιγοτερο ringing/overshoot απο το reconstruction filter του dac σου. Απλως θα γυριζεις παραπανω το volume knob του προενισχυτη σου αλλα τα πλεονεκτηματα ειναι πολλα. Σιγουρα θα βελτιωσεις τον ηχο που ακους οταν χρησιμοποιεις ως transport το eversolo στο dac του atc. Ακουστα κερδιζεις πιο καθαρα transients, καλυτερο stage και λιγοτερο stress στον ηχο.
ΤΙ το ηθελες καημενε ........Παναγιωτη, εμπλεξες.....

Reaction score
671
Το τελευταίο είναι πρακτικό αλλά όχι αποτελεσματικό.Ο,τι κι αν έχω κάνει στο streamer,αυτό υπολείπεται κατά πολύ του cd κι ας παίζει με το(καλύτερο)dac του τελευταίου.
Ότι και να κάνεις αν δεν μειωσεις τον θόρυβο που εισέρχεται μέσω της θυρας Ethernet στο streamer σου θα κάνεις μια τρύπα στο νερό. Ποτε δε θα πιάσεις την ποιότητα του CD player σου

Reaction score
4.867
αν δεν μειωσεις τον θόρυβο που εισέρχεται μέσω της θυρας Ethernet στο streamer σου θα κάνεις μια τρύπα στο νερό. Ποτε δε θα πιάσεις την ποιότητα του CD player σου
Και οχι μονο μεσω της θυρας ethernet...
Ο θορυβος δηλαδη η ασχετη "πληροφορια" που αλλοιωνει το σημα
δυστυχως εισερχεται απο πολλες οδους..

Reaction score
4.102
Ότι και να κάνεις αν δεν μειωσεις τον θόρυβο που εισέρχεται μέσω της θυρας Ethernet στο streamer σου θα κάνεις μια τρύπα στο νερό. Ποτε δε θα πιάσεις την ποιότητα του CD player σου
Άντε και τον καταπολέμησα! Πώς θα πιάσω την ποιότητα του cd όταν επί χρόνια μου λες πως το cd είναι υποδεέστερο όμως έχω συνηθίσει τον ήχο του;
Αν βάλω στην εξίσωση και τα "έργα" των παροχων(αγνώστου προελεύσεως επανεκδόσεις και συλλογές)η κατάσταση γίνεται μη αναστρέψιμη!
Βέβαια,αυτό το τόνιζα από την αρχή.
Κάνει κακές (ονόματα δεν λέμε) παρέες.
Γνωρίζω τον ένα.Τον Σακαφλια.

Reaction score
4.731
Άντε και τον καταπολέμησα! Πώς θα πιάσω την ποιότητα του cd όταν επί χρόνια μου λες πως το cd είναι υποδεέστερο όμως έχω συνηθίσει τον ήχο του;
Αν βάλω στην εξίσωση και τα "έργα" των παροχων(αγνώστου προελεύσεως επανεκδόσεις και συλλογές)η κατάσταση γίνεται μη αναστρέψιμη!
Βέβαια,αυτό το τόνιζα από την αρχή.

Γνωρίζω τον ένα.Τον Σακαφλια.
Πες του thva να σου δανείσει το dac του να δεις το φως το αληθινό.
Εναλλακτικά, σου έχω προτάσεις για σοβαρά cd αλλά χρειάζεται κασέρι.
:smoke:

Reaction score
591
επι προσωπικου , εχω ενα απλο tipilink modem των 15 ευρω, ενα καλωδιο ethernet απο τα modem της cosmote και μεσω streaming απο ipad kai spotify sto dac μου , παιζω κατι παραπανω απο υπερ-εξαιρετικα!
τωρα πως βλεπετε τον θορυβο , πως τον μετρατε και τι καταλαβαινετε, ειλικρινα εγω αδυνατω να καταλαβω!

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.809
Τόσο καιρό και δεν έχεις μάθει τίποτα ακόμα!
Χρειάζεσαι ιδιαίτερα.
μα γιατί? δεν έχεις πει πως θα "σιάξει" με τα σωστά καλώδια/στήριξη/ρακ ?

Reaction score
4.102
Πες του thva να σου δανείσει το dac του να δεις το φως το αληθινό.
Εναλλακτικά, σου έχω προτάσεις για σοβαρά cd αλλά χρειάζεται κασέρι.
:smoke:
Το πρόβλημα δεν είναι το dac η το cd.Το cd και το streamer παίζουν με το ίδιο dac.Τα transports συγκρίνω και αναμενόμενα το cd είναι καλύτερο.Αν βάλω το streamer να παίξει με το δικό του dac η διαφορά θα μεγαλώσει.

Reaction score
4.102
μα γιατί? δεν έχεις πει πως θα "σιάξει" με τα σωστά καλώδια/στήριξη/ρακ ?
Άλλο το θα σιάξει κι άλλο το θα χτυπήσει στα ίσια το cd.Αυτο το είχα προβλέψει πριν την αγορά του κάνοντας συγκρίσεις σε άλλα συστήματα.Εξ' άλλου,άλλος είναι ο λόγος που το αγόρασα.Για ν' ακούω την μουσική μου που δεν έχει κυκλοφορήσει σε cd.

Reaction score
4.731
Το πρόβλημα δεν είναι το dac η το cd.Το cd και το streamer παίζουν με το ίδιο dac.Τα transports συγκρίνω και αναμενόμενα το cd είναι καλύτερο.Αν βάλω το streamer να παίξει με το δικό του dac η διαφορά θα μεγαλώσει.
Άλλο αυτό, ισχύει ως γνωστόν.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
17.809
Εξ' άλλου,άλλος είναι ο λόγος που το αγόρασα.Για ν' ακούω την μουσική μου που δεν έχει κυκλοφορήσει σε cd.
και αυτό να κάνεις καποια στιγμή σύντομα (εύχομαι) που θα πάψεις να κάνεις συγκρίσεις και να "χαλιέσαι"... και απλά ν' ακούς τη μουσικούλα σου

Reaction score
4.102
και αυτό να κάνεις καποια στιγμή σύντομα (εύχομαι) που θα πάψεις να κάνεις συγκρίσεις και να "χαλιέσαι"... και απλά ν' ακούς τη μουσικούλα σου
Μα δεν επιζητώ συγκρίσεις! Προκύπτουν μοιραία από τις Αλαμπουρνεζικες επιλογές του παρόχου! Όταν π.χ. ψάχνω ν' ακούσω το τάδε 7" και μου το έχει μόνο μέσω συλλογής,το κλαμμα(όχι το δικό μου)θα πέσει στα υπολοιπα τραγουδια της συλλογής που τα έχω σε cd.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.163
Members
38.419
Νεότερο μέλος
JOHNDOULAMIS